לקראת הכניסה של האפשרות לקחת משכנתא עם 2/3 פריים
עשיתי קצת חישובי מפית וזה נשמע לי פתאום יותר עדיף מהשקעה במניות
לצורך הדוגמא, נניח יש לי 500K ואין ברשותי דירה
אם אני קונה דירה ב1 מליון שקל (נייח למגורים אבל אפשר גם להשקעה)
לוקח משכנתא על 750K (מסלול פיתוי) ואז סוגר את הריבית הקבוע ונשאר עם משכנתא של 500K בריבית פריים מינוס 0.6 לצורך העניין (מניח שאפשר לקבל מינוס 0.8 - לא באמת יודע מה יתנו בסוף עם החוק החדש, החמרתי לצורך החישוב)
אני אשלם על הכסף בסוף 1 אחוז ריבית לא צמוד למדד (כן צמוד לפריים עם הסיכון שהיא תעלה, אבל אז תמיד אפשר למכור את הדירה ולסגור את המשכנתא ללא קנס)
לפי ההנחה שאוכל לקבל 3.5 אחוז תשואה על הדירה (נניח תשואה נטו בגלל שזה דירת מגורים, בהנחה שתיהיה להשקעה אז נחפש תשואה קצת יותר גבוהה שאחרי הפחת ישאר בנטו 3.5)
עבור ה1 מליון שקל התשואה היא 3.5 אחוז, למשכנתא אצטרך להחזיר 0.5 אחוז מתוך זה (כי זה רק על חצי מהסכום)
כלומר ישאר לי תשואה של 3 אחוז על מליון שקל שהשקעתי 500K
כלומר 6 אחוז תשואה נטו על ה500K שלי
לא כולל עליית ערך של הדירה
נניח עלית ערך שמתנהגת לאורך זמן כמו המדד ובממוצע של ה30 שנה האחרונות 1.5 אחוז
ניקח בשביל להיות שמרתי 1 אחוז
כלומר על ה500K שלי הרווחי עוד 2 אחוז עלית ערך
כלומר סה"כ תשואה על הכסף של 8%
ולדעתי בסיכון יותר נמוך משוק המניות
וגם שונות יותר קטנה (גם בתקופות שערך הדירה לא עולה או אפילו יורד, את ה6 אחוז תשואה על המגורים שלי בעצמם בדירה אקבל...
מה אני מפספס זה באמת כל כך ורוד??
עשיתי קצת חישובי מפית וזה נשמע לי פתאום יותר עדיף מהשקעה במניות
לצורך הדוגמא, נניח יש לי 500K ואין ברשותי דירה
אם אני קונה דירה ב1 מליון שקל (נייח למגורים אבל אפשר גם להשקעה)
לוקח משכנתא על 750K (מסלול פיתוי) ואז סוגר את הריבית הקבוע ונשאר עם משכנתא של 500K בריבית פריים מינוס 0.6 לצורך העניין (מניח שאפשר לקבל מינוס 0.8 - לא באמת יודע מה יתנו בסוף עם החוק החדש, החמרתי לצורך החישוב)
אני אשלם על הכסף בסוף 1 אחוז ריבית לא צמוד למדד (כן צמוד לפריים עם הסיכון שהיא תעלה, אבל אז תמיד אפשר למכור את הדירה ולסגור את המשכנתא ללא קנס)
לפי ההנחה שאוכל לקבל 3.5 אחוז תשואה על הדירה (נניח תשואה נטו בגלל שזה דירת מגורים, בהנחה שתיהיה להשקעה אז נחפש תשואה קצת יותר גבוהה שאחרי הפחת ישאר בנטו 3.5)
עבור ה1 מליון שקל התשואה היא 3.5 אחוז, למשכנתא אצטרך להחזיר 0.5 אחוז מתוך זה (כי זה רק על חצי מהסכום)
כלומר ישאר לי תשואה של 3 אחוז על מליון שקל שהשקעתי 500K
כלומר 6 אחוז תשואה נטו על ה500K שלי
לא כולל עליית ערך של הדירה
נניח עלית ערך שמתנהגת לאורך זמן כמו המדד ובממוצע של ה30 שנה האחרונות 1.5 אחוז
ניקח בשביל להיות שמרתי 1 אחוז
כלומר על ה500K שלי הרווחי עוד 2 אחוז עלית ערך
כלומר סה"כ תשואה על הכסף של 8%
ולדעתי בסיכון יותר נמוך משוק המניות
וגם שונות יותר קטנה (גם בתקופות שערך הדירה לא עולה או אפילו יורד, את ה6 אחוז תשואה על המגורים שלי בעצמם בדירה אקבל...
מה אני מפספס זה באמת כל כך ורוד??