• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שוכר דירה, מזגן התקלקל כיצד עליי לנהוג?

• פותח הנושא פותח הנושא RSU
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מדובר בפחות מכל מטלת האנדימן!!
אם קונה לבעל דירה שגר בנכס קשה לי להאמין שישלם 350₪ לביקור טכנאי לפעולה תחזוקתית כה פשוטה:

פשוט לשלוף את הפילטר הנמצא בגב יחידת הפנים (גישה דרך פתח שירות) לנקות היטב תחת ברז מים ומברשת, לייבש ולהחזיר למסילה.
פשוט יותר מכל משימות האנדימן - מתליית מדף ועד החלפת ברז.
פשוט כמעט כמו ניקוי פילטר המדיח או החלפת שקית בשואב האבק.
בעל דירה לדעתי רשאי להכניס להסכם סעיפים על תחזוקה שוטפת שעל השוכר למלא כגון ניקוי פילטרים.

תנאי לסעיפים כאלה הוא שבעל הדירה מראה לשוכר איך עושים את זה, סמוך למועד החתימה על ההסכם.

אחרת שבעל הדירה ישכיר להנדימן בלבד.

השוכר לא חייב להגדיל ראש, להוכיח מיומנויות טכניות, או להיות מומחה לסרטוני תחזוקה ביוטיוב.

אין בחוק השכירות הגדרה של יום

לכן, לדעתי, הולכים לחוק הפרשנות

יום" – תקופה מחצות הלילה עד חצות הלילה שלאחריו;
לא עומד בשום מבחן סבירות.
מה לעשות שרוב האנשים (כולל טכנאים) לא עובדים בימי מנוחה?
לא סביר לדרוש מבעל דירה לבצע תיקון בזמן שאין מי שיכול לתקן.

תנאי לסעיפים כאלה הוא שבעל הדירה מראה לשוכר איך עושים את זה, סמוך למועד החתימה על ההסכם.

השוכר לא חייב להגדיל ראש, להוכיח מיומנויות טכניות, או להיות מומחה לסרטוני תחזוקה ביוטיוב.
אתה רוצה שבעל הדירה גם ילמד אותך איך לזרוק זבל ולהחליף שקית בפח?
אולי שילמד אותך גם איך לשטוף רצפה ובכללי איך לנקות את הבית?

אל תגזים. יש דברים בסיסיים של תחזוקה/נקיון בסיסיים בבית שאותם הדייר צריך לעשות.

אני מסכים בהחלט שבית המשפט לא יאכוף סעיף כזה של תיקון תוך שלושה ימים לגבי מזגן אם בעל הבית פעל באופן סביר.

מצד שני - תאר לך מצב של פיצוץ בצינור והצפה בדירה - שום טענה שאין בעלי מקצוע בימי מנוחה לא תעזור לבעל הדירה. אפשר למצוא בעלי מקצוע לעבודות דחופות והם לוקחים כסף בהתאם.

ההגדרה החוקית לדעתי של יום לגבי חוק השכירות נקבעת לפי חוק הפרשנות.

אחרת כל סעיף בחוזה שמדבר על "ימים" היה הופך ל"ימי עסקים" - אין לזה לדעתי בסיס משפטי.

לא מהווה יעוץ משפטי.

אתה רוצה שבעל הדירה גם ילמד אותך איך לזרוק זבל ולהחליף שקית בפח?
אולי שילמד אותך גם איך לשטוף רצפה ובכללי איך לנקות את הבית?

אל תגזים. יש דברים בסיסיים של תחזוקה/נקיון בסיסיים בבית שאותם הדייר צריך לעשות.

יש הבדל בין נקיון, החלפת שקית זבל לבין ניקוי פילטרים.

החלפת פילטר, בלי שהשוכר יודע איך עושים את זה יכולה למשל לגרום לשבירה של חלק או לשבירה של כיסוי הפלסטיק - אז לדעתך השוכר אחראי לשבר?

ההגדרה החוקית לדעתי של יום לגבי חוק השכירות נקבעת לפי חוק הפרשנות.

אחרת כל סעיף בחוזה שמדבר על "ימים" היה הופך ל"ימי עסקים" - אין לזה לדעתי בסיס משפטי.
שוב, מבחינת מבחן הסבירות ומבחינת ההגיון הפשוט - כל דבר שדורש בעלי מקצוע הגיוני שיום משמעו "יום עסקים", ואילו דברים שלא דורשים בעלי מקצוע הגיוני שהכוונה ביום היא ליום באופן כללי.

לא צריך להביא את הדברים לקיצוניות.
מסכים, זה בדיוק מה שניסיתי להגיד לך.
יש הבדל בין נקיון, החלפת שקית זבל לבין ניקוי פילטרים.
אין.
החלפת פילטר, בלי שהשוכר יודע איך עושים את זה יכולה למשל לגרום לשבירה של חלק או לשבירה של כיסוי הפלסטיק
החלפה של שקית זבל, בלי השוכר יודע איך עושים את זה, יכולה למשל לגרום לשבירה של הפח או לשבירה של כיסוי הפלסטיק של הפח.

מעבר לזה, אם יש משהו שאתה לא יודע אתה שואל את בעל הדירה ולא פשוט מחליט להתעלם מזה.
תחשוב למשל על מצב שיש ניאגרה עם כפתור הפעלה מוזר שאתה לא מכיר, ואין לך מושג איך מורידים את המים בשרותים. מה נראה לך יותר סביר:
א. אתה לא מוריד את המים בכל זמן שאתה גר בדירה, כי אתה לא יודע איך עושים את זה ואתה מפחד לשבור את הניאגרה.
או
ב. אתה מנסה בעצמך, ואם אתה לא מצליח להבין איך עושים את זה אז מתקשר לבעל הדירה ושואל אותו איך להוריד את המים

העובדה שאתה לא יודע איך עושים משהו היא לא סיבה לא לעשות אותו.
גם אני, כשעברתי פעם ראשונה לגור בדירה לבד לא ידעתי איך לשטוף את הרצפה. ואגב, גם זה מאוד מסוכן כי אם לא יודעים איך עושים את זה נכון אפשר לגרום להצפה בבית, או אפילו לקצר חשמלי או סתם נזקים כבדים לריהוט.
אבל תראה איזה קטע - הצלחתי ללמוד איך לעשות את זה (לא ע"י ניסוי וטעיה אלא פשוט שאלתי אנשים). ואפילו לא הייתי צריך להטריח את בעל הדירה כדי ללמוד איך עושים את זה.

שוב, מבחינת מבחן הסבירות ומבחינת ההגיון הפשוט - כל דבר שדורש בעלי מקצוע הגיוני שיום משמעו "יום עסקים", ואילו דברים שלא דורשים בעלי מקצוע הגיוני שהכוונה ביום היא ליום באופן כללי.

מסכים, זה בדיוק מה שניסיתי להגיד לך.

אין.

החלפה של שקית זבל, בלי השוכר יודע איך עושים את זה, יכולה למשל לגרום לשבירה של הפח או לשבירה של כיסוי הפלסטיק של הפח.

מעבר לזה, אם יש משהו שאתה לא יודע אתה שואל את בעל הדירה ולא פשוט מחליט להתעלם מזה.
תחשוב למשל על מצב שיש ניאגרה עם כפתור הפעלה מוזר שאתה לא מכיר, ואין לך מושג איך מורידים את המים בשרותים. מה נראה לך יותר סביר:
א. אתה לא מוריד את המים בכל זמן שאתה גר בדירה, כי אתה לא יודע איך עושים את זה ואתה מפחד לשבור את הניאגרה.
או
ב. אתה מנסה בעצמך, ואם אתה לא מצליח להבין איך עושים את זה אז מתקשר לבעל הדירה ושואל אותו איך להוריד את המים

העובדה שאתה לא יודע איך עושים משהו היא לא סיבה לא לעשות אותו.
גם אני, כשעברתי פעם ראשונה לגור בדירה לבד לא ידעתי איך לשטוף את הרצפה. ואגב, גם זה מאוד מסוכן כי אם לא יודעים איך עושים את זה נכון אפשר לגרום להצפה בבית, או אפילו לקצר חשמלי או סתם נזקים כבדים לריהוט.
אבל תראה איזה קטע - הצלחתי ללמוד איך לעשות את זה (לא ע"י ניסוי וטעיה אלא פשוט שאלתי אנשים). ואפילו לא הייתי צריך להטריח את בעל הדירה כדי ללמוד איך עושים את זה.
השכרתי למישהי דירה - לא היה לה שום כישרון טכני מינימלי.

לא הסברתי לה איך להחליף שקית בפח האשפה, איך ללחוץ על הכפתור בניאגרה, ואיך לעשות ספונג'ה.

ראיתי לנכון להסביר לה איך מנקים פילטרים במזגן.

הכל עבר בשלום.

חושב שהניתוח שלך לעניין יום עסקים ויום רגיל - בהחלט סביר.

היה לי דייר שרצה הגורל ויום לפני שהוא עזב את הדירה - המזגן התקלקל. הצלחתי באותו יום - ביולי - להביא טכנאי.

נערך לאחרונה ב:

לא הסברתי לה איך להחליף שקית בפח האשפה, איך ללחוץ על הכפתור בניאגרה, ואיך לעשות ספונג'ה.

הכל עבר בשלום.
לא אמרתי בשום שלב שאסור לבעל הדירה להסביר דברים.
אמרתי שהשוכר לא יכול לצפות מבעל הדירה לעשות את זה.

הנה, בעל הדירה שלי מעולם לא הסביר לי איך מנקים פילטרים במזגן. הכל עבר בשלום. מש"ל (או לפחות ככה אתה טוען שהוכחות עובדות).

ואגב, למה לא הסברת לה איך להחליף שקית? אתה חושב שאם היית מסביר לה היא הייתה הורסת את הפח?

סליחה שאלקטרה ותדיראן לא נותנים שירות בשישי, שבת וחג.

בעל דירה לדעתי רשאי להכניס להסכם סעיפים על תחזוקה שוטפת שעל השוכר למלא כגון ניקוי פילטרים.

אם נאמץ גישתך אז בעל הדירה יסביר לשוכר איך לפרק ולנקות את הסיפון שבקרוב יתמלא בשארי פטרוזילה וכוסברה של השוכר?
תחזוקה שוטפת מניקוי פתחי ביקורת ברצפת חדר האמבטיה (שערות אשת השוכר) ועד ניקוי פטרוזילה מכוס הסיפון ללא ספק השוכר גם אם לא צויין. כנ"ל נורה שנשרפה.
ניקו פילטר יותר פשוט מכל הנ"ל רגב.
היתממות "לא ידעתי ולכן ולא ניקיתי אז נסתם ומטפטף במזגן" לא מכבדת את השוכר בעיקר באחריותו כלפי רכוש אחר.
הוא גם לא יודע להחליף בלמים ברכב אשר הוא שחק.....אז הוא הולך למוסך.
אותו הדבר לא יודע לנקות אבק שצבר במהלך השימוש שלו שיקרה למישהו שיודע.
דודה שלי בת 90 לא מבינה דבר אז בסכום סימלי ביקשה מהשכן.
פשוט.

סליחה שאלקטרה ותדיראן לא נותנים שירות בשישי, שבת וחג.
את זה כתבתי כבר למעלה

"אני מסכים בהחלט שבית המשפט לא יאכוף סעיף כזה של תיקון תוך שלושה ימים לגבי מזגן אם בעל הבית פעל באופן סביר."

נראה לי כל מקרה לגופו - במקרה של הצפה, בעיית חשמל חמורה וכדומה - לא בטוח שבית המשפט יגיד יום = יום עסקים. במזגן - במיוחד כאשר יש הסכם שירות - בהחלט כן.

הכל עבר בשלום.
מעניין שאם הנכס היה בבעלותה היא היתה מעט מתאמצת לבדה לרכוש ידע בתיחזוק הנכס / משקיעה שיחת טלפון לאחד השכנים לדקה מזמנו.
סיכוי וודאי שלפחות 3 שכנים בבניין עם מזגן ויודעים לבצע פעולה תחזוקתית זו.

נערך לאחרונה ב:
אם נאמץ גישתך אז בעל הדירה יסביר לשוכר איך לפרק ולנקות את הסיפון שבקרוב יתמלא בשארי פטרוזילה וכוסברה של השוכר?
תחזוקה שוטפת מניקוי פתחי ביקורת ברצפת חדר האמבטיה (שערות אשת השוכר) ועד ניקוי פטרוזילה מכוס הסיפון ללא ספק השוכר גם אם לא צויין. כנ"ל נורה שנשרפה.
ניקו פילטר יותר פשוט מכל הנ"ל רגב.
היתממות "לא ידעתי ולכן ולא ניקיתי אז נסתם ומטפטף במזגן" לא מכבדת את השוכר בעיקר באחריותו כלפי רכוש אחר.
הוא גם לא יודע להחליף בלמים ברכב אשר הוא שחק.....אז הוא הולך למוסך.
אותו הדבר לא יודע לנקות אבק שצבר במהלך השימוש שלו שיקרה למישהו שיודע.
דודה שלי בת 90 לא מבינה דבר אז בסכום סימלי ביקשה מהשכן.
פשוט.
לגבי פילטר - אם מצוין בהסכם שזה באחריות של השוכר - בהחלט מסכים שהשוכר לא יכול להיות ראש קטן והוא חייב לוודא איך עושים את זה - אם הוא לא מרגיש בטוח שהוא יכול לעשות את זה לבד.

אני אישית מעדיף להסביר מראש.

את זה כתבתי כבר למעלה

"אני מסכים בהחלט שבית המשפט לא יאכוף סעיף כזה של תיקון תוך שלושה ימים לגבי מזגן אם בעל הבית פעל באופן סביר."

נראה לי כל מקרה לגופו - במקרה של הצפה, בעיית חשמל חמורה וכדומה - לא בטוח שבית המשפט יגיד יום = יום עסקים. במזגן - במיוחד כאשר יש הסכם שירות - בהחלט כן.
גם אם המזגן יתוקן תוך 5 ימים ולא 3 בית המשפט יראה בתביעה כקנטרנית שרק מבזבזת אז זמנו של בית המשפט.
מה בדיוק יתבע השוכר? 50 ש"ח על כל יום שהיה לו חם?
הרי עד שיהיה הדיון המזגן יסודר ו/או השוכר יתייעץ עם גיסו שיסביר לו עד כמה פשוט לנקות פילטר.

לגבי פילטר - אם מצוין בהסכם שזה באחריות של השוכר - בהחלט מסכים שהשוכר לא יכול להיות ראש קטן והוא חייב לוודא איך עושים את זה - אם הוא לא מרגיש בטוח שהוא יכול לעשות את זה לבד.

אני אישית מעדיף להסביר מראש.
שידמיין שהוא בכל הנכס ואחת לחודשיים יבקש דקה מזמנו של גיסו / שכנו.
פשוט.

שמע, נניח תקלת חשמל או אינסטלציה - ברור שיש אנשי מקצוע גם בשעות הקטנות של הלילה.

מסכים איתך שצריך לפעול במידתיות, זה בטוח.
מזגן באוגוסט לדעתי באמת על התפר ולכן אני מכניס את זה לחוזה מפורשות (בלי לציין את אוגוסט ספציפית :lol:).

בסופו של דבר אגב צריך לזכור שהגעה לפרשנות כזו של החוזה היא מאוד מאוד קיצונית - לא מדובר פה על תביעה.
המחשבה שלי כאן היא להסתמך על החוזה כשמדברים עם בעל הדירה רק כדי לדרבן אותו. עורכי דין לא מעורבים בשלב הזה.
החוק היבש אומר יום רגיל ולכן עדיף לשחק אותה ראש קטן מול בעל הבית ולשכנע אותו שהוא חייב* לתקן זריז.
* למעט, אולי, חוות דעת משפטית שתטען שזה לא סביר או מידתי או וואטאבר - אבל בעל הבית כנראה לא הולך לעורך דין בשביל זה ממילא ולכן סיכוי טוב שהוא ישתכנע.

מעניין שאם הנכס היה בבעלותה היא היתה מעט מתאמצת לבדה לרכוש ידע בתיחזוק הנכס.
לא בהכרח, יש אנשים שלא מתחזקים... ותוצאות בהתאם.
אגב מזגן מיני מרכזי יכולה להיות חיה חדשה למי שהיה רגיל לגור בדירות ישנות עם מאווררים או מזגנים עיליים.
אני מסכים מאוד שניקוי פילטרים זה בייסיק של הבייסיק, אבל דורש הדרכה (של חמש שניות בדיוק) כשנכנסים לדירה.

גם אם המזגן יתוקן תוך 5 ימים ולא 3 בית המשפט יראה בתביעה כקנטרנית שרק מבזבזת אז זמנו של בית המשפט.
מה בדיוק יתבע השוכר? 50 ש"ח על כל יום שהיה לו חם?
הרי עד שיהיה הדיון המזגן יסודר ו/או השוכר יתייעץ עם גיסו שיסביר לו עד כמה פשוט לנקות פילטר.
בהחלט צודק לעניין תביעה קנטרנית שתידחה.

שמע, נניח תקלת חשמל או אינסטלציה - ברור שיש אנשי מקצוע גם בשעות הקטנות של הלילה.

מסכים איתך שצריך לפעול במידתיות, זה בטוח.
מזגן באוגוסט לדעתי באמת על התפר ולכן אני מכניס את זה לחוזה מפורשות (בלי לציין את אוגוסט ספציפית :lol:).

בסופו של דבר אגב צריך לזכור שהגעה לפרשנות כזו של החוזה היא מאוד מאוד קיצונית - לא מדובר פה על תביעה.
המחשבה שלי כאן היא להסתמך על החוזה כשמדברים עם בעל הדירה רק כדי לדרבן אותו. עורכי דין לא מעורבים בשלב הזה.
החוק היבש אומר יום רגיל ולכן עדיף לשחק אותה ראש קטן מול בעל הבית ולשכנע אותו שהוא חייב* לתקן זריז.
* למעט, אולי, חוות דעת משפטית שתטען שזה לא סביר או מידתי או וואטאבר - אבל בעל הבית כנראה לא הולך לעורך דין בשביל זה ממילא ולכן סיכוי טוב שהוא ישתכנע.

לא בהכרח, יש אנשים שלא מתחזקים... ותוצאות בהתאם.
אגב מזגן מיני מרכזי יכולה להיות חיה חדשה למי שהיה רגיל לגור בדירות ישנות עם מאווררים או מזגנים עיליים.
אני מסכים מאוד שניקוי פילטרים זה בייסיק של הבייסיק, אבל דורש הדרכה (של חמש שניות בדיוק) כשנכנסים לדירה.
ספק רב אם מזגן שיתוקן תוך 15 יום למשל יראה בעיני השופט כמו פיצוץ צינור שלא תוקן מיד.
וגם אם השופט יפסוק פיצוי של כמה ש"ח על כל יום סבל בחום זה יחזור לשוכר במעמד חידוש החוזה - אי-חידוש או התייקרות משמעותית.
לפעמים עדיף להיות חכם ולא צודק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ספק רב אם מזגן שיתוקן תוך 15 יום למשל יראה בעיני השופט כמו פיצוץ צינור שלא תוקן מיד.
מסכים
הפואנטה היא שלא נכון לרוץ לפורמלים המשפטי כ"כ מהר.
פות"ש לא מול שופט.
פות"ש צריך לשכנע ת'בעלבית שיואיל בטובו לפתור את עניין המיזוג.
שיטת מצליח אבל בקטע טוב (:

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
V ביטוחי דירה - שוכר ומשכיר נדל"ן 3
TheOneTech משכיר דירה או שוכר אמור לנקות מזגנים? פוסטים מאיכות נמוכה 13
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
T חיוב שוכר לאפשר בניה? נדל"ן 15
E מה ניתן לעשות עם שוכר שלא משלם? אוף טופיק 17
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
עידו ג צ'ק בטחון - שוכר מפונה נדל"ן 34
3 איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה? נדל"ן 24
א שוכר חנות שהתפנה והשאיר חוב שכירות וחוב לרשויות נדל"ן 2
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
M פינוי שוכר בעייתי נדל"ן 42
מ שוכר מול משכיר פוסטים מאיכות נמוכה 16
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
H תשלום גיזום שנתי - משכיר או שוכר? אוף טופיק 8
D מציאת שוכר - על מה לשים דגש בזמנים כאלה? נדל"ן 26
נ משכיר/שוכר - נקודות חשובות בחוזה שכירות משנה נדל"ן 5
Y ביטוח דירה פעם ראשונה (דירת קבלן, משתכן) איך לא לעשות טעויות שיעלו לי ביוקר? צרכנות פיננסית 11
M דירה למגורים- השוואת עסקאות 38/2 נדל"ן 6
ה המלצה על עו"ד לתביעת פיצוי על איחור במסירת דירה נדל"ן 6
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 1
ס החזר מס באמצעות אלפי על משכורת, הכנסה חדשה משכר דירה מיסים 8
ק ליקויים חמורים לפני מסירת דירה נדל"ן 12
L בעיה עם בעלת דירה חדשה נדל"ן 32
אדריאן הלוואת גישור לצורך רכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 3
B איפה הכי זול לשכור דירה חדשה בארץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 7
ori_ סיוע בשכר דירה נדל"ן 36