• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מעבר מלהיות אח בבית חולים להייטק

• פותח הנושא פותח הנושא Deleted member 1990
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
D

Deleted member 1990

שלום לכם חברי הפורום,
מקווה ששלומכם טוב בימים טרופים אלה.

אני בן 32, מאורס, מאזור המרכז, עובד כאח מוסמך באחת המחלקות בבית חולים גדול במרכז הארץ (אנסה לשמור קצת על עמימות).
הדרך שבה הגעתי לתחום היא סיפור בפני עצמו - לא נרחיב על זה כאן.
הנקודה היא שנשבר לי.
לא שהשכר הוא עד כדי כך גרוע - אני עובד 100% משרה, עובד ערבים, סופ"שים, לילות ויכול להגיע גם ל-30K (ברוטו כמובן) אם אקרע את עצמי, אבל זה לא באמת איכות חיים והחוכמה היא לא להרוויח כסף ע"י מכירת הזמן שלך אלא ע"י מכירת הכישורים שלך. המערכת הציבורית שאני נמצא בה מרגישה לי כ"כ ארכאית ולא קשורה לעולם העבודה של שנת 2026. בכל פעם שאני רואה אנשים ממתינים ליד המסוף של העברת הכרטיס כדי שהשעה תתחלף ל-15:00 והם יוכלו להעביר אותו - אני מבין שאני כבר צריך להתקדם הלאה.
תנאי העבודה הם כמובן לא תנאים - הרבה פעמים אין לך בכלל זמן לשבת אפילו רבע שעה עם כוס קפה ולנוח קצת, שלא לדבר על עכשיו במצב של מלחמה שהמחלקות עברו במתכונת חירום לחניונים התת-קרקעיים בשטח בית החולים.
הנקודה מבחינתי ששברה את גב הגמל היתה שאמרו לנו מהנהלת בית החולים שבימים אלה אין אפשרות לצוותים רפואיים לטוס לחו"ל לחופשה עקב הנחיות משרד הבריאות. אמנם נכון שכמעט ואין טיסות יוצאות מישראל כרגע, אבל בהחלט יש אנשים שמצאו את הדרך לטוס ע"י מעבר לסיני/טיסה קצרה לאתונה/רומא וכו' ומשם הלאה - אבל מאחר ואני איש צוות רפואי אני צריך להיענש ולהישאר בארץ. מבחינתי הגיעו מים עד נפש.
להישאר במקצוע אני לא מעוניין, לא בהורדת אחוזי משרה, לא במעבר לקהילה, לא בלעשות ביקורי בית ובטח לא להמשיך לרפואה כמו שלא מעט אנשים שאלו אותי עד היום. לא מעוניין להיות מטפל ולהישאר במערכת הזאת יותר. יש כמובן את האופציה של לעבור להיות תועמלן/נציג רפואי בחברות פארמה או ציוד רפואי, אבל השכר ההתחלתי נמוך (אזור ה-12-14K, עם רכב וכו' שכמובן דרוש מעצם התפקיד) ועולה בצורה מאוד איטית עם הזמן. כמובן שתמיד מתחילים מלמטה בכל תחום, אבל אני לא יודע אם אני אוכל לחיות עם שכר כזה לאורך זמן במציאות הכלכלית של ימינו, בטח כשהתכנון שלי זה להתחתן, להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם, שאלו דברים שמן הסתם יגדילו את ההוצאות דרמטית.

מה שמוביל אותי לנקודה הבאה - הסבה להייטק. "הייטק" זה כמובן מושג רחב שכולל בתוכו הרבה תפקידים, אבל לפני שאני צולל פנימה ומבין לאיזה תפקיד בדיוק אני מכוון הייתי שמח לשמוע את דעתכם המלומדת ולהבין מה הסיכויים שלי לחדור לתחום, ובאילו דרכים. לחזור לאקדמיה, בגילי, זו אופציה שהיא לא על הפרק. במצבי אני צריך לנקוט בפעולות שיובילו לתוצאות בשטח מהר יותר. מה שמשאיר את האופציה של למידה עצמית (מאוד קשה ודורש משמעת ברזל, בטח בגילי וכשאין לך כלל רקע בתחום), וכמובן - קורסי הסבה למיניהם, הידוע שבהם הוא אינפיניטי לאבס, שמציע קורסים סופר-אינטנסיבים לבעלי תואר ראשון שנמשכים באזור ה-8 חודשים, ללא עלות, עם התחייבות להשמה בסוף התהליך ו"גזירה" מהמשכורת שתרוויח בשנתיים הראשונות. בואו נניח לצורך העניין שהמקום בכלל יקבל אותי לשורותיו (או מקום דומה לו) - ישנן עדיין כמה בעיות מבחינתי:
1. במציאות של היום שגם בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטאות מתקשים למצוא משרה ראשונה גם אינפיניטי לא יכולים להבטיח השמה. כמובן שבמצב שבו הם לא ימצאו לי משרה לאחר פרק זמן מסוים אני אהיה משוחרר מהחוזה שלהם, אבל אז נשאלת השאלה מה יהיו הסיכויים שלי להיכנס להייטק בתקופת משבר כזו אל מול בוגרי תואר.
2. גם אם המקום יצליח למצוא לי משרה - עדיין מדובר בשנתיים של שכר נמוך, ושההשמה היא בעיקר בחברות בטחוניות - האם הניסיון במקומות כאלה יהיה ניסיון "איכותי"?
3. את החשש העיקרי שלי שמרתי לסוף - בסופו של דבר אם מסתכל על ההסבה הזו מדובר בפרק זמן סופר-אינטנסיבי, שאי אפשר לעבוד בו (או בקושי לנהל חיים), בנקודת זמן סופר קריטית מבחינתי של חתונה ורצון להביא ילדים. כמובן שיש לי רזרבות בצד ואוכל לעבור את פרק הזמן הזה בלי לעבוד, אבל עדיין יש בי את החשש מפני לבצע צעד כזה בטיימינג הנוכחי, שכמו שכבר אמרתי מי יודע אם בכלל יישא פרי. לא בהכרח חשש רציונלי - אבל חשש שרציתי לשתף.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם/ן, חברות וחברי הפורום, בתור כאלה שמכירים את התעשייה, מכירים את המצב שבו היא נמצאת כרגע, ואולי יוכלו לתת איזה טיפ, איזו הכוונה, איזו נקודת מבט שלא חשבתי עליה. השורה התחתונה היא שאני מרגיש שאני מסוגל ליותר, שאני רוצה איכות חיים גבוהה יותר, יותר זמן עם המשפחה והילדים העתידיים שלי ופחות להיות עבד של מערכת ציבורית שלא שמה עליי.
נסיים בתפילה שהשקט ישוב במהרה למחוזותינו ונוכל כבר להיכנס לרכב או להתקלח בשקט בלי החשש שהאזעקה תפתיע אותנו באמצע!!! :)

אתה רותם את העגלה לפני הסוסים: התחום מעניין אותך בכלל? אתה יודע מה עושים ב"הייטק"?

מאד לא פשוט לקבל החלטות כאלה במצב כל-כך מעורער (טילים על הראש, מלחמה שלא נגמרת, עבודה בבי"ח במקלט), אז דבר ראשון כדאי אולי רק להרהר על זה כרגע ולא לקפוץ למסקנות מעשיות מהירות. מהכתיבה זה נשמע שאתה במשבר מבחינת תנאי העבודה העכשוויים, האם לפני המלחמה גם חשבת על הסבת מקצוע?
השורה התחתונה היא שאני מרגיש שאני מסוגל ליותר, שאני רוצה איכות חיים גבוהה יותר, יותר זמן עם המשפחה והילדים העתידיים שלי ופחות להיות עבד של מערכת ציבורית שלא שמה עליי.
מאד מבינה את זה, אבל דווקא המערכת הפרטית ידועה כלוחצת יותר מאשר המערכת הציבורית, אם כי בעולמות הרפואה זה כנראה אחרת.
אני לא מההייטק אבל מכירה באופן אישי וקרוב כמה שכן נמצאים שם - יש רמת השתכרות גבוהה אבל לא בהכרח יותר זמן למשפחה והילדים וגם לא בהכרח איכות חיים גבוהה (אם ההגדרה הזאת מתייחסת לפניות גבוהה לעצמי ורצונותיי אחרי שעות העבודה).

אתה רותם את העגלה לפני הסוסים: התחום מעניין אותך בכלל? אתה יודע מה עושים ב"הייטק"?
האם התחום מעניין אותי? עם יד על הלב - לא עד כדי כך. מצד שני כן מעניין אותי להרוויח כמו בנאדם בלי הצורך לחיות בבית חולים. כמה אנשים עובדים בדיוק במה שמעניין אותם?
מה עושים בהייטק? תקן אותי אם אני טועה אבל בעיקר מפתחים מוצרים ופותרים בעיות מורכבות. קצת יותר מאתגר מלחלק תרופות ולמלא אומדנים סיעודיים.

מאד לא פשוט לקבל החלטות כאלה במצב כל-כך מעורער (טילים על הראש, מלחמה שלא נגמרת, עבודה בבי"ח במקלט), אז דבר ראשון כדאי אולי רק להרהר על זה כרגע ולא לקפוץ למסקנות מעשיות מהירות. מהכתיבה זה נשמע שאתה במשבר מבחינת תנאי העבודה העכשוויים, האם לפני המלחמה גם חשבת על הסבת מקצוע?
בהחלט כן, אבל התכנון היה לעשות זאת בנקודת זמן יותר מרוחקת. המלחמה רק חידדה את זה ודירבנה אותי להקדים את המהלך. כמובן שקודם אני אחכה שהטרפת הזאת תיגמר ורק אז אעשה צעדים כאלה ואחרים, בינתיים אני רק מגשש ובודק אפשרויות.

אני אגיד דבר כזה: משבר הג'וניורים היה קיים מאז ומעולם אבל המצב עכשיו קצת קשוח יחסית לחסרי ניסיון, הרבה קיצוצים בעקבות Overhiring בקורונה ואינפלציה של בוגרי תארים במדמ"ח, ויש שיגידו שגם AI הופך אותם לפחות נחשקים. אז אם נניח שאתה אכן הולך על זה, אני חושב שאינפינטי לאבס זה הנתיב הכי טוב בשבילך. אני מכיר כמה בוגרים של התוכנית שהם מאוד מרוצים, אני חושב שתחום האמבדד קצת פחות רגיש להשפעות של AI בהשוואה לפיתוח ווב למשל, ובאופן אישי אני לא רואה ניסיון בתעשיות בטחוניות כפחות, כל עוד המפתח פתר בעיות מעניינות ותרם באופן משמעותי לפרוייקטים שעבד עליהם.

עם זאת, אני חושב שבנסיבות האלו צריך באמת לרצות את זה כדי להתברג לתחום בהצלחה. לא להימשך לזה בכלל עלול להקשות עליך להתמיד ולשחוק אותך עוד לפני שמצאת בכלל את המשרה הראשונה שלך. לכן הייתי ממליץ לך אולי לקחת איזה קורס תכנות ביודמי ורק אם יש לך איזשהו ניצוץ ראשוני, שוקל להירשם לאינפיניטי לאבס. כמובן שחסר לי קצת מידע אבל זה השנקל שלי.

מוכרח לשאול, דוריאן זה רפרנס לJD מסקראבס? =]

האם התחום מעניין אותי? עם יד על הלב - לא עד כדי כך. מצד שני כן מעניין אותי להרוויח כמו בנאדם בלי הצורך לחיות בבית חולים. כמה אנשים עובדים בדיוק במה שמעניין אותם?
מה עושים בהייטק? תקן אותי אם אני טועה אבל בעיקר מפתחים מוצרים ופותרים בעיות מורכבות. קצת יותר מאתגר מלחלק תרופות ולמלא אומדנים סיעודיים.
ראיתי הרבה אנשים נכנסים לתחום בגלל כסף, רובם לא שרדו. אם אין לך עניין מינימלי בתחום זה לא עובד.

אני גם מאמין שבלי עניין יהיה קשה לשרוד שם עד לפנסיה,
וכמו שZiggity אמר רוב הזמן מאתגר להיכנס ובתקופה הזו בכלל קשה - לא אומר שאי-אפשר אבל צריך חסכונות בצד, התמדה וחסינות מנטלית

מקווה שזה לא יהיה מעליב, אבל אני אגיד את זה הכי ישירות -
לא ממליץ. במצב שאתה נמצא בו, עם שכר בכל מקרה לא רע בתור אח, וחוסר עניין או זיקה להייטק ומתמטיקה, אתה תמצא את עצמך בתור מפתח בינוני מינוס אם לא גרוע מבחינת פוטנציאל (כי כל מי שטוב אהב את זה מתישהו), חסר ניסיון, חסר תואר, לא ילד כבר, בתעשייה שמצטמצמת.

לא יכול לדמיין מצב שעוד שנתיים-3 מהיום (בנאדם שלא יודע לתכנת ועובד המון שעות במשרה לא קשורה...) אתה עובר את השכר שלך בתור אח, מתקשה לדמיין מצב שככה תתקבל לעבודה בהייטק בשכר קרוב למינימום, ולא מסוגל לדמיין שתרגיש יותר סיפוק בעבודה בחברת פרויקטים שהיא "הייטק" לעומת עבודה בבית חולים.
אולי אני טועה, אבל אם אין זיקה לתחום עשה לעצמך טובה ואל תיכנס לזה בתור איש טכני. לעבור לעבוד בהייטק שקשור לרפואה איכשהו זה משהו אחר, בזה יש לך סיכוי - אבל לא בתור מפתח.

מה עם להתקדם להנהלה או לחילופין לעבור לבית חולים פרטי או קליניקה פרטית? (אני לא מהתחום אבל סתם נשמעות לי חלופות שאולי יפתרו חלק מהקשיים כרגע)

הנקודה מבחינתי ששברה את גב הגמל היתה שאמרו לנו מהנהלת בית החולים שבימים אלה אין אפשרות לצוותים רפואיים לטוס לחו"ל לחופשה עקב הנחיות משרד הבריאות.
נקודה קטנה לגבי הדשא של השכן, ואולי היא נקודה לא מהותית, לשיקולך -
גם בהייטק יש תקופות של עומס (נניח לפני השקה של מוצר, או אם יש תקלות קריטיות) שבהן לא יתנו לך לנסוע לחו"ל (או ליתר דיוק, הנסיעה תהיה מלווה בעזיבת המשרה).
נכון שלרוב זה יסתכם בעיקום פרצוף מצד ההנהלה, אך אני מניח שמצב מלחמה במערכת הבריאות הוא גם לא "זמן משבר סטנדרטי", אלא בר השוואה ל"משבר שלא קורה כל שנה".

אגב, יש לי חבר שסובל מבעיה הפוכה - העבודה מכריחה אותו להמשיך לנסוע לפגישות בחו"ל גם בתקופה הזו. אשתו בחצי צחוק אומרת שהיא אשת מילואימניק (זו בדיחה, אין השוואה).

תודה לכולם על התגובות!

אני אגיד דבר כזה: משבר הג'וניורים היה קיים מאז ומעולם אבל המצב עכשיו קצת קשוח יחסית לחסרי ניסיון, הרבה קיצוצים בעקבות Overhiring בקורונה ואינפלציה של בוגרי תארים במדמ"ח, ויש שיגידו שגם AI הופך אותם לפחות נחשקים. אז אם נניח שאתה אכן הולך על זה, אני חושב שאינפינטי לאבס זה הנתיב הכי טוב בשבילך. אני מכיר כמה בוגרים של התוכנית שהם מאוד מרוצים, אני חושב שתחום האמבדד קצת פחות רגיש להשפעות של AI בהשוואה לפיתוח ווב למשל, ובאופן אישי אני לא רואה ניסיון בתעשיות בטחוניות כפחות, כל עוד המפתח פתר בעיות מעניינות ותרם באופן משמעותי לפרוייקטים שעבד עליהם.

עם זאת, אני חושב שבנסיבות האלו צריך באמת לרצות את זה כדי להתברג לתחום בהצלחה. לא להימשך לזה בכלל עלול להקשות עליך להתמיד ולשחוק אותך עוד לפני שמצאת בכלל את המשרה הראשונה שלך. לכן הייתי ממליץ לך אולי לקחת איזה קורס תכנות ביודמי ורק אם יש לך איזשהו ניצוץ ראשוני, שוקל להירשם לאינפיניטי לאבס. כמובן שחסר לי קצת מידע אבל זה השנקל שלי.

מוכרח לשאול, דוריאן זה רפרנס לJD מסקראבס? =]

מוכרח לומר שקשה לי מאוד להביא את עצמי לידי מצב שאני יושב ולומד לתכנת לבדי. לפחות בהתחלה אני אהיה חייב את המסגרת.
ולא, דוריאן זה פשוט שם שהצטלצל לי טוב ודומה לשם האמיתי שלי :lol:

מקווה שזה לא יהיה מעליב, אבל אני אגיד את זה הכי ישירות -
לא ממליץ. במצב שאתה נמצא בו, עם שכר בכל מקרה לא רע בתור אח, וחוסר עניין או זיקה להייטק ומתמטיקה, אתה תמצא את עצמך בתור מפתח בינוני מינוס אם לא גרוע מבחינת פוטנציאל (כי כל מי שטוב אהב את זה מתישהו), חסר ניסיון, חסר תואר, לא ילד כבר, בתעשייה שמצטמצמת.

לא יכול לדמיין מצב שעוד שנתיים-3 מהיום (בנאדם שלא יודע לתכנת ועובד המון שעות במשרה לא קשורה...) אתה עובר את השכר שלך בתור אח, מתקשה לדמיין מצב שככה תתקבל לעבודה בהייטק בשכר קרוב למינימום, ולא מסוגל לדמיין שתרגיש יותר סיפוק בעבודה בחברת פרויקטים שהיא "הייטק" לעומת עבודה בבית חולים.
אולי אני טועה, אבל אם אין זיקה לתחום עשה לעצמך טובה ואל תיכנס לזה בתור איש טכני. לעבור לעבוד בהייטק שקשור לרפואה איכשהו זה משהו אחר, בזה יש לך סיכוי - אבל לא בתור מפתח.

לגמרי מקבל את העמדה הזאת, ותפקיד אחר בהייטק שהוא לא פיתוח בהחלט בא בחשבון. העניין הוא איך מגיעים לשם, וכמובן הכסף הגדול נמצא בפיתוח ולכן שאלתי את עצמי למה לכוון נמוך.

מה עם להתקדם להנהלה או לחילופין לעבור לבית חולים פרטי או קליניקה פרטית? (אני לא מהתחום אבל סתם נשמעות לי חלופות שאולי יפתרו חלק מהקשיים כרגע)

לא רלוונטי לצערי, לא רוצה להיות חלק מהמערכת הזאת.

תודה לכולם על התגובות!

מוכרח לומר שקשה לי מאוד להביא את עצמי לידי מצב שאני יושב ולומד לתכנת לבדי. לפחות בהתחלה אני אהיה חייב את המסגרת.
ולא, דוריאן זה פשוט שם שהצטלצל לי טוב ודומה לשם האמיתי שלי :lol:

לגמרי מקבל את העמדה הזאת, ותפקיד אחר בהייטק שהוא לא פיתוח בהחלט בא בחשבון. העניין הוא איך מגיעים לשם, וכמובן הכסף הגדול נמצא בפיתוח ולכן שאלתי את עצמי למה לכוון נמוך.

לא רלוונטי לצערי, לא רוצה להיות חלק מהמערכת הזאת.
יש מנהלי מוצר, אנשי מכירות, מנהלי פרויקטים... ככל הנראה מעבר לתפקיד יותר מנהלתי בעבודה הנוכחית שלך זאת הדרך, אלא אם תקבל הזדמנות איפשהו. בתפקידים האלה אין שום סיבה שלא תצליח, תפקידים טכניים בדרך כלל קשה ללמוד כי זה לוקח הרבה זמן שאין לך בשלב הזה של החיים. בהצלחה!

דרך אגב, גם בתפקידים פחות טכניים בהייטק יש הרבה כסף.

הדשא של השכן תמיד ירוק יותר...
קח בחשבון שצריך להשקיע המון מאמץ וכמובן גם זמן וגם כסף כדי להגיע לעבודה בפיתוח בחברות הייטק.
ואם תעשה את המאמץ ותצליח להגיע, אז תגלה שעבודת פיתוח בהייטק היא קשה, שוחקת, מלחיצה, ולא יציבה. נכון שהיא מתגמלת היטב אבל גם מטרטרת מאוד.
זה לא סתם שאתה רואה בפורום הרבה אנשי היי-טק שמחפשים דרך לפרוש מוקדם.

ואני מכיר עמיתה שעבדה שנים במחלקת IT בחברת הייטק, בתחום התכנות, ניהול פרויקטים, פיתוח מערכות.
קצת לפני גיל 50 היא פרשה ועשתה הסבת אקדמאים לסיעוד. אני חושב שהתמחתה בתחום הגריאטרי.
תמיד ראיתי את מקצוע הסיעוד כמקצוע נדרש שאפשר להתמיד בו עד גיל פנסיה ואף מעבר (כמו שני ההורים שלי).
בהייטק קשה לי לראות את עצמי ממשיך אחרי גיל 60 (אם לא אהיה חלק מתוכנית צימצומים), הפיקים של הלחץ בעבודה, הצורך בהתחדשות, לא להשאר מאחור, להיות תמיד מעודכן בטכנולוגיות החדשות, הבינה המלאכותית שנכנסה בסערה כ"טכנולוגיה משבשת", העבודה כל ערב בזמן בו העמיתים מארה"ב זמינים, שילוב בית/עבודה שפוגע בחיים המשפחתיים.
השכר מתגמל, אבל מקצוע שוחק.

הטיעונים שלך די ילדותיים, "לא מרשים לי לטוס לחוץ לארץ אז נמאס לי מכם ואני עושה הסבה להייטק"/להעביר כרטיס וכו'.
""והחוכמה היא לא להרוויח כסף ע"י מכירת הזמן שלך אלא ע"י מכירת הכישורים שלך" - זה, די אותו הדבר... גם בתור מתכנת אני מוכר את הזמן שלי.

בלי תואר רלוונטי היום אתה לא תגיע לתפקיד טכני טוב כנראה.
עם אינפיניטי או משהו כזה אולי, אבל גם אז זה תפקידים כנראה קצת פחות טובים ושכר נמוך. וגם הם יכולים לא לקבל אותך, או לקבל אותך ולהעיף אותך אחרי חצי שנה, ואתה תהיה בסביבות שנה בלי שכר בכלל.
ולתפקיד לא טכני (ניהול מוצר וכדומה) גם אין לך כל כך סיכוי, מגיעים לזה בדרך כלל עם רקע רלוונטי כלשהו.
בכלל לא נשמע שאתה מתאים לתחום הזה אם "לשבת לתכנת לבד" זה לא משהו שאתה רואה את עצמך עושה.

אם אתה בטוח ב100% שנמאס לך מכל המערכת הרפואית (וזה נשמע לי כמו משהו די ילדותי להגיד, אם כל הניסיון שלך הוא במערכת הזאת זה המסלול הכי טבעי להמשיך בו) אז הייתי הולך במקומך על כיוונים אחרים מהייטק.

הנקודה מבחינתי ששברה את גב הגמל היתה שאמרו לנו מהנהלת בית החולים שבימים אלה אין אפשרות לצוותים רפואיים לטוס לחו"ל לחופשה עקב הנחיות משרד הבריאות. אמנם נכון שכמעט ואין טיסות יוצאות מישראל כרגע, אבל בהחלט יש אנשים שמצאו את הדרך לטוס ע"י מעבר לסיני/טיסה קצרה לאתונה/רומא וכו' ומשם הלאה - אבל מאחר ואני איש צוות רפואי אני צריך להיענש ולהישאר בארץ. מבחינתי הגיעו מים עד נפש.
דווקא זו סיבה שנשמעת הגיונית לאיסור טיסה.
בהייטק יכולים לסרב לבקשת חופשה בגלל דדליין צפוי או פרוייקט/לקוח חשוב. אפילו קרה לי שאישרו לי חופשה, הזמנתי כרטיסים ואז שבועיים לפני ביקשו ממני לקצר.
אם אתה רוצה לעזוב את המקצוע, תעזוב, אבל מהסיבות הנכונות.
האם התחום מעניין אותי? עם יד על הלב - לא עד כדי כך.
עם יד על הלב, יהיה לך קשה לעבור ראיון. יצא לי לראיין כל כך הרבה אנשים שחושבים שזה שהם סיימו תואר/קורס יאפשר להם להשתלב כשבפועל חלק ניכר מהמקצוע זה היכולת ללמוד ולהתפתח מעבר לידע הבסיסי. כמובן שתוכל למצוא עבודה אבל כנראה לא במקומות שמשלמים ״משכורת הייטק״, יש הרבה חברות של גולגלות, שם מפתחים יכולים להרוויח שכר שלא רחוק מהמינימום....
כמובן שיש גם מקרים אחרים, יצא לי לפגוש כמה וכמה אנשים שגילו בהפתעה שהם דווקא ממש אוהבים את המקצוע, אפילו מכירה עובדת סוציאלית שלא דימיינה כמה שהיא תהנה לפתח והיא תותחית על. אבל אם אתה חושב שתוכל להצליח עם חצי כח, זה לא סביר.
מצד שני, תמיד תוכל לחזור לבית חולים או לחברות פרטיות שמציעות ליווי של אח.

גם אם המקום יצליח למצוא לי משרה - עדיין מדובר בשנתיים של שכר נמוך, ושההשמה היא בעיקר בחברות בטחוניות - האם הניסיון במקומות כאלה יהיה ניסיון "איכותי"?
דווקא הם עובדים עם הרבה חברות שהן לא בטחוניות ובכל מקרה, לפתח מערכת טילים או ניתוח נתונים זה ניסיון איכותי, כן.

אני מתחום מכשור רפואי ב"הייטק" (כיום עובד בהשקעות בתחום)- יש בארץ תעשיה משמעותית של מכשור רפואי ופארמה, כולל חברות הזנק (סטארט-אפים), חברות גדולות יותר וחברות שנותנות שירותים כקבלני משנה בתחום. אני מאמין שתוכל למצוא מקום בתחום השירותים הקליניים. יש חברות שנותנות שירותי רגולציה (CRO) בעיקרם עריכה ובקרה של ניסויים קליניים. אני מכיר מקרים שמי שעסק בתחום הסיעודי ועבר לעבוד בתחום של מתן שירותים קליניים - שם זה עבודה בסביבה המוכרת לך (בית חולים) אבל ללא הלחץ (הלחץ מגיע מכיוונים אחרים).

הטיעונים שלך די ילדותיים, "לא מרשים לי לטוס לחוץ לארץ אז נמאס לי מכם ואני עושה הסבה להייטק"/להעביר כרטיס וכו'.
""והחוכמה היא לא להרוויח כסף ע"י מכירת הזמן שלך אלא ע"י מכירת הכישורים שלך" - זה, די אותו הדבר... גם בתור מתכנת אני מוכר את הזמן שלי.
אם תקרא שוב את מה שכתבתי תראה שזה לא ש"אני לא יכול לטוס אז ביי, היה נעים", יש תהליך ארוך שקדם לזה. יש גם הבדל בין לא לטוס בגלל איזה דדליין נקודתי בעבודה שיש לו תאריך מוגדר לבין מצב בטחוני שאלוהים יודע מתי ייגמר, ופשוט אומרים לך באופן גורף "אם אתה מחזיק במקצוע מסוים אתה מנוע מלטוס". בכל מקרה זה פחות העניין כאן ובסופו של דבר אין לי מה לעשות אלא להתיישר לפי זה, אבל לא נראה לי שהיית מתלהב מזה אם היית בנעליים שלי.

לגבי עניין מכירת הזמן/כישורים - בוא, דיי ברור מה הכוונה שלי. אתה בתור מתכנת לא מרוויח שכר שעתי, וזה לא שאם הגעת באיחור לעבודה אתה מרוויח קצת פחות, או יכול להישאר לשעות נוספות וככה להרוויח קצת יותר. כל המודל אצלך שונה לחלוטין - אתה מקבל שכר גלובלי, יש לך משימות לבצע, עמדת בהן? אחלה. אתה נמדד לפי תפוקה ולא לפי כמה שעות שהית בבית החולים (או במשרד/בבית בעמדת העבודה במקרה שלך).

אם אתה בטוח ב100% שנמאס לך מכל המערכת הרפואית (וזה נשמע לי כמו משהו די ילדותי להגיד, אם כל הניסיון שלך הוא במערכת הזאת זה המסלול הכי טבעי להמשיך בו) אז הייתי הולך במקומך על כיוונים אחרים מהייטק.
לא ברור למה אתה קורא "ילדותי" למיצוי של המקום שאתה נמצא בו ולרצון לעשות שינוי, כל יומיים יש כאן אנשים שמספרים על המסע שלהם והרצון לעשות shift למשהו חדש, לעיתים קרובות חדש לגמרי. אנחנו חיים בעולם שבו הרבה אנשים כבר לא נשארים בתחום אחד כל הקריירה. כמו שיש אנשים שנמאס להם מההייטק/נמאס להם להיות עורכי דין/נמאס להם להיות בתחום הבניין וכו', יש גם אנשים שנמאס להם ממערכת הבריאות. לא חושב שזה כזה מפתיע.

בכל מקרה תודה על התגובה.

אני מתחום מכשור רפואי ב"הייטק" (כיום עובד בהשקעות בתחום)- יש בארץ תעשיה משמעותית של מכשור רפואי ופארמה, כולל חברות הזנק (סטארט-אפים), חברות גדולות יותר וחברות שנותנות שירותים כקבלני משנה בתחום. אני מאמין שתוכל למצוא מקום בתחום השירותים הקליניים. יש חברות שנותנות שירותי רגולציה (CRO) בעיקרם עריכה ובקרה של ניסויים קליניים. אני מכיר מקרים שמי שעסק בתחום הסיעודי ועבר לעבוד בתחום של מתן שירותים קליניים - שם זה עבודה בסביבה המוכרת לך (בית חולים) אבל ללא הלחץ (הלחץ מגיע מכיוונים אחרים).
מכיר קצת את התחומים האלה, הם בהחלט מהווים אופציה, העניין הוא שאני לא בטוח שאני רוצה להמשיך להגיע לבתי חולים אבל פשוט בכובע אחר. אני מעדיף סביבה אחרת להעביר בה את רוב שעות הערות שלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מעדיף סביבה אחרת להעביר בה את רוב שעות הערות שלי.
לגיטימי ביותר, אני תמיד בעד :)
אבל אתה כורך את זה גם ברצון להגיע מהר למשכורת גבוהה יותר ממה שאתה משתכר עכשיו וזה קצת פנטזיה. ואתה רוצה להרוויח משכורת גבוהה אבל גם שלא יציקו לך מעבר לשעות העבודה שנקבעו מראש, וזאת כבר פנטזיה גדולה. ואתה גם רוצה משכורת גלובאלית בלי שעות עבודה בשעות הערב ובלי להעסיק את הראש בשום דבר שקשור לעבודה מעבר לאותן שעות שנקבעו - זה ממש לא מציאותי.

תנסה לתעדף ולדרג מה הכי חשוב לך נכון לשלב שאתה נמצא בו היום - הכנסות נטו הביתה, איזון בית-עבודה, התפתחות אישית, שינוי עבודה - ולתכנן על פי זה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
נ שמירה על תושבות מס ישראלית אחרי מעבר לחו"ל מיסים 24
מ מעבר לעולם ההיטק התפתחות אישית 6
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
D כדאיות מעבר מפוליסה ותיקה עם מקדם 157 לפוליסה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
M לפני מעבר לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V מעבר בין מכשירים פנסיוניים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
מ IBKR - מעבר לחשבון משותף, וסעיף אריכות ימים בברוקר ישראלי שוק ההון 18
algo.il מעבר למערכת פתוחה - רלוונטי רק לבתי מסחר בישראל? שוק ההון 1
N מעבר לIRA - הפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ToshavHozerVatik מעבר מקופת גמל ישנה לאפיק השקעה שאינו PFIC שוק ההון 2
V מעבר חלק מהתיק מ IBKR לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M משיכת פיצויים לאחר מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ארי הסוחר מעבר למערכת מסחר פתוחה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א רוצה למנוע מעבר לעוסק מורשה מיסים 15
B דיסקונט מנסים להקשות על מעבר ל-IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
V מעבר בנק באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
BittLover מעבר לבית מסחר גדול שוק ההון 3
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מעבר ל-IRA ומחקי מדד משלימים ל-S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
ה מעבר עבודה במהלך השנה מיסים 15
T מעבר למגורים לבד התפתחות אישית 13
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P מעבר מברוקר, טפסי 867 וכו' ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א מעבר בין עבודות מיסים 7
M מעבר בית השקעות - אזרחות ארה"ב מיסים 10
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
W מעבר לניהול צוות התפתחות אישית 8
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ש מעבר בתי השקעות שוק ההון 6
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
K מעבר סניף באותו בנק אוף טופיק 8
ז התייעצות: מעבר למדדי מניות ואגחי"ם שוק ההון 57
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
L מעבר ל IRA אקטיון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Mitrailleuse מעבר לIRA בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה