• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סגנון ההשקעה של הסולידית

היית אחד העוגנים או המגדלורים שלנו בשיחות מול אנשים שטחיים ומתנשאים
לדעתי בדיונים עדיף להקשיב לצד השני ולא מיד להחליט שהוא שטחי ומתנשא.

מהחוויה שלי הרבה אנשים מעדיפים לחשוב שהם מבינים לגמרי למה הבחירות שלהם הן אופטימליות מאשר לקבל שיש הרבה דרכים שההבדל ביניהן קשה לניבוי. לא צריך להזדהות עם הבחירות הטכניות כלכליות שלנו. אני חושב שהזהות שלנו הרבה יותר עמוקה ומגוונת מאשר אם בחרנו מדד עולמי/סנופי/20 מניות שונות. גם הזדהות חזקה יותר מדי יכולה לפגוע בשיקול הדעת.

לדעתי בדיונים עדיף להקשיב לצד השני ולא מיד להחליט שהוא שטחי ומתנשא.
חחח זה מאוד מאוד קשה עם ישראלים באופן כללי. באיזור 2014-2018 כשדיברתי עם אנשים ומשפחה על השקעות אצלות, זה היה מגוון התגובות שקיבלתי. מעט מהם היו אנשים אקראיים שפגשתי במסגרות עבודה או מסגרות אחרות, שניים בני משפחה וחבר אחד:

- התעלמות וגלגול עיניים (כשבן השיח פתח את הנושא ואני רק שאלתי אם מכיר את הסולידית וסיפקתי רקע)
- "תפסיק לחפור עם השטויות שלך"
- "איזה משועמם אתה, מה אתה קורא בלוגים יא חסר חיים?"
- מוזכר איזשהו עניין חדשותי לא קשור בטלויזיה, או שמשדרים מערכון בארץ נהדרת "מה הסולידית הייתה אומרת על זה?" עם קול מלגלג ומזלזל
- "קראתי טיפה, היא הזויה לגמרי ויצאתי מהבלוג מהר"
- "אתה באמת חושב שיש לך סיכוי בשוק ההון? כולם מפסידים בסוף"
- "דיי נו, אתה לא מבין בדברים האלו" / "אתה מבזבז את הזמן שלך" / "היא לא חידשה לי כלום, אני יכול ללמד אותה" (הבחור השקיע במניות FOMO בודדות והפסיד)
- משהו שהלך בערך ככה לפי מיטב זיכרוני: "בטח מי שעוקב אחרי הבלוג שלה גר באוהל, אוכל מג'דרה ומרושש" (בערך ככה)

אגב, גם איזה בית השקעות שדיברתי עם הנציג שלו ב-2014 ירה עלי אמירות בסגנון "אתה מבין בזה בכלל? יש לך הסמכה בייעוץ השקעות? כמה פעולות אתה מתכוון לעשות? המסלול המינימלי אצלינו הוא 25 פעולות בשנה/בחודש [לא זוכר בדיוק]" (זה הכניס אותי לחרדות ולא פתחתי חשבון)

הדבר הכי עצוב בישראל הוא, שדווקא האנשים בעלי התפיסות השטחיות הללו והחזה הנפוח, הם אלו שמשגשגים בסופו של דבר. לא כי הם עמוקים או מכושרים במיוחד, אלא פשוט כי הכלכלה הישראלית ממש עקומה ומקורותיה ההיסטוריים ריכוזיים לחלוטין ולא באמת מושתתים על רעיונות ליברלים עמוקים כמו במדינות אחרות. לא פלא שזאת הרמה כאן.

כמובן שלאחר כמה שנים, חלק מהאנשים הללו התיימרו להסביר לי בעצמם כל מה שהסולידית כתבה, ורצו להכיר לי בלוג מטורף בשם "הסולידית" (שהם בקושי קראו, פשוט החברים שלהם אימלקו להם).

מהחוויה שלי הרבה אנשים מעדיפים לחשוב שהם מבינים לגמרי למה הבחירות שלהם הן אופטימליות מאשר לקבל שיש הרבה דרכים שההבדל ביניהן קשה לניבוי. לא צריך להזדהות עם הבחירות הטכניות כלכליות שלנו. אני חושב שהזהות שלנו הרבה יותר עמוקה ומגוונת מאשר אם בחרנו מדד עולמי/סנופי/20 מניות שונות. גם הזדהות חזקה יותר מדי יכולה לפגוע בשיקול הדעת.

תזכור את מה שכתבת כאן כאשר נחווה בישראל משהו סטייל 2008 בארה"ב או שהעולם כולו יכנס לכמה שנים של ירידות ובריחת הכסף מהבורסה. זאת לא חוכמה לעבור מתפיסה פילוסופית שבה יש הלימה בין אורח החיים שלך למסוגלות של התיק שלך לצמוח, למוד של "ווייב אינבסטינג" שבו פתאום אפשר להתגמש, "להכיל" פלורליזם של דרכי השקעה וכן הלאה.. כל זה חביב ונחמד עד שמגיעה תקופה שבה כל אחד מאיתנו חוטף סתירה מצלצלת מהשוק בגין חטא הפלורליזם האישי שלו. אני מאמין שגם יומו של חשבון הדיבידנדים של הסולידית עוד יגיע.. וכמובן של חשבון מפוזר. בונה על כך שמה שיגן עלי זה היותי רווק בלי מחוייבויות, בלי נושים בצורת בנק ומשכנתא, בלי ילדים להאכיל ועם גמישות במובן הרחב וחוסר מחוייבות בזירת קזינו כלכך בעייתית כמו הכלכלה הישראלית.

בונה על כך שמה שיגן עלי זה היותי רווק בלי מחוייבויות, בלי נושים בצורת בנק ומשכנתא, בלי ילדים להאכיל ועם גמישות במובן הרחב
כלומר חסר כל מבחינת "מחויבות" רגשית?

אין ספק שזה מאוד מקל על השרידות *הכלכלית*.
אבל יש מצב, שכמו הסולידית, גם אתה תשנה את דעותיך אם תשנה משהו בסטטוס "המחויבות הרגשית" שלך.

כל זה חביב ונחמד עד שמגיעה תקופה שבה כל אחד מאיתנו חוטף סתירה מצלצלת מהשוק בגין חטא הפלורליזם האישי שלו
אתה יודע... זה לא קורה רק בשוק ההון... גם בחיים דברים משתנים/קורים...

• אהבתי
Reactions: A42
אבל יש מצב, שכמו הסולידית, גם אתה תשנה את דעותיך אם תשנה משהו בסטטוס "המחויבות הרגשית" שלך.
יש לי בן ובת דודים בגיל 50+ ובינתיים הם בסדר גמור, לא שינו את דעתם ונותרו רווקים. הם גם צברו בינתיים לא מעט כסף.. יש לי גם כמה חברים שלא נישאו מעולם ואינם בזוגיות. מה שכן, שכחת ששינוי בהעדפות אישיות, בכמות רחבה באוכלוסיה, בדר"כ קורה בגלל שינויים מסיביים מאוד במדיניות, בתרבות ובכלכלה. "אנשים מגיבים לתמריצים".

ככה שאם אותו מיינסטרים נשוי, עם משכנתא וילדים יחווה משברים, ולאחר מכן יתחוללו רפורמות ליברליות מהירות בעקבות כך כפי שכבר קרה בעבר, אולי זה מה שיגרום לאנשים כמוני לשנות את דעתם ואת העדפות הרומנטיות והתעסוקתיות שלהם? החברה הישראלית היא סימביוזה, או שלילית או חיובית, שבה כל פרט תלוי במצבו של האחר ואף מושפע ממנו לדעתי.

יש לי בן ובת דודים בגיל 50+ ובינתיים הם בסדר גמור, לא שינו את דעתם ונותרו רווקים. הם גם צברו בינתיים לא מעט כסף.. יש לי גם כמה חברים שלא נישאו מעולם ואינם בזוגיות. מה שכן, שכחת ששינוי בהעדפות אישיות, בכמות רחבה באוכלוסיה, בדר"כ קורה בגלל שינויים מסיביים מאוד במדיניות, בתרבות ובכלכלה. "אנשים מגיבים לתמריצים".

ככה שאם אותו מיינסטרים נשוי, עם משכנתא וילדים יחווה משברים, ולאחר מכן יתחוללו רפורמות ליברליות מהירות בעקבות כך כפי שכבר קרה בעבר, אולי זה מה שיגרום לאנשים כמוני לשנות את דעתם ואת העדפות הרומנטיות והתעסוקתיות שלהם? החברה הישראלית היא סימביוזה, או שלילית או חיובית, שבה כל פרט תלוי במצבו של האחר ואף מושפע ממנו לדעתי.
צריך לזכור שכסף הוא אמצעי. לא מטרה.

אגב, גם איזה בית השקעות שדיברתי עם הנציג שלו ב-2014 ירה עלי אמירות בסגנון "אתה מבין בזה בכלל? יש לך הסמכה בייעוץ השקעות? כמה פעולות אתה מתכוון לעשות? המסלול המינימלי אצלינו הוא 25 פעולות בשנה/בחודש [לא זוכר בדיוק]" (זה הכניס אותי לחרדות ולא פתחתי חשבון
לי הייתה חוויה אחרת לגמרי. כבר הרבה שנים יש בתי השקעות שלא מזלזלים במשקיע הקטן. הייתי מתמקח ועובר בין בתי השקעות עם פחות מ100 אלף ש"ח ופעולה אחת בחודש ואף אחד לא אמר לי שאני לקוח לא רצוי.

כשבאתי לקנות דירה ב2015 נפגשתי עם יועץ משכנתאות שייעץ לי לא למכור מניות אלא לקחת משכנתא.

נכון שהיו מבוגרים שהזהירו אותי לפני 20 שנה ממניות אבל לפני 10 שנים גם הם התחילו להתעניין במניות. אבל לא היה שלב שמישהו חשב על השני שהוא מטומטם. אפשר להבין מישהו שחווה הפסדים בשוק ההון והצלחות בנדל"ן במשך תקופה ארוכה למה הוא מעדיף נדל"ן.

אני חושב שהאנשים מסביבי מתחלקים ל3 סוגים: כאלה שנרתעים מעיסוק כלכלי, כאלה שמחפשים דרך פשוטה ומוצלחת להשקעה ורוצים להתייעץ איתי, וכאלה שפעילים בהשקעות ונהנים לדון איתי (רובם המוחלט משקיעים אחרת ממני אבל מעטים המקרים שאני יכול באמת לבקר דרך השקעה מסויימת, זכור לי ששכן שלי טען שהוא עלה על שיטה להרוויח הרבה במסחר במט"ח אז הייתי קצת ביקורתי אך באופן נחמד).

כשבאתי לקנות דירה ב2015 נפגשתי עם יועץ משכנתאות שייעץ לי לא למכור מניות אלא לקחת משכנתא
שזה מראה מה?
לכל אחד הייעוץ הזה יכול להיות טוב עבורו או רע עבורו.

אבל לא היה שלב שמישהו חשב על השני שהוא מטומטם.
מעולם לא ניסו לשווק לך קופת גמל להשקעה או פוליסת חיסכון?

שזה מראה מה?
לכל אחד הייעוץ הזה יכול להיות טוב עבורו או רע עבורו.

מעולם לא ניסו לשווק לך קופת גמל להשקעה או פוליסת חיסכון?
זה מראה שהלך הרוח כבר אז היה בעד מניות. דרך אגב לא הקשבתי לעצה שלו, שבדיעבד הייתה מצליחה יותר אבל מבחינתי זה לא הצדיק את הסיכון.

קופת גמל להשקעה זה מוצר סביר למי שעדיין נרתע ממסחר עצמאי, בייחוד אם מדובר במעט כסף. ולא ניסו לשווק לי אותו.

עוצרת את זה כאן ואתייחס לעניין פעם אחת בלבד בתקווה שבכך יהיה סוף לדבר.

אין לי בעיה עם ביקורת על עמדותיי, על שינויי השקפה, על מונטיזציה, על פרסומות ועל שיתופי פעולה מסחריים שאני עושה.

אבל לא מתכוונת להכיל כאן טענות דיבתיות כאילו מכרתי את הבלוג ושמאחוריו עומד עכשיו מישהו אחר מלבדי

זו קונספירציה דוחה וחסרת בסיס שמנסה לערער על עצם הלגיטימיות שלי כמובן בלי לשאת בנטל הוכחה.

בדיוק כמו שביביסטים טוענים שמכרתי את היוזר שלי בטוויטר "למחאה", כי איך עוד אפשר לתקוף אישית פרסונה אנונימית?

אני כותבת את הבלוג הזה ברציפות מאז 2013, הדומיין והאתר נמצאים בשליטתי לאורך כל השנים, ויש לכך תיעוד מלא, כולל מסמכי רישום רציפים, השמורים גם אצל עורך דיני ושותפי סוד נוספים.

אנשים משתנים. החיים משתנים. נסיבות משפחתיות, כלכליות ואישיות משתנות. בין 2013 ועד היום נכנסתי לזוגיות, נולדו לי שני ילדים, איבדתי את אמא שלי, המצב הכלכלי שלי השתנה, המטרות שלי השתנו, והמדינה בה חיה איבדה את מקומה בעולם המערבי-דמוקרטי.

אז כן, דעותיי השתנו. כתבתי על זה, לרוב בזמן אמת או סמוך לזמן אמת. צריך להיות קונספירטור דפוק על מלא כדי להסיק מזה שמכרתי את האתר. תערו של אוקאם, כן?

הרחקה לצמיתות, ר' סעיף 1 לכללי הפורום.
תודה על כל מה שאת עושה ועשית, אין מה להתנצל על כך ששינית את דעתך לאורך השנים.
רק חמור לא משנה דעתו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה משפט מעט בעייתי.
אין בעיה שמישהו השתכנע שכדאי לו לשנות את דעתו.
זה לא הופך אחרים לחמורים.
במקור זה משפט של משה דיין.
הוא אכן יכול להיות בעייתי.
למשל הוא לא אומר ״טעיתי״ אלא ״אינני חמור״

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אורי התאמת מכשיר ההשקעה לפלטפורמה העדיפה שוק ההון 13
algo.il ניתן לכמת מספרית את חופש ההשקעה בIRA לעומת פקטורים אחרים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
ש ההשקעה הראשונה שלי וקשה לקפוץ למים שוק ההון 4
Y אופן ההשקעה באג״ח ממשלתי בינוני/ארוך שוק ההון 2
S מספר שאלות להשוואה בין אפיקי ההשקעה הפופולריים שוק ההון 3
G קרנות ההשקעה של האפוטרופוס הכללי שוק ההון 1
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
S מיסוי ריאלי לעומת מיסוי נומינלי - חשיבות אופק ההשקעה. שוק ההון 66
G מחפש את האפיק ההשקעה השני שלי לאחר הACWI של BlackRock שוק ההון 13
נ מיטב דש משנה את מדיניות ההשקעה של מסלול מניות פאסיבי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
E בהנחה לאינפלציה והעלאת ריבית מה אפיקי ההשקעה במט"ח לשמירת ערך הקנייה שוק ההון 15
D ההשקעה ״האלטרנטיבית״ הטובה ביותר שעשיתם התפתחות אישית 43
פ קרן השתלמות מקסום תשואות ע"י פיזור הכסף בין מסלולי ההשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
O מה אינפלציה תעשה לכדאיות ההשקעה בנדל״ן? ואיך מתגוננים? נדל"ן 29
T התלבטות השקעה בין דירת קבלן לדירת יד 2 (סכום ההשקעה שונה) נדל"ן 3
A תשואה משכר דירה או פוטנציאל עליית הערך - כיצד אתם מתעדפים את ההשקעה שלכם? נדל"ן 15
ש מהם אפיקי ההשקעה/חיסכון הקיימים בשוק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M חלוקת ההשקעה בניירות ערך לפי מיסוי? מיסים 1
G ייעוץ לגבי גרייס ומיחזור משכנתא למטרות הגדלת הון ההשקעה נדל"ן 3
A 2/3 פריים, האם זה הופך את ההשקעה לנדלן עם 8% תשואה עדיפה על שוק ההון? נדל"ן 34
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
M בחירת סוג ההשקעה בפלח הסולידי, אשמח לעזרה שוק ההון 4
I יתרונות ההשקעה ב IB שוק ההון 6
A מה אפיק ההשקעה הכי מומלץ לסכום של כ 30,000 ₪ ? שוק ההון 4
I כיצד ניתן להשקיע בשוק ההון ולהצמיד את תשואת ההשקעה למחירי הדירות? נדל"ן 2
M פער קיצוני בין רשימות הנכסים למדיניות ההשקעה שוק ההון 3
N אסטרטגיה לאחר עליה למכור את ההשקעה במניה שוק ההון 18
ר באלו מוצרים פיננסים אפשר להגיע לחוב שעולה על ההשקעה? שוק ההון 15
A שינוי תמהיל בשנים שלקראת הגעה ליעד ההשקעה שוק ההון 28
C תכנית ההשקעה שלי שוק ההון 22
ע שתפו את אסטרטגיית ההשקעה באג"ח שלכם :) שוק ההון 25