• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון

אחד שרוצה להשקיע

משתמש רשום
דירוג
1
יש לנו כמה מאות אלפים מושקעים בנייר 1159235.

כרגע אנחנו מעונינינים להשקיע סכום נוסף אבל לצורך פיזור ההשקעה וכדי לא לשים את כל הביצים בסל אחד חשבנו על נדל"ן.
המינוס: שנינו לא מבינים כלל בנושא ואין לנו זמן להתחיל ולחפש דירות וכ"ו...
חשבנו במקום זה להשקיע באחד ממדדי הנדל"ן,

מה דעת המומחים כאן- משתלם? ואם כן, אשמח לסקירה של המדדים הרלוונטיים.

תודה מראש לעונים!

יש לנו כמה מאות אלפים מושקעים בנייר 1159235.

כרגע אנחנו מעונינינים להשקיע סכום נוסף אבל לצורך פיזור ההשקעה וכדי לא לשים את כל הביצים בסל אחד חשבנו על נדל"ן.
המינוס: שנינו לא מבינים כלל בנושא ואין לנו זמן להתחיל ולחפש דירות וכ"ו...

מה דעת המומחים כאן- משתלם? ואם כן, אשמח לסקירה של המדדים הרלוונטיים.

תודה מראש לעונים!
אני מומחה קטן בתחום הנדל"ן
אבל מחירי הדירות לא ירדו השנה ושנה שעבר, הם בערך אותו דבר, יש שיגידו עלו/ירדו כמה אחוזים
לעומת זאת מדדי הנדל"ן בארץ למשל ירדו חזק

לכאורה אפשר לטעון שמדדי הנדלן הם סביב נדלן למשרדים ואתה מדבר על מגורים, אז תקח חברה כמו מגוריט, שכל מה שהיא עושה זה לקנות דירות ולהשכיר.
גם הם התרסקו בעוד הדירות לא.

בקיצר, יחסית קשה למצוא נכס קורלטיבי למחירי הדירות.

ישנה הצעה של הבעלים של מיטב (נראה לי צבי סטפק קוראים לו) שהמדינה תנפיק אג"ח צמוד למדד מחירי הדיור, מה שיוציא את העוקץ מלקנות דירות להשקעה, לפחות חלקית. אבל בנתיים זה לא קרה, וכנראה לא יקרה.

שנינו לא מבינים כלל בנושא ואין לנו זמן להתחיל ולחפש דירות וכ"ו...
יש הבדל משמעותי בין קניית נדל''ן, לבין רכישת נייר ערך של חברה שעוסקת בתחום הנדלן (או מדד של חברות כאלו). ראה ערך:
מחירי הדירות לא ירדו השנה ושנה שעבר, הם בערך אותו דבר, יש שיגידו עלו/ירדו כמה אחוזים
לעומת זאת מדדי הנדל"ן בארץ למשל ירדו חזק

לכאורה אפשר לטעון שמדדי הנדלן הם סביב נדלן למשרדים ואתה מדבר על מגורים, אז תקח חברה כמו מגוריט, שכל מה שהיא עושה זה לקנות דירות ולהשכיר.
גם הם התרסקו בעוד הדירות לא.

בקיצר, יחסית קשה למצוא נכס קורלטיבי למחירי הדירות

כשאתה רוכש מניה של חברת נדל''ן, אתה לא באמת משקיע בנדלן, אלא בטיב הניהול של החברה.

כשאתה רוכש מניה של חברת נדל''ן, אתה לא באמת משקיע בנדלן, אלא בטיב הניהול של החברה.
בתור בור לגמרי בנושא הנדל"ן- אין איזו מנית ריט שכוללת את החברות הגדולות בארץ ויכולה לשקף גם את עליית/ ירידת נדל"ן בארץ?

יש הבדל משמעותי בין קניית נדל''ן, לבין רכישת נייר ערך של חברה שעוסקת בתחום הנדלן (או מדד של חברות כאלו). ראה ערך:

זה לא מדוייק , בסוף יש להם נכסים בבעלותם .. לצורך העניין מגוריט מחזיקה בנכסים, שערכם עלה, והתפוסה שלהם סביב 100%

מצד שני אתה כמובן צודק, שלמרות זאת הם מצליחים להתרסק.

זה לא מדוייק , בסוף יש להם נכסים בבעלותם .. לצורך העניין מגוריט מחזיקה בנכסים, שערכם עלה, והתפוסה שלהם סביב 100%

מצד שני אתה כמובן צודק, שלמרות זאת הם מצליחים להתרסק.
בוודאי, אבל בסוף רוב התזוזה במניה לא נובעת משינוי מהותי בנכסים (שלא משתנים מדי יום או דקה), אלא מציפיות לעתיד וזה נובע מניהול החברה

בוודאי, אבל בסוף רוב התזוזה במניה לא נובעת משינוי מהותי בנכסים (שלא משתנים מדי יום או דקה), אלא מציפיות לעתיד וזה נובע מניהול החברה
ב- 2022 מניית מגוריט נפלה ב- 60%. קשה לי להאמין שזה נובע מההנהלה. וזה בוודאי לא קורלטיבי למחירי הדירות באותה תקופה שרק המשיכו לעלות.

השקעה במדד נדל"ן היא פשוט יותר קורלטיבית לשוק ההון מאשר למחירי הדירות, ואינה תחליף (ראוי) לרכישת דירה.

אתן את השנקל שלי:
לדעתי השקעה גרועה. השקעה בנדלן פיזי (דירה להשכרה למשל), מזכה בפטור ממס עד סכום מסויים (אלא אם כן יוחלט אחרת כדי להתמודד עם הגרעון).

אני לא רואה שום סיבה להשקיע בקרן נדלנ"ית, בטח ובטח ישראלית.
מה היתרון שלה? מה הפיזור בה?
לשים את כל הביצים בסל אחד לאו דווקא דבר רע. רק צריך לדאוג שהסל מתאים לך מבחינת הפיזור וסיבולת סיכון.

לדעתי עליך להשקיע יותר מחשבה ועניין בכסף שאתה מתכנן להשקיע.

אז מה אעשה?
הכסף שהושקע מיועד לסייע לילדים כשיגדלו בעז"ה (לא בטווח של ה10 שנים הקרובות)
כל שקל שאנחנו רוצים להשקיע בשנים הבאות להמשיך ולשים על 1159235?

קצת מלחיץ אותי לשים הכל באותו מקום למקרה שכשנצטרך את הכסף בדיוק יהיו ירידות בשוק ההון....

קצת מלחיץ אותי לשים הכל באותו מקום למקרה שכשנצטרך את הכסף בדיוק יהיו ירידות בשוק ההון....
יש לכם דירה? אם כן אז אתה כבר מושקע הרבה בנדל''ן.
אתה יכול להחליט שהדירה משמשת אותך כאיזון במקרה של נפילות בשוק ההון.

אתה יכול להחליט שהדירה משמשת אותך כאיזון במקרה של נפילות בשוק ההון.
לא בטוח שאני מסכים, רוב האנשים לא ישמחו למכור את הדירה שלהם כאשר יש ירידות בשוק.

זו שאלה טובה איך/אם להחשיב דירת מגורים כחלק מהתיק.
לדעתי הדירה מאפשרת לקחת סיכונים גדולים יותר (כי לא תצטרך לשלם משכנתא או שכירות גם במקרה גרוע) אבל היא לא חלק נזיל מהתיק.

לא בטוח שאני מסכים, רוב האנשים לא ישמחו למכור את הדירה שלהם כאשר יש ירידות בשוק.
יש לי הערכה על המגזר של פות''ש והיכרות אישית עם המגזר, זאת מלבד ניסיון בתכנון כלכלי גם במגזר זה. לכן אני מודע ללחצים היושבים עליו. זו אמירה ספציפית באשכול הזה במענה לפות''ש. כמובן, לא המלצה או יעוץ והשימוש באחריות הקורא.
לגבי השאלה הכללית על מקומה של דירת מגורים בתיק, זה זוקק התייחסות פרטנית. זה בהחלט רעיון למאמר או פוסט.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M השקעה בנדל"ן דרך קרן ריט "מניבים" שוק ההון 52
AbuNafha מחשבון אקסל - השקעה בנדל"ן מול השקעה בשוק ההון שוק ההון 20
M משיכת מט״ח מ-IB לצורך השקעה בנדל״ן בחו״ל צרכנות פיננסית 4
M השקעה בנדל"ן באמצעות margin loan שוק ההון 13
H מחשבות ותהיות - השקעה נוספת בנדל"ן נדל"ן 2
ס השקעה בנדל״ן נהיית יותר ויותר מסוכנת? נדל"ן 61
ב השקעה בנדל"ן בצפון אנגליה נדל"ן 27
D השקעה בנדל"ן לצורך גיוון התיק נדל"ן 18
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24
ליאונידס התלבטות: השקעה בנדל"ן או להמשיך בשוק ההון נדל"ן 33
D אפשרויות השקעה בנדל"ן מניב נדל"ן 28
W מה דעתכם על השקעה בנדל"ן דיגיטלי? שוק ההון 0
ר השקעה בנדל"ן נדל"ן 8
N השקעה בנדל"ן מסחרי נדל"ן 4
G השקעה בנדל״ן- היכן? נדל"ן 3
F אסטרטגיות השקעה בנדל"ן עם מימון נדל"ן 1
J השקעה בנדל"ן מניב בארץ עד 900k נדל"ן 47
A השקעה במניות או השקעה בנדל"ן? שוק ההון 32
ז לקראת השקעה בנדל״ן בחול נדל"ן 9
O שאלות לפני השקעה בנדל"ן בחו"ל נדל"ן 14
Y מה היתרונות של השקעה בנדל"ן ע"י אזרח אמריקאי-ישראלי נדל"ן 36
ו איך אתם "צובעים" השקעה בנדל"ן בתיק השקעות אישי? שוק ההון 28
H השקעה בנדל"ן בפארק הייטק אשדוד נדל"ן 12
דאניל התלבטויות לגבי השקעה בנדל"ן נדל"ן 50
ל השאלה הכי כללית על השקעה בנדל"ן נדל"ן 46
2028_שנת_פרישה השקעה בנדל"ן מסחרי בישראל - היבטי מיסוי נדל"ן 11
doc29 פתיחת חשבון בנק בארה"ב לצורך השקעה בנדל"ן צרכנות פיננסית 105
T משיכת כספי פנסיה בגיל מבוגר לצורך השקעה בנדל"ן שוק ההון 14
א השקעה בבורסה ולא בנדל"ן שוק ההון 270
doc29 השקעה בנדל"ן בארץ באמצעות "מתווכי חבילה" שוק ההון 40
R בתור בחור/בחורה צעירים, מהיכן מתחילים? [נערך: השקעה בנדל"ן] פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 136
A השקעה בנדל"ן מסחרי- טיפים? שוק ההון 5
P השקעה סולידית בחשבון ברוקר שוק ההון 1
Y החזר השקעה במיזם שנכשל כהפסד הון מיסים 8
א השקעה ב- S&P 500 שוק ההון 1
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
ש השקעה "לנצח" שוק ההון 3
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
G השקעה נדל"ן בארה"ב דרך מכר בנאמנות מיסים 1
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
B מחפש 4 אפיקי השקעה של ריבית דריבית להשקעה כוללת של 2000 ₪ בחודש ל-15 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N השקעה סולידית לטווח קצר שוק ההון 11
א השקעה בדולר אוסטרלי דרך IB שוק ההון 15
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
M השקעה במחירי הנפט העולים שוק ההון 1
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 1
Y קרנות דיבידנד שנסחרות בתל-אביב, או השקעה בוולסטריט שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה