• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פעם ראשונה בחיי הולך להשכיר דירה , אשמח להמלצות איך להתנהל

דירוג
28
שלום לכולם,

כפי שרשום בכותרת,
הולך להשכיר דירה ואשמח ללמוד מניסיונם של אחרים.
מדובר על דירת 5 חדרים באזור השרון (שווי מוערך כ3 מיליון).
אשמח לשמוע איך להתנהל, מבחינת חוזה, מבחינת ביטחונות, מבחינת בחירת שוכרים (מקווה שיהיה ביקוש) וכל דבר אחר שאתם יכולים לחשוב עליו.

אין לי ניסיון בזה כלל, אני לא אוהב להתנהל מול אנשים ולכן לא בעניין של נדל״ן להשכרה (לפחות כרגע)

מה שכן, הבנתי שיש חברות שמטפלות בדברים כאלה, למשל WeCheck ו DiffeRent (אין לי קשר אליהן, רק מחיפוש בעבר בפורום לגבי זה). אם אתה ממש clueless בנושא כמוני, אולי שווה לנסות

תתחיל בצילומים של החדרים, המטבח, מרפסת/נוף, אולי אפילו וידאו של הדירה.
תפרסם ביד 2 עם המחיר המבוקש.
לגבי חוזה, יש הרבה חוזים סטנדרטיים ברחבי הרשת, תעבור עליהם, תוכל ליצור תמהיל של סעיפים המתאימים לך (השכרתי כמה דירות, אני למשל לא מונע מהדיירים להכניס בעלי חיים), תוסיף אפשרות של פינוי מוקדם בהודעה מראש.
זה יעזור במקרה שהדיירים יתגלו כבעייתיים (יהיו לכמה השגות על הסעיף הזה, זה יסתדר במשא ומתן עם השוכרים)
לגבי בטחונות, אני לקחתי שטר חוב, שני ערבים, וצ'קים מהשוכר, יש כאלה שמבקשים לראות תלוש משכורת, גם מהערבים. כשחתמתי לבת שלי ערבות לשכירות ביקשו ממני תלוש משכורת.

בהצלחה.

שלום לכולם,

כפי שרשום בכותרת,
הולך להשכיר דירה ואשמח ללמוד מניסיונם של אחרים.
מדובר על דירת 5 חדרים באזור השרון (שווי מוערך כ3 מיליון).
אשמח לשמוע איך להתנהל, מבחינת חוזה, מבחינת ביטחונות, מבחינת בחירת שוכרים (מקווה שיהיה ביקוש) וכל דבר אחר שאתם יכולים לחשוב עליו.
חוזה יש לי מוכן ומוכן להעביר אותו עוד לפני שבאים לראות את הדירה כדי שלא יבזבזו לי את הזמן.
אני מעביר את הכדור לצד השני, אני אומר שאין לי תחביב לחטט בחיים של אנשים זרים. אני עומד לתת לך מפתחות לנכס בשווי 3 מיליון ש"ח ויש עוד עשרות אנשים שרוצים את הדירה. תשים את עצמך בנעליי, תחשוף בפניי את כל המידע שאתה חושב שהיה משכנע אותך לתת דווקא לי את הדירה על פני אנשים אחרים (שכולם קבלו את אותה בקשה). אותו כנ"ל גם בנושא בטחונות.

אני לא מתקדם עם פחות מחודש וחצי שכירות אצלי ביד (מזומן/פקדון/צ'ק בנקאי), לפחות ערב אחד ושטר חוב.
לרוב משתדל גם לוודא שהשכירות לא יותר מ-40% מהשכר. אם אפשר לדבר עם בעלי דירה קודמים זה מקנה נקודות בונוס.

אשמח לשמוע איך להתנהל, מבחינת חוזה, מבחינת ביטחונות, מבחינת בחירת שוכרים
כמה נקודות מהניסיון שלי

1. תכניס בתוך המחיר המבוקש ביטוח מבנה (כלומר תעשה אתה בעצמך ביטוח מבנה בסיסי ותבקש סכום שיכסה לך גם את זה - יחסוך הרבה כאב ראש בירוקרטי בהמשך ובטח אם יהיו בעיות)

2. תיזהר מלהשכיר למישהו שמחפש למישהו (אבא לבת שלו, חבר טוב, גיסתי וכו) אתה רוצה לדבר עם האנשים ישירות

3. קצת לא פוליטיקלי קורקט אבל תיזהר מלהשכיר לאדם בודד במיוחד גרוש/ גרושה אן משיהן שתלוי בקצבה כלשהי (פינוי אדם כזה הוא יותר בעייתי וההכנסה לשכר דירה תיהיה תלויה לרוב בגורם שלישי)

4. תבקש מכל מתעניין צילומי ת.ז., תלוש שכר אחרון גם שלו וגם של הבן זוג ותגיד שאתה מעביר שחברת הביטוח שלך דורשת בדיקה פשוט (דיפרנט וכדומה)
אתה יכול לתת להן לעשות בדיקה או אתה בעצמך זה פחות חושב
אם הם מסרבים לתת זה דגל אדום

5. תדבר עם השוכרים, תן להם לספר על עצמם, עדיף כמובן פגישה. בדרכ אתב מרגיש מי זה זןג נורמטיבי ומי זה אחד שיכןל לעשןת בעיות בהמשך (מנוכלים לא תןכל להימנע אבל בעיקר אנשים שהם קצת קשים בתפיסה)

6. תעדיף מישהו יותר יציב אפילו אם ביקש להוריד את המחיר קצת בהתחלה. ממישהו קצת חשוד שלא מתמכח על המחיר כלל

7. תכניס בחוזה מנגנון התייקרות אוטומטי (אהי בדרכ נמנע בחוזה ראשון לתת אופציה אלה אם ממש מתעקשים ומגביל אותו לשנה. אבל מסביר להם וכותב גם בוואסאפ שאם אחרי שנה שנינו נכיר ניהיה מרוצים אין בעיה גם להאריך ל5 שנים אחרכ באותן המחיר + מדד

8. אין ממש איך לבדוק את זה . אבל יש אנשים שיתקשרו אליך על כל סתימה בכיור/ סדק בקיר או מזגן שלא עובד (כי לא ניקו פילטר וכו) ויש כאלה שיסדרו הכל בעצמם ורק בדברים גדולים יבקשו השתתפןת....
את הסוג השני שומרים בכל מחיר (-;

9. תיזהר מועד הבית ותוסיף סעיף שגם אם לא נאסף כספי ועד בית מכח סיבה הם מחוייבים לסכום חודשי שיעבור אליך או משהו כזה (שלא בגלל חוסר ועד בית מכהן תמצא את עצמך על חוב)

10. תיהיה נחמד, תבוא לקראתם איפה שתוכל בדרכ זה יחזיר את עצמו פי 2...

למה לא? אתה לא חושש מנזק לדירה?
תמיד היו לי כלבים וחתולים, הנזק שיכול להיגרם זה לרהיטים (של הדייר עצמו), או שפשופים בדלתות ומשקופים, דבר שאפשר בקלות לתקן עם קצת צבע ושפכטל מתאים. בכל מקרה, אף דייר לא יפסול דירה טובה בגלל שיש קצת שפשופים על המשקוף. ואני לא אפסול דייר טוב שמגדל כלב.

אני לא מתקדם עם פחות מחודש וחצי שכירות אצלי ביד (מזומן/פקדון/צ'ק בנקאי), לפחות ערב אחד ושטר חוב.
לרוב משתדל גם לוודא שהשכירות לא יותר מ-40% מהשכר. אם אפשר לדבר עם בעלי דירה קודמים זה מקנה נקודות בונוס.
שכרתי הרבה דירות בחיי והדרישות שלך מוגזמות מדי ופראנואידיות.
מעולם לא ביקשו ממני ערב.
ובדרך כלל היה או שטר חוב או צק נוסף פתוח.
לדעתי חבל להתעסק בזה. תחליט על משהו אחד ומרכזי לא 3.

נ.ב. חשוב שיהיה ביטוח דירה פלוס צד ג

ערבות בנקאית זה הכי כדאי מבחינת בטחונות, אבל יש מי שלא יכולים/לא רוצים להשכיב 3 חודשי שכר דירה
מי שלא יכול לתת לפחות 2 חודשי שכירות כביטחון ממליץ להיפרד ממנו כידידים.

מעולם לא ביקשו ממני ערב.

זו "הרצאה" שאני רגיל לתת וכפי שרשמו כאן לפניי, זה עוזר לי לסנן שוכרים חזקים שבאמת רוצים את הדירה.
הפקדון רלוונטי רק במידה והדייר מפסיק לשלם, לי כבעל הדירה יש תשלומי חובה על הדירה (משכנתא) וכדי לא לסבך את עצמי על הפרות של השוכר, אני משתמש בפקדון כדי לשלם את התשלומים האלה עד שיסתיימו תהליכי הפינוי.
הערב ושטר חוב משמשים לאחר הפינוי לתביעה של כל הנזקים שהדייר השאיר בדירה ו/או בהפסקת התשלומים של השכירות. הערב והשטר חוב הם בסך הכל "חתיכת נייר" (בדיוק כמו צ'ק בטחון), לא נדרש לרתק שום סכום ואין להם שום ערך ללא פסיקה של בית משפט שמצדיק את העלויות שאני כבעל הדירה דורש.
ברור לי שאני מאבד הרבה שוכרים טובים שנפגע להם האגו בתהליך, אבל מי ששורד את הדרישות הגבוהות מגלה את התמורה (ויש לי קבלות להוכיח למי שדורש).

זו "הרצאה" שאני רגיל לתת וכפי שרשמו כאן לפניי, זה עוזר לי לסנן שוכרים חזקים שבאמת רוצים את הדירה.
הפקדון רלוונטי רק במידה והדייר מפסיק לשלם, לי כבעל הדירה יש תשלומי חובה על הדירה (משכנתא) וכדי לא לסבך את עצמי על הפרות של השוכר, אני משתמש בפקדון כדי לשלם את התשלומים האלה עד שיסתיימו תהליכי הפינוי.
הערב ושטר חוב משמשים לאחר הפינוי לתביעה של כל הנזקים שהדייר השאיר בדירה ו/או בהפסקת התשלומים של השכירות. הערב והשטר חוב הם בסך הכל "חתיכת נייר" (בדיוק כמו צ'ק בטחון), לא נדרש לרתק שום סכום ואין להם שום ערך ללא פסיקה של בית משפט שמצדיק את העלויות שאני כבעל הדירה דורש.
ברור לי שאני מאבד הרבה שוכרים טובים שנפגע להם האגו בתהליך, אבל מי ששורד את הדרישות הגבוהות מגלה את התמורה (ויש לי קבלות להוכיח למי שדורש).
לפדות שטר חוב מסובך..
אין נאמן כמו כסף מזומן. קרי -
מזומן שטרות / ערבות בנקאית / שיק בנקאי (לא שיק רגיל(.

מעולם לא ביקשו ממני ערב.

ערב זה סטנדרט בהרבה דירות (לדעתי כמה שהדירה יותר יקרה כך הסיכוי יותר גבוהה), דווקא צק פתוח על שם בעל הדירה לא הייתי נותן.
+ביטוח דירה פלוס צד ג

התנאים צריכים להיות מותאמים לקהל, דירה ומקום - לסטודנטים:
1.כסף ביטחון בצד/ערבות בנקאית
2.צקים על כל החודשי שכירות מראש ופידיון לפי חודש

דירת 5 חד' חדשה:
1.ערבות בנקאית מקסימלית
2.ערבים + שטר חוב
3.צקים פתוחים לרשויות ולועד בית
4.צקים על כל החודשי שכירות מראש ופידיון לפי חודש

לפדות שטר חוב מסובך..
אין נאמן כמו כסף מזומן. קרי -
מזומן שטרות / ערבות בנקאית / שיק בנקאי (לא שיק רגיל(.
ממה שאני מכיר לשטר חוב אין הגבלה בסכום,
למזומן שטרות / ערבות בנקאית / שיק בנקאי יש הגבלה חוקית של עד 3 חודשי שכירות.

ממה שאני מכיר לשטר חוב אין הגבלה בסכום,
למזומן שטרות / ערבות בנקאית / שיק בנקאי יש הגבלה חוקית של עד 3 חודשי שכירות.
לך תממש שטר חוב....סיפור ארוך.
3 חודשי שכירות די מעניקים שקט נפשי ואף לרוב מדובר במשך הזמן להליך מזורז לפינוי שוכר.
טיפ של סחבק -
בנוסף ל3 חודשי ביטחון מיידי לדרוש שהשיק הראשון יהיה עבור שכר דירה של החודש הראשון והאחרון של תקופת השכירות.

שוכר טוב זה נכס
במידה ותזהה שוכר כזה, נסה לשמר אותו.
מה זה שוכר טוב:
1. משלם הכל בזמן
2. מסתדר עם השכנים
3. לא מציק לך על כל שטות, עצמאי
לשמר הכוונה להבין שיש לכם אינטרס משותף, שניכם צריכים ביטחון, הוא נותן לך ביטחון לפי הסעיפים לעיל ואתה תיתן לו ביטחון בכך שלא תקפיץ לו כל שנה את השכר דירה ותהיה קשוב אם יש בעיה שהוא לא אמור לפתור.
מערכת יחסים

לך תממש שטר חוב....סיפור ארוך.
3 חודשי שכירות די מעניקים שקט נפשי ואף לרוב מדובר במשך הזמן להליך מזורז לפינוי שוכר.
טיפ של סחבק -
בנוסף ל3 חודשי ביטחון מיידי לדרוש שהשיק הראשון יהיה עבור שכר דירה של החודש הראשון והאחרון של תקופת השכירות.
סבבה, אתה יעיל ופניתי את הדייר תוך 3 חודשים. מה קורה אם הדייר השאיר לך נזקים בדירה בשווי של 9 חודשי שכירות?
כאן בדיוק נכנסים לתוקף שאר הבטחונות. לכן אין בטחון אחד שמכסה הכל, נדרש שילוב של כמה בטחונות, שכל אחד משרת מטרה אחרת. לכן לסכום אותם כאילו זו אותה דרישה שחוזרת על עצמה זו טעות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קבלת המון עצות וכיוונים
אך אם אתה רוצה עבודה פשוטה יותר תפנה לדיפרנט {מנוסה איתה} והם יעשו לך את רוב העבודה אמנם עולה כסף אבל שווה מאוד
כי כל העצות שקבלת זה למנוע בעיות אבל כשקורות לא תמיד יש לך מה לעשות על אף שקבלת בטחונות =לא תמיד יש כיסוי ערבים =לך תתחיל...
לעומת זה הביטוח מתעסק עם כל הזבל ומה גם שלאנשים מפחיד יותר להתעסק עם חברה מסודרת מאשר איתך...
כן תתמקד בשיווק הנכס בנראות וכ"ו תבחר אנשים שאתה מתרשם מהם ותן לביטוח בשביל כמה שקלים =שקט נפשי עבורך ושהם יאכלו את הזבל בתקווה שלא יהא

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
yuvalnsn שאלות אחרונות לפני פתיחת קרן השתלמות ראשונה בחיי שוק ההון 18
ה הנה זה קורה, קרן ישראלית ראשונה מחקה a&p500 שמעלה ד''נ. שוק ההון 1
D כמה % מההון העצמי מומלץ להקדיש לקניית דירה ראשונה? נדל"ן 42
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
J דירה ראשונה למגורים נדל"ן 46
T דילמת דירה ראשונה להשקעה - פריפריה צפונית מול שולי גוש דן נדל"ן 95
ל אזרח ישראלי-אמריקאי מתלבט: דירה ראשונה בארץ, בארה״ב – או המשך השקעה בשוק ההון? נדל"ן 14
J דירה ראשונה למגורים נדל"ן 24
G התחלת עבודה ראשונה – איך לשפר את התנאים של הפנסיה וקרן ההשתלמות שהציעו לי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C מחשבות לגבי רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
ד קושי ברכישה דירה ראשונה עקב רישום דירה על שמי נדל"ן 87
M לפני קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
M התייעצות לגבי רכישה ראשונה. נדל"ן 28
ס חוות דעת הצעת משכנתא ראשונה נדל"ן 14
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
ס הצעת שכר במשרה ראשונה התפתחות אישית 4
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
א לא מצליח למצוא משרה ראשונה כמפתח כבר קרוב לשנה ומרגיש כמו כישלון מוחלט התפתחות אישית 33
ס דירה ראשונה (מחיר למשתכן) ומשכנתא נדל"ן 1
מ דילמה- מדמ"ח משרה ראשונה התפתחות אישית 3
N השקעה ראשונה שוק ההון 6
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
W קניית דירת מגורים ראשונה לא מקבלן נדל"ן 4
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
Y דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
פ אסטרטגיה סולידית לדירה ראשונה נדל"ן 4
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
caterpillar פטור מס רכישה כפול לדירה ראשונה נדל"ן 2
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
F נקודת כניסה התחלתית להשקעה בדירה במרכז (דירה ראשונה) נדל"ן 11
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
M דירה ראשונה- הון עצמי+ מתנה נדל"ן 12
הירהורים מה ההגיון שריבית במשכנתא כנגד דירה ללא חובות, יותר גבוהה מריבית במשכנתא ראשונה? נדל"ן 5
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
ח משכנתא - חצי דירה ראשונה וחצי דירה שניה נדל"ן 4
L רכישת דירה ראשונה מקבלן נדל"ן 4
M דירה ראשונה להשקעה- כמה שאלות נדל"ן 20
M רכישת דירה ראשונה נדל"ן 12
ב קנית דירה ראשונה - איפה שווה? נדל"ן 3
F דירה ראשונה להשקעה בשדרות למשל נדל"ן 17
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
B עזרה פתחתי חשבון מסחר פעם ראשונה שוק ההון 2
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
T פעם ראשונה דיווח שנתי על הון זר (שכיר) - ברוקר זר מיסים 4