• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תזמון מעבר למסלול מחקה מדד

• פותח הנושא פותח הנושא David22
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

David22

משתמש רשום
דירוג
5
אני רוצה להעביר כספי פנסיה למסלול מחקה מדד, אחרי הירידות הנוכחיות של 10% בימים האחרונים, ו 12% בחודש האחרון.
ראיתי שהמעבר לוקח 3 ימי עסקים, שזה סבבה מבחינתי.
השאלה האם השיערוך של הקרן הוא על בסיס יומי, והכל טוב, אני נכנס לפי המצב בעוד 3 ימי עסקים, או שיש חישוב אחר, נניח שיערוך חודשי, ואז אם אני עובר בחודש הנוכחי הסכום מחושב לפי תחילת החודש, ואז בסוף החודש אני אהיה במינוס 10 אחוז
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

אני רוצה להעביר כספי פנסיה למסלול מחקה מדד, אחרי הירידות הנוכחיות של 10% בימים האחרונים, ו 12% בחודש האחרון.
השאלה האם השיערוך של הקרן הוא על בסיס יומי, והכל טוב, אני נכנס לפי המצב בעוד 3 ימי עסקים, או שיש חישוב אחר, נניח שיערוך חודשי, ואז אם אני עובר בחודש הנוכחי הסכום מחושב לפי תחילת החודש, ואז בסוף החודש אני אהיה במינוס 10 אחוז
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
אולי תשאל את השירות לקוחות של החברה שמנהלת לך את הפנסיה

ממה שאני מכיר זה לוקח 3-7 ימי עסקים. השיערוך הוא ברגע ביצוע המעבר (אני לא בטוח אם הם עושים את זה תוך כדי יום המסחר). הרגע הזה לא ידוע מראש, כנראה שזה דורש פעולה אנושית. בקיצור השיערוך הוא לפי מחיר השוק באותו רגע של הפעולה אחרת מישהו מפסיד.

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
מצטרף לשאלה.......
בן 52 שוקל להגדיל חשיפה ל S&P.
דוד במידה ויש לך תשובה אשמח שתשתף.

תודה רבה וחג שמייח

נדמה לי שענו על זה פה לא מעט פעמים... מתחבא בכל מיני פוסטים שקשורים לנושא.
לוקח לחברות המנהלות 3-4 ימי עסקים וכו' להעביר מסלול ואת הכספים, וזה מה שהם מתחייבים עליו.
החישוב נעשה מהרגע שהזנת את הבקשה ומהרגע שהיא נקלטה במערכות שלהם, ונדמה לי שזה אפילו כתוב שם איפשהוא מתחבא בכל המסמכיאדה.
התאריך הקובע הוא התאריך שבו ביקשת ומילאת את הטפסים ושלחת וקיבלת אישור על השליחה וכו'...

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
מצטרף לשאלה.......
בן 52 שוקל להגדיל חשיפה ל S&P.
דוד במידה ויש לך תשובה אשמח שתשתף.

תודה רבה וחג שמייח
נשאלת השאלה, למה?

האם בעוד מספר חודשים אחרי שהשוק יתקן את עצמו (ויש סבירות שיתקן וחלק מהמכסים ירדו), ותרגישו מאוד טוב עם עצמכם, אבל השוק יחזור לאותה רמת סיכון שהייתה לפני המכסים (אפילו גבוה יותר כי חלקם ישארו ועדיין יהיה משוגע בראש המדינה החזקה בעולם) האם תחזירו את המסלולים בחזרה?

אם לא העברתם לפני המכסים והבלאגן למה עכשיו כן? אלא אם אתם ממש פונים לתזמון שוק וכל יומיים תפנו למנהל קרן שלכם ותגידו לשנות מסלול בפנסיה, או שאתם חושבים שמכסים טובים למדד בינלאומי כמו sp500 לטווח ארוך.

נערך לאחרונה ב:
נשאלת השאלה, למה?

האם בעוד מספר חודשים אחרי שהשוק יתקן את עצמו (ויש סבירות שיתקן וחלק מהמכסים ירדו), ותרגישו מאוד טוב עם עצמכם, אבל השוק יחזור לאותה רמת סיכון שהייתה לפני המכסים (אפילו גבוה יותר כי חלקם ישארו ועדיין יהיה משוגע בראש המדינה החזקה בעולם) האם תחזירו את המסלולים בחזרה?

אם לא העברתם לפני המכסים והבלאגן למה עכשיו כן? אלא אם אתם ממש פונים לתזמון שוק וכל יומיים תפנו למנהל קרן שלכם ותגידו לשנות מסלול בפנסיה, או שאתם חושבים שמכסים טובים למדד בינלאומי כמו sp500 לטווח ארוך.
אף אחד לא מתכוון לשנות כל יומיים אבל לדעתי ואין המלצה בתיקון כזה לטווח ארוך שווה להגדיל חשיפה

אף אחד לא מתכוון לשנות כל יומיים אבל לדעתי ואין המלצה בתיקון כזה לטווח ארוך שווה להגדיל חשיפה
הירידות לא הגיעו יש מאין, השוק הוא לא אותו שוק של לפני חודשיים :

we are not in kansas anymore

מדובר על שוק אחר , עם מכסים, חלקם ישארו חלקם ילכו. אם אתה משקיע בטווח הארוך בשוק הבינלאומי איך המכסים אמורים להשפיע לפי דעתך, לשפר את מצבו ?לגרום לו לצמוח יותר מהר? הוא גם ככה בתמחור של צמיחה מהירה וזה אחרי הירידות. אם לא השקעת בו עד היום, למה להשקיע היום היא שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך ברצינות, כדי שלא יווצר מצב שאתה משקיע בו רק בגלל fomo.

מדובר על שוק אחר , עם מכסים, חלקם ישארו חלקם ילכו. אם אתה משקיע בטווח הארוך בשוק הבינלאומי איך המכסים אמורים להשפיע לפי דעתך, לשפר את מצבו ?
טראמפ כל יום מחליף את דעתו, זוכר את הטרנספר של עזה או את כיבוש קנדה? וגם אם לא, מתישהו טראמפ יתחלף, בדרך הקלפי או בדרך הטבע, ויבוא מישהו שמבין שמכסים רעים לכולם. אז השוק יתקן בחזרה למעלה.
מתי זה יקרה? לא יודע. אבל לדעתי יש עכשיו מבצע.

טראמפ כל יום מחליף את דעתו, זוכר את הטרנספר של עזה או את כיבוש קנדה?
זה הכי גרוע בכלכלה. אחת הבעיות של רוב האנשים שכולם בטוחים שאחרי נפילה חייב להגיע תיקון. אני לא נביא ואני לא יודע, אני כן יודע שזה לא מתחייב. אם השוק יכנס עכשיו לסחרור של 3 שנים, יש סבירות שעד שיגיע הנשיא הבא לא בטוח שהוא יוכל לתקן את הנזק. לשקם שרשראות אספקה, להחזיר אמון, לפתור בעיות סטגפלציה...אין פתרונות קסם לדברים האלה.

פעם אחרונה שארה"ב ניסתה מכסים היה השפל הגדול, כל עידן פריחת ארה"ב כמעצמת סחר התחיל כשהורידו מכסים. כמובן שיש הרבה מן השונה היום, אבל האמונה העיוורת של אנשים פה , כאילו זה רק ירידה לצורך עליה חייבת להיות מאובחנת יותר לעומק.

כל הכלכלנים כמעט תמימי דעים שהמכסים יובילו למיתון חלקם אומרים גם סטגפלציה, בטח בטווח הקצר ובטוח גם ככה לתחזיותיש פחות ערך. להמר על שגעונות של אדם אחד עם הכסף שלכם, זה מה שאתה מציע?

ושלא תבין לא נכון, אני נגד למכור בפניקה כמו שאני נגד לקנות בfomo , מבחינתי אלה שני צדדים של אותו מטבע. אתה צריך להשקיע לפי רמת הסיכון המקובל עליך.

זה לא בדיוק לתזמן את השוק. כשרוצים לשנות מסלול בפנסיה זה תמיד בסכומים גדולים. ואז עולה השאלה מתי לשנות. אז הגיוני יותר כשהבורסה ירדה. האם תרד עוד? אולי. אבל אולי תעלה. לא ניתן לדעת. כן ניתן לדעת שאם ירד בכמה אחוזים טובים עדיף. בטח כשזה לטווח ארוך.

השיערוך הוא ברגע ביצוע המעבר (אני לא בטוח אם הם עושים את זה תוך כדי יום המסחר)
החישוב נעשה מהרגע שהזנת את הבקשה ומהרגע שהיא נקלטה במערכות שלהם, ונדמה לי שזה אפילו כתוב שם איפשהוא מתחבא בכל המסמכיאדה.
התאריך הקובע הוא התאריך שבו ביקשת ומילאת את הטפסים ושלחת וקיבלת אישור על השליחה וכו'.
ניסיתי בזמנו לחפור קצת בתוך המסמכים והנהלים, אבל לא הצלחתי למצוא התייחסות מפורשת.
אם יש למישהו מידע מתוך המערכת, או לחילופין הפניה לנוהל מסויים, אשמח לדעת.

נקודה נוספת ואולי חשובה יותר:
האם השווי מחושב לפי תחילת יום או סוף יום? (או לחילופין רגע המעבר, אך לא מסתבר).
זה בעל משמעות גדולה במקרה של שינויים קיצוניים למעלה או למטה, במהלך יום המסחר.
האם ייתכן שיש כאן פונטציאל לתפוס עלייה אחרי שהיא התרחשה?
כמו היום.

נערך לאחרונה ב:
האם ייתכן שיש כאן פונטציאל לתפוס עלייה אחרי שהיא התרחשה?
לדעתי כשאתה מגיש את הבקשה לעבור מסלול אף אחד לא יודע אם זה יקח 2 או 4 ימי עסקים. כמובן גם אף אחד לא יודע מה יהיה בשוק עוד x ימי עסקים. זאת דרך לתזמון ברמה שנתית לא יומית.

אתמול קיבלנו הוכחה לכך שקשה לתזמן השקעות שלא אתה מנהל...

לדעתי כשאתה מגיש את הבקשה לעבור מסלול אף אחד לא יודע אם זה יקח 2 או 4 ימי עסקים. כמובן גם אף אחד לא יודע מה יהיה בשוק עוד x ימי עסקים. זאת דרך לתזמון ברמה שנתית לא יומית.
התכוונתי לפי דברי @ביולוג ירושלמי שכתב שהחישוב נעשה למפרע לפי השווי בזמן הגשת הטופס וקליטתו, ולא מספר ימי עסקים אח"כ.
התאריך הקובע הוא התאריך שבו ביקשת ומילאת את הטפסים ושלחת וקיבלת אישור על השליחה וכו'...
לדבריו יש כן אפשרות לתזמן.
ובפרט אם זה לפי תחילת יום עסקים ולא סוף יום (אם כי בהחלט פחות מסתבר).

יש כאן מישהו שעובד באחת החברות המנהלות קרנות פנסיה, כדי לתת מידע מבפנים: האם לפי תאריך הגשת הטופס או מספר ימים אח"כ?

@נדב
נדב ידע לענות על זה. הוא עבד שם.

יש כאן מישהו שעובד באחת החברות המנהלות קרנות פנסיה, כדי לתת מידע מבפנים: האם לפי תאריך הגשת הטופס או מספר ימים אח"כ?
העברת הכספים צריכה להתבצע תוך 3 ימי עסקים, השווי הוא השווי של היום הקודם. (כלומר היום השני).
ואם היום האחרון בספירה הוא אחד משלושת ימי העסקים הראשונים בחודש, הבקשה תתבצע ביום העסקים הרביעי באותו החודש.

"יום עסקים" הוא - כל יום, למעט – יום שבת, יום שישי, ימי שבתון, ערב ראש השנה, שני ימי ראש השנה, ערב יום הכיפורים, יום הכיפורים, ערב חג ראשון של סוכות, חג ראשון של סוכות, ערב שמיני עצרת של סוכות, שמיני עצרת של סוכות, ערב ראשון של פסח, ראשון של פסח, ערב שביעי של פסח, שביעי של פסח, ערב חג השבועות, חג השבועות, פורים, יום העצמאות ותשעה באב.

בהצלחה בניסיון לבצע מסחר יומי באמצעות מוצרי החיסכון הפנסיוני :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S ״תזמון״ מעבר לברוקר זר לפני סוף השנה? צרכנות פיננסית 10
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
D תזמון השוק. שוק ההון 28
א תזמון לקיחת משכנתא בפרויקט "דירה בהנחה" נדל"ן 15
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 43
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
B תזמון חשבונאי להחלפת השקעה. נדל"ן 9
שושן צחור תזמון מכירת rsu ו espp שוק ההון 27
Lamur תזמון בקשה להחזר מס מיסים 4
J תזמון פאסיבי שוק ההון 2
מנימליסט תזמון השוק ? קווים לדמותה שוק ההון 14
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
S תזמון השוק שוק ההון 17
C תזמון הפקדה כל חודש שוק ההון 15
מ לגבי עניין התשואה, ו"תזמון" שוק ההון 12
S תזמון שוק - התלבטות קשה שוק ההון 8
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
E מכירה של קרנות הסל לטובת בלאק רוק + תזמון קנייה שוק ההון 4
א תזמון המרת דולרים צרכנות פיננסית 13
amidar תזמון שוק\בנק: השקעה בחיסכון פפר או שוק ההון? שוק ההון 15
ולנטין תזמון טוב ? שוק ההון 1
R תזמון השוק - השקעה בשוק ׳קורס׳ שוק ההון 58
דור דורים תזמון/אסטרטגיה למינימום של מלכודות מס שוק ההון 19
י תזמון מניות - העלאת ריבית שוק ההון 9
B תזמון התפטרות, דמי אבטלה וחופשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
Mamaof השקעה במט"ח דרך אפיק מגודר+לא מגודר (תזמון שוק) שוק ההון 8
V תזמון מכירת RSU שוק ההון 35
adamshalev אסטרטגיות תזמון אקטיבי ואוטומטי של XIV שוק ההון 43
M האם חישוב "כדאיות רכישת דירה" בהתאם לעלויות הדירה מול עלות השכירות זה לא בעצם תזמון שוק? נדל"ן 23
פ תזמון שווקים ושינוי הקצאה מנייתית בעולם שוק ההון 29
Y רפורמת המדדים בת"א - תזמון החלפת קרן שוק ההון 3
G תזמון קניה/מכירה שוק ההון 3
doc29 תזמון שוק - אולי בכל זאת? שוק ההון 62
E שוב, תזמון שוק האם אפשרי שוק ההון 12
מ תזמון שוק ו- Shiller P/E שוק ההון 3
סתןלי ת'כסף תזמון רכישת מניה וחלוקת דיבידנד שוק ההון 44
ס תזמון שוק - מחקרים אקדמיים אחרונים שוק ההון 9
yanosh34 תזמון יצירת מגן מס שוק ההון 20
H האם תזמון שוק הוא תמיד מילה גסה? שוק ההון 13
ה האם המתנה לשער המרת מט"ח הוא תזמון שוק? שוק ההון 9
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
ד מעבר מלהיות אח בבית חולים להייטק התפתחות אישית 55
D כדאיות מעבר מפוליסה ותיקה עם מקדם 157 לפוליסה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
M לפני מעבר לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V מעבר בין מכשירים פנסיוניים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה