• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תזמון שוק מתי כמה ואיך

  • פותח הנושא פותח הנושא שלומו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שלומו

משתמש רגיל
הצטרף ב
7/11/24
הודעות
141
דירוג
73
שלום

בתור משקיע שכמעט אף פעם לא מנסה לתזמן את השוק גם בקנייה וגם במכירה אני מנסה לבחון האם זה נכון. בקבלת החלטות אחרות מחוץ לשוק ההון אני כן מנסה להתכונן לעתיד ויש לא מעט מקרים שהצלחתי בכך יותר טוב מהשוק למשל: התפשטות הקורונה, ביקוש גבוה של תחמושת ובייחוד פגזים בעקבות פרוץ המלחמה באוקראינה (תסתכלו על מניית ארית ותראו כמה השוק לא מתמחר נכון מניות קטנות), מלחמת אירן-ישראל.
אני מבין שיש הבדל בין לקנות רדיו נטען ב10 דולר ב2022 לבין למכור אג"ח ב2022 בגלל שחוששים ממלחמה גדולה. אבל עדיין אולי יש מצבים שמספיק ברור לנו ששוק ההון לא מתמחר נכון את המצב.
 
מסכים לגמרי, זה עשוי לקרות.
אני למשל קניתי את מניית פייזר אחרי שקיבלתי חיסון נגד קורונה בסוף 2020 ולא כי אני מבין גדול במניות או בחיסונים, פשוט כי זה היה נראה לי הגיוני שיהיה הרבה ביקוש למוצר הזה. באמת אחרי שנה המניה עלתה בעשרות אחוזים ומכרתי כי הבנתי שהעניין קרוב למיצוי.
 
מסכים וגם עושה את זה לפעמים. אבל לא הייתי שם את כל הביצים שלי בסל אחד גם אם אני מזהה מגמה בשוק. עושה את זה עם חלק אקטיבי שהוגדר כך מראש במסגרת ההשקעות שלי.
 
אני לא בטוח שזו הכוונה?
לתזמן את השוק נשמע לי כמו "לתזמן את השוק".

אני לא חושב שאף אחד יכחיש שבסווינג טרייד, יש לחדשות, ביקושים, אילוצים השפעה על מניות ספציפיות. ככה מניות ספציפיות עולות, ככה נוצרות בועוניות גם.
זה שונה מהשוק כולו שבעיקר יש בו התכנסות לממוצע בטווח הקרוב, וגידול כל עוד הכלכלה כולה משגשגת, בטווח היותר רחוק. ושם, פחות יש טעם ללכת נגד הזרם.
 
  • אהבתי
Reactions: HHH
אתה צודק בהכל...
יש ניצחונות קטנים לכל מי שרגיש מספיק וזריז מספיק והחלטי מספיק וקרא מספיק וניתח את מה שאמור או צריך לנתח אותו.
ויש גם הפסדים כואבים וניואנסים מעיקים כמו מתי למכור ומתי לצאת והאם הראלי יימשך או שמה?...
הרבה מאוד חברי פורום מקצים 10% מתיק ההשקעות שלהם למשחקים בשוק ההון, השקעות ערך, תזמונים וכו'.
מנסים את מזלם.
ועדיין, המספרים מראים שלאורך זמן תיזמון של השוק והשקעות ערך (חוץ מכמה יחידי סגולה) לא הוכיחו את עצמם ביחס לממוצע על פני שנים רבות.
לא. המדד לא מנצח הכל ולא מנצח את כולם, וגם לא מנצח את ג'ניפר שקנתה בהמלצתו של טופ פקיד הבנק שלה ביטקויין בשנת 1956 ואמאזון ואנבידה אחרי מלחמת העולם השניה.
אבל לאורך זמן, המדד משאיר את הרוב בצל שלו ומספק למשקיעים פאסיביים את הנוחות ו"ההגנה" שהוא מציע בבינוניותו הרבה.
 
זה שונה מהשוק כולו
ב99% מהזמן אתה צודק אבל במצבים מיוחדים גם כל השוק לא מתומחר נכון. למשל איך השוק עלה בזמן שעוד ועוד ערים נכנסות לסגר בסין. במניות ספציפיות סטטיסטית יש יותר הזדמנויות. אני לא מתעסק בזה כי זה יותר מסוכן ולוקח יותר זמן שאני יכול להקדיש לדברים יותר מועילים.
אולי הלקח היותר רלוונטי הוא לא להסתמך יותר מדי על חוכמת שוק ההון ולהתעלם מסכנות. כמו לחשוב שאין סיכוי שרוסיה תתקוף את אוקראינה כי זה לא מתומחר בשוק ההון.
 
אבל במצבים מיוחדים גם כל השוק לא מתומחר נכון
תיאורטית אין מחלוקת, לכל שינוי תמחור לוקח זמן להתרחש - אחרת הוא לא היה שינוי מעצם ההגדרה, אלא מצב נתון.
מעשית, העניין הוא יותר - למה בדיוק אתה חושב שאתה טוב יותר מטובי מוחות ההשקעה בעולם שבטח כבר עובדים לניצול הפער הזה עוד אתמול, עם כלים עליונים משלך.

במניות ספציפיות סטטיסטית יש יותר הזדמנויות
נכון, במניות בודדות בד"כ יש יותר סיכוי, וגם יותר סיכון. אין פה ארוחת חינם, בנפילה של 2022 חברות הטכנולוגיה נפלו יותר מהמדד, ותיקנו יותר מהמדד, זה רק הגיוני.

כמו לחשוב שאין סיכוי שרוסיה תתקוף את אוקראינה כי זה לא מתומחר בשוק ההון.
אז זהו, שזה היה מתומחר כהוגן. פשוט התוצאה לא הייתה ידועה, ידעו רק שיש סיכוי של, נאמר, 60% שרוסיה תתקוף, ולכן זה היה מתומחר בקירוב של 60%.
אחרי הפלישה תוך ימים בודדים הפער הזה נסגר (ואז הקרנות הרוסיות עצמן נסגרו ;) ).
מעשית אני מתכוון שהקרנות הרוסיות צללו בחדות בימים לפני הפלישה - הן פשוט המשיכו לצלול עוד גם אחריה, עד לסגירתן.

אם יש תוצאה שאינה מתומחרת ב100%, כי היא עוד לא קרתה, ואתה מהמר שאתה יודע לאיזה כיוון זה יקח, לפני - אתה יכול להמר, אבל זה הימור, לא תמחור שגוי.
אם רוסיה פלשה לאוקראינה, מוכרזות עליה סנקציות כלכליות מוחצות, וביום לאחר מכן המדד שלה עולה ב-2%, ולא בגלל שיש התערבות רוסית, אז התמחור שגוי.
אבל זה לא המצב.

דוגמא אחרת היא כמובן מהארץ, הנפילה בתחילת המלחמה שאחריה בא עוד דשדוש, כל זה אחרי הנפילה שהתחילה ברפורמה, ורק בשנה האחרונה יש עלייה שוב.
אז בהצלחה לתזמן את זה בין הנפילות והדשדושים... ברור שבטווח הקצר יש עליות וירידות, רווח והפסד, וכל מדד בסוף מורכב ממניות בודדות - הוא פשוט מיצוע מסויים שלהן.
 
נערך לאחרונה ב:
אבל לאורך זמן, המדד משאיר את הרוב בצל שלו ומספק למשקיעים פאסיביים את הנוחות ו"ההגנה" שהוא מציע בבינוניותו הרבה.
כן, זה ממש המשל של הצב והארנב, עדיף להרוויח 7% בשנה ואז עוד 7%, מאשר להרוויח 50% ושנה אחר כך להפסיד 50%.
טעות לחשוב שהמדד הוא איזה מוצר קדוש, הוא פשוט מוצר מוגן יותר מX, ומסוכן יותר מY. מוגן יותר ממנייה רוסית אחרי הפלישה, מסוכן יותר מאג"ח קצר לאחר הפלישה.
רצה הגורל והמוצר הספציפי הזה מאפשר לעקוף את האינפלציה, ועל זה אנחנו צריכים להודות. זה ממש לא היה ככה לאורך כל ההיסטוריה (צרפת, אולי גם יפן הם יוצאי דופן).
 
זה היה מתומחר בקירוב של 60%.
אחרי הפלישה תוך ימים בודדים הפער הזה נסגר
התמחור של המעגל הראשון שמושפע הוא יותר מנוהל על ידי השוק. לעומת זאת מה ההשפעה על מחירי חברות הנשק הקטנות לא תומחר לא לפני ולא מיד אחרי פריצת המלחמה באוקראינה.
 
התמחור של המעגל הראשון שמושפע הוא יותר מנוהל על ידי השוק. לעומת זאת מה ההשפעה על מחירי חברות הנשק הקטנות לא תומחר לא לפני ולא מיד אחרי פריצת המלחמה באוקראינה.
נכון, כי זה לא דבר וודאי. היה סינריו אפשרי בהחלט (לא בעיניי, אבל בעיני העולם ופוטין) שרוסיה דה פקטו תנצח תוך זמן קצר, ויהיה כיבוש פוליטי. כך שלא צריכים תחמושת.
המתקפה הקריטית על שדה התעופה של קייב נבלמה ביום הראשון של המלחמה, ויכול מאוד להיות שאם היא הייתה מצליחה הכל היה נראה אחרת.
(תוכנן השתלטות כוחות עילית על השדה, ואז הזרמת כוחות לקייב למתקפה מאסיבית כמעט באין מפריע)

התמחור של חברות הנשק היה איטי, כי זה לוקח זמן לאנשים להשתכנע, ומלכתחילה אף אחד לא הבטיח לך גם בחודש השלישי למלחמה, שהיא תמשך עד היום. במבט לאחור זה קל.
 
עזבו אתכם יעילות,
עוד בימי חיינו ראינו אנשים קונים אג"ח 30 שנה בריבית אחוז וחצי - 'נגמר עידן האינפלציה' הם אמרו - אבל מה עם הסיכון?!
ראינו הנפקות בשיא. אחלה דיל למוכרים שתמיד יודעים למכור בתקופות 'הנכונות' ובמחיר המתאים..
ראינו בועות טכנולוגיה מתנפצות עם הטריגר הראשון.
...
מה אומר לכם, אני שומע סביבי רחש בחש של אנשים שעד אתמול לא ידעו לומר s&p, מפטפטים על רווחים של עשרות % במניות 'ששמעו מחבר'.
פתאום כולם שואלים 'איפה לשים'. זה הפך עקבי ומתגבר מיום ליום.
אני מנסה להסביר סיכונים ושוואלה זה שעלה השנה 100% זה לא סיבה לקנות.
בטח איזו שאלה בשנתיים האחרונות איפה שזרקת הרווחת, כולם גאונים..
המתעשרים של השנה הראשונה (בעיקר משקיעי טווח ארוך - המעגל הראשון) הכניסו את המתעשרים של השנה השניה (סקרנים - המעגל השני), סיפורי הגבורה של מתעשרי השנה השניה נוסכים אומץ במצטרפים החדשים (חמדנים - רובם חסרי השכלה פיננסית - המעגל השלישי).
מעגל הקונים מתרחב ומעלה את המחיר לאזור בו לא יהיו עוד קונים חדשים.
לקונים הטריים יש מאפיין בולט, הם מוכרים ברגע שהם מזהים סכנה. הסכנה מצטיירת היטב לרוב רק אחרי ירידה דו ספרתית מזעזעת בתיק.
'אין מנוס חייבים למכור את הכל' הם יאמרו $גל של פקודות מכירה שוטף את הבורסה ומסמן תחתית קרובה$ וחוזר חלילה.
איך אמר אילון מאסק עוד ב2021 - זה מזכיר לי את שנות ה-90.
וורן קשישא מוכר מניות ומוטי מהמכולת נכנס - אחלה.

אבל מי יאמר להם לא להיכנס? היועץ השקעות?! הרי זה נגד הטרנד.. ובכלל הרי הוא מרוויח מזה אז מה אכפת לו. כולם נהנים ובאמת שכרגע אין איום מוחשי.
מכפילים בשיאים היסטוריים? הFOMO חזק מזה, מה גם שמכפיל לא אומר הרבה לקהל החדש המתלהב ומשתוקק לרווחים.

ג.נ מושקע 100% מניות אקטיבי. שוקל את צעדיי.
...
רואה את המכפילים
לא רואה את הדב
ההיסטוריה לא משקרת

רוכב על הגל
מציץ במראה, הכל נראה כה רגוע
מבין שצריך להתחיל - לחשוב על תכנית יציאה

לא ממליץ
 
שרוסיה דה פקטו תנצח תוך זמן קצר, ויהיה כיבוש פוליטי. כך שלא צריכים תחמושת.
נראה לי שגם במקרה הזה מערב אירופה היו קונים הרבה נשק. זאת לדעתי פשוט דוגמה לכך שיש מקרים ששוק ההון לא חושב שני צעדים קדימה, גם כשהם כמעט וודאיים. זה לא נובע מניהול סיכונים מחושב אלא פשוט מחוסר מחשבה קדימה. לשקול נכון את כל הגורמים המשפיעים על העתיד זאת משימה קשה, גם ממשלות וחברות גדולות לא תמיד מצליחות בה. לפעמים יש מצבים שמעט אנשים חוקרים משהו לעומק ומגיעים למסקנות יותר טובות משאר העולם.
 
אג"ח 30 שנה בריבית אחוז וחצי - 'נגמר עידן האינפלציה' הם אמרו - אבל מה עם הסיכון?!
ראינו הנפקות בשיא.
מי שקנה אג"ח ארוך בריבית אפסית בידיעה שיש סיכוי טוב שהוא יצטרך לממש באמצע וחשב שאגח זאת השקעה יציבה, פשוט עשה לדעתי טעות ולא רק בדיעבד. כי בשביל להרוויח מעט מאוד הוא היה מוכן לסכן הרבה.
במניות טכנולוגיה לעומת זאת אפשר להרוויח הרבה. אם הטכנולוגיה באמת מוצלחת אז לטווח ארוך החברות שמייצרות אותה יצליחו. כן הרבה פעמים יש הייפ מהיר ואז נפילה (שבה הרבה חברות נעלמות) ומשם מעבר לעלייה איטית. כמו שקרה למשל עם טכנולוגיית האינטרנט.
 
תכנית יציאה
הכי קל (אבל לא בהכרח נכון) זה לעבור מסלולים בפנסיה ובהשתלמות, ולהשקיע כסף חדש באפיקים בטוחים.אבל צריך לדעת שרוב הסיכויים שזה יפגע בתשואות.
אני מקטין סיכונים כאשר יש לי צורך לממן (או לבטח) הוצאות שיכולות להתרחש בעתיד הקרוב. אני עדיין חושב שאם יש לך סכום שאתה לא תצטרך ב30 שנה הקרובות (או בכלל לא צריך אותו) אז כדאי לשים אותו במניות. זה לא שיש חוק טבע שהן תמיד עולות בזמן הארוך, אלא שאני אופטימי לגבי הצמיחה הטכנולוגית של העולם.
כמובן שמי שמצליח לתזמן את השוק ירוויח יותר. רוב האנשים חושבים שתהיה נפילה של מעל 20% באיזה שהוא שלב בעשור הקרוב, כמו שהייתה בכל עשור. רוב המשקיעים האקטיביים לא מנסים לתזמן בדיוק את הנפילה אלא שומרים כסף נזיל לקנות בה. אני לא יודע מה אחוז האנשים שמצליח יותר מהשוק בצורה הזאת, אבל צריך להודות להם שהם מייצרים נזילות גם במשברים.
 
אתה צודק לגבי פנסיה והשתלמות, שיקולי מס זה חשוב ואם כבר שינוי בתיק אז להתחיל משם
(מצד שני שם זה כסף שמושקע לטווח ארוך באמת אז אולי עדיף לסנן רעשי רקע ולהשאיר 100% מניות)
רק שיהיה ברור לא המלצתי פה לאף אחד למכור את התיק
מי שמשקיע לטווח ארוך באמת זה אחלה
רק חושב שיש הרבה משקיעים ש'גילו' את השוק דווקא בנקודת הזמן הנוכחית (ולא בכדי..), וכדאי שישמעו דעה מנוגדת
שמח שיש האפשרות להעלות מחשבות וספקולציות לגבי השוק בפורום מכובד זה

אני באופן אישי פעיל במניות ואופציות, ובתור התחלה הפחתתי בחודש האחרון חשיפה לשוק בכלל התיק ל100% (מחשיפה של למעלה מ200% בשיא באמצעות אופציות)
כרגע מתעסק בעיקר בטריידים לטווח קצר (יש חיות כאלה), לא חושב שנכון לבנות תיק לטווח ארוך בנקודת הזמן הזו
בהמשך החודש כנראה אוריד חשיפה לאזור 50% מניות, וגם הם מניות ספציפיות מאוד או כאלה שאשאיר משיקולי מס
לא מתבייש להחזיק לטווח קצר 50% תיק בכספית דולרית (שלרוב עולה בירידות) ואגח ישראלי צמוד קצר

אני גם כן אופטימי לגבי הצמיחה הגלובלית, הבעיה שיותר מידי אנשים יותר מידי אופטימיים, וסימני בועה ניכרים בשוק כבר זמן מה:
1. עליות שערים מתמשכות. 2. כסף חדש ו'טיפש' נכנס לשוק במסה גדולה
נשאר להמתין ל:
3. גל הנפקות (=מכירות עסקים ביקר ע"י הבעלים) שמהווה בדרך כלל (אבל לא תמיד) הסימן האחרון לפני התפוצצות הבועה

שוב לא ממליץ רק משתף הגיגים
חושב שלרוב האנשים באמת לא מתאים תזמוני שוק
 
לא מבינה את כל ההסברים האלה.
חלק את כספי החיסכון החודשי/רבעוני/שנתי שלך לשניים לפי טווח הזמנים של היעדים.
מה שלזמן קצר של כמה שנים - שים בקרן כספית ודומיה.
מה שלזמן ארוך - בקרנות מחקות מדד מניות רחב.
מצא תחביבים אחרים בעולמנו המופלא :)
לטעמי זאת התורה כולה על רגל אחת.
 
כאן משקיע חדש, כסף חדש ו'טיפש' כפי שנכתב כאן, אז סליחה על השאלה. במאמר של הסולידית נכתב ״סטטיסטית, אפשר לצפות לנפילה של 14%- בשערי המניות לפחות פעם בשנה, וזו תיחשב להתנהגות נורמלית לחלוטין של שוק המניות.״

אם כך, מדוע שלא אשאיר כסף במזומן (בחשבון נושא ריבית) ואתן פקודת קנייה עם LIMIT בשער נמוך ב-10% משער השוק עבור קרן מחקת מדד ? האם זו לא אסטרטגיה טובה יותר מאשר לקנות בצורה רציפה גם כאשר השוק עולה וגם יורד?
 
אם כך, מדוע שלא אשאיר כסף במזומן (בחשבון נושא ריבית) ואתן פקודת קנייה עם LIMIT בשער נמוך ב-10% משער השוק עבור קרן מחקת מדד ?
כי בינתיים השוק יכול גם לעלות ב- 30% ואתה תפספס את העליה. גם יכול להיות שהוא אף פעם לא יחזור לשער שבחרת ואתה תישאר בחוץ.
 
כאן משקיע חדש, כסף חדש ו'טיפש' כפי שנכתב כאן,
סליחה על כינוי הגנאי :$ כמובן אין כאן כוונה לפגוע, רק ניסיון (לא מוצלח במיוחד) לאפיין קבוצת משקיעים חדשה שנכנסת לשוק ממש בימים אלה - כתופעת לוואי של העליות המתמשכות בשווקי המניות בתקופה האחרונה.
אז סליחה על השאלה במאמר של הסולידת נכתב ״סטטיסטית, אפשר לצפות לנפילה של 14%- בשערי המניות לפחות פעם בשנה, וזו תיחשב להתנהגות נורמלית לחלוטין של שוק המניות.״
לא קראתי את המאמר (לצערי), לא יודע איך להתייחס.
אם כך, מדוע שלא אשאיר כסף במזומן (בחשבון נושא ריבית) ואתן פקודת קנייה בשער נמוך ב-10% משער השוק עבור קרן מחקת מדד ? האם זו לא אסטרטגיה טובה יותר מאשר לקנות בצורה רציפה גם כאשר השוק עולה וגם יורד?
ניסיון לתזמן אירועים כאלה על עיוור עם פקודות מראש נידונה לכישלון.
אני מדבר על נקודות זמן מאוד ספציפיות בשוק (ציינתי שלדעתי אנחנו באחת כזו) בהן הסיכון גבוה מהסיכוי לשחקנים לטווח קצר/בינוני.
שחקנים לטווח ארוך שפועלים לפי הספר עם הקצאת תיק מוגדרת לפי מודל סיכון תואם - עושים נכון.
גם אם מחליטים 'לצאת' מהשוק צריך תוכנית סדורה, מתי איך וכמה לצאת, ולא פחות מתי איך וכמה לחזור לשוק.

אני חושב שחפרתי מספיק בשביל פורום סולידי
 
נערך לאחרונה ב:
אני מבין שבאחזקה לטווח של 10 שנים + יש פחות משמעות איפה נכנסים , כאשר השוק 10% יותר או פחות. בכל זאת לאור הגליות המסויימת של השוק, נראה לי שעדיף להמר תמיד שתהייה ירידה *מסויימת* , ולא לקנות במחיר השוק, כאשר המשמעות של קנייה בשווי הנוכחי היא שאנחנו מהמרים שלא יהיו *שום* ירידות בשוק בעתיד הקרוב. שוב תקנו אותי אם אני טועה :)
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S תזמון שוק - התלבטות קשה שוק ההון 8
amidar תזמון שוק\בנק: השקעה בחיסכון פפר או שוק ההון? שוק ההון 15
Mamaof השקעה במט"ח דרך אפיק מגודר+לא מגודר (תזמון שוק) שוק ההון 8
M האם חישוב "כדאיות רכישת דירה" בהתאם לעלויות הדירה מול עלות השכירות זה לא בעצם תזמון שוק? נדל"ן 23
doc29 תזמון שוק - אולי בכל זאת? שוק ההון 62
E שוב, תזמון שוק האם אפשרי שוק ההון 12
מ תזמון שוק ו- Shiller P/E שוק ההון 3
ס תזמון שוק - מחקרים אקדמיים אחרונים שוק ההון 9
H האם תזמון שוק הוא תמיד מילה גסה? שוק ההון 13
ה האם המתנה לשער המרת מט"ח הוא תזמון שוק? שוק ההון 9
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
B תזמון חשבונאי להחלפת השקעה. נדל"ן 9
שושן צחור תזמון מכירת rsu ו espp שוק ההון 27
Lamur תזמון בקשה להחזר מס מיסים 4
N תזמון פאסיבי שוק ההון 2
מנימליסט תזמון השוק ? קווים לדמותה שוק ההון 14
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף ***) שוק ההון 10
S תזמון השוק שוק ההון 17
C תזמון הפקדה כל חודש שוק ההון 15
מ לגבי עניין התשואה, ו"תזמון" שוק ההון 12
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
S ״תזמון״ מעבר לברוקר זר לפני סוף השנה? צרכנות פיננסית 10
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
E מכירה של קרנות הסל לטובת בלאק רוק + תזמון קנייה שוק ההון 4
א תזמון המרת דולרים צרכנות פיננסית 13
ולנטין תזמון טוב ? שוק ההון 1
R תזמון השוק - השקעה בשוק ׳קורס׳ שוק ההון 58
דור דורים תזמון/אסטרטגיה למינימום של מלכודות מס שוק ההון 19
י תזמון מניות - העלאת ריבית שוק ההון 9
B תזמון התפטרות, דמי אבטלה וחופשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
V תזמון מכירת RSU שוק ההון 35
adamshalev אסטרטגיות תזמון אקטיבי ואוטומטי של XIV שוק ההון 43
פ תזמון שווקים ושינוי הקצאה מנייתית בעולם שוק ההון 29
Y רפורמת המדדים בת"א - תזמון החלפת קרן שוק ההון 3
G תזמון קניה/מכירה שוק ההון 3
סתןלי ת'כסף תזמון רכישת מניה וחלוקת דיבידנד שוק ההון 44
yanosh34 תזמון יצירת מגן מס שוק ההון 20
Y איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון? שוק ההון 20
ישראלי מצוי מצב שוק התכנות בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 12
J פריסייל במחיר שוק נדל"ן 29
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
A מקורות ידע למיסוי נדל"ן ומס-הכנסה+שוק ההון מיסים 3
נ השקעה ארוכת טווח: שוק ההון או נדל"ן? שוק ההון 6
S האם אפשרי לייצר תזרים שאפשר לחיות ממנו לטווח ההווה באמצעות שוק ההון? שוק ההון 27

נושאים דומים

Back
למעלה