• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161)

מחשבון מיסים

משתמש סולידי
דירוג
9
שאלה בנושא מיסוי - בעקבות עזיבת מקום עבודה בשנת 24 מילאתי טופס 161 ובקשתי לפרוס את החלק החייב במס של הפיצויים שנתיים קדימה (25 ו 26) בפועל קבלתי פיצויים בסכום מעט גבוהים ממה שנרשם ב 161. על סכום העודף קרנות הפיצויים ניקו את המכסימום (47 אחוז) .
בשנת 24 אני מתכנן לבקש החזר מס של כמה אלפי שח, להבנתי אני צריך להצהיר על הפיצויים העודפים בסעיף 258 (אלו שנוקה מהם 47 אחוז) ואת הניכוי ב 040. את סכום הפיצויים הנפרס אדווח רק בשנים 25 ו 26. כמו כן עלי להקטין את הסכום המדווח בסעיף 042 (מס שדווח בטופס 106 ) כך שלא ישקף את סכום הפיצויים שנתן אלא רק את המיסוי על משכורת.

לדוגמא אם המעביד שלם בשנת 24 שכר עבודה 200 אלף ו 100 אלף פיצויי פיטורין עלי להקטין את הסכום ב 042 ב 100 אלף כפול אחוז המס שנוכה כפי שכתוב בטופס הניכוי במקור שהמעביד קיבל ממס הכנסה זאת משום שהסכום של 100 אלף ידווח בשנים 25 ו 26 במסגרת פריסת הפיצויים קדימה.

שאלה נוספת באותו ענין - את מרבית הפיצויים משכתי בשנת 24 (השנה בה עזבתי את העבודה) למעט חלק קטן שנמשך ב 25, ממה שאני מבין החלק האחרון צריך להיות מדווח ב 25

בתודה מראש לעונים !

כמו כן עלי להקטין את הסכום המדווח בסעיף 042 (מס שדווח בטופס 106 ) כך שלא ישקף את סכום הפיצויים שנתן אלא רק את המיסוי על משכורת.
באישור הפריסה, מס הכנסה כותב בדיוק כמה לנכות במקור בשנת המשיכה, וכמה משויך לכל שנה ושנה ולפי זה אתה פועל.
אין שום חישוב עצמאי שאתה צריך לעשות.

שאלה נוספת באותו ענין - את מרבית הפיצויים משכתי בשנת 24 (השנה בה עזבתי את העבודה) למעט חלק קטן שנמשך ב 25, ממה שאני מבין החלק האחרון צריך להיות מדווח ב 25
הכל אמור להיות משוקף באישור פריסה ממס הכנסה.
בגדול, אתה צודק. אבל תוכל לקבל תשובה יותר מדויקת אם תעלה לכאן את צילום אישור הפריסה (או תעתיק לטקסט).

תודה יעקב על התשובה -
עוד לא הבנתי איך אפשר לשתף/להעלות תמונות - לא מצאתי דרך להעלות אותן ישירות מהמחשב...

אישור הפריסה הוא לשנתיים קדימה (25 ו 26) אני מעוניין לדווח על 24 למרות שלפי פקיד השומה אני לא מחויב לכך.
לגבי הדווח ב 25 ו 26 אין לי בעיה - אכן כל המספרים יבואו מאישור הפריסה - הן הסכום (בסעיף 358) והן הניכוי (לסעיף 040) כאשר הניכוי מחושב לפי הסכום כפול שעור המס. במקרה שלי זה 171 אלף לכל שנה ולכן סכום המס יהיה 33 אחוז מ 171 אלף.
הבעיה שלי היא עם הדווח ב 24 - בטופס 106 של המעביד הניכוי עבור החלק מהפיצויים שחייב במס מופיע בסעיף 042 יחד עם הניכויים עבור משכורת. אם אני אדווח את כל הסכום בשנת 24 יצא ששלמתי יותר מדי מס.
יש שתי אפשרויות -- אני אחסיר בעצמי כ 106 אלף שח מסך המס שהמעביד העביר השנה (24) או שאשאיר את הסכום כמו שהא ואצרף את אישור הפריסה בתקווה שמי שיעבור על הדוח יבין מה צריך לעשות.

לגבי הסכומים העודפים (ניכויים לתוך 040) - פה נראה לי שזה יותר פשוט לציין את הסכום ולהוסיף מכתב הסבר פשוט עם החישוב. בגלל ששולם על הסכום העודף מס של 47% שהוא מעבר למדרגת המס שלי, אני מצפה לקבל חלק מהמס בחזרה

הבעיה שלי היא עם הדווח ב 24 - בטופס 106 של המעביד הניכוי עבור החלק מהפיצויים שחייב במס מופיע בסעיף 042 יחד עם הניכויים עבור משכורת. אם אני אדווח את כל הסכום בשנת 24 יצא ששלמתי יותר מדי מס.
אם משלמים יותר מדי מס - מגישים דוח ומקבלים החזר.
עם זאת, בהנחה והמעסיק ניכה נכון (עקב כך שידע את כל הכנסתך לאותה שנת מס) - הטענה שלך ששילמת יותר מדי מס לא סבירה.

יש שתי אפשרויות -- אני אחסיר בעצמי כ 106 אלף שח מסך המס שהמעביד העביר השנה (24) או שאשאיר את הסכום כמו שהא ואצרף את אישור הפריסה בתקווה שמי שיעבור על הדוח יבין מה צריך לעשות.
אתה לא מתקן שום דבר ב-106 בעצמך. זה מס שלקחו לך כבר, למה שתרצה להקטין אותו? זה סתם יפגע בך, מה שמופיע ב106 זה מס שכבר שילמת.
לגבי הסכומים העודפים (ניכויים לתוך 040) - פה נראה לי שזה יותר פשוט לציין את הסכום ולהוסיף מכתב הסבר פשוט עם החישוב. בגלל ששולם על הסכום העודף מס של 47% שהוא מעבר למדרגת המס שלי, אני מצפה לקבל חלק מהמס בחזרה
אין צורך לפרט שום דבר, אם ניכו לך יותר מסים ממה שחישוב המס שמתחשב בכלל הכנסותיך, אתה מקבל החזר. תוכנת המס של מס הכנסה תחשב את זה לבד (ואתה תראה את גובה ההחזר אפילו שם באתר ההגשה המקוונת עוד לפני שאתה מגיש).

ועדיין אני לא בטוח בכלל שעל 2024 המעסיק לא ניכה נכון. הוא מכיר את כל הכנסתך + הפיצויים היחסיים שמשוייכים ל-2024 שמתווספים לכלל ההכנסה לאותה שנה.

המעסיק ניכה לפי מה שמס הכנסה אמר לו לנכות (33 אחוז) , בגלל שעזבתי את העבודה בספט' וההכנסות בחודשים שאחרי זה היו קטנות מאד, נוצר מצב שהניכוי של המעביד גבוהה מדי בחישוב שנתי. הסמולטור של מס הכנסה הראה החזר של כשמונת אלפי שח (ללא סכום הפיצויים והמס ששולם עליהם)
כנל ברור שסכומים שנוכו מהם 47% (פיצויים עודפים מקרנות פנסיה שונות) יגררו מעט החזר (ההפרש בן המס השולי ל 47 אחוז)

לגבי הדווח של ניכוי המס (סעיף 042) - בגלל שיש אשור פריסה קדימה הרי חלק מהסכום הוא 'מקדמה' (או איך שלא נקרה לה) שמקומה הוא בדווחים העתדיים ולא בשנת 24 בה בוצעה הפריסה. אם אני משאיר את הסכום כמו שהוא, המחשבון מראה בצדק שמס הכנסה חייב לי כ 110 אלף שח (אני לא יכול לדווח את הפיצוי עצמו השנה כי הוא נפרס לשנתיים הבאות)

שתי פניות שלי בנושא למס הכנסה נענו בתשובות לא רלונטיות לכן חשבתי לנסות כאן

לגבי הדווח של ניכוי המס (סעיף 042) - בגלל שיש אשור פריסה קדימה הרי חלק מהסכום הוא 'מקדמה' (או איך שלא נקרה לה) שמקומה הוא בדווחים העתדיים ולא בשנת 24 בה בוצעה הפריסה. אם אני משאיר את הסכום כמו שהוא, המחשבון מראה בצדק שמס הכנסה חייב לי כ 110 אלף שח (אני לא יכול לדווח את הפיצוי עצמו השנה כי הוא נפרס לשנתיים הבאות)
אוקיי, מתנצל, כעת יותר ברור.
במצב זה אתה פשוט מפחית משדה 042 את סכומי הניכוי במקור שמס הכנסה חישב לך עבור-2025-2026. אתה מצרף את אישור הפריסה ונספח חישוב (כתב חופשי ששמור כ-PDF)
האם עכשיו ההחזר יותר סביר ומתכנס לאזור ה-8 שמגיע לך?

אכן - לפי הסמולטור זה יתכנס לכוון השמונה. אצרף נספח חישוב שלי לסכום ב 042.
לגבי הפיצויים העודפים (עד שמשכתי את הכסף חלק מקרנות הפנסיה הרווחו עוד כמה אלפי שח) - אני אדווח אותם השנה (תחת 258 ) כי אין לי אישור לפרוס אותם, ואת המס ששלום על הסכום העודף הזה אני ארשום ב 040 כמו כל ניכוי אחר במקור

תודה על העזרה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים, שאלה לגבי מיסוי והמשכיות א.כ.ע מיסים 14
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 41
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
צ חסרון לברוקרים מחול מבחינת מיסוי? מיסים 2
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ח חזרה מרצף קצבה - מיסוי מיסים 4
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
ptom מיסוי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S מיסוי תגמול תביעה ייצוגית שכירים מיסים 0
F מיסוי בקניית שליש דירה שניה נדל"ן 2
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 19
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
F מיסוי במכירת דירה יחידה נדל"ן 1
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
G מיסוי רווחים והפסדים מIB עבור אזרח אמריקאי. מי מקבל מה? מיסים 30
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
A מיסוי ריבית על השקעה דולרית ושערי מטח מיסים 2
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
F מיסוי על הפנסיה מיסים 2
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
E מיסוי הכנסות מריבית בדולר – קוד 01 בטופס 1042S: מיסוי 15 או 25 אחוז? מיסים 6
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4