• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

צ'ק בטחון - שוכר מפונה

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
1,493
לאחרונה בעל הדירה קצת לוחץ עלי להאריך חוזה (יישוב מפונה בצפון). אומר שהחוזה יהיה תקף עד שהמלחמה תגמר, כך שאוכל להמשיך לקבל פיצוי כספי של מפונה וכד'.

יש לו צ'ק בטחון על סך 10,000 ש"ח. אין עליו תאריך. גרתי בדירה כבערך שבועיים ואני מכבד את החוזה ללא הקלה או ביטול.

אני חושש שאם יגרם נזק לדירה, הוא ישתמש בצ'ק למרות שאין קשר אלי כמובן.
אני גם חושש שישתמש בצ'ק אם לא אאריך חוזה.

1) האם יש לי אפשרות לבקש את הצ'ק בחזרה עוד לפני שתם החוזה בהתחשב בזה שלא הייתי בדירה כבר עשרה חודשים?

2) אם בגלל הנסיבות לא אוכל לפנות את הדירה, האם הוא רשאי להשתמש בצ'ק בטחון?

3) האם יכול לדרוש תשלום רטרואקטיבית על כך שלא פיניתי את הדירה בזמן?

שאלת רקע: כמפונה, אתה מקבל פיצוי מהמדינה כגובה החוזה? מה יקרה כשהחוזה יפוג? האם תפסיק לקבל פיצויים?

לגבי השימוש בצ'ק הביטחון: אם הוא ישתמש בו שלא כדין, תוכל לתבוע אותו. אני בספק אם בית המשפט יסתכל על זה שאסור לך לחזור לדירה (בכדי לפנות אותה) נגדך, אבל אני ממש לא עו"ד

שאלת רקע: כמפונה, אתה מקבל פיצוי מהמדינה כגובה החוזה? מה יקרה כשהחוזה יפוג? האם תפסיק לקבל פיצויים?

לגבי השימוש בצ'ק הביטחון: אם הוא ישתמש בו שלא כדין, תוכל לתבוע אותו. אני בספק אם בית המשפט יסתכל על זה שאסור לך לחזור לדירה (בכדי לפנות אותה) נגדך, אבל אני ממש לא עו"ד
לא, מקבלים פיצוי בגובה 200 ש"ח ליום (100 שח לגילאי 0-17). גם אנשים בעלי דירה שלא משכירים מקבלים פיצוי. הפיצוי לא באמת קשור להשכרת הדירה, אני די בטוח שאוכל אפילו להמשיך לקבל מענק אכלוס גם ללא חוזה פעיל(הפיצוי).
צריך רק להיות רשום בת.ז שהמגורים שלך ביישוב מפונה (למשל אצלי קריית שמונה).

לצערי אין לי מושג מה הדין של צ'ק בטחון, מהו שימוש סביר או לא סביר.
בנוסף, אין איסור על חזרה ליישוב. למשל מטולה היא שטח צבאי סגור, האזור בו אני גר הוא כיכר לפני השטח הצבאי הסגור. טכנית אין איסור על חזרה.

אתה מתכוון לחזור לגור שם? אם לא אז לא הבנתי למה להאריך חוזה שאתה תהיה מחויב לו בכל מקרה. מה גם שהמדינה יכולה להפסיק את התשלום למפונים בכל רגע (כמו שנניח היא עושה בדרום וכמו כל מיני כתבות שקוראים עליהם https://finance.walla.co.il/item/3674559). מה גם שיתכן שאתה יכול לחתום חוזה שכירות בדירה אחרת בסכום יותר נמוך (שווה לבדוק) בזכות המלחמה ולכן ערך השכירות של הדירה לפני המלחמה כנראה לא שווה לערך אחריה.

אתה מתכוון לחזור לגור שם? אם לא אז לא הבנתי למה להאריך חוזה שאתה תהיה מחויב לו בכל מקרה. מה גם שהמדינה יכולה להפסיק את התשלום למפונים בכל רגע (כמו שנניח היא עושה בדרום וכמו כל מיני כתבות שקוראים עליהם https://finance.walla.co.il/item/3674559). מה גם שיתכן שאתה יכול לחתום חוזה שכירות בדירה אחרת בסכום יותר נמוך (שווה לבדוק) בזכות המלחמה ולכן ערך השכירות של הדירה לפני המלחמה כנראה לא שווה לערך אחריה.
סליחה, שכחתי לציין. אמרתי לו שאני לא מתכוון להמשיך את החוזה, לפני חודש. כשלושה חודשים לפני תום החוזה. סך הכל הוא היה נחמד אלי ולא רציתי להשאיר אותו באוויר. נימוס בסיסי.
התחלתי מכינה במכללה חדשה (במרכז). אין לי כוונה לחזור לק"ש (הייתי שם בשביל לימודים).
מאז התחיל סוג של מסע שכנוע/לחצים. ממש נמאס לי לענות לו כבר...

לכן החשש לגבי הצ'ק בטחון. אם טיל יפגע בדירה, רסיסים, הדף, איך אני מוכיח שלא אני שברתי חלון וגרמתי לנזק?

האם לגיטימי במצבי לבקש את צ'ק הבטחון מראש או שזה עלול להרגיז את בעל הדירה?

ובמקרה קיצון, אם לא פיניתי את הדירה בזמן, האם הוא רשאי להשתמש בצ'ק בטחון?

@עידו ג כלומר גם במקרה הקיצוני בו הוא משתמש בצ'ק הבטחון, זה עדיין ישתלם לך כ- 50 ימים לאחר סיום החוזה, נכון?
לא ציינת מה גובה השכירות, אבל מתישהו גם זה ישתלם (לבטל את החוזה גם בהנחה שהוא ישתמש בצ'ק הבטחון)
לא ככ הבנתי איזה אינטרס יש לך להמשיך לשלם לו, חוץ מצ'ק הבטחון, ולא לקבל את הכסף אליך לחשבון. במיוחד בהתחשב בכך שאתה עומד לעבור דירה למקום אחר ולשלם שם שכ"ד

@עידו ג כלומר גם במקרה הקיצוני בו הוא משתמש בצ'ק הבטחון, זה עדיין ישתלם לך כ- 50 ימים לאחר סיום החוזה, נכון?
לא ציינת מה גובה השכירות, אבל מתישהו גם זה ישתלם (לבטל את החוזה גם בהנחה שהוא ישתמש בצ'ק הבטחון)
לא ככ הבנתי איזה אינטרס יש לך להמשיך לשלם לו, חוץ מצ'ק הבטחון, ולא לקבל את הכסף אליך לחשבון. במיוחד בהתחשב בכך שאתה עומד לעבור דירה למקום אחר ולשלם שם שכ"ד
את החוזה אכבד עד סוף החוזה. אולי לא הבנתי למה התכוונת.
אני חושש שהוא יפקיד את הצ'ק בלי קשר למציאות. הייתי הרבה יותר רגוע אם הצ'ק לא היה אצלו אבל לא ברור לי אם זה משהו שאני יכול לבקש או לדרוש (בהתחשב בזה שגרתי שבועיים בדירה ולא הייתי בה 10 חודשים).

למשל אני אכנס למינוס (אין מסגרת). צ'ק לא יכובד. רישום שלילי ואיבוד קרדיט.
בעל הדירה היה נחמד בהתחלה אך החודש האחרון גורם לי מאוד לחשוש שהוא יעשה משהו פזיז שעלול לפגוע בי.

התכוונתי כמובן איזה אינטרס יש לך להמשיך לשלם לו אחרי שהחוזה יפוג:
לאחרונה בעל הדירה קצת לוחץ עלי להאריך חוזה (יישוב מפונה בצפון). אומר שהחוזה יהיה תקף עד שהמלחמה תגמר, כך שאוכל להמשיך לקבל פיצוי כספי של מפונה וכד'

התכוונתי כמובן איזה אינטרס יש לך להמשיך לשלם לו אחרי שהחוזה יפוג:
מבחינתו הוא מציע לי "עסקה פצצה". אני ממש לא מועניין לשלם שכ"ד בשביל מענק אכלוס, גם אם זה משתלם כלכלית. מי יודע מתי המענקים ייגמרו או אם הוא יכבד הסכם של "כשתגמר המלחמה"...
החשש, מפני שאני היחיד מכל הדיירים שעוזב ולא מאריך (לטענתו כולם מאריכים), שהוא ישתמש בצ'ק בטחון שלי אם יקרה משהו לדירה.
אם לא אתפנה מהדירה בזמן (מצידי שיזרוק את המעט שיש לי שם). אם יעלה לו הג'ננה.

בשורה התחתונה מה התנאים לשימוש צודק בצ'ק בטחון והאם אני יכול לבקש/לדרוש אותו חודשיים לפני סיום החוזה...

מבחינתו הוא מציע לי "עסקה פצצה". אני ממש לא מועניין לשלם שכ"ד בשביל מענק אכלוס, גם אם זה משתלם כלכלית. מי יודע מתי המענקים ייגמרו או אם הוא יכבד הסכם של "כשתגמר המלחמה"...
החשש, מפני שאני היחיד מכל הדיירים שעוזב ולא מאריך (לטענתו כולם מאריכים), שהוא ישתמש בצ'ק בטחון שלי אם יקרה משהו לדירה.
אם לא אתפנה מהדירה בזמן (מצידי שיזרוק את המעט שיש לי שם). אם יעלה לו הג'ננה.

בשורה התחתונה מה התנאים לשימוש צודק בצ'ק בטחון והאם אני יכול לבקש/לדרוש אותו חודשיים לפני סיום החוזה...
לא ממליץ כלום, אבל טכנית אפשרי לבטל את הצ'ק בבנק. זה לא ימנע פגיעה בדירוג האשראי אם אין לו כיסוי, אבל זה ימנע את הצורך לתבוע את בעל הדירה להשבת התמורה במידה ויש כיסוי.
אם השימוש בצ'ק נעשה בניגוד למוסכם ובעל הדירה יגיש אותו להוצאה לפועל, ניתן יהיה להגיש התנגדות לביצוע וזה יהפוך להליך שיפוטי.

שהוא ישתמש בצ'ק בטחון שלי אם יקרה משהו לדירה.
לא ברור לי ממה אתה מפחד, אם יקרה משהו לדירה ממתקפה כלשהיא מה זה קשור אליך? למה שתשלם על זה? שהבית שלנו נפגע מרסיסים המדינה שילמה על כל התיקון
אולי עדיף לך פשוט לעשות ביטוח דירה?

לא תוכל לבקש אותו לפני החוזה.
אבל הוא גם לא יכול להשתמש בו סתם ככה ללא כל סיבה אחרת הוא חשוף לתביעה.

פחות או יותר אותו הנושא.
בעל הנכס דוחף אותי להמשיך "חוזה זמני". הוא ימשיך לקבל שכר דירה ואני אקבל מענק אכלוס.

הוא אומר שאם החוזה ייגמר הוא צריך שאני אשנה כתובת במרשם האוכלוסין כדי שהוא יוכל להגיש בקשה לפיצויים. יש בזה אמת? נראה לי הוא סתם מנסה להפחיד אותי להמשיך חוזה.
הוא יכול בדרך כלשהי להכריח אותי לשנות כתובת או לבדוק באיזו כתובת אני?

להבנתי מאחרים הם לא שינו כתובת, וימישכו לקבל מענק אכלוס. לא יודע כמה זה חוקי.

להבנתי אין קשר בין חוזה השכרת דירה למענק אכלוס, אלא רק לכתובת בת.ז

האם אני חייב לעדכן כתובת והאם לבעל הדירה יש דרך לאכוף את זה שאשנה כתובת?

מתנצל על התיוג, אשמח לשמוע את דעתך במידה ואתה מכיר את הנושא @גרהם

בן אדם אני לא מבין מה הסיפור ולמה אתה אוכל את עצמך?!
אתה רוצה לעזוב פשוט תעזוב, אתה לא חייב לו דבר, ואל תאריך חוזה.
אתה חושש ממימוש של צ'ק הביטחון ע"י בעל הדירה? פשוט תבטל את הצ'ק כבר עכשיו(יעלה לך פחות מעשרה שקלים).
על מה אתה אוכל את עצמך בדיוק?

פחות או יותר אותו הנושא.
בעל הנכס דוחף אותי להמשיך "חוזה זמני". הוא ימשיך לקבל שכר דירה ואני אקבל מענק אכלוס.

הוא אומר שאם החוזה ייגמר הוא צריך שאני אשנה כתובת במרשם האוכלוסין כדי שהוא יוכל להגיש בקשה לפיצויים. יש בזה אמת? נראה לי הוא סתם מנסה להפחיד אותי להמשיך חוזה.
הוא יכול בדרך כלשהי להכריח אותי לשנות כתובת או לבדוק באיזו כתובת אני?

להבנתי מאחרים הם לא שינו כתובת, וימישכו לקבל מענק אכלוס. לא יודע כמה זה חוקי.

להבנתי אין קשר בין חוזה השכרת דירה למענק אכלוס, אלא רק לכתובת בת.ז

האם אני חייב לעדכן כתובת והאם לבעל הדירה יש דרך לאכוף את זה שאשנה כתובת?

לא מזמן מישהו שיש לה דירה ביישוב מפונה פרסמה כאן פוסט על זה. היא השכירה את הדירה, התחילה מלחמה, הדיירים פונו, נגמר החוזה, היא ביקשה לשנות כתובת כדי לקבל מענק במקומם ולא אישרו לה כי לא גרה שם בזמן שהמלחמה התחילה אז כנראה שגם בעל הדירה שלך לא יכול לעשות את זה

הוא לא יכול להכריח אותך לשנות כתובת, אנחנו המשכנו לקבל מכתבים של הדייר הקודם במשך תקופה ארוכה, בהתחלה היינו נחמדים, שלחנו לו הודעה, העברנו לו את הדואר אבל בשלב מסוים ויתרנו ופשוט זרקנו לפח עד ששינה בשעה טובה

אני הייתי מסיים את החוזה, אמר לו משהו בסגנון של ״אשנה כתובת בהקדם״ וממשיך הלאה בחיי בלי לשנות כתובת כל עוד המענק נכנס

מתנצל על התיוג, אשמח לשמוע את דעתך במידה ואתה מכיר את הנושא @גרהם
אין לי מושג ואם תמצא עורך דין שיש לו מושג, הוא יבקש לקרוא את החוזה.
רק שרלטן ינתח מצב משפטי בלי מסמך ההתקשרות בין הצדדים.

כצפוי בעל הדירה עושה לי את המוות.
עדיין לא קיבלתי את הצ'ק בחזרה. הוא או מסנן אותי או רוצה שאאריך חוזה שהוא לא מסנן...

ידידה מתל חי אמרה לי שאפשר במקרה כזה לפנות לבנק ולבטל את הצ'ק ללא השלכות.
אני די בטוח שהיא טועה ויהיו לכך השלכות רגילות של ביטול צ'ק. לא מצאתי מידע באינטרנט שמאמת את מה שטענה.

אשמח לשמוע ממכם מה אתם הייתם עושים והאם יש אמת בדבריה?

כצפוי בעל הדירה עושה לי את המוות.
עדיין לא קיבלתי את הצ'ק בחזרה. הוא או מסנן אותי או רוצה שאאריך חוזה שהוא לא מסנן...

ידידה מתל חי אמרה לי שאפשר במקרה כזה לפנות לבנק ולבטל את הצ'ק ללא השלכות.
אני די בטוח שהיא טועה ויהיו לכך השלכות רגילות של ביטול צ'ק. לא מצאתי מידע באינטרנט שמאמת את מה שטענה.

אשמח לשמוע ממכם מה אתם הייתם עושים והאם יש אמת בדבריה?
במקרה של ביטול צ'ק, הבנק לא יכבד אותו. בנוסף, אם לצ'ק אין כיסוי - ירשם שהצ'ק חזר מחוסר כיסוי (בין אם בוטל קודם לכן ובין אם לא).
אם הצ'ק חוזר, המפקיד יכול להגיש אותו להוצאה לפועל, נותן הצ'ק יכול להגיש התנגדות, ואז הולכים להליך שיפוטי.
אני לא עו"ד ולא מייעץ, אבל זה מה שאני מכיר שנכון באופן כללי.

אסור לבטל שיק. נקודה!!!!
רק במקרים מאוד מאוד מאוד ספציפיים כמו כשל תמורה (כמו: פלוני קנה ספה ולא מגיעה ואין תחזית להגעה באופק - הפפרה צפויה נקרא לזה...)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H בטחון כספים בישראל - ברוקר צרכנות פיננסית 11
Level חושש על כך שאין 2 authentication במיטב, האם יש דרך לשפר בטחון בחשבון? שוק ההון 42
D האם הגיוני לתת צ'ק בטחון פתוח למשכיר? אוף טופיק 30
M מכירים סדנא שמשפרת בטחון עצמי/מיומנויות תקשורת או דיבור לפני קהל? התפתחות אישית 8
Liron2035 סכנה/בטחון בהשקעה בIB שוק ההון 2
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
3 איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה? נדל"ן 24
א שוכר חנות שהתפנה והשאיר חוב שכירות וחוב לרשויות נדל"ן 2
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
V ביטוחי דירה - שוכר ומשכיר נדל"ן 3
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
M פינוי שוכר בעייתי נדל"ן 42
מ שוכר מול משכיר פוסטים מאיכות נמוכה 16
TheOneTech משכיר דירה או שוכר אמור לנקות מזגנים? פוסטים מאיכות נמוכה 13
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
H תשלום גיזום שנתי - משכיר או שוכר? אוף טופיק 8
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
D מציאת שוכר - על מה לשים דגש בזמנים כאלה? נדל"ן 26
נ משכיר/שוכר - נקודות חשובות בחוזה שכירות משנה נדל"ן 5
B נכס יחיד בבעלות ביישוב מפונה נדל"ן 17

נושאים דומים

Back
למעלה