• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כמה שאלות של שוכר מתחיל

• פותח הנושא פותח הנושא 33Ah
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

33Ah

משתמש רשום
דירוג
0
היי,

אני חותם על חוזה שכירות שבוע הבא בפעם הראשונה ואשמח לעזרה. זאת יחידת דיור, המשכירים גרים צמוד.

1. המשכיר ביקש ממני להעמיד ערבות בנקאית של 10 אלף שקלים. בגלל הלוגיסטיקה (אני גר רחוק מהבנק שלי כרגע, והם עובדים נורא לאט שם),
ביקשתי מההורים להעמיד את הערבות בשבילי. הם שמחים לעזור, אבל המשכיר אמר לי שזה לא יתאפשר. שאני, בתור מי שחותם על החוזה יהיה חייב
להעמיד את הערבות בשבילו בעצמי. נשמע לי מאוד מוזר, אשמח אם למישהו יש ניסיון בנושא.
אגב, הוא "הציע" שאני פשוט יביא לו מזומן. זה נראה לי חשוד אז סירבתי.

2. בחוזה יש סעיף כדלקמן:
"ז. השוכר יהא אחראי על חשבונו לפצות צד שלישי כלשהו על כל הנזקים שהוא עלול לגרום לצד שלישי בקשר לשימוש ביחידת הדיור בין אם נגרם הנזק ביחידת הדיור או בין מחוצה לה ולהחזיר למשכיר כל סכום שייתבע לשלם בקשר לנזקים כאמור. סעיףזה נכון גם לפני, במהלך או לאחר עבודות שיתבצעו ביחידת הדיור על-ידי השוכר."

זה סטנדרטי? זה מרגיש לי שאני סוכנות ביטוח.

3. בחוזה רשום שאני משלם את הצ'ק הראשון במועד החתימה. כלומר יוצא שאני משלם מראש על החודש. תקין?

תודה רבה לכל העוזרים, העזרה של הפורום עזרה לי מאוד.

1. המשכיר ביקש ממני להעמיד ערבות בנקאית של 10 אלף שקלים. בגלל הלוגיסטיקה (אני גר רחוק מהבנק שלי כרגע, והם עובדים נורא לאט שם),
ביקשתי מההורים להעמיד את הערבות בשבילי. הם שמחים לעזור, אבל המשכיר אמר לי שזה לא יתאפשר. שאני, בתור מי שחותם על החוזה יהיה חייב
להעמיד את הערבות בשבילו בעצמי. נשמע לי מאוד מוזר, אשמח אם למישהו יש ניסיון בנושא.
המשכיר כנראה לא רוצה לערב עוד אנשים בחוזה, מבחינתו זה הוא מולך, לא להסכים להורים זה טיפה להיות קשה, אבל לא משהו שהיה גורם לי להרים גבה.
הפתרון הוא פשוט שההורים יעבירו לך את הכסף ושאתה תכין את הערבות הבנקאים.
מזומן לא הייתי נותן, אבל מבין את הצד של המשכיר שרוצה ראש שקט, אם הוא היה מתעקש על זה מההתחלה אז זה היה נורה אדומה, לפי מה שאתה מתאר זה סביר.

2. בחוזה יש סעיף כדלקמן:
"ז. השוכר יהא אחראי על חשבונו לפצות צד שלישי כלשהו על כל הנזקים שהוא עלול לגרום לצד שלישי בקשר לשימוש ביחידת הדיור בין אם נגרם הנזק ביחידת הדיור או בין מחוצה לה ולהחזיר למשכיר כל סכום שייתבע לשלם בקשר לנזקים כאמור. סעיףזה נכון גם לפני, במהלך או לאחר עבודות שיתבצעו ביחידת הדיור על-ידי השוכר."
יש עניין משפטי, שאם מישהו נופל בדירה הוא יכול לתבוע את הבעל בית, סיכוי נמוך שזה יקרה אבל כשזה קורה מדובר בהרבה כסף, מה שרשום פה (בצורה קצת מוזרה) זה שהסיכון עובר אליך.

הפתרון לזה הוא לעשות ביטוח למקרים כאלה, זה עולה כמה עשרות שקלים בחודש ככה שזה לא מאד נורא, אתה יכול או להסכים לסעיף או לבקש לבטל אותו ובמקום לשלם על הביטוח שהמשכיר יעשה.
גם סטנדרטי.

3. בחוזה רשום שאני משלם את הצ'ק הראשון במועד החתימה. כלומר יוצא שאני משלם מראש על החודש. תקין?
כן זה מוזר, אבל זה הנוהל בארץ, לא יצא לי לראות חוזה שכירות לטווח ארוך שאין את זה.

סך הכל נשמע בסדר

בחוזה יש סעיף כדלקמן:
הניסוח שלו קצת מוזר. מה הכוונה "נזקים שהוא עלול לגרום לצד שלישי"? או שנגרם נזק או שלא נגרם.
ומי קובע שהנזק נגרם דווקא בגין השוכר? אם המשכיר נניח השכיר לך את הנכס עם תשתית חשמלית לקויה, ומישהו התארח בדירה והתחשמל, מדוע שהשוכר יישא בנזק?
לאילו עבודות הוא מתייחס?

1. אני מתקן: מבחינתו אין בעיה שההורים יעמידו את הערבות הבנקאית. הוא אומר שאין אפשרות טכנית לעשות דבר כזה. זה מה שנשמע לי מוזר. למה שהבנק לא ייתן להורים להעמיד ערבות למי שבא להם? אגב, ההורים ערבים בשטר חוב.

2. בנוגע לסעיף של הנזק. כדאי פשוט להחליף את זה בניסוח אחר מהאינטרנט? Copy paste למשהו יותר טוב?

תודה רבה על כל העזרה.

הוא אומר שאין אפשרות טכנית לעשות דבר כזה.
הוא טועה, אין מניעה שהוריך יקימו ערבות בנקאית עבורו.

בנוגע לסעיף של הנזק. כדאי פשוט להחליף את זה בניסוח אחר מהאינטרנט? Copy paste למשהו יותר טוב?
זו הבעיה בקופי-פייסט, הרבה חוזים "סטנדרטיים" שמסתובבים באינטרנט מחזיקים בתוכם כל מיני סעיפים בעייתיים. בין אם כאלו שעשויים לקפח את אחד הצדדים, בין אם כאלו שלא רלוונטים ל2024 (למשל כל הסעיפים של חוק הגנת הדייר / דמי מפתח), ובין אם סעיפים שמנוסחים באופן מבולבל / סותר.

אז צריך למצוא נוסח טוב לפני שרצים לעשות לו קופי-פייסט.

הוא טועה, אין מניעה שהוריך יקימו ערבות בנקאית עבורו.

זו הבעיה בקופי-פייסט, הרבה חוזים "סטנדרטיים" שמסתובבים באינטרנט מחזיקים בתוכם כל מיני סעיפים בעייתיים. בין אם כאלו שעשויים לקפח את אחד הצדדים, בין אם כאלו שלא רלוונטים ל2024 (למשל כל הסעיפים של חוק הגנת הדייר / דמי מפתח), ובין אם סעיפים שמנוסחים באופן מבולבל / סותר.

אז צריך למצוא נוסח טוב לפני שרצים לעשות לו קופי-פייסט.

אם ככה תודה רבה, חסך לי הרבה כאב ראש.

וגם... לא תכנתי לשאול במקור, אבל אשמח לבדיקת שפיות בנושא:

הגעתי למודעה בעקבות מחיר נמוך (3100), לא כולל חשמל (כי יש מונה). בחוזה שקיבלתי הסכום עלה ל3300, כולל חשמל. שאלתי למה, הוא אמר שהמונה של היחידת דיור מקולקל. זה לא העלה לי דגלים אדומים, ו200 שקל לחשמל נשמע סביר בקיץ, אם כי פחות בחורף, ראיתי בזה עליית מחיר של משהו כמו 800 שקל ריאלית בשנה. לא חשבתי להתווכח, והמחיר עדיין מתאים, אבל זה נראה לי לא מנומס. מחשבות?

שאלתי למה, הוא אמר שהמונה של היחידת דיור מקולקל.
אז למה אינו מתקן? או שיותר סביר, שאין לו אישור לפצל את המונים.
עבור יחידת דיור לאדם יחיד אני מעריך ש2400 ש"ח עלות שמל בשנה זה מעבר לצריכה הממוצעת, אבל לא בשמיים. מצד שני זה דווקא מאפשר לך להדליק מזגן בקיץ בלי יותר מדי להתחשבן.

נראה סביר. לגבי מזומן, בעל הבית שלי ביקש חודשיים שכירות במזומן במקום ערבות. במועד החתימה שילמתי לו בהעברה בנקאית למעשה על 3 חודשים (שכירות חודש ראשון, ועוד חודשיים ערבות במזומן). בתמורה לא היה צורך בשום שטר חוב , ערבות או צ'קים לכיסוי חשבונות.

לא רואה שום בעיה עם כל מה שרשמת.

המשכיר ביקש ממני להעמיד ערבות בנקאית של 10 אלף שקלים. בגלל הלוגיסטיקה (אני גר רחוק מהבנק שלי כרגע, והם עובדים נורא לאט שם),
אם המשכיר יאלץ לפדות ערבות בנקאית של ההורים שלך, שטכנית הוא יכול, ההורים יוכלו לתבוע אותו אם בא להם כי הם לא חתומים מולו על שום חוזה (שמגדיר באילו תנאים תיפדה הערבות) והם לא קשורים לעסקה. אפשר אמנם לסדר דבר כזה בחוזה אבל זה יוצר טרטור למשכיר (שמן הסתם אינו עורך דין ורוצה ללכת על הקיים והבטוח) והוא בטח לא יעשה את זה רק כדי לחסוך ממך טרטור לבנק.
בחוזה יש סעיף כדלקמן:
"ז. השוכר יהא אחראי על חשבונו לפצות צד שלישי כלשהו על כל הנזקים שהוא עלול לגרום לצד שלישי בקשר לשימוש ביחידת הדיור בין אם נגרם הנזק ביחידת הדיור או בין מחוצה לה ולהחזיר למשכיר כל סכום שייתבע לשלם בקשר לנזקים כאמור. סעיףזה נכון גם לפני, במהלך או לאחר עבודות שיתבצעו ביחידת הדיור על-ידי השוכר.
אין בעיה עם הסעיף, מילות המפתח הן "שהוא עלול לגרום". כלומר אם *אתה* גרמת לנזקים לצד שלישי בקשר לשימושך ביחידת הדיור, שזה כולל נזקים מחוץ ליחידת הדיור (נניח שריפה) אז אתה תשלם עליהם. מה הבעיה? ומה שייך לומר שאתה הופך פה לסוכנות ביטוח? המשכיר לא אמור להישאר חשוף ובלי סעיף כזה צד שלישי יכול לתבוע אותו.
בחוזה רשום שאני משלם את הצ'ק הראשון במועד החתימה. כלומר יוצא שאני משלם מראש על החודש. תקין?
שוב, מה הבעיה עם זה שאתה משלם מרגע שאתה מתחיל לצרוך את הסחורה? שכירות זה כמעט תמיד prepaid ולא postpaid.

הקיצר נראה לי שאתה חשדן בגלל ששוכר פעם ראשונה. ויש מקום לחשד בריא אבל לא על כל דבר. מניח שאולי גם חשוב לך לחוש בוגר ו"לא לצאת פראייר" בהרפתקאתך הראשונה מחוץ לבית אז אתה אוכל קצת סרטים. מאמין שעוד 20 שנה תקרא את זה ותצחק :)

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
M יעילות מס בקרנות של VANGUARD? + שאלות על פילוסופיה למתחילים מאוחר כמוני מיסים 4
M על חווית המגורים במתחם "מגדלים" חדש - כמה שאלות של מה מקובל נדל"ן 9
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
M כמה שאלות על תוכנית העלת מסים של האוצר למימון מלחמה מיסים 4
S שאלות שנובעות ממחזור המסחר של Invesco MCSI השקלי שוק ההון 7
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 36
K שאלות של מתחיל שוק ההון 25
ת שאלות לגבי החישוב של מדד STOXX EUROPE 600 שוק ההון 4
אייקiן שאלות של משקיעים מתחילים שוק ההון 3
A מעקב הוצאות חודשיות - שאלות של מתחיל צרכנות פיננסית 4
Shekel Hadash שאלות של משקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
T דירה על הנייר - שאלות של מתחיל נדל"ן 25
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
T כמה שאלות של מתחיל שוק ההון 2
A קופת גמל להשקעה - שאלות של טרום משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ע כמה שאלות של חדש בתחום נדל"ן 0
כ 2 שאלות של משקיע חדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M שאלות על סיכון של מניות בודדות אל מול מדד עולמי שוק ההון 12
M התיק של MR-Y + שאלות שוק ההון 80
R תיק השקעות פסיבי - שאלות של מתחיל שוק ההון 79
T שאלות של משקיע צעיר בנושא אג"ח שוק ההון 3
ברזילרו שאלות של נוב, ברכה על ראש העונים צרכנות פיננסית 5
י קרנות של בלאקרוק - שאלות על העקיבה שוק ההון 3
Y שאלות של צעיר על קרן השתלמות וביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 52
ו שאלות של משקיע מתחיל שוק ההון 11