• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA

יובל ממודיעין

משתמש רגיל
דירוג
62
שלום,
יש לי סכום של כ 170 אלף בפוליסת חיסכון הכשרה מסלול מנייתי. הפקדתי 120 אלף ב2021 והתיק עלה ב 40 אחוזים. דמי ניהול של 1.1 אחוז בערך.
יש לי גם IRA בניהול אישי דמי ניהול 0.5 אחוז משקיע במדדים רובו מנייתי (כנראה שאפשר לעשות משא ומתן להורדת דמי הניהול).

השאלה שלי, האם ישתלם לי לפדות את פוליסת החיסכון, לשלם את המס, ולהעביר את הסכום לIRA? האם היתרון של הטבת המס בתיק IRA בזמן הפנסיה עולה על ההפסד של פדיון הפוליסה? אני בגיל 55 ואני מתכוון להשאיר את הIRA לפחות 15 שנה וכשאצטרך אקח קצבה. האם לפוליסת חיסכון יש יתרונות אחרים מאשר מעבר מסלולים ללא אירוע מס?

תודה.

לא מייעץ ולא ממליץ ולא איש מקצוע, אבל לדעתי בתנאים שציינת ברור שעדיף לעבור.
ההפקדה שתעשה לקופת גמל (בין אם IRA או מנוהלת) תיצבע ברובה (או כולה, אם יש לך גם הפקדות שוטפות מספיק גבוהות מהמשכורת) כקצבה מוכרת פטורה ממס לפי תיקון 190. כך שבעתיד כשתמיר לקצבה תהנה גם מפטור ממס רווחי הון וגם מפטור על הקצבה.

לעומת זאת, אם אתה נשאר במכשיר הקיים אתה גם משלם דמי ניהול גבוהים, וגם תצטרך בסופו של דבר לשלם מס רווחי הון לפני ההמרה לקצבה.

החיסרון היחיד שאני (הלא מקצועי, כזכור) יכול לחשוב עליו הוא שאם פתאום תצטרך את הכסף ב 5 שנים הקרובות (לפני גיל 60) אז אתה בבעיה כי המס במשיכה הוא מס שולי על כל הסכום (במקום מס רווחי הון רק על הרווח).

אם זה חשש רלוונטי ואין לך מספיק חסכונות אחרים למצב כזה, אז אפשרות אחרת היא לבצע את המעבר בגיל 60 או קרוב יותר אליו.

שלום,
יש לי סכום של כ 170 אלף בפוליסת חיסכון הכשרה מסלול מנייתי. הפקדתי 120 אלף ב2021 והתיק עלה ב 40 אחוזים. דמי ניהול של 1.1 אחוז בערך.
יש לי גם IRA בניהול אישי דמי ניהול 0.5 אחוז משקיע במדדים רובו מנייתי (כנראה שאפשר לעשות משא ומתן להורדת דמי הניהול).

השאלה שלי, האם ישתלם לי לפדות את פוליסת החיסכון, לשלם את המס, ולהעביר את הסכום לIRA? האם היתרון של הטבת המס בתיק IRA בזמן הפנסיה עולה על ההפסד של פדיון הפוליסה? אני בגיל 55 ואני מתכוון להשאיר את הIRA לפחות 15 שנה וכשאצטרך אקח קצבה. האם לפוליסת חיסכון יש יתרונות אחרים מאשר מעבר מסלולים ללא אירוע מס?

תודה.
דני הניהול שאתם משלם להכשרה גבוהים מאוד. אמורים להיום 0.8-0.9!!
טלפן מחר בבוקר לדרוש הנחה.

זה כסף פנסיוני? או חיסכון שהפקדת לפוליסת חיסכון?
אם זה השני אין לך אפשרות להפקיד אותו ב IRA
הוא לא מדבר על ניוד אלא על לפדות את הפוליסה, כך שיהיה לו מזומן בחשבון בנק, ואז להפקיד את המזומן הזה לקופת גמל, מה שתמיד אפשר לעשות.

הוא לא מדבר על ניוד אלא על לפדות את הפוליסה, כך שיהיה לו מזומן בחשבון בנק, ואז להפקיד את המזומן הזה לקופת גמל, מה שתמיד אפשר לעשות.
קופת גמל מגלמת הטבת מס, לא ניתן להפקיד כל מה שרוצים, בטח לא ל ira.

דני הניהול שאתם משלם להכשרה גבוהים מאוד. אמורים להיום 0.8-0.9!!
טלפן מחר בבוקר לדרוש הנחה.
עדיין לא ענו לי אם כדאי לפדות את הפוליסה, לשלם את המס, ואת הכסף להפקיד בIRA.
אין טעם לנסות להוזיל את הדמי ניהול ל 0.9 כיוון שכרגע הם 0.9 אבל כנראה על הדמי ניהול הרשמיים מתווספים עוד 0.1 אחוזים נוספים משום מה, אבל זו לא הבעיה, אם עדיף לי למשוך, אין לי טעם להתווכח על הדמי ניהול. זו קופה ללא הטבת מס ולכן בעתיד כשהסכום יהיה הרבה יותר גבוה, ההפסד על הטבת המס יהיה יותר כואב.
אני חושש לפדות כיוון שאני לא יודע אם יש יתרונות נוספים לפוליסת חיסכון שאני לא מודע אליהם ואז יצא שכרי בהפסדי.

אם הוא קרוב לגיל 60 ויודע כבר מעכשיו שהוא ירצה לייעד את הכסף הזה לקצבה, לא כדאי להפקיד לגמל תיקון 190 וכך לחסוך מס רווחי הון על הרווחים שיהיו עד ההמרה לקצבה + לקבל קצבה מוכרת פטורה ממס? ואם כן, אז למה לא ב IRA?

אם הוא קרוב לגיל 60 ויודע כבר מעכשיו שהוא ירצה לייעד את הכסף הזה לקצבה, לא כדאי להפקיד לגמל תיקון 190 וכך לחסוך מס רווחי הון על הרווחים שיהיו עד ההמרה לקצבה + לקבל קצבה מוכרת פטורה ממס? ואם כן, אז למה לא ב IRA?
אני אישית לא בעד לנעול כסף אם לא ממש חייבים.
אתה אולי חוסך במיסים אבל משלם בדמי ניהול + נפרד מהכסף לעולמים.
IRA זה בזבוז של זמן ולא ממש חוסך כסף, אפשר להשיג תנאים טובים מאד היום במסלולים מנוהלים (גם פסיביים).
בנוסף אני לא ממש מבין את המנגנון לפטור ממס בקצבה ב190, בגמל להשקעה הוא מובן לי ונראה לי יותר כלכלי.

לדעתי נכתבה כאן טעות פטור ממס לגמל לפי תיקון 190.
הנכון הוא מס נומינלי 15% בשונה מ25% ריאלי במסלולים אחרים כולל פוליסת חיסכון.

ה"פטור ממס" רק אם מושכים את הכסף כקיצבה.

יש 2 תנאים לזכאות להטבת גמל תיקון 190:
גיל + קצבה מינימלית המתעדכנת מעת לעת - סביב 5012₪.

בנוסף אני לא ממש מבין את המנגנון לפטור ממס בקצבה ב190, בגמל להשקעה הוא מובן לי ונראה לי יותר כלכלי.
בהמרה לקצבה אין הבדל בין גמל להשקעה לבין תיקון 190. כל הסכום הצבור הופך לקצבה פטורה, בלי שמנוכה מס רווחי הון קודם.

ההבדלים הם רק במשיכה הונית: בגמל להשקעה ניתן למשוך בכל שלב במס רווחי הון של 25% ריאלי.
בתיקון 190 משיכה לפני גיל 60 חייבת במס שולי על כל הסכום, אחרי גיל 60 מס רווחי הון 15% נומינלי, אבל מותנה בקיום של קצבה מינימלית של כ 5000 ש"ח.

בהמרה לקצבה אין הבדל בין גמל להשקעה לבין תיקון 190. כל הסכום הצבור הופך לקצבה פטורה, בלי שמנוכה מס רווחי הון קודם.

ההבדלים הם רק במשיכה הונית: בגמל להשקעה ניתן למשוך בכל שלב במס רווחי הון של 25% ריאלי.
בתיקון 190 משיכה לפני גיל 60 חייבת במס שולי על כל הסכום, אחרי גיל 60 מס רווחי הון 15% נומינלי, אבל מותנה בקיום של קצבה מינימלית של כ 5000 ש"ח.
כלומר הפקדתי 100M ש"ח לגמל 190 אני יכול למשוך את זה לפי מקדם X בפטור ממס? לא נשמע לי הגיוני בכלל.

אכן (או לפחות, זה מה שאני מבין).

למה לא?
1. כי זו פרצת מס גדולה וללא תקרה.
2. כי בקרן פנסיה רגילה זה לא ככה, למה שב190 זה יהיה ככה?

1. כי זו פרצת מס גדולה וללא תקרה.
א. זאת לא פרצת מס. זאת הטבה מאוד מוגבלת
ב. אני לא בטוח שאין תקרה.
2. כי בקרן פנסיה רגילה זה לא ככה, למה שב190 זה יהיה ככה?
למה זה לא ככה?
זה ככה גם בפנסיה רגילה - כספים שאתה מפקיד "מעל התקרה" (עזוב שניה איזה תקרה, אבל לצורך העניין בקירוב טוב כל כסף שאתה מפקיד שלא קיבלת עליו הטבת מס בהפקדה) אתה יכול למשוך (כקצבה) ללא מס.

א. זאת לא פרצת מס. זאת הטבה מאוד מוגבלת
ב. אני לא בטוח שאין תקרה.

למה זה לא ככה?
זה ככה גם בפנסיה רגילה - כספים שאתה מפקיד "מעל התקרה" (עזוב שניה איזה תקרה, אבל לצורך העניין בקירוב טוב כל כסף שאתה מפקיד שלא קיבלת עליו הטבת מס בהפקדה) אתה יכול למשוך (כקצבה) ללא מס.
אני התפלאתי רק לגבי התקרה, ויש תקרה:

החיסרון היחיד שאני (הלא מקצועי, כזכור) יכול לחשוב עליו הוא שאם פתאום תצטרך את הכסף ב 5 שנים הקרובות (לפני גיל 60) אז אתה בבעיה כי המס במשיכה הוא מס שולי על כל הסכום (במקום מס רווחי הון רק על הרווח).
(סליחה שנכנס לדיון בין @אורי ג. ל- @roneng )
אני לא מכיר שהמס בקופ״ג (גם רגילה וגם לחיסכון) הוא שולי אם המשיכה לפני גיל 60.
בטוחים בזה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
W מעבר לניהול צוות התפתחות אישית 8
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ש מעבר בתי השקעות שוק ההון 6
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
K מעבר סניף באותו בנק אוף טופיק 8
ז התייעצות: מעבר למדדי מניות ואגחי"ם שוק ההון 57
L מעבר ל IRA אקטיון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Mitrailleuse מעבר לIRA בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
F מעבר מחל"ת לאבטלה בהקשר של זכאות לאבטלה צרכנות פיננסית 6
ק מעבר לפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H מעבר משכיר לעצמאי יזמות והגדלת הכנסות 1
iLikeLemons פנסיה - מעבר מסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D מעבר חברה פרטית לחו"ל מיסים 9
ה מעבר לספק גז אחר צרכנות פיננסית 1
E שאלות בנושא מעבר דירה והשכרת דירה אוף טופיק 25
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
boredwhitecollar מעבר מבנק לבית השקעות שוק ההון 7
א מעבר ברוקרים ב IRA- דרך גלובלנט צרכנות פיננסית 0
א מעבר בין עבודות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F מעבר פנסיה מהפניקס להראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P מעבר מביטוח מנהלים לקופת גמל או לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ מעבר לדלפק שוק ההון 0
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J מעבר דירה לעיר אחרת. התפתחות אישית 4
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
א מעבר מביטוח מנהלים עם מקדם גבוה מובטח לקרן פנסיה במסלול סנופי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מעבר מהמרכז (לא רחוק) אוף טופיק 8
O אשמח להכוונה ממי שהתנסה בזה מעבר מחשבון קאש למארגין בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
O מעבר ברוקר שוק ההון 0
H מעבר לבית השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M מעבר לעריכת דין מראיית חשבון התפתחות אישית 8
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
A מעבר ללא מס בין מסלולים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 1
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
ETF Shark מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'? נדל"ן 16
I מעבר לדירה - קניית מוצרים בזול צרכנות פיננסית 6
T מעבר מibi ל ib העולמית עם קרן שקלית שוק ההון 3
I מעבר בנק לפני כיסוי מלא של הלוואת הטבה פוסטים מאיכות נמוכה 0
E מעבר מתוכנן לחו"ל שוק ההון 4
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1