• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מעבר מלהיות אח בבית חולים להייטק

• פותח הנושא פותח הנושא Deleted member 1990
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כמו שכבר יעצו לך, עם הרקע שלך ומצבך ומצב השוק בעתיד הקרוב הסיכוי שלך לפצוח בקריירה משתלמת ב"פיתוח בהייטק" נמוך עד לא קיים.

אתה רוצה שינוי - מעולה, למה שלא תמנף את הידע והכישורים שכבר יש לך, ותנסה להביא משם ערך? סתם רעיון, אני במקומך הייתי קודם כל מחליט להיות עצמאי (ואולי מוצא שותף שיעזור לי לצלוח את מכשולי הביורוקרטיה) ופותח בית אבות קטן. אם יש תחום שמובטחת בו הכנסה בעתיד הנראה לעין - זה התחום. אתה תעבוד קשה אבל הפעם רק למען עצמך. ותוכל להביא הביתה "משכורת הייטק" בלי הרפתקאות בתחום שבכלל לא מדבר אליך - תקרא בפורום על רבים וטובים עם ניסיון ותואר שלא מוצאים עבודה.

כמו שכבר יעצו לך, עם הרקע שלך ומצבך ומצב השוק בעתיד הקרוב הסיכוי שלך לפצוח בקריירה משתלמת ב"פיתוח בהייטק" נמוך עד לא קיים.

אתה רוצה שינוי - מעולה, למה שלא תמנף את הידע והכישורים שכבר יש לך, ותנסה להביא משם ערך? סתם רעיון, אני במקומך הייתי קודם כל מחליט להיות עצמאי (ואולי מוצא שותף שיעזור לי לצלוח את מכשולי הביורוקרטיה) ופותח בית אבות קטן. אם יש תחום שמובטחת בו הכנסה בעתיד הנראה לעין - זה התחום. אתה תעבוד קשה אבל הפעם רק למען עצמך. ותוכל להביא הביתה "משכורת הייטק" בלי הרפתקאות בתחום שבכלל לא מדבר אליך - תקרא בפורום על רבים וטובים עם ניסיון ותואר שלא מוצאים עבודה.
להיות עצמאי דורש סט יכולות שונה לגמרי שאני לא בטוח שיש לי.
ככה או ככה, אני פשוט לא מעוניין יותר לעסוק בתחום טיפולי (או לנהל מוסד שמנהל טיפול כזה).
תודה על התגובה בכל מקרה.

יש לי סיפור דומה לשלך. הייתי במצב יחסית דומה לפני 4 שנים בערך, רק שהייתי בתחום הרבה פחות יציב וכנראה גם יותר רחוק מבחינה אקדמית מהייטק. כרגע כן בהייטק, לא כמפתח אבל כן בתפקיד "עוטף פיתוח" (אני חלק מה- R&D של החברה). יש כמה הבדלים די חשובים ביני (לפני ארבע שנים) ובינך לפי שאתה מתאר על עצמ, אבל בגדול מאוד, במקרה שלי, זה מהלך שהיה קשה מאוד (מאוד) אבל שכן השתלם.

אני יכול להרחיב, אבל הדבר הכי חשוב שאני רוצה להבהיר זה זה: אתה בבירור רוצה הסבה, זו לא מחשבה חולפת. לכן, הטיפים הכי חשובים שאני יכול לתת הם:
1. תעשה הסבה. יש לך 30 שנה עוד בשוק העבודה. זה לא כמות זמן to coast או לעשות את את הדבר שאתה לא אוהב בשינויים קלים.
2. חשוב יותר - מה שלא תעשה, תתחיל מוקדם ככל האפשר. זה קריטי לעשות מהלך משמעותי כזה כל עוד אין לך ילדים. אתה חושב שאתה עמוס עכשיו, אבל יש לך אוקיינוסים של זמן ביחס למישהו עם ילדים קטנים. זה גורם מכריע בעיני. אל תזלזל בזה.

לדעתי - תתחיל לזוז עכשיו, אל תחכה. תתקן ותלמד עוד מה אתה מעדיף ויכול כשאתה כבר בתנועה.

לגבי עניין מכירת הזמן/כישורים - בוא, דיי ברור מה הכוונה שלי. אתה בתור מתכנת לא מרוויח שכר שעתי, וזה לא שאם הגעת באיחור לעבודה אתה מרוויח קצת פחות, או יכול להישאר לשעות נוספות וככה להרוויח קצת יותר. כל המודל אצלך שונה לחלוטין - אתה מקבל שכר גלובלי, יש לך משימות לבצע, עמדת בהן? אחלה. אתה נמדד לפי תפוקה ולא לפי כמה שעות שהית בבית החולים (או במשרד/בבית בעמדת העבודה במקרה שלך).
מציע לך לחפש קצת על חברות קבלן / גולגולות.
1. אם הגעת באיחור תצטרך להשלים שעות.
2. אתה לא "זאב בודד" עם רשימת משימות עצמאית ובלתי תלויה (פרילנסר), אתה נדרש לבזבז הרבה מאוד זמן על ישיבות ושיחות בלי סוף וכו'.
3. אם תסיים את המשימות מהר, כבר ידאגו למצוא לך משימות חדשות.

מציע לך לחפש קצת על חברות קבלן / גולגולות.
1. אם הגעת באיחור תצטרך להשלים שעות.
2. אתה לא "זאב בודד" עם רשימת משימות עצמאית ובלתי תלויה (פרילנסר), אתה נדרש לבזבז הרבה מאוד זמן על ישיבות ושיחות בלי סוף וכו'.
3. אם תסיים את המשימות מהר, כבר ידאגו למצוא לך משימות חדשות.
אבל המקומות האלה, תקן אותי אם אני טועה, הם תחתית שרשרת המזון של ההייטק. מי ששואף לעבוד בתעשייה הזאת לא מכוון לשם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה. הנה, ציינת שהגעת למשכורת לא רעה יחסית, בוודאי טובה מזאת של ג׳וניור בהייטק. יציבות תעסוקתית יש במגזר הציבורי הרבה יותר מאשר בהייטק, אין פיטורים המוניים של צוותים רפואיים בשומקום. לא יחליפו אותך ב-AI ולא יחליפו אותך בעובדים זולים בהודו. גם אם מרגיש שהמערכת ״לא שמה עלייך״, זה לפעמים יותר טוב מחברות גדולות מסויימות שמחפשות לקצץ כל שנה. עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון: אח/ות זה מקצוע שאפשר בהחלט להגר איתו. לא מעט מדינות מערביות סובלות ממחסור וייתנו לך ויזת מקצוע.

לגבי אנשים שמחכים להעביר כרטיס בשלוש-אפס-אפס: את זה ראיתי גם אצל עובדי FAANG. אנשים מגיבים לתמריצים בכל מקום עבודה, ומסתבר שלהישאר אחרי שעות העבודה זה לא מתגמל כספית, וגם לא מקרב אותך לקידום. המקום היחיד שבו ראיתי עובדים נשארים אקסטרא במשרד, אגב, היה במשרד שלנו ביפן. הטיסו אותי לשם לסוג של הכשרה פעם, והם לא קמים מהכיסא עד שהבוס הולך הביתה. הם היו ממציאים לעצמם עבודה ושולחים לנו שאלות קטנוניות, רק כדי לקטלג את התשובות ולהצדיק את קיומם או משהו. הבדל תרבותי כנראה.

אני מבינה שהדוגמה של להעביר כרטיס בשלוש באה להדגים מקום עבודה שאנשים באים אליו בלי מוטיבציה. אולי הקולגות עייפים וחסרי עניין בתחום העבודה שלהם. אטען שגם עובדים במקצועות זוהרים כביכול הם כאלה, רק שאין קביעות אז צריך להעמיד פנים שאתה חיובי ונמרץ כל הזמן. ההייטק מלא בישיבות מעצבנות על כלום, עם באזוורדס, פוליטיקה אירגונית וטופסולוגיה מיותרת.

לדעתי רוב העבודות אינן מרגשות ומלהיבות, במיוחד אחרי שעושים אותן כל יום, כל היום. אם היה לך עניין בתחום - אחרי 40 שעות בשבוע כפול איקס שנים, זה יידעך.העלית נקודות חשובות נוספות, כמו הקושי לקחת חופשה בשל העובדה שאחים/יות הם מקצוע חיוני, במיוחד למשק במלחמה ממושכת. וזה אכן משהו שיותר קל יחסית בהייטק - אם כי כן עושים לי בעיות לפעמים, יש כוננויות 24X7 לצוותים טכניים. מעירים אותך באמצע הלילה כי יש איזו תקלה בסרבר או משהו. גם בהייטק יש עבודה בסופ״שים ובערבים, כי שינויים במוצר צריכים להתבצע מחוץ לשעות הפעילות. לא תמיד זה מתוגמל. הייתי מקבלת עוד קצת כסף, אבל הייתי מותשת מזה.

ההייטק הוא חלק גדול מאוד באתוס הישראלי, זה משהו שאני לא רואה במקום מושבי בחו״ל באותה מידה. זו תעשייה שהיא איזושהי גאווה לאומית, וויז ו-8200 וכו׳, וההישגים שלה אכן מרשימים. התקשורת עושה איזושהי גלוריפיקציה של זה, אבל המציאות עלולה להיות הרבה יותר אפורה. אני בד״כ אומרת לאנשים שמחפשים ריגוש בעבודה: עיזבו, זה נדיר. תתרכזו בלמקסם רווחים, לחסוך אגרסיבית ולהקדים את גיל הפרישה, אז תעשו מה שמעניין אתכם באמת. או תצאו מוקדם ותבנו חיים אחרי שעות העבודה.

ממליצה לקרוא את הפוסט על ״מגבלות המשחק הקרייריסטי״ של הסולידית.

לא יודעת אם קורסים שאינם תואר זה מספיק כדי להגיע לתפקידים בהייטק אגב, לא חיה בישראל אבל זה נשמע כמו הימור. אם אתה באמת רוצה הייטק, אני מציעה לחשוב על הפרמטרים הבאים:

1. כמה יעלה לנסות לעשות את השינוי הזה? אם לא יילך, כמה זמן וכסף הפסדת? זה סכום שאפשר להרשות לעצמך לבזבז?
2. האם התחום מעניין אותך ואתה נהנה לתכנת? האם יש לך פרוייקטים, אפליקציות ותוכנות שאתה בונה קצת כתחביב למשל? (אגב, קח בחשבון שמתכנתים כותבים היום הרבה פחות קוד ידנית)
3. אם תרצה לעזור לעבוד כאח, האם זה יהיה מיידי או כרוך בהכשרה מחדש? עד כמה יהיה קשה לחזור לעבודה בתחום?
4/ עד כמה אתה רוצה את זה? האם ניתן ללמוד אונליין לבד בשעות הערב, ולבנות לעצמך לו״ז קפדני? האם ניתן להתחיל ללמוד באונ׳ הפתוחה במקום קורס פרטי?
5. האם אתה מוכן להתחיל מלמטה - חברות קבלן, משרות סטודנט, עבודות של תמיכה טכנית טלפונית ללקוחות וכו׳. כי לפעמים זה מה שצריך לעשות בשנים הראשונות, כשאין תואר ונסיון.

נערך לאחרונה ב:
ואני מכיר עמיתה שעבדה שנים במחלקת IT בחברת הייטק, בתחום התכנות, ניהול פרויקטים, פיתוח מערכות.
קצת לפני גיל 50 היא פרשה ועשתה הסבת אקדמאים לסיעוד. אני חושב שהתמחתה בתחום הגריאטרי.
תמיד ראיתי את מקצוע הסיעוד כמקצוע נדרש שאפשר להתמיד בו עד גיל פנסיה ואף מעבר (כמו שני ההורים שלי).
בהייטק קשה לי לראות את עצמי ממשיך אחרי גיל 60 (אם לא אהיה חלק מתוכנית צימצומים), הפיקים של הלחץ בעבודה, הצורך בהתחדשות, לא להשאר מאחור, להיות תמיד מעודכן בטכנולוגיות החדשות, הבינה המלאכותית שנכנסה בסערה כ"טכנולוגיה משבשת", העבודה כל ערב בזמן בו העמיתים מארה"ב זמינים, שילוב בית/עבודה שפוגע בחיים המשפחתיים.
השכר מתגמל, אבל מקצוע שוחק.
לגמרי מסכימה. תוסיף לעבודה בערב את הכוננויות 24X7 וההקפצות כשיש תקלה, זה יכול להיות ניג׳וס רציני במקומות מסויימים.

אגב, לגבי הבעיה של טכנולוגיה חדשה כל שני וחמישי, והקושי ללמוד ולהתחדש בגילאים מאוחרים כשכבר שחוקים: הפתרון שאני רואה סביבי זה שאנשים פשוט בוחרים לעבור לתפקידים של ניהול וכו׳, אז כביכול לא צריך להיות מאוד טכני. אבל זה כאב ראש אחר. במקום להתמודד עם מחשבים, צריך להתמודד עם אנשים. זה לא מתאים לכולם.

אבל המקומות האלה, תקן אותי אם אני טועה, הם תחתית שרשרת המזון של ההייטק. מי ששואף לעבוד בתעשייה הזאת לא מכוון לשם.
לשם אתה צפוי להתקבל בעבודה הראשונה, ואז לצאת משם בלתי תואר "נחשב" זה קצת כמו שוב להתקבל להייטק. ניסיון בלבנות אתרים לחברות הייטק הוא לא כמו ניסיון בפיתוח מוצר, זה משהו שונה קצת.

בקיצור יכול לקחת שנים להשתחרר מה"תחתית של ההייטק" אם בכלל (לא שכזה נורא שם כנראה).

לשם אתה צפוי להתקבל בעבודה הראשונה, ואז לצאת משם בלתי תואר "נחשב" זה קצת כמו שוב להתקבל להייטק. ניסיון בלבנות אתרים לחברות הייטק הוא לא כמו ניסיון בפיתוח מוצר, זה משהו שונה קצת.

בקיצור יכול לקחת שנים להשתחרר מה"תחתית של ההייטק" אם בכלל (לא שכזה נורא שם כנראה).
לכן הבאתי כדוגמה את אינפיניטי, שמתחייבים להשמה (אם צלחת את ההכשרה כמובן) של שנתיים בחברות יחסיות בסדר, ומשם זה כבר עליך. אם לא מצאו לך אז אתה משוחרר מהחוזה וזה כאילו קיבלת הכשרה אינטנסיבית של 9 חודשים בחינם.
מכיר אגב כמה אחים לשעבר שגם עשו את המסלול הזה, לכן האופציה לא נראית לי כזאת מופרכת.

נמאס לך להיות אח. אני מבין. למה דווקא הייטק?

כל המודל אצלך שונה לחלוטין - אתה מקבל שכר גלובלי, יש לך משימות לבצע, עמדת בהן? אחלה. אתה נמדד לפי תפוקה ולא לפי כמה שעות שהית בבית החולים (או במשרד/בבית בעמדת העבודה במקרה שלך).
לא ממש...

בהרבה הרבה מקומות אתה לא נמדד לפי תפוקה
זה יותר קרוב לשילוב של פוליטיקה משרדית וזמן חימום כיסא.

עברתי בכמה מקומות שהייתי עושה עבודה של 2 אנשים אבל בגלל שיוצא מוקדם יחסית מסתכלים עלי מאוד עקום...

לעניינך מציע להתסכל על תחום של ניסוי בעלי חיים...

יש בארץ כמה מקומות כאלה שמי שעובד שם זה אחים מוסמכים. זה מאוד שונה מבית חולים
שעות עבודה מאוד נוחות בלי סופשים כמובן
וסופר מעניין כל יום אתה בעצם עושה ניסוי אחר עם חברת סטארטאפ אחרת

תנסה לתעדף ולדרג מה הכי חשוב לך נכון לשלב שאתה נמצא בו היום - הכנסות נטו הביתה, איזון בית-עבודה, התפתחות אישית, שינוי עבודה - ולתכנן על פי זה.
אופציה נוספת בהקשר לזה
אתה כבר קורא בפורם הנכון
למה לא להישאר בעבודה שלך ולמקסם שכר
תוך 10 שנים (פחות אפילו אם כבר חסכת משהו לפני)
תחסוך ותשקיע מספיק כסף שתוכל לפרוש לגמרי מהעבודה ותיהיה חופשי לבחור איזה קריירה שתרצה ללא קשר כמה כסף תקבל שם
אן בכלל התנדבות
או בכלל פשוט לטייל בעולם...

יותר זמן עם המשפחה והילדים העתידיים שלי ופחות להיות עבד של מערכת ציבורית שלא שמה עליי.
אכן נשמע שאתה לפני ילדים אז חשוב שתשקיע הרבה בשימור קשר טוב ובריא במשפחה!!!
בסוף אין לזה תחליף!!!
יש לי חבר עו"ד מוצלח מבריק מרוויח טוב בן אדם שהתמקצע הרבה בחייו וממש מסור לעבודה כרגע בגיל 60+
אמר לי לאחרונה בכנות שהדבר שהכי מתחרט עליו שלא השקיע מספיק בקשר עם הילדים
חשוב גם לעבוד במה שאתה אוהב גם אם לא מצאת עדיין אבל אל תעשה מה שאתה לא מתחבר כלל ואחרים מנוסים מגיבים לך שאמנם מרוויחים טוב אבל מרגישים מכונות תעשיה
ממליץ לך לשמוע זאת ישירות מאנשים שעובדים בתחום ישירות = בשביל שאם לא תגש להייטק אל תחשוב כל החיים שפיספסת משהו...
תחיה בריא...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

עם חתונה וילדים בדרך?
אין ממש קשר בין הדברים
זה די מתמטיקה קרה

אם אתה חוסך 50 אחוז מההכנסות נטו שלך כל חודש (ובנוסף יש לך קרן השתלמות וקרן פניסה על הסכומי ברוטו או עד התקרה).

ומשקיע את הכל במדד רחב (תשואה ראלית ממוצעת של 6.5 אחוז).

אם תתחיל ללא חיסכון כלל (לא בעוש לא בקרן פניסה ולא בקהל) תוך 10.5 שנים תגיע לסכום ש4 אחוז משיכה ממנו בשנה זה כל הוצאות שלך.

בהקשר חתונה וילדים (והרבה יותר מזה בת זוג) זה הצורך לשמור על 50 אחוז חיסכון כל הזמן
הרבה מזה יקבע מההכנסה של בת הזוג
וההוצאות המשותפות שלהם כמשפחה.

אצלנו תמיד שמרנו על 50 אחוז חיסכון (כעיקרון מנחה לחיים) והתאמנו את הכל סביב זה
זה גזר לנו כמה זמן הילדים נשארו איתו בבית
כמה פעמים נטוס לחול
על מה נוציא כספים ובאיזה תדירות
וגם כמה שעות נוספות נעבוד

בהחלט מכיר הרבה מסביבי שמגיע ילד ראשון הם הופכים להיות צרכניסטים ופתאום לא מצליחים בכלל לסגור את החודש ומאשימים את כל העולם ויוקר המחייה בזה... (זה ממש בסדר לחיות ככה פשוט אף אחד חיצוני לא אשם בבחירות שלהם)

אין ממש קשר בין הדברים
זה די מתמטיקה קרה

אם אתה חוסך 50 אחוז מההכנסות נטו שלך כל חודש (ובנוסף יש לך קרן השתלמות וקרן פניסה על הסכומי ברוטו או עד התקרה).

ומשקיע את הכל במדד רחב (תשואה ראלית ממוצעת של 6.5 אחוז).

אם תתחיל ללא חיסכון כלל (לא בעוש לא בקרן פניסה ולא בקהל) תוך 10.5 שנים תגיע לסכום ש4 אחוז משיכה ממנו בשנה זה כל הוצאות שלך.
אני גרוע בחשבון אז תראה לי איפה טועה, ברוטו שלו 30 נטו 22 חוסך 11 עשר וחצי שנים 6.5 ריבית יוצא 1.9 מיליון. ארבע אחוז חלקי 12 זה 6300 בחודש וזה בלי להכנס לוויכוח אם 4 אחוז זה אחוז משיכה מסוכן. קרן השתלמות וקרן פניסה של פותש נותן עוד 4700 בחודש?

אכן נשמע שאתה לפני ילדים אז חשוב שתשקיע הרבה בשימור קשר טוב ובריא במשפחה!!!
בסוף אין לזה תחליף!!!
יש לי חבר עו"ד מוצלח מבריק מרוויח טוב בן אדם שהתמקצע הרבה בחייו וממש מסור לעבודה כרגע בגיל 60+
אמר לי לאחרונה בכנות שהדבר שהכי מתחרט עליו שלא השקיע מספיק בקשר עם הילדים
חשוב גם לעבוד במה שאתה אוהב גם אם לא מצאת עדיין אבל אל תעשה מה שאתה לא מתחבר כלל ואחרים מנוסים מגיבים לך שאמנם מרוויחים טוב אבל מרגישים מכונות תעשיה
ממליץ לך לשמוע זאת ישירות מאנשים שעובדים בתחום ישירות = בשביל שאם לא תגש להייטק אל תחשוב כל החיים שפיספסת משהו...
תחיה בריא...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
תודה על התגובה.
קשר טוב ובריא עם המשפחה לשמחתי יש לי,
ודווקא כי עדיין אין לי ילדים אני חושב שהזמן הכי טוב לעשות שינוי הוא לפני שהם באים לעולם, כי אחר-כך זה כבר הרבה יותר קשה.

אם אתה חוסך 50 אחוז מההכנסות נטו שלך כל חודש
אם הוא חוסך 50% כרווק, כמה לדעתך הוא יכול לחסוך כאבא ל-2?
אם הצלחתם לחסוך 50% עם ובלי ילדים, כנראה הייתם ממש פזרנים ללא ילדים.
בנוסף, כדי להגיע ל-30 ברוטו הוא לא יראה את הבית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני גרוע בחשבון אז תראה לי איפה טועה

קרן השתלמות וקרן פניסה של פותש נותן עוד 4700 בחודש?
נותן בערך 8300 בחודש

קרן פנסיה בגס זה 22 אחוז מהברוטו כלומר 6600 שקל

קרן השתלמות ניקח את התקרה (10 אחוז מ17 אלף) כלומר עוד 1700

אז אם הנטו הוא 22
הוא חוסך 11-8.3 כלומר 19.3 אלף בחודש!!

לא מול אקסל אבל תכניס את זה עם תשואה חודשית של 6.5/12 וזה אמור להגיע תוך 10.5 שנים בהנחה שזוכר אצ הכל נכון ל3.3 מליון זה בדיוק ה4 אחוז

אם צריך 4 אחוז או 3.75 אחוז בהחלט אפשר להתווכח אבל זה פחות חשוב למהות זה עוד עמה חודשים סהכ של חיסכון (אני מהרבה סיבות מאמין שדווקא 4 אחוז זה יותא נכון בפרישה מוקדמת עם ילדים קטנים)

אם הוא חוסך 50% כרווק, כמה לדעתך הוא יכול לחסוך כאבא ל-2?
אם הצלחתם לחסוך 50% עם ובלי ילדים, כנראה הייתם ממש פזרנים ללא ילדים.
בנוסף, כדי להגיע ל-30 ברוטו הוא לא יראה את הבית.
אתה מניח הרבה הנחות
בדרכ שני בני הזוג עובדים ואז יש פי 2 הכנסות
וההוצאות הם לא פי 2 אלה יכולות להיות פחות

אצלנו שנולדו הילדים העלנו את הרמת השתכרות באופן גבוה כי בדיוק סיימנו לימודים
אבל גם תכננו את זה ככה

אנחנו גם כסטודנטים חסכנו 50 אחוז
שוב זה יותר כמנטרה והרגל מאשר בהכרח צורך
העדפנו לעבוד ולהרוויח תוכ התואר כל חשבון ציונים יותר טובים או זמן חופשי....

מי שרגיל לחסוך 50 אחוז במשך תקופה ארוכה ילדים לא אמורים בהכרח לשנות את זה
כמובן שיש יוצאים מהכלל
ולא לכולם זה מתאים או נכון בכלל
מציג סהכ אופציה אחת מיני רבות...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D התייעצות בדבר שני סיפורים מקוממים על מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
נ שמירה על תושבות מס ישראלית אחרי מעבר לחו"ל מיסים 24
מ מעבר לעולם ההיטק התפתחות אישית 6
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
D כדאיות מעבר מפוליסה ותיקה עם מקדם 157 לפוליסה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
M לפני מעבר לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V מעבר בין מכשירים פנסיוניים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
מ IBKR - מעבר לחשבון משותף, וסעיף אריכות ימים בברוקר ישראלי שוק ההון 18
algo.il מעבר למערכת פתוחה - רלוונטי רק לבתי מסחר בישראל? שוק ההון 1
N מעבר לIRA - הפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ToshavHozerVatik מעבר מקופת גמל ישנה לאפיק השקעה שאינו PFIC שוק ההון 2
V מעבר חלק מהתיק מ IBKR לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M משיכת פיצויים לאחר מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ארי הסוחר מעבר למערכת מסחר פתוחה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א רוצה למנוע מעבר לעוסק מורשה מיסים 15
B דיסקונט מנסים להקשות על מעבר ל-IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
V מעבר בנק באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
BittLover מעבר לבית מסחר גדול שוק ההון 3
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מעבר ל-IRA ומחקי מדד משלימים ל-S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
ה מעבר עבודה במהלך השנה מיסים 15
T מעבר למגורים לבד התפתחות אישית 13
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P מעבר מברוקר, טפסי 867 וכו' ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א מעבר בין עבודות מיסים 7
M מעבר בית השקעות - אזרחות ארה"ב מיסים 10
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
W מעבר לניהול צוות התפתחות אישית 8
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ש מעבר בתי השקעות שוק ההון 6
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
K מעבר סניף באותו בנק אוף טופיק 8
ז התייעצות: מעבר למדדי מניות ואגחי"ם שוק ההון 57
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
L מעבר ל IRA אקטיון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16

נושאים דומים

Back
למעלה