• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שוכר דירה, מזגן התקלקל כיצד עליי לנהוג?

• פותח הנושא פותח הנושא RSU
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

RSU

משתמש סולידי
דירוג
10
דירה שאנחנו שוכרים כמעט שנתיים, לפני כמעט שנה הותקן מזגן מיני מרכזי.
אתמול התחיל טפטוף נוראי ונאלצנו שלא להפעיל את המזגן. בשיחה עם בעל הדירה הוא אמר שבגלל שהמזגן הותקן לפני פחות משנה יש ביטוח אך המתקין אמר שלא יתפנה עד יום ראשון.
אינני מחפש לריב או להקשות על המשכיר אבל מבחינתי מיום שלישי ועד ראשון בשיא הקיץ הופך את הדירה לא ראויה למגורים. כיצד עליי לנהוג? השינה שלי נפגעה מזה כבר ואף אחד לא מבטיח שיגיע ביום ראשון. מה עליי לעשות?

אנחנו לא מעוניינים לפגוע בבעל הדירה אבל מצד שני אנחנו נפגעים בעצמנו.

אני אישית הייתי בודק אם יש בעלי מקצוע אחרים שזמינים מיידית,
ובמידה שכן - הייתי מדבר עם בעל הדירה בדיוק על מה שכתבת כאן (קשה לחיות כאן 6 ימים בלי מזגן בשיא הקיץ),
ומנסה לבקש ממנו בצורה יפה (לא בדרישה!) שנתחלק בעלות של התיקון המיידי במידה שמדובר על סכום סביר.

הה לי מקרה דומה לפני מספר שנים, אם המזגן עדיין עובד, אפשר לשים דלי לקלוט את המים בינתיים?
מלבד המים יש נזק אחר שזה יגרום?
אם מדובר רק בנזילת מים לתוך החדר והמזגן עובד, אני משער שאתה יכול להשתמש בו בינתיים, פשוט זה יותר מסורבל. אם המים מטפטפים לתוך ארון חשמל אל תשתמש בו...
כמובן שאני לא יודע מה קורה אצלך בדירה, אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון.

לא יודע מתי הודעת לבעל הדירה על המזגן המקולקל.

אני חושב שיש כאן ערבוב בין שני דברים

1. דירה שאינה ראויה למגורים

יש בחוק השכירות הגדרה של דירה שאינה ראויה למגורים.

מזגן מקולקל בדירה לא הופך את הדירה ללא ראויה למגורים לפי ההגדרה בחוק.

2. פגם שאינו מאפשר מגורים בדירה באופן סביר

לפי חוק השכירות - סעיף 25ח(ב) המשכיר צריך לתקן פגם שתיקונו דחוף לא יאוחר משלושה ימים מיום שקיבל דרישה כאמור.

בסעיף יש הגדרה של פגם שתיקונו דחוף - "לעניין זה, "פגם שתיקונו דחוף" – פגם שאינו מאפשר מגורים בדירה באופן סביר".

יכול להיות ויכוח האם מזגן מקולקל הופך את הדירה לכזו שאינה מאפשרת מגורים באופן סביר.

הנטיה שלי לחשוב שזהו פגם שתיקונו דחוף ואז חובת התיקון על פי החוק היא תוך שלושה ימים.

טענה ליגיטימית של בעל דירה יש לי ביטוח והביטוח יכול להגיע רק ביום ראשון גם אם העניין חורג טיפה משלושת הימים הקבועים בחוק. תיקון על ידי בעל מקצוע אחר עלול לשלול מבעל הדירה את הביטוח על המזגן.

בקיצור - לא נראה לי שיש לך טענה ליגיטימית אם הוא מתקן עד יום ראשון.

לא מהווה יעוץ משפטי

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
ממליץ לפעול בשלושה צירים שונים.

ציר 1 - פרקטיות - כמו שכתבו לפני, תראה אם יש דרך בטיחותית להפעיל את המזגן עד שיהיה תיקון כמו שצריך.

ציר 2 - מול בעל הדירה, תדגיש בפניו שזה סופר דחוף לך, שאתה סובל, קיץ וכו' - ותראה מה אפשר לעשות. קיצר, לבוא בטוב ולהסביר את עצמך.

ציר 2.5 - תבדוק מה כתוב בחוזה. אני מכניס לחוזים שלי שמזגן נחשב "תיקון דחוף" וצריך לתקן אותו מיידית ולא יותר משלושה ימים. תראה גם אם אפשר להביא מישהו שאתה משלם לו ואז תתקזז מול בעל הדירה - זה גם סעיף שייתכן שקיים. אם יש דברים כאלה בחוזה, זה דבר טוב להזכיר ב"ציר 2" מול בעל הדירה, אם הוא עושה פרצופים.

נערך לאחרונה ב:
אני מכניס לחוזים שלי שמזגן נחשב "תיקון דחוף" וצריך לתקן אותו מיידית ולא יותר משלושה ימים.
זה טווח הזמן המוגדר בחוק השכירות לגבי תיקונים דחופים. הוראות חוק השכירות חלות גם אם זה לא היה כתוב בהסכם השכירות.

לא ניתן להתנות על חוק השכירות בעניין הזה אלא לטובת השוכר.

היתרון של הניסוח בהסכם השכירות הספאציפי שלך - זו הסכמה מראש שתיקון מזגן נחשב לתיקון דחוף - ואז נושא זה אינו ניתן לפרשנות.

יש כאן בעיה של מערכת מיני מרכזית עם ביטוח. אי אפשר לצפות מבעל דירה שיתקן מזגן מיני מרכזי שלא במסגרת הביטוח. המצב היה שונה אם לא היה ביטוח.

לא מהווה יעוץ משפטי.

אתמול התחיל טפטוף נוראי ונאלצנו שלא להפעיל את המזגן.
התיאור שלך לא הכי ברור, אבל חיפוש מהיר באינטרנט מראה שמקרים דומים יכולים לקרות מ - חלונות פתוחים/פילטרים סתומים
ואולי עוד כמה דברים שאתה יכול לפתור לבד

התיאור שלך לא הכי ברור, אבל חיפוש מהיר באינטרנט מראה שמקרים דומים יכולים לקרות מ - חלונות פתוחים/פילטרים סתומים
מהנסיון שלי לפחות לגבי מזגנים מפוצלים רגילים - פילטרים סתומים יכולים לגרום להצטברות קרח על הסוללה הפנימית ולנזילת מים.

הרבה פעמים ניקוי פילטרים - קצת מנוחה למזגן - ושינוי הטמפרטורות - יכולים או לפתור את הבעיה או לאפשר הפעלה לסירוגין עד שהטכנאי יגיע.

בציר הפרקטי, תבדוק אם אתה יכול לשאול מחבר מאוורר עומד, למשל.

חפש בגוגל ניקוי פילטר המזגן מיני מרכזי.
במידה ונראה לך מספיק פשוט ואתה מסוגל, פשוט תנקה בעצמך.
אם פתר את הבעיה, ספר לבעל הבית אם לא, אז לא.
גילוי נאות, לא טכנאי מזגנים ולא מחזיק במניות מזגנים, גם לא ממליץ להחזיק, בארץ חם מידי.

אני מחשיב עצמי האנדימן ברמה גבוהה. אבל הייתי חושב פעמיים אם כדאי לי להתעסק עם מזגן חדש שנמצא באחריות, גם אם זה רק לפתוח את הכיסוי של הפילטר ולנקות אותו, עדיף כמה ימים חמים ולחים מאשר לגלות שיש תקלה רצינית והאחריות בספק כי נגעתי שם במשהו.

אם החום בלתי נסבל, המלצה שלי לנסות להדליק את המזגן ולטפל באופן חיצוני בנזילה בעזרת דלי או משהו שיספוג, אפילו לפנות רהיטים אם צריך.

לא יודע מתי הודעת לבעל הדירה על המזגן המקולקל.

אני חושב שיש כאן ערבוב בין שני דברים

1. דירה שאינה ראויה למגורים

יש בחוק השכירות הגדרה של דירה שאינה ראויה למגורים.

מזגן מקולקל בדירה לא הופך את הדירה ללא ראויה למגורים לפי ההגדרה בחוק.

2. פגם שאינו מאפשר מגורים בדירה באופן סביר

לפי חוק השכירות - סעיף 25ח(ב) המשכיר צריך לתקן פגם שתיקונו דחוף לא יאוחר משלושה ימים מיום שקיבל דרישה כאמור.

בסעיף יש הגדרה של פגם שתיקונו דחוף - "לעניין זה, "פגם שתיקונו דחוף" – פגם שאינו מאפשר מגורים בדירה באופן סביר".

יכול להיות ויכוח האם מזגן מקולקל הופך את הדירה לכזו שאינה מאפשרת מגורים באופן סביר.

הנטיה שלי לחשוב שזהו פגם שתיקונו דחוף ואז חובת התיקון על פי החוק היא תוך שלושה ימים.

טענה ליגיטימית של בעל דירה יש לי ביטוח והביטוח יכול להגיע רק ביום ראשון גם אם העניין חורג טיפה משלושת הימים הקבועים בחוק. תיקון על ידי בעל מקצוע אחר עלול לשלול מבעל הדירה את הביטוח על המזגן.

בקיצור - לא נראה לי שיש לך טענה ליגיטימית אם הוא מתקן עד יום ראשון.

לא מהווה יעוץ משפטי

מניח שכוונת המחוקק ב3 ימים היא ל3 ימים עסקים. קרי שישי-שבת ויום ההודעה לא נספרים.
לדעתי.

דירה שאנחנו שוכרים כמעט שנתיים, לפני כמעט שנה הותקן מזגן מיני מרכזי.
אתמול התחיל טפטוף נוראי ונאלצנו שלא להפעיל את המזגן. בשיחה עם בעל הדירה הוא אמר שבגלל שהמזגן הותקן לפני פחות משנה יש ביטוח אך המתקין אמר שלא יתפנה עד יום ראשון.
אינני מחפש לריב או להקשות על המשכיר אבל מבחינתי מיום שלישי ועד ראשון בשיא הקיץ הופך את הדירה לא ראויה למגורים. כיצד עליי לנהוג? השינה שלי נפגעה מזה כבר ואף אחד לא מבטיח שיגיע ביום ראשון. מה עליי לעשות?

אנחנו לא מעוניינים לפגוע בבעל הדירה אבל מצד שני אנחנו נפגעים בעצמנו.
אנא שתף אותנו מתי מלאת בפעם האחרונה את חובתך לניקוי פילטר המזגן.
פילטר שצבר אבק לאור שימושך בדיוק כמו שסיפון מתמלא פטרוליזיה של השוכר.

לשוכר שלי היה טיפטוף וניגשתי ונקיתי את הפילטרים והחזרתי אחרי שהתייבשו.
הטיפטוף הפסיק.
הוא היה נבוך מפשטות הניקוי שלא ביצע.
הסברתי לו שגם לי "לא הסבירו מעולם" ודקת מחקר בגוגל וסרטון יוטיוב הפכו אותי לדר' פילטר. מעט יוזמה לשמור על רכוש אחר, איכות האוויר למשתמש והפחתת צריכת החשמל.
מציע לכל בעלי הדירות לעגן זאת במפורש בחוזה. מזגן והנמכת הגבס זה עניין יקר מאוד ועל המשתמש לתחזק ולשמור.

יש לא מעט מקרים שבעל הנכס מציין במפורש שכל תקלת מזגן שמקורה בתחזוקה לקויה של השוכר תהיה באחריות ועל חשבון השוכר כדוגמת אי ניקוי הפילטרים וההשלכות מכך.

נערך לאחרונה ב:
אני מחשיב עצמי האנדימן ברמה גבוהה. אבל הייתי חושב פעמיים אם כדאי לי להתעסק עם מזגן חדש שנמצא באחריות, גם אם זה רק לפתוח את הכיסוי של הפילטר ולנקות אותו
אתה טועה ומטעה.
שאל כל מתקין/טכנאי מזגנים (במקרה התקינו אצלי מזגן לפני כמה חודשים) - בתור המשתמש זאת האחריות שלך לנקות את הפילטר!
יותר מזה, אתה אמור לנקות אותו לפחות פעם בחודשיים (במיוחד בתקופת הקיץ כשהוא עובד הרבה).

אין שום סיבה לקרוא לטכנאי מזגנים בשביל לעשות פעולה שגרתית כמו ניקוי פילטר. זה בערך כמו לקרוא לטכנאי מזגנים כדי לשנות את מצב המזגן מ"קירור" ל"חימום" כי אתה מפחד ללחוץ על כפתור בשלט.
אם החום בלתי נסבל, המלצה שלי לנסות להדליק את המזגן ולטפל באופן חיצוני בנזילה בעזרת דלי או משהו שיספוג, אפילו לפנות רהיטים אם צריך.
הצעה גרועה.
מזגן מיני מרכזי לרוב נמצא בתוך הנמכת גבס. הטפטף הזה פוגע בתקרת הגבס ולאורך זמן יכול לייצר נזקים שלא זול לתקן.
עדיף בהרבה לנסות לטפל במקור הנזילה.

בנוסף לזה, ספציפית במזגן מיני מרכזי, יכול להיות שהניקוז של המים פשוט סתום.
אצלי הייתה לפני כמה שנים בעיה כזאת - יש צינור שיוצא מהמזגן לעבר הניקוז, ובגלל הצטברות לכלוך הניקוז שם נסתם והמים פשוט זלגו החוצה.
לנקות את זה זאת לא בעיה וזה אפילו לא דורש התעסקות ישירות עם המזגן עצמו.

נערך לאחרונה ב:
מניח שכוונת המחוקק ב3 ימים היא ל3 ימים עסקים. קרי שישי-שבת ויום ההודעה לא נספרים.
לדעתי.
אין בחוק השכירות הגדרה של יום

לכן, לדעתי, הולכים לחוק הפרשנות

יום" – תקופה מחצות הלילה עד חצות הלילה שלאחריו;

לא מהווה יעוץ משפטי.

אני מחשיב עצמי האנדימן ברמה גבוהה. אבל הייתי חושב פעמיים אם כדאי לי להתעסק עם מזגן חדש שנמצא באחריות, גם אם זה רק לפתוח את הכיסוי של הפילטר ולנקות אותו, עדיף כמה ימים חמים ולחים מאשר לגלות שיש תקלה רצינית והאחריות בספק כי נגעתי שם במשהו.

מדובר בפחות מכל מטלת האנדימן!!
אם קונה לבעל דירה שגר בנכס קשה לי להאמין שישלם 350₪ לביקור טכנאי לפעולה תחזוקתית כה פשוטה:

פשוט לשלוף את הפילטר הנמצא בגב יחידת הפנים (גישה דרך פתח שירות) לנקות היטב תחת ברז מים ומברשת, לייבש ולהחזיר למסילה.
פשוט יותר מכל משימות האנדימן - מתליית מדף ועד החלפת ברז.
פשוט כמעט כמו ניקוי פילטר המדיח או החלפת שקית בשואב האבק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
V ביטוחי דירה - שוכר ומשכיר נדל"ן 3
TheOneTech משכיר דירה או שוכר אמור לנקות מזגנים? פוסטים מאיכות נמוכה 13
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
עידו ג צ'ק בטחון - שוכר מפונה נדל"ן 34
3 איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה? נדל"ן 24
א שוכר חנות שהתפנה והשאיר חוב שכירות וחוב לרשויות נדל"ן 2
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
M פינוי שוכר בעייתי נדל"ן 42
מ שוכר מול משכיר פוסטים מאיכות נמוכה 16
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
H תשלום גיזום שנתי - משכיר או שוכר? אוף טופיק 8
D מציאת שוכר - על מה לשים דגש בזמנים כאלה? נדל"ן 26
נ משכיר/שוכר - נקודות חשובות בחוזה שכירות משנה נדל"ן 5
א דירה שניה כהשקעה נדל"ן 20
בן מלך הון עצמי לרכישת דירה נדל"ן 5
F התייעצות: רכישת דירה מקבלן לפני שהתקבל היתר בנייה נדל"ן 31
R התלבטות ברכישת דירה למגורים נדל"ן 5
E החזר מס - איך להצהיר על המס ששילמתי בגין שכר דירה מיסים 6
ב דירה בחריש נדל"ן 37
S פתיחת תיק במס הכנסה על השכרת דירה מיסים 8
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 27
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
A 2% פחת במכירת דירה להשקעה מיסים 14
U מס על דירה שכורה מיסים 4
A כללים במדידת דירה לארנונה מיסים 6
M מכירת דירה כהכנה לפרישה מוקדמת בחול שוק ההון 19
D כמה % מההון העצמי מומלץ להקדיש לקניית דירה ראשונה? נדל"ן 42
ש דירה עתידית בשדה דב נדל"ן 4
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
A דירה מקבלן עם חובות חברת מים וחשמל צרכנות פיננסית 0
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 38
A חישוב שטח דירה צרכנות פיננסית 10
א דירה במתנה/ מכירת דירה לאח מנסיון בלבד! נדל"ן 15
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
I משכנתא על דירה קיימת נדל"ן 22
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 21
נגב הסכם בין אחים שקיבלו דירה מההורים (אמל"ק - לא פשוט...) נדל"ן 30
ד דירה להשקעה בפריפריה הדרומית - "חלום דרומי" שמושך בעיקר בגלל המחיר? נדל"ן 6
R איזה בעל מקצוע יכול לאתר נזקים נסתרים - לפני קנית דירה נדל"ן 27
א תזמון לקיחת משכנתא בפרויקט "דירה בהנחה" נדל"ן 15
א לרכוש דירה במלואה מההון העצמי או לקחת משכנתא? נדל"ן 7