• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הון צבור בפרישה מוקדמת

עם איזה הון צבור ליחיד אתם מתכוונים לפרוש ?

• 0-1,000,000

הצבעות: 2 1.8%
  • 1,000,000-,1,500,000

הצבעות: 6 5.5%
  • 1,500,000-2,000,000

הצבעות: 7 6.4%
  • 2,000,000-2,500,000

הצבעות: 12 10.9%
  • 2,500,000-3,000,000

הצבעות: 12 10.9%
  • 3,000,000-3,500,000

הצבעות: 13 11.8%
  • 3,500,000-4,000,000

הצבעות: 9 8.2%
  • 4,000,000-4,500,000

הצבעות: 8 7.3%
  • 4,500,000-5,000,000

הצבעות: 10 9.1%
  • 5,000,000 ומעלה

הצבעות: 31 28.2%

• סך הכל מצביעים
    110
I keep bumping into that silly quotation attributed to me that says 640 K of memory is enough.
אז אדוני הנכבד, ביל צעיר ממני ב 6 שנים. פגשתי אותו אישית ושמעתי אותו אומר זאת לאחר שגיקים הצליחו לשנות את ה rom של הביוס והקפיצו את הזיכרון הבסיסי ל 1024. ולאחר מכן המציאו את ה extended memory. ביל היה חסיד של אינטל ונלחם במוטורולה שבנתה ארכיטקטורה linear addressing שלמעשה "קברה" את המיתוס של ה 640 [וכך גם מפתחי הCPU 6502]. אז בציר הזמן אפשר לעוות דברים [פייק ניוז].

בתור בעלים של אמיגה 500 וכמה שנים מאוחר יותר אמיגה 4000, אני יכול לומר שהמחשבים האלה הקדימו את זמנם. הם היו טובים יותר מכל מה שהיה באותה תקופה, בין אם פיסי או מקינטוש.
אגב, נדמה לי שהאמיגה 500 היה מסוגל להציג 32 צבעים אמיתיים ו4096 במה שהם קראו dithering

כמו שכתבתי, מאד קל לקבל מציאות כזאת של עבודה בתחתית הסולם כשיושבים בעבודה מרופדת, ותחתית הסולם נראית מאד רחוקה. החברה שלך ידעה שזה מעין משחק התקופה של הדוקטוראט של בעלה. היא היתה בחופשה של כמה שנים והשתעשעה קצת בלהעביר את הזמן ולעשות דמי כיס במשרה בעומס נמוך. יש הבדל בין משחק כזה לבין יציאה לעבודה כי נגמר הכסף והחיים שלך תלויים בעבודת הישרדות הזאת.

שוב, נראה לי שפספסת את הנקודה, לחלוטין. אם תשב ותחכה שהתיק שלך ימחק, אתה צודק זה אסון אבל אף אחד לא מדבר על משהו כזה. מדברים על זה שה 3% הבטוחים למשיכה, (וגם על זה ויכוח, אבל נשים בצד לרגע), עלולים להיות פחות מהמחיה השנתית שלך אם התיק יתרסק. תיק של 3,000,000 ש"ח נותן משיכה שנתית של 90,000 ש"ח, או 7500 ש"ח בחודש. מה תעשה אם התיק יפול, והמשיכה החודשית שלך יכולה להיות 5000 ש"ח בלבד? תשלים 2500 ש"ח בחודש עד שהתיק יתייצב שוב. זה לא עשרות שנים (כבר דיברו על זה כאן תילי תילים של ת'רדים) ולהרוויח חצי שכר מינימום בחודש זה לא אומר לנקות שירותים בביגוד לא מחמיא. זה יכול להיות הרצאה לחודש בפאנזינג (חבר שלי עושה את זה. נהנה מכל רגע), או עבודה בחצי משרה בתור מורה. אם תהיה כל כך דרמטי עד שתגיד, "החיים שלך תלויים בעבודת הישרדות", אז זה נכון לכולנו, גם היום. כל מי שאיננו עצמאי כלכלית, העבודה שלו היא עבודת הישרדות. כדי להרוויח כמה אלפי ש"ח בחודש, ללא מס (!), אנשים משכילים, כמו שמסתובבים בפורום הזה, יכולים לעשות מגוון שלם של דברים שלא קשור בלנקות שירותים. בעיני לתת שיעורים פרטיים, הרצאה בפאנזינג או במידת הצורך לעבוד בחברת כוח אדם בעבודת מזכירות לשלושה חודשים, קטן עלי, שלא לדבר על זה שיש מקצועות שניתן לתת בהם יעוץ או להשתתף בעבודה על פי פרויקטים. אפילו לפתוח צהרון בבית יכול לתת לך את הסכומים שאתה מדבר עליהם. בעיני זה לא משפיל, נהפוך הוא - אני מוכרת את זמני בצורה ובאופן שנראה לי, לא לאחרים.

יותר מזה, הכלל של 3% הוא מאד שמרני, במובן הזה שהוא מנסה לשמור על הקרן. ככל שאתה יותר מבוגר, יש לך פחות צורך לשמור על הקרן כיוון שיש לך פחות שנות חיים שמחכות לך. זו גם הסיבה שמי שפורש בגיל 30 ומי שפורש בגיל 45 נמצאים במצב שונה מאד.

כמו שכתבתי, מאד קל לקבל מציאות כזאת של עבודה בתחתית הסולם כשיושבים בעבודה מרופדת, ותחתית הסולם נראית מאד רחוקה. החברה שלך ידעה שזה מעין משחק התקופה של הדוקטוראט של בעלה. היא היתה בחופשה של כמה שנים והשתעשעה קצת בלהעביר את הזמן ולעשות דמי כיס במשרה בעומס נמוך. יש הבדל בין משחק כזה לבין יציאה לעבודה כי נגמר הכסף והחיים שלך תלויים בעבודת הישרדות הזאת.

שוב, נראה לי שפספסת את הנקודה, לחלוטין. אם תשב ותחכה שהתיק שלך ימחק, אתה צודק זה אסון אבל אף אחד לא מדבר על משהו כזה. מדברים על זה שה 3% הבטוחים למשיכה, (וגם על זה ויכוח, אבל נשים בצד לרגע), עלולים להיות פחות מהמחיה השנתית שלך אם התיק יתרסק. תיק של 3,000,000 ש"ח נותן משיכה שנתית של 90,000 ש"ח, או 7500 ש"ח בחודש. מה תעשה אם התיק יפול, והמשיכה החודשית שלך יכולה להיות 5000 ש"ח בלבד? תשלים 2500 ש"ח בחודש עד שהתיק יתייצב שוב. זה לא עשרות שנים (כבר דיברו על זה כאן תילי תילים של ת'רדים) ולהרוויח חצי שכר מינימום בחודש זה לא אומר לנקות שירותים בביגוד לא מחמיא. זה יכול להיות הרצאה לחודש בפאנזינג (חבר שלי עושה את זה. נהנה מכל רגע), או עבודה בחצי משרה בתור מורה. אם תהיה כל כך דרמטי עד שתגיד, "החיים שלך תלויים בעבודת הישרדות", אז זה נכון לכולנו, גם היום. כל מי שאיננו עצמאי כלכלית, העבודה שלו היא עבודת הישרדות. כדי להרוויח כמה אלפי ש"ח בחודש, ללא מס (!), אנשים משכילים, כמו שמסתובבים בפורום הזה, יכולים לעשות מגוון שלם של דברים שלא קשור בלנקות שירותים. בעיני לתת שיעורים פרטיים, הרצאה בפאנזינג או במידת הצורך לעבוד בחברת כוח אדם בעבודת מזכירות לשלושה חודשים, קטן עלי, שלא לדבר על זה שיש מקצועות שניתן לתת בהם יעוץ או להשתתף בעבודה על פי פרויקטים. אפילו לפתוח צהרון בבית יכול לתת לך את הסכומים שאתה מדבר עליהם. בעיני זה לא משפיל, נהפוך הוא - אני מוכרת את זמני בצורה ובאופן שנראה לי, לא לאחרים.

יותר מזה, הכלל של 3% הוא מאד שמרני, במובן הזה שהוא מנסה לשמור על הקרן. ככל שאתה יותר מבוגר, יש לך פחות צורך לשמור על הקרן כיוון שיש לך פחות שנות חיים שמחכות לך. זו גם הסיבה שמי שפורש בגיל 30 ומי שפורש בגיל 45 נמצאים במצב שונה מאד.

או שהשכר מתרסק וחברות ההשמה לא רוצות שהצעירים ידעו על זה.
יכול להיות אבל הסיבה שהוא מתרסק זה כי הביקוש לעובדים וותיקים רגילים , עדיף למעסיק להעסיק 5 עובדים צעירים ולא עקשנים ועובד וותיק דעתן ואולי פחות מעודכן ומהיר בביצוע

[אוף טופיק]

+1
בשנות ה80 המושג 'הייטק' עוד לא היה קיים. היו ניצנים של יזמים קטנים שגילו את הפוטנציאל הגלום ב PC. אלו הזמנים ש IBM אמרו שלא צריך יותר משני צבעים במסך [שחור וירוק] כאשר קומודור אמיגה הציגה 16 צבעים אמיתיים או 4096 באינטרפולציה {טכנית - שיחקו עם ה RGB במהירות וכול 1/20 שניה החליפו דיספליי של R, G ,B ז"א כול 1/20 שניה הציגו פעם אדום, ירוק וכחול}
וציטוט מהחתימה שלי:
640K ought to be enough for anybody" - Bill Gates, 1981".
אז חברים, הייטק, כפי שמוכר היום, החל בערך בערך בשלהי שנות ה90.
נדמה לי שסאיטקס וגם אורבוטק החלו את הפריצה בשנות ה 80

ושמעתי אותו אומר זאת
זו טענה מאוד... אאוטלנדיש, נגיד בזהירות. אני אשאר עם דעת המומחים שבדקו מקורות רבים ולא הצליחו לאתר אפילו מקור אחד לא אנקדוטלי (כלומר לא יוסי כלשהו שטוען שפגש את ביל בדיוק כשיצא לו להגיד את האמרה המפורסמת) שמוכיח את העניין. לעת עתה אני עם ביל.

נערך לאחרונה ב:
5 מיליום ליחיד- ו- 10 מיליון לזוג - זה לא בשמיים ? בשבילי זה לא רק שלא בשמיים אלא בכוכב לכת אחר לגמרי. אשמח להבין, איך דבר כזה מתאפשר לאור זאת שתוחלת החיים בהייטק קצרה.
שוב, קודם כל לא כולם עובדי הייטק, למרות שקשה להאמין כשקוראים בפורום הזה. אני, בעוונותי, מעולם לא תכנתתי. יכולה לומר לך שבעשר השנים האחרונות, מאז שהתגרשתי, *הוספתי* 2 מיליון ש"ח להון הצבור שלי. חלקו נוסף בחסכון. חלקו נוסף בקרנות הפנסיה. חלקו נוסף מעסקאות נדל"ן שהצליחו ומימוש מסוים שעשיתי. כשאני עוברת על טבלאות האקסל, בהנחות יחסית שמרניות, אני מניחה שאגיע ל- 3 מיליון תוספת בעוד כשנתיים וחצי. המספר 5 מיליון יהיה שם לפני גיל 50, אבל אם זה יהיה שם בגיל 45, 46 או 47, אני לא יודעת.
לא רק זה, הקולגות סביבי שאינם סולידיים במיוחד אבל גם כמובן לא בזבזנים, אלא שלמזלם פשוט לא התגרשו, נמצאים כבר שם. מי שלא גר במרכז ת"א ובשכונות הצפוניות שבהן מוציאים אחד לשני את העיניים, לא מחזיק ג'יפ ומרויח יפה בחמישון העליון, מגיע לגיל חמישים עם צבירות של 5 מליון ש"ח לאדם בלי להתאמץ במיוחד לחסוך. חצי מזה בערך בקרנות פנסיה והשתלמות, חצי מזה בחסכונות אחרים (נדל"ן, תיק ממוסה, השקעות בעסק). אנשים כאן נוסעים לחופשות בפיליפיניים עם כל המשפחה, לחודש לארה"ב, קונים אוכל אורגני ומשלמים על חוגי בלט, אבל חושבים על הכסף. דרך אגב, אם כבר בנושאי השרשור הזה, שאלתי בארוחת צהריים כמה כסף הם ירצו בפנסיה, היתה הסכמה על 20,000 ש"ח נטו בחודש. נפלתי! הם לא מוציאים ככה עכשיו אבל ישמחו להיות "בטוחים" לפני שיפרשו.

היתה הסכמה על 20,000 ש"ח נטו בחודש. נפלתי! הם לא מוציאים ככה עכשיו אבל ישמחו להיות "בטוחים" לפני שיפרשו.
ההנחה שאחרי הפרישה ההוצאות יורדות אינה מבוססת.
אני לא יודע בני כמה הילדים של אלו שענו, אבל גם אם הם מצפים לירידה בהוצאות בגין ילדים (מתי זה קורה בדיוק?), יש הוצאות אחרות בגיל פרישה, הן כאלו שקשורות בגיל מתקדם והן כאלו שקשורות בצורך למלא את הזמן שהתפנה.

ההנחה שאחרי הפרישה ההוצאות יורדות אינה מבוססת.
אני לא יודע בני כמה הילדים של אלו שענו, אבל גם אם הם מצפים לירידה בהוצאות בגין ילדים (מתי זה קורה בדיוק?), יש הוצאות אחרות בגיל פרישה, הן כאלו שקשורות בגיל מתקדם והן כאלו שקשורות בצורך למלא את הזמן שהתפנה.
הילדים שלהם בסוף תיכון (של רובם), אבל כפי שאמרתי, הם לא מוציאים 20 אלף ש"ח היום, ולוקחים את הילדים לטיולים בחו"ל, מממנים להם דברים וכו'. לקבוע מראש שבפחות מזה זו סכנה לפרוש גרם לי לחייך - נראה לי שהם פשוט אוהבים לעבוד. זה בסדר, כיף לעבוד בסביבה שאנשים נהנים ממה שהם עושים.

אם אני לא טועה, interlace שימש להכפלת הרזולוציה האנכית על ידי הצגת שורות זוגיות ואי זוגיות לסירוגין בכל ריענון של המסך

אם אני לא טועה, interlace שימש להכפלת הרזולוציה האנכית על ידי הצגת שורות זוגיות ואי זוגיות לסירוגין בכל ריענון של המסך
אכן, כנראה קומבינציה של מספר טכנולוגיות.

כמו שכתבתי, מאד קל לקבל מציאות כזאת של עבודה בתחתית הסולם כשיושבים בעבודה מרופדת, ותחתית הסולם נראית מאד רחוקה.
החברה שלך ידעה שזה מעין משחק התקופה של הדוקטוראט של בעלה. היא היתה בחופשה של כמה שנים והשתעשעה קצת בלהעביר את הזמן ולעשות דמי כיס במשרה בעומס נמוך. יש הבדל בין משחק כזה לבין יציאה לעבודה כי נגמר הכסף והחיים שלך תלויים בעבודת הישרדות הזאת.

אוסיף עוד הערה לתגובות שכבר נכתבו מעלי - בהנחה שאתה פורש על פי חישוב של משיכת 4% מהתיק, או חישוב שמרני יותר של 3% נגיד - בממוצע, אלו אחוזי משיכה שמרניים ביחס לתשואת השוק ההיסטורית, ועבור חלק משמעותי מהפורשים התיק בכלל יגדל עם השנים.

אז איפה כן הסיכון? הסיכון העיקרי הוא הרצף תשואות, כלומר שדווקא בשנים הראשונות שאחרי הפרישה השוק יעבור קריסה משמעותית ואיתו השווי של התיק. זה לא אומר שאתה צריך לעבוד לצורך "הישרדות" - גודל התיק הוא עדיין איזה עשור או שניים של שנות מחיה, פשוט נפילה משמעותית בדיוק בשנים הראשונות של הפרישה נוגסת בשולי הביטחון שלך לטווח הרחוק.
זה רק אומר שהשלמת ההכנסה הנדרשת, כדי לכסות את אותם שולי הביטחון היא אכן לא גדולה - משרה חלקית כלשהי תכסה זאת בקלות, והיות ומדובר בשנים בודדות לאחר הפרישה גם החזרה לשוק העבודה היא הקלה ביותר.

ובשאר המקרים - אם עברו נגיד 5-10 שנים מאז רגע הפרישה (למי שפרש לגמרי ולא מכניס שום הכנסה נוספת, גם חלקית) ולא היו שום אירועים דרמטיים מדי בתיק - זה אומר לרוב שהתיק כבר יצמח מעבר לאחוז המשיכה ושולי הביטחון רק יילכו ויגדלו, והסיכון מצטמצם משמעותית.

נערך לאחרונה ב:
כיף לעבוד בסביבה שאנשים נהנים ממה שהם עושים.
+1. לגמרי מסכים.
לגבי ההוצאות, תלוי. תואר במכללה יוקרתית עולה המון, בדרך כלל להורים. מצד שני, הסטודנט כבר עובד.
וכמובן הוצאות בריאות שעולות עם השנים אבל קצב העליה הוא עניין של מזל (וגנטיקה).

מדברים על זה שה 3% הבטוחים למשיכה, (וגם על זה ויכוח, אבל נשים בצד לרגע), עלולים להיות פחות מהמחיה השנתית שלך אם התיק יתרסק.
נראה לי שלא הבנת את מודל 4% משיכה (או 3%).
המודל אומר שהסכום נקבע לפי גודל התיק ביום הפרישה, ומותאם אינפלציה.
כלומר גם אם התיק נחתך בחצי ממשיכים למשוך את אותו סכום מקורי (מותאם אינפלציה).
המחקרים קבעו שבמודל משיכה כזה במעל 99% מהמקרים התיק מחזיק לפחות 30 שנה.

אם את משנה דינמית את המשיכה לפי גודל התיק, גם במשיכה של 10% בשנה התיק יחזיק לנצח

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@Lali
לפח מה שסיפרת את היית המפרנסת העיקרית וכנראה שעם המזונות והפחתת העול הכלכלי שבפירנוס בן זוג הצלחת לקפוץ קדימה,
רוב הגרושים והגרושות שיצא לי להכיר לא הצליחו לקפוץ כלכלית קדימה בזכות הגרושים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
מ הפסד הון צבור פוסטים מאיכות נמוכה 5
M קיזוז הפסדי הון מיסים 1
K הצהרת הון — חשבונות ישנים אחרי מיזוג סניפים מיסים 1
ד קריטריונים למשקיע כשיר - מה נחשב הון נזיל שוק ההון 4
B מיסוי רווחי הון לזוג פנסיונרים, אחד עם נכות מזכה מיסים 0
א "האוצר ימליץ לקצץ בפטור ממס רווחי הון מגיל 60" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
מ הפסד הון מתשלומי ריבית בחשבון מרג'ין מיסים 19
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
א סדר קיזוז הפסדים מרווח הון והכנסות מריבית ודיבידנד מיסים 11
E אופציות שמומשו בסטרט-אפ שצפוי להיסגר - הפסד הון ניתן לקיזוז? מיסים 1
A מס ריווחי הון ישראלי קטן ממס ריווחי הון אמריקני מיסים 16
כ מס רווח הון - קרן אמריקאית שוק ההון 1
R קיזוז הפסד הון מול דיבידינד בשיעור לא אופטימלי מיסים 1
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 28
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
בן מלך הון עצמי לרכישת דירה נדל"ן 5
N רווחי הון בטופס 1301 מיסים 3
A זיכוי כנגד מס זר ששולם בארה"ב על ריווחי הון מיסים 24
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
צ חישוב נקודות זיכוי ותרומות לצורך קיזוז רווחי הון מיסים 4
V קיזוז רווחי הון רווחי הון חול /להכנסות בארץ מיסים 10
D קיזוז הפסד הון כנגד רווח בדיסקונט שוק ההון 2
pita מס רווחי הון מופחת מגיל 60 שוק ההון 10
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
A האם מס דיבידנדים מתקזז עם מס רווחי הון? שוק ההון 4
U הפסדי הון במניות שוק ההון 15
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
G הטבות בתשלום מס רווחי הון להורה מעל גיל 60 שוק ההון 1
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
Y העברת הפסדי הון כאשר סכום המכירות הוא 0 מיסים 5
Q הגדלת הון עצמי שוק ההון 8
L התייעצות משכנתא בהנתן הון עצמי גבוה ותחזית להורדת ריבית נדל"ן 5
U החזר מס רווחי הון כנגד ריביות הלוואה מיסים 1
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
P מחפש יועץ עסקי מקצועי לסיוע בגיוס הון יזמות והגדלת הכנסות 15
E שגיאה בטופס 1301 – "מחזור מכירות מרווח הון גבוה מ-2.81 מיליון ש"ח" – מה עושים? מיסים 8
Z מס רווח הון לאחר גיל 60 מיסים 3
מ מס רווחי הון למי שאין לו הכנסה מיסים 1
odedniv החזר מס רווח הון לתושב חוץ מיסים 11
Z קיזוז הפסדי הון במסחר עצמאי עם מס מקופת גמל להשקעה מיסים 5
ז מכירה וקניה בטווח זמן קצר בשביל קיזוז הפסד הון מיסים 5
א ניתוק תושבות מס .vs גרירת הפסדי הון + הותרת קרן השתלמות עצמאי מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה