• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון?

• פותח הנושא פותח הנושא Yontes
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Yontes

משתמש רשום
דירוג
0
אני מחפש דרך להשקיע סכום של 1,604,376 ש"ח על מנת לייצר הכנסה חודשית קבועה של 6,000 ש"ח לטובת תשלומי המשכנתא שלי.
הנכס הינו דירה למגורים כאשר מחיר הרכישה מהווה הנחה של כמיליון ש״ח לעומת מחיר השוק.

הנקודות החשובות עבורי:
  1. טווח ההשקעה שלי הוא לפחות 5 שנים
  2. אין לי מקורות הכנסה נוספים משמעותיים שיש לקחת בחשבון
אשמח לשמוע על מוצרים פיננסים ואפשרויות שהייתם ממליצים להשתמש בהם בהינתן הנסיבות

תודה מראש :)

נערך לאחרונה ב:
קשה לייעץ עם כל כך מעט נתונים אבל קח רעיון מהפכני להשקעה בתשואה גבוהה, בסיכון 0 וגם פטור מלא ממס:
תחזיר את המשכנתא!

אני מחפש דרך להשקיע סכום של 1,604,376 ש"ח על מנת לייצר הכנסה חודשית קבועה של 6,000 ש"ח לטובת תשלומי המשכנתא שלי.

הנקודות החשובות עבורי:

מה גובה המשכנתה?
אולי עדיף להחזיר את ה 1.6M לסגירת המשכנתה?
אם זכרוני אינו מטעה אותי, קיבלת ירושה, סגור משכנתה ותישן בשקט...

קשה לייעץ עם כל כך מעט נתונים אבל קח רעיון מהפכני להשקעה בתשואה גבוהה, בסיכון 0 וגם פטור מלא ממס:
תחזיר את המשכנתא!
אני לא מעוניין לעשות זאת, ההפרש תשואה - ריבית צפויים להיות חיוביים.
לגביי נתונים נוספים, מה תרצה לדעת?

מה גובה המשכנתה?
אולי עדיף להחזיר את ה 1.6M לסגירת המשכנתה?
אם זכרוני אינו מטעה אותי, קיבלת ירושה, סגור משכנתה ותישן בשקט...
המשכנתא טרם נלקחה, אולם כתפיסת עולם אני לא רואה בעיה במינוף בהנחה ויש יכולת כלכלית לעמוד בהחזרים.
המשכנתא בגובה של 2.5 מיליון ש״ח

אני בעד הרעיון של @אורי ג. , אבל אתן עוד רעיון: לזכרוני אתה רווק עם משכורת מצוינת. הכי פשוט זה להכניס את הכסף הגדול למדד העולמי שלך, ולשלם את המשכנתא מתוך המשכורת שלך. יש בעיה עם זה?

אני בעד הרעיון של @אורי ג. , אבל אתן עוד רעיון: לזכרוני אתה רווק עם משכורת מצוינת. הכי פשוט זה להכניס את הכסף הגדול למדד העולמי שלך, ולשלם את המשכנתא מתוך המשכורת שלך. יש בעיה עם זה?
דברים השתנו לאחרונה ואני כבר לא רווק...
לגביי תשלום המשכנתא מתוך השכר, זו התוכנית, אבל מכיוון שההכנסה שלי הולכת לשמש למטרות נוספות כמו חסכון בעבור הוצאות עתידיות (ילדים) היא לא תספיק.

לגביי תשלום המשכנתא מתוך השכר, זו התוכנית, אבל מכיוון שההכנסה שלי הולכת לשמש למטרות נוספות כמו חסכון בעבור הוצאות עתידיות (ילדים) היא לא תספיק.
למה חשוב לצבוע את הכסף - הכנסה משכר לטובת חסכון לעתיד, הכנסה מהשקעה לטובת משכנתא? יש סה"כ הכנסות, יש סה"כ הוצאות, ההפרש הוא חסכון.

הנסיון להשיג מההשקעה תזרים קבוע יכפה עליך מסלול סולידי עם תשואה נמוכה, ספק אם גבוהה מריבית המשכנתא. זה לא מינוף משתלם.

פשוט יותר להשקיע את הכסף בתשואה/סיכון מיטביים בלי קשר לתזרים, לשלם את המשכנתא מתוך ההכנסות וזהו. התוצאה תהיה שהחסכון לעתיד לא יהיה בסכום חודשי קבוע אלא נתון לגחמות השוק. בטווח ארוך זה טוב.

חדשות טובות!
אז מצטרפת אליך גם משכורת של בת הזוג, כך שגם המשכנתא וגם גידול הילדים יוכלו לצאת מהמשכורת (בתקווה שזה גם ישאיר כסף לדחוף להשקעות) והסכום הגדול יוכל לצמוח לו בנחת על פני עשורים, גם אם מדי פעם תוציא קצת ממנו לצורך כזה או אחר.

אני חושב שאין דרך טובה לשלם בשוטף על משכנתא בעזרת שוק ההון. אם אתה רוצה להתמנף עם משכנתא אז תעשה את זה עם משכנתא שתוכל לשלם בקלות מהמשכורת החודשית.
תשקול אם בכלל הסיכון של מינוף מתאים לך. תעשה סימולציות אופטימיות ופסימיות למצב שאתה משקיע היום הרבה באופן ממונף ומחזיר את ההלוואה כל חודש לבין מצב בו אתה משקיע כל חודש בלי הלוואה. אני חושב שתוחלת זה לא המדד היחידי שחשוב. כמעט אף אחד לא היה מהמר על כל הרכוש שלו תמורת הימור של הטלת קוביה אחת גם אם התוחלת של ההימור חיובית.
מצד שני אם אתה חושב שיהיה לך קשה להשקיע סכום משמעותי כל חודש מהמשכורת בגלל סיבות לא טובות (עצלנות/בזבזנות), אז משכנתא היא דרך שתכריח אותך להפריש כל חודש בשביל לממן את ההשקעה שעשית כבר.

למה חשוב לצבוע את הכסף - הכנסה משכר לטובת חסכון לעתיד, הכנסה מהשקעה לטובת משכנתא? יש סה"כ הכנסות, יש סה"כ הוצאות, ההפרש הוא חסכון.

הנסיון להשיג מההשקעה תזרים קבוע יכפה עליך מסלול סולידי עם תשואה נמוכה, ספק אם גבוהה מריבית המשכנתא. זה לא מינוף משתלם.

פשוט יותר להשקיע את הכסף בתשואה/סיכון מיטביים בלי קשר לתזרים, לשלם את המשכנתא מתוך ההכנסות וזהו. התוצאה תהיה שהחסכון לעתיד לא יהיה בסכום חודשי קבוע אלא נתון לגחמות השוק. בטווח ארוך זה טוב.
במקרה שלנו לא נוכל לשלם את המשכנתא מתוך ההכנסות. קיימת אפשרות לקחת משכנתא קטנה יותר אבל זה לא מתכתב עם התוכנית למנף.

במקרה שלנו לא נוכל לשלם את המשכנתא מתוך ההכנסות
זאת אומרת שאם תהיה מפולת בשוק ההון אז תאלץ לממש את המניות דווקא כשהן בשפל, ואחרי שהאפיק הזה יסתיים תאלץ למכור את הדירה. הבנתי נכון?
כי בתרחיש הזה אתה נשאר גם בלי תיק ההשקעות וגם בלי הדירה.

6 בחודש, זה 72,000 שח בשנה.
מתוך 1,604,376 זה 4.48%.
קיימת אפשרות לקחת משכנתא קטנה יותר אבל זה לא מתכתב עם התוכנית למנף.
המשכנתא בגובה של 2.5 מיליון ש״ח
הנה רעיון מעניין - לא לקפוץ מעל הפופיק.
אם תעביר 604,376 שח להון עצמי ותקטין את המשכנתא עדיין תהייה ממונף. אולי פחות מהתכנון הראשוני, אבל עדיין כן.

הנכס הינו דירה למגורים כאשר מחיר הרכישה מהווה הנחה של כמיליון ש״ח לעומת מחיר השוק.

הנקודות החשובות עבורי:

אתה יכול להלוות בריבית יותר גבוהה דרך פלטפורמות כמו BTB או בלנדר וכאלה...
לפי מה שקראתי הריבית השנתית הממוצעת היא 8.7 אחוז בBTB ככה שלא תצטרך להשתמש בכל הסכום אפילו...

בהצלחה.

כסת"ח: לא מייעץ ולא ממליץ...

לפי מה שקראתי הריבית השנתית הממוצעת היא 8.7 אחוז בBTB ככה שלא תצטרך להשתמש בכל הסכום אפילו...
אל תאמין לכל מה שאתה קורא.

אתה יכול להלוות בריבית יותר גבוהה דרך פלטפורמות כמו BTB או בלנדר וכאלה
אפשר גם אג"חים בדירוג נמוך. אבל זה לא ייתן לך סכום קבוע כל חודש וגם לא נראה לי שזאת אסטרטגיה טובה מבחינת הסיכון-סיכוי.

אני מבין את הרעיון של להגדיל את ההשקעות בשוק ההון באמצעות מינוף המשכנתא, גם אני פעלתי כך, רק עם זאת, לפני שנטלתי משכנתא גדולה יותר, ביצעתי בדיקה קפדנית כדי לוודא שאוכל לעמוד בהחזרים של המשכנתא רק ע"י הכנסות שלי בלבד! וידאתי שיש לי מרווח ביטחון מספיק כדי להתמודד עם תנודות אפשריות בהכנסות או בעלות ההלוואה.
מה שאתה רוצה להחזיר ע"י השוק זה סכנה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M 500K לתיק דיבדנדים או לכסות משכנתה? שוק ההון 7
de dud האם למכור את הדירה לכסות משכנתא ולהעביר לחול? אוף טופיק 54
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
A החזרי מס על מניה שנסגרה שוק ההון 3
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
A החזרי מס אחרי מכירת RSU מיסים 1
א הסדר חוב וריכוז כל החזרי ההלוואה יחדיו צרכנות פיננסית 1
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
I כפל ביטוחים ,החזרי ביטוח ותקוף הגשת תביעה. צרכנות פיננסית 0
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
U קבלת החזרי מס בארה"ב לחשבון ב-******************* מיסים 1
ג החזרי מס על רווחי שוק ההון שוק ההון 8
G החזרי מס פוסטים מאיכות נמוכה 2
I החזרי מס על עבודה מהבית? מיסים 6
מתכנת רשות המסים תעביר באופן יזום החזרי מס לכ-1,900 הורים לילדים עם מוגבלות שלא מימשו את זכאותם להקלה במס של 2 נקודות זיכוי מיסים 18
נ החזרי מס על עבודה ב2021 מיסים 1
D החזרי מס - הכנסות משכר דירה מיסים 4
ש החזרי מס סעיף 46 מיסים 14
O איך מקבלים החזרי מס? מיסים 2
R החזרי מס בעזרת דוח מקוצר מיסים 10
A החזרי מס בגין עבודה מהבית מיסים 5
P החזרי מס אחרי סגירת חברה? מיסים 2
T החזרי מס בישוב מזכה בתקופת הקורונה אוף טופיק 8
D הגשת תיקון החזרי מס הכנסה-אפשרי? צרכנות פיננסית 1
M ירושת תיק ניירות ערך בהפסד + החזרי מס לאחר המוות צרכנות פיננסית 23
Ramos שאלה | חיסכון על חשבון החזרי מס? מיסים 2
N שאלה לגבי החזרי מס? צרכנות פיננסית 5
A החזרי מס שנתיים לשכירים צרכנות פיננסית 3
M החזרי מס על תואר - אזרחי ארצות הברית צרכנות פיננסית 2
P דחיית החזרי מס (חוקיות, כדאיות?) צרכנות פיננסית 1
נ החזרי מס אוף טופיק 10
מ ריבית על החזרי מס פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
R משתלם לדחות החזרי הלוואה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Dim החזרי מס רווחי הון שוק ההון 1
D החזרי מס ( ושאלה על יחידות מס) צרכנות פיננסית 2
yossik החזרי מס על רווחי הון לגמלאים צרכנות פיננסית 4
מ "צביעת" הפסדים לצורך החזרי מס עתידיים שוק ההון 1
D מתחיל עסק שמייצא לחו"ל האם אקבל החזרי מע"מ על קניות לעסק פה בארץ? צרכנות פיננסית 16
B החזרי מס עבור תרומות- שאלות כלליות צרכנות פיננסית 3
rockafeller החזרי מס לשכיר לאחר שינוי מקום עבודה צרכנות פיננסית 8
ט החזרי מס? מתי צפוי התשלום? צרכנות פיננסית 2
O מספר שאלות על החזרי מס שוק ההון 1
hommie החזרי מס על RSUs מיסים 40
ל החזרי מס לפי סעיף 46 שוק ההון 12
B החזרי מס על תרומות- קבלה מודפסת מיסים 6
S החזרי מס אוף טופיק 18
M ביטוח דירה חדשה עם משכנתא נדל"ן 11
O אין מתקנים משכנתא גרועה? נדל"ן 17
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4

נושאים דומים