עד כמה שיש מגוון דעות, גם שווריות וגם דוביות
אף אחד לא יודע כלום לגבי 2 דברים:
א. מתי - זה משחק ניחושים, אין משהו מבוסס כדי להגיד חצי שנה וגם לא שנה וחצי
ב. מה זה מפולת?
לגבי ב' אנסה להרחיב את מה שאני חושב
אינדיקטורים נולדו באופן כרונולוגי כדי להציג את הכשל הקודם ומה גרם לו, למרות שלאנשים יש גם "חוש" וידעו לזהות, עם הנתונים הקיימים
תמיד יש אנליסטים שהם קיצוניים בהשקעותייהם (קיצון = לא כמו השוק) לכן פגיעה בחיזוי קיצוני כזה נותנת להם את ה Edge לנצח את השוק (לפחות פעם אחת) וכמובן תהילת "נביא" על משהו ש"כולם פיספספו" ולא "צפו", זה מזרים הרבה כספים לכוון, זה בטוח
נתמקד בנקודה ב', אני חושב שאנחנו צריכים לוודא מה זה "כשל" ולמה פתאום העולם אמור "חצי" להחרב
האם כשל הוא תגובה אינסטנקטיבית שכולם "מתוחים"
האם כשל הוא מהלך אקטיבי של דוב-לויתן
האם זה תיאור מצב שכולם פיספסו, כמו באג בתוכנה
יש דברים שאני לא מבין, אז ארשום מה שנראה לי נכון (לרגע זה)
כשל בגלל סין - אז סין קורסת, מי מקבל הזמנות במקומם? יש איזון אוטומאטי של הנתח של המדינות בהשקעה מדדית
הצריכה לא תפסיק וגם אם תהיה האטה החברות הגלובליות נהנות מאותו הפיזור, אני מניח שזה יפגע נקודתית במניות ולא לכלל השוק
חברות שממוקדות בסין כנראה לא ישרדו
כשל בגלל חוב שגדל - אם 20% מהמטבעות יקרסו (חוץ מהדולר) , עד כמה זה ישפיע על המטבע המקומי (שקל)?, פגיעה בדולר או ביורו תשפיע על הכסף שאצלנו בכיס הרבה יותר
כשל תמחור יתר - אז מישהו מעריך ש 25-30 שנה זה לא מספיק שנים כדי להחזיר את ההשקעה וזה יקר מדי, אני לא חושב שזה משנה כל כך
זה כמובן משנה לחלק מהאנשים, אבל "להחזיר את ההשקעה" זה רק חישוב אישי ועד כמה ההשקעה עזרה לך לבצע את התוכנית הראשונית שלך
אם בא לך להשקיע במוצר שמחזיר השקעה "מהר" יותר, יש סיכון נלווה לכל דבר
זה דווקא כשל שהרבה צופים לו, כדי לקנות מניות שוב בזול, לחזור במחיר שנתיים אחורה לא אמור להזיק לאף אחד, כאמור רעל - במנות קטנות
אני מניח מדבריו של
@Leo1 שיש כשלים נוספים,
אבל הם גם יכולים לבוא במכה או "גל רודף גל", אני עדיין לא מבין לעומק,
כמה ברגים חסרים מסוגלים להשבית מכונה שמכל הצדדים שלה עומדים אנשים עם מפתח שבדי?