• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה?

• פותח הנושא פותח הנושא 33Ah
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

33Ah

משתמש רשום
דירוג
0
אני מנסה לצאת מחוזה שכירות ללא סעיף יציאה (רק לבעל הדירה יש אפשרות ליציאה).
חיפשתי מחליף ולא מצאתי.

הרעיון שלי היה להיפטר מהעניין על ידי הורדת המחיר של הדירה בפרסום ושיפוי של המחליף שנכנס.
השאלה שלי, איך עושים את זה?
לשלם לבעל הדירה בצ'ק חד פעמי כדי שיחתום על חוזה עם שכר דירה נמוך יותר?
לשלם למחליף צ'ק ולתת לו לשלם את המחיר המבוקש המלא?

מה הדרך הכי טובה להמשיך?

תודה מראש,

קודם כל, סעיף יציאה רק למשכיר הוא לא חוקי, כך שיכול להיות שאתה יכול לטעון שבשל כך גם אתה זכאי לסעיף יציאה, אתה יכול לנסות לשכנע בזה את המשכיר או לשלוח לו מכתב מעו"ד ואולי זה יפתור לך את הבעיה.
השאלה היא למה אתה לא מצליח למצוא מחליף? אם יש תקופה קצרה עד סיום החוזה והמשכיר לא מוכן להתפשר ביחס להמשך התקופה אז יהיה לך קשה למצוא מישהו. גם בחינם אני לא יודע כמה אנשים יטרחו לעבור לדירה חדשה רק לכמה חודשים.
אם אתה כן מצליח למצוא מחליף עם שיפוי אז לדעתי הדרך הנכונה היא שאתה תשלם למחליף את השיפוי ומבחינת המשכיר הוא יקבל שוכר מחליף שממשיך לשלם לו את דמי השכירות הרגילים.
עם זאת, החוק מאפשר למשכיר לסרב לכל מחליף "מטעמים סבירים" והסיכוי שתמצא מחליף שיסכים להיכנס במקומך לדירה ללא הסכמת המשכיר הוא קלוש להערכתי, כך שכדאי לך לדבר על זה עם המשכיר מראש ולהבין מה היחס שלו כלפי האפשרות הזאת, אחרת סתם תטרח לחינם לחפש מחליפים.

1. נכון. הבנתי גם מהעורך דין שסעיף יציאה רק לבעל הדירה זה חוזה לא חוקי. אבל הודעתי רק בעל פה ולא בכתב כפי שהחוזה דורש (
תוקן מאז אבל עברו רק 3 שבועות מאז), ובעל הדירה לא מוכן לחזור בו מהדרישה. חשבתי שזה יותר קל מהדרך המשפטית לסיים את העניין.

2. נשארו 6 חודשים, אבל בעל הדירה מסכים ואפילו מעדיף חוזה לשנה. הצעתי את שתי האפשרויות, אבל אין מתעניינים. זאת יחידת דיור קטנה ברמת גן, 3300 ועם מטבח שהוא כיור. התעניינו בעלי עסקים קטנים, אבל זאת דירה מחולקת ובעל הדירה לא רוצה עסקים משם.

3. נגיד והחלטתי לשפות את המחליף, אני פשוט כותב צ'ק אחרי שהוא חותם חוזה ואני מסיים אותו? אם זה היה אני הייתי רוצה שזה יעוגן בכתב איכשהוא, יש אפשרות לזה?

תודה מאוד על העזרה

גם יחידת דיור לא חוקית לכאורה וגם בעל הדירה מחליט להיצמד לחוזה ולחוקים...
כפי שרשמו לך סעיף יציאה יכול להיות רק לך או הדדי. לפי החוק. וחוק כידוע גובר על חוזה.
להבנתי בגלל שהזכות חייבת להיות הדדית ברגע שבעל היחידה הכניס רק לעצמו אז אוטומטית גם לך הזכות.
מחליף נכנס במקומך למועדי החוזה כלומר לחצי השנה שנותרה לך בחוזה. נחמד ולא חוקי שהמשכיר מתעקש מחליף לשנה...באמת.נחמד...רק שישלם לך דמי תיווך אולי כי הוא חוצפן וכנראה אין ביקוש ליחידה שלו מתחת לאדמה.

הבנתי גם מהעורך דין שסעיף יציאה רק לבעל הדירה זה חוזה לא חוקי.
יש בחוק הודעה מראש אוטומטית לשוכר, אם כי יכול להיות שמדובר בשלושה חודשים - אני לא זוכר.
עכ״פ כבר יש לך עורך דין. עדיף לשאול אותו מה לעשות ...

יש בחוק הודעה מראש אוטומטית לשוכר, אם כי יכול להיות שמדובר בשלושה חודשים - אני לא זוכר.
עכ״פ כבר יש לך עורך דין. עדיף לשאול אותו מה לעשות ...
אין בחוק הודעה אוטומטית לשוכר בדבר זכות יציאה בהודעה מראש. חד משמעית.
ישנן 2 אפשרויות ורק אם צויינו בחוזה:
זכות הדדית או זכור רק לשוכר.

2. נשארו 6 חודשים, אבל בעל הדירה מסכים ואפילו מעדיף חוזה לשנה. הצעתי את שתי האפשרויות, אבל אין מתעניינים. זאת יחידת דיור קטנה ברמת גן, 3300 ועם מטבח שהוא כיור. התעניינו בעלי עסקים קטנים, אבל זאת דירה מחולקת ובעל הדירה לא רוצה עסקים משם.
מדובר ביחידה לא חוקית, מה שאני הייתי עושה זה שולח לבעל הדירה הודעה, מסביר שאתה מנסה להתנהל בטוב אבל הוא הכניס סעיפים לא חוקיים בחוזה ומנסה לכבול אותך לדירה שלו.
הייתי אומר לו שיש לו חודש התראה, ואם ימשיך להפקיד את הצ׳קים שלך אתה תדווח לעירייה על היחידה הלא חוקית שלו, וגם הייתי מצרף קישור לעמוד של היחידה לאכיפת בנייה לא חוקית באתר העירייה.

ואם אין לו צ׳קים שלך, אז בכלל פשוט תעזוב.

מדובר ביחידה לא חוקית, מה שאני הייתי עושה זה שולח לבעל הדירה הודעה, מסביר שאתה מנסה להתנהל בטוב אבל הוא הכניס סעיפים לא חוקיים בחוזה ומנסה לכבול אותך לדירה שלו.
הייתי אומר לו שיש לו חודש התראה, ואם ימשיך להפקיד את הצ׳קים שלך אתה תדווח לעירייה על היחידה הלא חוקית שלו, וגם הייתי מצרף קישור לעמוד של היחידה לאכיפת בנייה לא חוקית באתר העירייה.

ואם אין לו צ׳קים שלך, אז בכלל פשוט תעזוב.
שידווח מחר בבוקר לפיקוח העירוני.
דרך אלגנטית שתחלץ אותו מבעל הדירה הביריון.
בהנחה שבפיקוח מהירים.

הם מחוייבים לשמור על אנונימיות המתלונן.

קודם כל, סעיף יציאה רק למשכיר הוא לא חוקי, כך שיכול להיות שאתה יכול לטעון שבשל כך גם אתה זכאי לסעיף יציאה, אתה יכול לנסות לשכנע בזה את המשכיר או לשלוח לו מכתב מעו"ד ואולי זה יפתור לך את הבעיה.
+1

חוקיים בחוזה ומנסה לכבול אותך לדירה שלו.
זה עלול לסבך אותו בסחיטה באיומים. אפילו זכות חוקית אסור להתנות באיום (ולו בצעד חוקי) שלא קשור למימוש הזכות. מותר לו לומר שיבצע כל דבר חוקי שקשור למימוש הזכות ליציאה מהדירה. אסור לו לאיים שילך למס הכנסה או לעיריה במסגרת היחסים של בעל הדירה מול המוסדות הנ״ל.

זה עלול לסבך אותו בסחיטה באיומים. אפילו זכות חוקית אסור להתנות באיום (ולו בצעד חוקי) שלא קשור למימוש הזכות. מותר לו לומר שיבצע כל דבר חוקי שקשור למימוש הזכות ליציאה מהדירה. אסור לו לאיים שילך למס הכנסה או לעיריה במסגרת היחסים של בעל הדירה מול המוסדות הנ״ל.
איום להביא ביריונים מרמלה זהה לא חוקי.
איום לפנות לרשויות המדינה הרשמיים בוודאי שחוקי

הןא יתלונן במשטרה על סחיטה באיומים על איום ופחד מהעירייה / משרד ממשלתי אחר..?!
אתה רציני?
יצחקו על בעל הדירה במשטרה...

הןא יתלונן במשטרה על סחיטה באיומים על איום ופחד מהעירייה / משרד ממשלתי אחר..?!
אתה רציני?
יצחקו על בעל הדירה במשטרה...
יש אנשים שלא רוצים לעבור על החוק גם אם הסיכוי שיתפסו או ינקטו נגדם צעדים הוא קטן. *אני* לא הייתי ממליץ בפורום פומבי על ביצוע עברות.

יש אנשים שלא רוצים לעבור על החוק גם אם הסיכוי שיתפסו או ינקטו נגדם צעדים הוא קטן. *אני* לא הייתי ממליץ בפורום פומבי על ביצוע עברות.
העבריין כאן זה בעל הדירה. לכאורה.
ולשכור יש את כל האמצעים החוקיים לפעול נגדו.

איום להביא ביריונים מרמלה זהה לא חוקי.
איום לפנות לרשויות המדינה הרשמיים בוודאי שחוקי
איום בצעד חוקי שקשור לעניין/ לסכסוך - כן. מותר לו לתבוע את בעל הדירה על חוזה לא חוקי או הפרת חוזה.אסור לו לאיים עליו בצעד שלא קשור לסכסוך ביניהם על מנת להכריח את בעל הדירה להענות לו (גם אם הצדק עם השוכר).
גם אם הוא יודע שבעל הדירה גנב יהלום, אסור לו לאיים עליו שילשין למשטרה, אם לא יוותר על החוזה. כנ״ל הפיצול, כנ״ל מס הכנסה. מדובר בעבירה על החוק של סחיטה באיומים.

העבריין כאן זה בעל הדירה. לכאורה.
ולשכור יש את כל האמצעים החוקיים לפעול נגדו.
מותר לו לפעול בכל אמצעי חוקי שקשור לסכסוך על החוזה, כדי לקבל את מה שמגיע לו. אסור לו לאיים בכל מה שלא קשור לסכסוך, גם אם הצעד שהוא מאיים בו הוא חוקי.

איום בצעד חוקי שקשור לעניין/ לסכסוך - כן. מותר לו לתבוע את בעל הדירה על חוזה לא חוקי או הפרת חוזה.אסור לו לאיים עליו בצעד שלא קשור לסכסוך ביניהם על מנת להכריח את בעל הדירה להענות לו (גם אם הצדק עם השוכר).
גם אם הוא יודע שבעל הדירה גנב יהלום, אסור לו לאיים עליו שילשין למשטרה, אם לא יוותר על החוזה. כנ״ל הפיצול, כנ״ל מס הכנסה. מדובר בעבירה על החוק של סחיטה באיומים.
שיהיה בהצלחה לבעל בדירה בתלונה נגד שוכר שמודיע שידווח על דירה לא חוקית ובה חוזה לא חוקי המקנה רק לבעל הדירה זכות לסיים חוזה.

מותר לו לפעול בכל אמצעי חוקי שקשור לסכסוך על החוזה, כדי לקבל את מה שמגיע לו. אסור לו לאיים בכל מה שלא קשור לסכסוך, גם אם הצעד שהוא מאיים בו הוא חוקי.
כפי שהצעתי...
בלי לאיים....
פשוט לדווח לרשויות המס ולמחלקת פיקוח בעירייה

גם אם אתה צודק (איני יודע), אפשר לעשות זאת בדרך שכלל לא תתפרש כאיום - להודיע לבעל הדירה שככל והשוכר נשאר בדירה, בכוונתו לבדוק מול העירייה את ההסדר החוקי של חלוקתה - לא חלילה בנסיון כלשהו לפגוע בבעל הדירה, אלא כמובן לוודא שהשוכר עצמו לא יכלא לחובות ארנונה בגין נכס שחלוקתו לא הוסדרה.

כפי שהצעתי...
בלי לאיים....
פשוט לדווח לרשויות המס ולמחלקת פיקוח בעירייה
זה עניין אחר. אני הגבתי להודעה שדיברה על **לומר לבעל הבית** שאם לא יאפשר לצאת מהחוזה, אז ידווח לעיריה בנוגע לפיצול.

בהנחה שהעיריה לא תוציא צו פינוי או הריסה, אז לכאורה גם במצב הזה בו העיריה נוקטת בהליכים , השוכר מחויב לשלם כל עוד ניתן לגור בדירה

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R שוכר דירה, מזגן התקלקל כיצד עליי לנהוג? נדל"ן 46
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
עידו ג צ'ק בטחון - שוכר מפונה נדל"ן 34
א שוכר חנות שהתפנה והשאיר חוב שכירות וחוב לרשויות נדל"ן 2
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
V ביטוחי דירה - שוכר ומשכיר נדל"ן 3
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
M פינוי שוכר בעייתי נדל"ן 42
מ שוכר מול משכיר פוסטים מאיכות נמוכה 16
TheOneTech משכיר דירה או שוכר אמור לנקות מזגנים? פוסטים מאיכות נמוכה 13
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
H תשלום גיזום שנתי - משכיר או שוכר? אוף טופיק 8
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
D מציאת שוכר - על מה לשים דגש בזמנים כאלה? נדל"ן 26
נ משכיר/שוכר - נקודות חשובות בחוזה שכירות משנה נדל"ן 5

נושאים דומים

Back
למעלה