• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

משכיר דירה או שוכר אמור לנקות מזגנים?

• פותח הנושא פותח הנושא TheOneTech
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

TheOneTech

משתמש רשום
דירוג
1
ניקוי מכיף של מזגן בדירה (עושים פעם בשנתיים) זה משהו שמשכיר דירה צריך לטפל או שוכר דירה אמור לדאוג לזה? או שנהוגה השתתפות חלקית של משכיר דירה?

מדובר בשטיפה במים של המסנן,בשביל זה להזעיק את המשכיר? או שאתה מתכוון למשהו אחר?

נראה שהוא התכוון לניקוי עמוק ויסודי.

מדובר על ניקוי יסודי שאני בבית שלי לעולם לא עשיתי. אני משכיר ואני לא משלם על זה, לדברי האיש מזגנים שלי, זה גם לא הנוהג. הדייר שלי שילם החודש על ניקוי יסודי של כמה מזגנים (300 ש"ח לאחד) בגלל שזה מה שהוא רצה. אני משלם על תיקון והחלפת חלקים.

ניקוי מכיף של מזגן בדירה (עושים פעם בשנתיים) זה משהו שמשכיר דירה צריך לטפל או שוכר דירה אמור לדאוג לזה? או שנהוגה השתתפות חלקית של משכיר דירה?
אם המזגן עושה את העבודה בלי הניקוי - אז זכותו של המשכיר להגיד שאינו רוצה ניקוי ואם השוכר רוצה ניקוי אז שהשוכר ישלם.
אם המזגן לא עושה את העובדה בלי ניקוי - אז אם החוזה מדבר על דירה ממוזגת, זכותו של השוכר לקבל מיזוג והמשכיר צריך לשאת בהוצאות הניקוי.
וכרגיל יהיו מקרים גבוליים של מחלוקת (אמיתית או כזו שבראש של בעל אינטרס).
וכל זה בכפוף לאמור בחוזה וכדאי להיות גמיש והוגן גם בלי שכתוב בחוזה כי יחסים זה מעבר למה שמגיע לפי חוק.

אם זה משהו שמאריך ומשפר את חיי המזגן, אולי זה אינטרס של בעל הדירה לעשות כל כמה שנים כדי לחסוך תיקונים והחלפות לאורך זמן.
בתור שוכר אני מנקה פעמיים בשנה את הפילטר ופעם בשנה גם מעביר מברשת בחלק יותר פנימי (יש איזה שרשור פה שהתעסק בזה) וזה משפר פלאים את עוצמת הקירור (ואולי גם חוסך בעלות החשמל).

לפי איש המזגנים שלי אין צורך בניקוי המזגן על ידי חברה חיצונית.
לפיו זו דרך של טכנאים להוציא ממך כסף.
מה שאתם רואים כשחור בפנים אינו עובש אלא סוג של בוצה ולא מצריך ניקוי כפי שעובש היה מצריך.
שאל כל כמה זמן מנקה פילטרים.
אמרתי לו שאני מנקה פילטרים פעם בחודש (ביחוד בקיץ).
הוא אמר שזה מצוין וגם להעביר פעם ב... מטלית בחוץ והמזגן בן 14 יכול להחזיק גם עוד 10 שנים.

לי אחד המזגנים היה פשוט מסריח כשהוא פעל בנוסף היה מלא באבק, הזמנתי טכנאי שינקה ויחטא אותו עבורי.
יש הטועניםם שעם הזמן הרדיאטור נסתם+המאיץ מתמלא באבק וזה יכול להוריד מהיעילות של המזגן.
נשאלת השאלה אם באמת יש בזה צורך או לא.
אם המזגן ממש מטונף בעובש ובאבק, ולא מדובר בגחמה של השוכר - אני באופן אישי הייתי מסכים על ביצוע ניקוי שכזה.

כתבה מהחודש על עובש במזגן
מה שאתם רואים כשחור בפנים אינו עובש אלא סוג של בוצה ולא מצריך ניקוי כפי שעובש היה מצריך.
לפעמים זה כן עובש, וכדאי להזמין טכנאי לחלקים הפנימיים יותר אם יש ריח רע שיוצא מהמזגן. עובש שמתפזר באוויר זה חולירע.
ניקוי מקיף של מזגן בדירה (עושים פעם בשנתיים) זה משהו שמשכיר דירה צריך לטפל או שוכר דירה אמור לדאוג לזה?
פה נכנס כבר שיקול אחר - היחסים הטובים עם בעל הדירה.
על פניו, המזגן הוא חלק מהדירה ולכן באחריות המשכיר.
אבל (ואני אומרת בתור שוכרת) אם רוצים להגדיל את הסיכוי למגורים ארוכי טווח (יותר משנה-שנתיים), ובמיוחד את הסיכוי שלא יקפיצו לך שכ"ד כל שנה - עדיף לשוכר בדרך כלל לתחזק על חשבונו דברים קטנים שעולים כמה מאות ש"ח. החשבון הוא פשוט: תיקונים קלים ובדיקות בנושאי מזגן, ניאגרה, סיפון סתום, ברז מטפטף וכדומה קורים פעמים ספורות בשנה (אם הדירה במצב סביר, אם לא - תתחפף משם). נניח יעלה לך שנתית 1000-2000 ש"ח. אבל אם הוא יעלה את שכר הדירה אפילו רק ב-200 ש"ח זה כבר יהיה יקר הרבה יותר. ובעלי בית שמנג'סים להם, יותר קל להם נפשית להעלות שכ"ד.
*הסתייגות- אם אחרי שנה שתיקנת על חשבונך וחסכת ממנו כאב ראש הוא עדיין רוצה להעלות לך שכ"ד? תברח משם. אתה ממש רוצה בעלי בית שיודעים להעריך את השוכר שלהם.
**עוד הסתייגות - נדמה לי שלהרבה בעלי דירות בת"א יצא שם רע במיוחד (ולא מהיום) של חמדנים ונצלנים. אם אתה גר שם אז אולי כל מה שכתבתי לא תקף :(

כתבה מהחודש על עובש במזגן

פה נכנס כבר שיקול אחר - היחסים הטובים עם בעל הדירה.

אבל (ואני אומרת בתור שוכרת) אם רוצים להגדיל את הסיכוי למגורים ארוכי טווח (יותר משנה-שנתיים), ובמיוחד את הסיכוי שלא יקפיצו לך שכ"ד כל שנה - עדיף לשוכר בדרך כלל לתחזק על חשבונו דברים קטנים שעולים כמה מאות ש"ח. החשבון הוא פשוט: תיקונים קלים ובדיקות בנושאי מזגן, ניאגרה, סיפון סתום, ברז מטפטף וכדומה קורים פעמים ספורות בשנה (אם הדירה במצב סביר, אם לא - תתחפף משם). נניח יעלה לך שנתית 1000-2000 ש"ח. אבל אם הוא יעלה את שכר הדירה אפילו רק ב-200 ש"ח זה כבר יהיה יקר הרבה יותר. ובעלי בית שמנג'סים להם, יותר קל להם נפשית להעלות שכ"ד.
הייתי מוסיף שצריך לידע את בעל הדירה על התיקונים העצמיים, אחרת הוא יחשוב שהכל נשאר תקין ויעלה את שכר הדירה אם נהוג בסביבה\או אם בא לו.

לפעמים זה כן עובש
אצלי אין ריח.
לפי הכתבה זה כנראה המצב החריג שנובע מתקלה או מטיפול לא נכון בפילטרים.
לבטח לא משהו שצריך לעשות באופן יזום פעם בתקופה.
זה גם לא נשמע המצב של פות"ש:
ניקוי מכיף של מזגן בדירה (עושים פעם בשנתיים)

הניקיון הזה מכיל חומרים לא בריאים (איזשהי חומצה) שעלולים להיות מופצים בעיקר כשהמזגן עובד על חום.
כך שאם אין ריח של עובש זה גם חבל על הכסף וגם חבל על הבריאות.

הייתי מוסיף שצריך לידע את בעל הדירה על התיקונים העצמיים, אחרת הוא יחשוב שהכל נשאר תקין
כבעלת דירה, אני גם מעדיפה (ולפי החוזה) לדעת על מה שבוצע, ואם מגיעים אנשי מקצוע ולא משנה מי משלם - אז מתוך רשימה שסוכמה מראש

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
H מעבר משכיר לעצמאי יזמות והגדלת הכנסות 1
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
M משכיר ושוכר: האם יש חובה לעדכן כתובת במשרד הפנים? נדל"ן 0
מ שוכר מול משכיר פוסטים מאיכות נמוכה 16
A עוקץ/ הונאת משכירי דירות - משכיר שרוצה לסגור מרחוק נדל"ן 29
unrealx משכיר גרוע צרכנות פיננסית 16
H תשלום גיזום שנתי - משכיר או שוכר? אוף טופיק 8
N צרכים של משכיר ושל השוכר נדל"ן 2
hommie תשלומים שוטפים עד משכיר נדל"ן 5
נ משכיר/שוכר - נקודות חשובות בחוזה שכירות משנה נדל"ן 5
adamshalev קרן פנסיה משכיר לעצמאי - יש תשלום חובה ? צרכנות פיננסית 8
חובב_פנסיה2022 דרכים אפקטיביות למכירת דירה ללא מתווך נדל"ן 0
W רכישת דירה לגרוש הטרי נדל"ן 22
A מס הכנסה על השכרת דירה בשכ"ד שמעל 5654 ש"ח נדל"ן 1
E בחירת מסלול בגין הכנסות שכר דירה מיסים 9
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
א רכישת 50% דירה עם משפחה נדל"ן 30
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
A נדלן השקעה - שתי דירות או דירה אחת נדל"ן 3
I שדרוג דירה בפינוי בינוי נדל"ן 2
ט שיפור דיור על דירה מתוך 2 נדל"ן 6
S דירה על הנייר עם שותפים 1/3 נדל"ן 23
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
M ביטוח דירה חדשה עם משכנתא נדל"ן 11
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
ע אזרח אמריקאי - העברת דירה ללא תמורה מאב לבן מיסים 1
ה לקנות דירה או לשכור? נדל"ן 21
A ארנונה- העברת דירה ע"ש הרוכש נדל"ן 13
N פערים במחירי ביטוח דירה בין חברות שונות נדל"ן 1
ח שיפוץ דירה או מכירה וקניית דירה משופצת נדל"ן 9
א דירה יחידה יקרה או 2 זולות? נדל"ן 0
C כיצד נוצר הבלבול בין ויתור על זכות שיבוב ואחריות צולבת בביטוח דירה מושכרת נדל"ן 5
I סקר: משכנתא או שכירות? דירה למגורים נדל"ן 187
H חישוב מחיר דירה שנבנתה בעסקת קומבינציה למס שבח נדל"ן 0
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 9
ב האם לרכוש דירה למגורים? זוג+2, קיימת דירה נדל"ן 18
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
Vit7 דירה יד 1 על הנייר מקבלן או דירה יד 2 ? נדל"ן 1
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9