• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חסיד של שוק ההון אבל הנדל"ן קורץ

סולידיצעיר

משתמש סולידי
דירוג
10
היי,
אני בחור צעיר עם הון עצמי דיי נמוך אבל ההכנסה שלי צפויה לגדול משמעותית בשנים הקרובות. מאז שאני בצבא אני חוסך ומשקיע.
בהתחלה זה היה דרך קופת גמל להשקעה וכשהסכום הגיע למעל 20 אלף שקלים העברתי את הכסף לתיק ההשקעות והשקעתי במדדים.
עם סכומים דיי נמוכים שהצלחתי לשים בצד (עקב לימודים שבהם לא עבדתי)- הגעתי להון עצמי של 110 אלף שקלים בגיל 25.

אני מאמין גדול במדדים, היסטורית, אין ספק שהשקעה במדדים הייתה מניבה לי תשואה גבוהה יותר ביחס לנדלן. לא הייתי צריך להתעסק בשוכרים סוררים, לא הייתי צריך לפחד מחודשים שהדירה תעמוד ריקה אבל עדיין החסרון הגדול ביותר הוא המינוף.
בנדל"ן המשכנתא ממנפת אותך מאוד ובהשקעה בשוק ההון אתה משחק רק עם הכסף שלך. גם אם התשואה בשוק ההון גבוהה יותר מנדלן- המינוף בנדלן הופך את הרווח לגדול יותר.

אשמח לדעתכם

אני לא מיליונר. אם אשקיע בדירה להשקעה- את כל הכסף שהיה מתוכנן לשוק ההון אעדיף לשים ולסגור את המשכנתא כמה שיותר מוקדם
אתה לא מיליונר אבל אתה גם צעיר, לאט לאט...

אני לא מיליונר. אם אשקיע בדירה להשקעה- את כל הכסף שהיה מתוכנן לשוק ההון אעדיף לשים ולסגור את המשכנתא כמה שיותר מוקדם
למה?
אם חלק עיקרי מהקטע שלך בנדלן זה המינופיות שלו, אז למה אתה רץ להקטין אותה?

היי,
אני בחור צעיר עם הון עצמי דיי נמוך אבל ההכנסה שלי צפויה לגדול משמעותית בשנים הקרובות. מאז שאני בצבא אני חוסך ומשקיע.
בהתחלה זה היה דרך קופת גמל להשקעה וכשהסכום הגיע למעל 20 אלף שקלים העברתי את הכסף לתיק ההשקעות והשקעתי במדדים.
עם סכומים דיי נמוכים שהצלחתי לשים בצד (עקב לימודים שבהם לא עבדתי)- הגעתי להון עצמי של 110 אלף שקלים בגיל 25.

אני מאמין גדול במדדים, היסטורית, אין ספק שהשקעה במדדים הייתה מניבה לי תשואה גבוהה יותר ביחס לנדלן. לא הייתי צריך להתעסק בשוכרים סוררים, לא הייתי צריך לפחד מחודשים שהדירה תעמוד ריקה אבל עדיין החסרון הגדול ביותר הוא המינוף.
בנדל"ן המשכנתא ממנפת אותך מאוד ובהשקעה בשוק ההון אתה משחק רק עם הכסף שלך. גם אם התשואה בשוק ההון גבוהה יותר מנדלן- המינוף בנדלן הופך את הרווח לגדול יותר.

אשמח לדעתכם
ברמת העקרון אתה יכול להיתמנף פי 3 על התיק דרך חשבון מארגין באינטראקטיב. אז הטיעון של העדר יכולת מינוף לא תופס...

ברמת העקרון אתה יכול להיתמנף פי 3 על התיק דרך חשבון מארגין באינטראקטיב. אז הטיעון של העדר יכולת מינוף לא תופס...
לא ממש.
זה מינוף שיכול למחוק אותו בירידות (זמניות) חדות.
בניגוד לנדלן רגיל.
אם הם היו מאפשרים מינוף שלא נבדק יומית, זה היה אחרת.
כעת המינוך מובנה בצורה שירידה חדה = מחיקת ההון.

בעיניי אנשים בונים הרבה יותר מדי על עליית ערך בנדלן.

נכון - הייתה עליית ערך משוגעת ב15 שנים האחרונות. נראה שהציבור מתייחס לעליית ערך משמעותית כעובדה מוגמרת.

אבל בארה"ב לדוגמה, משנת 1895 עד 1995 מחירי הדירות עשו עלייה ריאלית של ... 0%.
100 שנה.

נערך לאחרונה ב:
לא ממש.
זה מינוף שיכול למחוק אותו בירידות (זמניות) חדות.
בניגוד לנדלן רגיל.
אם הם היו מאפשרים מינוף שלא נבדק יומית, זה היה אחרת.
כעת המינוך מובנה בצורה שירידה חדה = מחיקת ההון.
אל תתמנף פי 3, אם תתמנף פי 2 אז הסיכון שלך לmargin call קטן משמעותית. בדיוק כמו עם משכנתא. אני אגב לא בעד מינוף בכלל בגלל האופי הדפוק שלי אבל לדעתי הרבה יותר בטוח להתמנף פי 2 על סנופי מאשר פי 4 על בלטה, במיוחד אם הבלטה הזאת נמצאת בישראל.

בדיוק כמו עם משכנתא.
לא מדויק.
במשכנתא כל עוד ואני עומד בהחזרים המסוכמים - הבנק לא יכול לזרוק אותי מהדירה בגלל שירד לה השווי והיא לא מהוה ביטחון מספק.

אל תתמנף פי 3, אם תתמנף פי 2 אז הסיכון שלך לmargin call קטן משמעותית. בדיוק כמו עם משכנתא. אני אגב לא בעד מינוף בכלל בגלל האופי הדפוק שלי אבל לדעתי הרבה יותר בטוח להתמנף פי 2 על סנופי מאשר פי 4 על בלטה, במיוחד אם הבלטה הזאת נמצאת בישראל.
איך זה נהיה בטוח בגלל שזה פי 2?
מדברים כאן על השקעה לטווח רחוק, נניח לשלושים שנה, לא סביר שיהיה משבר שימחק 50 אחוז מערך האחזקה שלו?!

אם היינו רובוטים, הדבר האופטימלי ככל הנראה הוא להתמנף בשלב מוקדם - פי 2 ובהדרגה להוריד מינוף. גם אם זה אומר להימחק מתישהו בתחילת הדרך.

אבל אנחנו לא רובוטים ובני תמותה שכמונו לא יצליחו לעמוד בזה ולהמשיך להתמיד.

נדלן מספק מינוף גדול מאוד בתחילת הדרך שלרוב האנשים קל יותר להתמודד עם ההשלכות הפסיכולוגיות שלו.
המינוף בנדלן גם הולך ויורד עם השנים באופן טבעי עם המשכנתא.

איך זה נהיה בטוח בגלל שזה פי 2?
כי השוק צריך לרדת ב50% כדי שתגיע למארגין קאל.
מדברים כאן על השקעה לטווח רחוק, נניח לשלושים שנה, לא סביר שיהיה משבר שימחק 50 אחוז מערך האחזקה שלו?!
ברור שסביר, אבל מדובר במינוף ראשוני. התמנפת על הכסף שהכנסת. בדיוק כמו עם הדירה. אם לא חטפת רצף של שנים מאוד גרועות בהתחלה אז הכל טוב.

במשכנתא כל עוד ואני עומד בהחזרים המסוכמים - הבנק לא יכול לזרוק אותי מהדירה בגלל שירד לה השווי והיא לא מהוה ביטחון מספק.
אף אחד לא מפריע לך להתייחס למינוף בשוק ההון כמו אל משכנתא - תכסה אותו בתשלומים.

שימו לב - שאתם מתחילים לייחס לשוק ההון סיכונים הרבה יותר גדולים מאשר שיש בשוק ההון. זאת הטעיה שקהנמן וטברסקי עשו עליה הרבה מאוד מחקרים: הסטטיסטיקה היא עם המקרה הטוב אבל אתם מתייחסים כל הזמן בעודף משקל למקרה הגרוע. מצד שני לקנות נדל"ן בישראל לא מפחיד אותכם ואתם מנמיכים מהסיכון הטמון בקנייה כזאת מאשר בהשקעה בעסקים טובים בפיזור רב.

אבל אנחנו לא רובוטים ובני תמותה שכמונו לא יצליחו לעמוד בזה ולהמשיך להתמיד.
כאשר לבני תמותה יש הרבה כסף, הרבה מאוד פעמים הריבית על המארגין (או הלוואה אחרת המגובה בנכסים) זולה יותר מאשר מס רווחי הון. זאת האסטרטגיה של buy borrow die

כאשר לבני תמותה יש הרבה כסף, הרבה מאוד פעמים הריבית על המארגין (או הלוואה אחרת המגובה בנכסים) זולה יותר מאשר מס רווחי הון. זאת האסטרטגיה של buy borrow die
האסטרטגיה הזאת מתאימה לשיטת המס האמריקאית? או הישראלית?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 2
א איך הביצועים של הקרנות הישראליות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
T תעודת סל של הביטקוין/אתריום באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I איך יכול להיות שמחירי דירות של 22.9 השתנו, ומגמות שונו במדלן? נדל"ן 4
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
L IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A תוכנית השאלת מניות של ******************* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 12
N יש אתר עם גרפים של מניות שאפשר לשים עליו שתי מניות להשוואה? שוק ההון 6
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
Z יומנו של הייטקיסט צעיר יומני מסע אישיים 4
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 21
א עמלת המרת מט"ח גם במקרה של ביטול עיסקה. חוקי? צרכנות פיננסית 8
C שווי מוצר משומש מחו"ל עבור הרחבת ביטוח תכולה למלחמה - ביטוח רשות לחפצים ביתיים של מס רכוש מיסים 0
Z ניירות ישראלים בחשבון IB של תושב חוץ שוק ההון 1
א מתי יש מס ייסף במקרה של RSU ? שוק ההון 13
T פתרון מילוי אוטומטי של טופס 134 מיסים 0
Z שער דולר של קרן כספית דולרית חשופה שוק ההון 7
א איך למסלול של אינפיניטי יש תשואה גבוהה יותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קביעת שער סגירה של מניה שוק ההון 5
L העברת בעלות של נכס באנגליה נדל"ן 3
Homer הזיות של ה ai אוף טופיק 21
נ במקרה של תקיפה באיראן שוק ההון 313
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 23
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
JBUZZ הפרוייקט של גנדי שדה דב - צמוד מדד תשומות? נדל"ן 1
Y המלצה למערכצ אונליין לניהול חשבונות של חברה קטנה בע"מ מיסים 6
א כרטיס חדש של מקס בשם "כלל" צרכנות פיננסית 0
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 82
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
ToshavHozerVatik הצהרת הון של תושב חוזר ותיק? מיסים 15
D מס פדרלי של 3.5% על הוצאת כספים מארה״ב שוק ההון 53
M קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש שוק ההון 17
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
algo.il חלוקה נכונה של השקעות בשוק ההון במספר מוצרים פיננסיים שונים לתא משפחתי שוק ההון 10
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ג יתרונות של עצמאי במכשירים פנסיונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא "סולידית" של 700K נדל"ן 3
מ קנייה של MLP ע"י אזרח ישראלי מיסים 8
N השקעות פאסיביות והמקרה של הnikkei היפני שוק ההון 9
JBUZZ פטירה (מוות) של אחד מהשותפים בחשבון בנק צרכנות פיננסית 3
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ה ארנק קר אישי או ארנק מנוהל של Bit of gold? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
F תשואות של מדד עולמי לטווח הארוך שוק ההון 6
ח בלוג ההשקעות של שלומי ארדן שוק ההון 105
Y גמל נט - הבנה של התפלגות סוגי נכסים שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה