אבל זה ממש לא ״שתי שורות״

…
9 יולי 2020 -
ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד
25 נובמבר 2020 -
איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד
20 מאי 2021 -
5 דברים שאני כבר לא בטוחה לגביהם
6 אוגוסט 2021 -
פקטור השינה הערבה
9 דצמבר 2021 -
ילד שלנו
10 מאי 2022 -
ביטקוין: ההתפכחות
2 ינואר 2023 -
איך לנתח מניות דיבידנד כמו מלכה
9 אפריל 2023 -
עשור לסולידית: 10 הערות בחלוף 10 שנים
17 ינואר 2024 -
12 מחשבות על השקעות ב-2024
28 פברואר 2024 -
איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים
29 אוגוסט 2024 -
אמא טובה דיה, משקיעה טובה דיה
8 דצמבר 2024 -
אל תדברי על ביטקוין, אל תכתבי על דיבידנדים
25 פברואר 2025 -
תשובה למתנגדי דיבידנדים
22 מאי 2025 -
לא נעים להודות
16 פברואר 2026 -
אותו אצטדיון, משחקים שונים
בכל אחד מהפוסטים הללו יש קשר לשינויים שהיא עברה (ובטח פספסתי עוד כמה שגם בהם היא התייחסה לנושא)…
בערך מסוף שנת 2020 אפשר לראות שהיא מתחילה לשנות כיוון.
בהמשך היא הסבירה את זה בכמה היבטים כשהעיקריים שבהם (להבנתי) הם:
1. שנת 2020 איתגרה את סיבולת הסיכון שלה לתנודות בשוק ההון והיא העדיפה (מבחינה פסיכולוגית) תזרים יחסית קבוע ופסיבי (כלומר שלא צריך אקטיבית למכור בירידות).
2. שינויים אישיים (בן זוג, הורות, תמיכה באמא חולה) שתרמו לשינוי הפסיכולוגי הזה.
3. שינוי מחשבתי - בעיקר פחות דוגמטיות (בהכל - הורות מול אל הורות, שיטות השקעה, היקף חיסכון וכו’).
(כמובן שכל ההיבטים הללו קשורים זה בזה מבחינה פסיכולוגית)
לדוגמא - סיבולת הסיכון של רווקה צעירה שונה מסיבולת הסיכון של אשה בעלת משפחה עם ילדים ו/או הורה חולה שצריך לטפל בו.
היא אישית הרגישה שקבלת תזרים דיבידנדים מקל עליה להתעלם מהשינויים והתנודות בשוק ההון, ומאפשר לה מצד אחד להמשיך להשקיע במניות (״להישאר במשחק״) ומצד שני מקל עליה לקבל תזרים מההשקעות שלה.
אגב, בזמנו בדקתי את זה על עצמי ולי זה לא ממש שינה (פסיכולוגית) את סיבולת הסיכון שלי (כלומר התזרים לא גרם לי ״להתעלם״ מהתנודתיות של המניות).
בנוסף לי לא התאים לבחור מניות ספציפיות ולא התאים להוריד פיזור (או לרדת ממניות חזקות בשוק) רק בגלל שהן לא מחלקות דיבידנד.
מצד שני כן היה לי נחמד (פסיכולוגית) לקבל חלק מהתשואה כתזרים דיבידנדים, ולדעתי התזרים הפסיבי שנוצר כן מקל (עלי לפחות) על ״המשיכה״ של הכסף (קשה לי למשוך כסף שנמצא בהשקעה ״לטווח ארוך״).
הפתרון שלי היה להמשיך להשקיע באותם מדדי מניות רחבים שתמיד השקעתי בהם, אבל כאלו שכן מחלקים את הדיבידנדים (במקום לא מחלקים). כך מצד אחד אני לא מתפשרת על המדד הרחב בו אני רוצה להשקיע, ומצד שני מקבלת ״פיצוחים״.
אז נחמד לי כיום לבנות חלק מהתיק עם מדדי מניות רחבים, מחלקים, שהדיבידנד מהם (כאמור ״פיצוחים״ כי זה פחות מ-2%) מיועד לתקציב הנסיעות המשפחתיות שלנו. וזה באמת כיף!