• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רשות שוק ההון רוצה לחסל את הIRA

• פותח הנושא פותח הנושא meinheigeleBelz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

meinheigeleBelz

משתמש רגיל
דירוג
241
בגדול רוצים לעצור את זה בפנסיה אלא אם כן יש לך כבר הון.

ניתן לקרוא את התקנות המוצעות פה ולהביא את עמדתכם

בגדול רוצים לעצור את זה בפנסיה אלא אם כן יש לך כבר הון.

ניתן לקרוא את התקנות המוצעות פה ולהביא את עמדתכם
אני לא מבין איך פירשת את "הגבלת החשיפה לנכסים לא סחירים ל 25%" לניסיון חיסול...

מוצע לשנות את סוגי המגבלות הקיימות ביחס לסוגי הכספים שניתן לחסוך בקופת גמל בניהול אישי וביחס לסוגי החוסכים שרשאים לחסוך בקופה זו. העיקרון המנחה הוא שלא לאפשר ניהול של ליבת החיסכון הפנסיוני של החוסכים במסגרת קופת גמל בניהול אישי ולכן מוצע לשמור על הבחנה זו בין כספים המופקדים עבור קופת גמל בניהול אישי לבין כספים המופקדים עבור קרן השתלמות בניהול אישי. לפיכך, בקרן השתלמות, עדיין ניתן יהיה לחסוך כספים "מהשקל הראשון" כפי שמאפשרות התקנות בנוסחן כיום, טרם התיקון המוצע.

בקופות גמל, רק מי שיש לו מעל 3 מיליון בקופות גמל או קרנות פנסיה אחרות, יוכל להשתמש ב־IRA.

בקרנות השתלמות, אין את המגבלה של גודל.

גם היום יש מגבלה של 1.5 מליון שלדעתי לא נאכפת.
השאלה אם יתחילו לאכוף את ה3 מליון? זה יהרוג את המוצר. כמו כן, מה עושים עם הלקוחות שכבר יש להם? האם יחייבו להעביר לפנסיה?
לדעתי הקופות ימסמסו וזה עוד לא נכנס לתוקף כנראה.

בסוף מה נשאר מהמוצר? קופת גמל מותר להחזיק רק עד כ6 מליון. אז זה מוצר לחסכון בין 3 ל6 מליון? טוב שלא עשו מוצר מ5.9 ל5.91

• אהבתי
Reactions: HHH
גם היום יש מגבלה של 1.5 מליון שלדעתי לא נאכפת
רק למסחר במניות בודדות, לא לפתיחה של אירה.
ועד כמה שאני מכיר היא נאכפת מצויין.
השאלה אם יתחילו לאכוף את ה3 מליון?
למה שלא יאכפו?
גם אי אפשר להשוות בין איסור גורף על פתיחת חשבון לבין איסור על שימוש בכלים מסויימים (את הראשון מן הסתם הרבה יותר קל לאכוף) וגם כבר היום אוכפים תקנות דומות, אז למה שדוקא מזה יתעלמו?
בסוף מה נשאר מהמוצר? קופת גמל מותר להחזיק רק עד כ6 מליון. אז זה מוצר לחסכון בין 3 ל6 מליון?
לא הבנתי איך הגעת לחישוב הזה.
מותר לך לשים עד 6 מליון בתנאי שיש 3 במקום אחר.
עדיין תוכל לשים את על ה6 (ל9 סה״כ, או אפילו יותר אם יש לך יותר במוצרים אחרים)

מוצע לשנות את סוגי המגבלות הקיימות ביחס לסוגי הכספים שניתן לחסוך בקופת גמל בניהול אישי וביחס לסוגי החוסכים שרשאים לחסוך בקופה זו. העיקרון המנחה הוא שלא לאפשר ניהול של ליבת החיסכון הפנסיוני של החוסכים במסגרת קופת גמל בניהול אישי ולכן מוצע לשמור על הבחנה זו בין כספים המופקדים עבור קופת גמל בניהול אישי לבין כספים המופקדים עבור קרן השתלמות בניהול אישי. לפיכך, בקרן השתלמות, עדיין ניתן יהיה לחסוך כספים "מהשקל הראשון" כפי שמאפשרות התקנות בנוסחן כיום, טרם התיקון המוצע.
בקופות גמל, רק מי שיש לו מעל 3 מיליון בקופות גמל או קרנות פנסיה אחרות, יוכל להשתמש ב־IRA.

בקרנות השתלמות, אין את המגבלה של גודל.
תודה, כנראה שרפרפתי מהר מידי

כמו כן, מה עושים עם הלקוחות שכבר יש להם? האם יחייבו להעביר לפנסיה?
אם אני מבין נכון, אז אחרי 3 חודשים מיום התחילה הוא יועבר לקופת גמל מסלולית, או שינייד למקום אחר

רק למסחר במניות בודדות, לא לפתיחה של אירה.
ועד כמה שאני מכיר היא נאכפת מצויין.

למה שלא יאכפו?
גם אי אפשר להשוות בין איסור גורף על פתיחת חשבון לבין איסור על שימוש בכלים מסויימים (את הראשון מן הסתם הרבה יותר קל לאכוף) וגם כבר היום אוכפים תקנות דומות, אז למה שדוקא מזה יתעלמו?

לא הבנתי איך הגעת לחישוב הזה.
מותר לך לשים עד 6 מליון בתנאי שיש 3 במקום אחר.
עדיין תוכל לשים את על ה6 (ל9 סה״כ, או אפילו יותר אם יש לך יותר במוצרים אחרים)
אוקיי, אז ההגבלה היא רק למסחר מניות בודדות. עכשיו הכל ברור.

מותר עד 6 בקופה אחת, אז אם המינימום הוא 3 ומותר עד 6, זה מאד מגביל את המכשיר. נתתי דוגמא יותר קיצונית שמותר מ5.9 עד 5.91, אבל זו הגבלה רק למסחר במניות בודדות, אז בסדר

מותר עד 6 בקופה אחת, אז אם המינימום הוא 3 ומותר עד 6, זה מאד מגביל את המכשיר
אתה מבלבל כמה דברים.
על פי התקנות המוצעות, אתה צריך 3 במכשיר אחר. עדיין תוכל להפקיד 6 לקופת גמל IRA מהרגע שיש לך 3 במוצר אחר.

אבל זו הגבלה רק למסחר במניות בודדות, אז בסדר
מהרגע שיהיו לך 3 מליון במכשיר מנוהל, תוכל לשים עד 6 בקופת גמל ולקנות מניות פרטניות לפי החוקים הנוכחיים (עד 10% למניה בודדת ועד 5% לאופציה), או כמובן לקנות קרנות מחקות מדד ללא הגבלה.

כמובן, הכל בתנאי שבכלל יהיה קופת גמל IRA שתוצע.

אם אני מבין נכון, אז אחרי 3 חודשים מיום התחילה הוא יועבר לקופת גמל מסלולית, או שינייד למקום אחר
כלומר במקום לשלם 15 ש״ח לחודש על קופת גמל בניהול אישי שלא נכנס אליה כבר כסף אצטרף לשלם דמי ניהול של 0.6 אחוז?

לכמה אנשים יש 3 מיליון בקרן פנסיה? יש הגבלה על ההפקדה החודשית, זה דורש עשרות שנות השקעה רצופות

כלומר במקום לשלם 15 ש״ח לחודש על קופת גמל בניהול אישי שלא נכנס אליה כבר כסף אצטרף לשלם דמי ניהול של 0.6 אחוז?
לכאורה אתה צודק.

לכמה אנשים יש 3 מיליון בקרן פנסיה? יש הגבלה על ההפקדה החודשית, זה דורש עשרות שנות השקעה רצופות
לכן כמו שיעקב רשם , דמדומי ה־IRA

לא הבנתי אם יש סיכוי שזה לא יקרה או שזה סגור...

מהרגע שיהיו לך 3 מליון במכשיר מנוהל, תוכל לשים עד 6 בקופת גמל ולקנות מניות פרטניות לפי החוקים הנוכחיים (עד 10% למניה בודדת ועד 5% לאופציה), או כמובן לקנות קרנות מחקות מדד ללא הגבלה.

כמובן, הכל בתנאי שבכלל יהיה קופת גמל IRA שתוצע.
כלומר אם הבנתי נכון. אתה צריך 3 מליון חסכון איפשהו כדי לפתוח IRA?
היום המגבלה היא 1.5 מליון ואני בטוח שמלא חשבונות אין להם 1.5 מליון במקום אחר (פנסיה/גמל אחר).
המינימום לפתיחה נמוך יותר ואף אחד לא שואל כמה יש לך במקום אחר. ככה זה לפחות עובד היום.

כלומר אם הבנתי נכון. אתה צריך 3 מליון חסכון איפשהו כדי לפתוח IRA?
היום המגבלה היא 1.5 מליון ואני בטוח שמלא חשבונות אין להם 1.5 מליון במקום אחר (פנסיה/גמל אחר).
המינימום לפתיחה נמוך יותר ואף אחד לא שואל כמה יש לך במקום אחר. ככה זה לפחות עובד היום.
לא
היום אין מגבלה על פתיחת IRA, חוקית ניתן לפתוח גם עם שקל בודד, והמגבלה שמוטלת היא על ידי החברות שמנהלות את ה־IRA.
היום עד 1.5 מיליון, ניתן לפתוח אבל להשקיע רק בקרנות סל עוקבות מדדים.
מעל 1.5 מיליון אפשר גם במוצרים אחרים כמו מניות בודדות.
כמו כן היום, קופת גמל הונית מלפני 2006, ניתן לפתוח ולהשקיע מהשקל הראשון איך שרוצים, כולל מניות.
אם התקנות יעברו, קופות הוניות כנראה בכלל אי אפשר להחזיק ב־IRA.
וקרנות לקצבה, רק בתנאי שיש לך 3 מיליון במקום אחר.

לא הבנתי אם יש סיכוי שזה לא יקרה או שזה סגור...
קודם מגישים התנגדויות באתר , זה שווה משהו במיוחד בנושא כה אפרורי

אחר כך זה צריך להגיע לוועדת הכספים לאישור (אני חושב) אז גם שם יש אופציה לבלום

לפי GPT שחיפש באינטרנט, כי זה לא ברור.
המגבלות הן על מי שאין לו IRA כרגע ורוצה לפתוח חשבון. מי שיש לו חשבון, ישאר לו, גם אם זה פחות מ3 מליון.
אפשר להמשיך להפקיד כספים לשם.

מה שכן, זה יהרוג את התחום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
1 מה ההשפעות של הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D עד כמה אמין מדד איכות השירות ע״פ רשות שוק ההון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M רשות שוק ההון עוצרת את המינוף בקרנות הפנסיה המחקות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
P דוח שנתי אתר רשות המס - איך לצרף נספח שבח? מיסים 2
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 21
C שווי מוצר משומש מחו"ל עבור הרחבת ביטוח תכולה למלחמה - ביטוח רשות לחפצים ביתיים של מס רכוש מיסים 0
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
י רשות המסים פתחה את הרישום ל״בעל עסק זעיר״ יזמות והגדלת הכנסות 0
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
S חקירה שעורכת רשות ניירות ערך כנגד עובד שאיננו נושא משרה בחברת קסם שוק ההון 4
The Thinker רשות ניירות הערך האמריקנית אישרה קרנות סל מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 99
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
V interactive broker רשות המס מיסים 82
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
A משיכת כספים מתוך קרן השתלמות IRA על ידי הגוף הפנסיוני ללא רשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E מערכת פניות הציבור באתר האינטרנט של רשות המסים (מפ"ל) לא עובדת מיסים 2
מתכנת רשות המסים תעביר באופן יזום החזרי מס לכ-1,900 הורים לילדים עם מוגבלות שלא מימשו את זכאותם להקלה במס של 2 נקודות זיכוי מיסים 18
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
A רשות ני"ע מובילה מהלך לצמצום משמעותי במספר קרנות הנאמנות בישראל שוק ההון 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
doc29 מגדיר הרעלים הפיננסיים- גרסת רשות ניירות הערך אוף טופיק 3
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
כ רשות ני"ע מציעה: כל אחד יוכל לתת המלצות השקעה לציבור שוק ההון 8
S רשות האוכלוסין וההגירה / ועדה הומניטרית אוף טופיק 0
aeh רכז הצעה מורשה ע"י רשות ני"ע - מי שמע מי השקיע שוק ההון 15
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
wa11a רשות ניירות ערך אוסרת על אינטראקטיב לתת שירותי מטבע שוק ההון 49
Sinister רשות ני"ע הופכת את תעודות הסל לקרנות נאמנות! שוק ההון 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
N פלטפורמת מסחר המציאה לי ערך קניה של מניה - האם זו ההוראה של המפקח על שוק ההון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
D מתעניין בתחום שוק ההון, יש לי רצון להשקיע במדדים טיפה יותר... "מיוחדים" שוק ההון 17
ה חישוב נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 79
נ שוק שובר שיאים שוק ההון 37
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 43
Y איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון? שוק ההון 20
י מצב שוק התכנות בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 13

נושאים דומים

Back
למעלה