• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שמירה על תושבות מס ישראלית אחרי מעבר לחו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא ניסיםם
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ניסיםם

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם,

עברתי למזרח אסיה לפני שנתיים, אבל מעוניין לשמור על תושבות מס ישראלית ממספר סיבות:

1. אני מחזיק בVT, ואם אשאר אזרח ישראל אצטרך לשלם 25% דיבידנדים לארה"ב במקום 30%. לא מעוניין לקנות קרנות איריות כי כבר צברתי הרבה רווחים בVT ולא רוצה אירוע מס.
2. ההוצאות החודשיות שלי הם בערך 3000 שקל בחודש, אז אוכל להשתמש בנקודות הזיכוי שלי כדי לקזז בעתיד מיסים ממכירת מניות (כיום אני חי על דיבידנדים וגם זה מספיק).
3. אני לא מתכנן לעבוד או לייצר הכנסות עד גיל הפנסיה (אני בן 35). בפנסיה אוכל לחיות מהקרן פנסיה שצברתי בישראל בזמן שעבדתי שם.

האם אפשרי לשמור על תושבות מס ישראלית בעתיד?

תודה

להבנתי, אם אתה נמצא במדינה מעל חצי שנה אז אתה תושב מס של אותה מדינה בנוסף להיותך תושב מס ישראלי.
מה שגורר תשלום מס כפול או שימוש ברואי חשבון/עורכי דין על מנת לקבל החזרים על המיסוי הכפול.

בשביל זה עדיף לנתק רשמית את התושבות בישראל.

להבנתי, אם אתה נמצא במדינה מעל חצי שנה אז אתה תושב מס של אותה מדינה בנוסף להיותך תושב מס ישראלי.
מה שגורר תשלום מס כפול או שימוש ברואי חשבון/עורכי דין על מנת לקבל החזרים על המיסוי הכפול.

בשביל זה עדיף לנתק רשמית את התושבות בישראל.
אני חי במדינת עולם שלישי בה אף אחד לא משלם מיסים על הכנסות מחו"ל, במיוחד לא זרים. אפילו בפורומים מסויימים שבהם זרים ניסו לשלם מיסים מעבר לשורת הדין הם לא הצליחו. אם בעתיד זה ישתנה, אולי אחשוב על זה.

כרגע יותר מעניין אותי אם אוכל להישאר תושב מס בישראל.

תוצאה ראשונה בגוגל

תושב ישראל השוהה בחו"ל​

• אדם יכול להמשיך ולהיחשב תושב ישראל גם אם הוא שוהה בחו"ל, בתנאי ששהותו בחו"ל היא זמנית (לצורך לימודים, טיול, עבודה וכו') וכל עוד מרכז חייו ממשיך להיות בישראל.
  • המוסד לביטוח לאומי מכיר, בדרך כלל, באדם כתושב ישראל במשך 5 השנים הראשונות ליציאתו מהארץ.
  • כעבור 5 שנים האדם מתבקש להוכיח כי שהותו בחו"ל עדיין זמנית ומרכז החיים שלו ממשיך להיות בישראל.
    • לשם כך עליו למלא שאלון לקביעת תושבות לשוהה בחו"ל ולצרף אליו הוכחות.
    • את השאלון יש לשלוח לסניף המוסד לביטוח לאומי
    • ניתן לפנות בשאלות ובירורים לטלפון *6050 או 04-8812345
    • מוקד טלפוני למתקשרים מחו"ל: 972-8-9369669
  • המוסד לביטוח לאומי רשאי לבחון את התושבות של אדם גם לפני שמלאו 5 שנים לשהותו בחו"ל, למשל במקרים אלה:
    • האדם עצמו יזם פנייה למוסד לביטוח לאומי כדי להוכיח כי מרכז חייו עבר לחו"ל.
    • למוסד לביטוח לאומי יש מידע שממנו עולה לכאורה, שהאדם חדל להיות תושב ישראל גם לפני שחלפו 5 שנים ממועד יציאתו מהארץ.
  • תושב ישראל ששוהה בחו"ל חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות למוסד לביטוח לאומי, גם בתקופת שהותו בחו"ל.
  • במקרים מסוימים מתאפשרת שמירת זכויות בביטוח הלאומי במעבר בין מדינות אמנה.

• קישור לאתר כל זכות https://www.kolzchut.org.il/he/תושב...P19mVt6jGDhqYkbMlZLg.WF3obl2IDtqgvMFRqVdYkD5s
מניסיון אישי אחרי 4 שנים מנתקים את התושבות בלי לשאול אותך אפילו שהמשכתי לשלם ביטוח לאומי. יכול להיות שדברים השתנו אבל ככה זה היה לפני 13 שנה בערך. הייתי אז סטודנטית עניה אז לא היו לי שום אירועי מס שדרשו דוחות.

אתה צריך לברר אם במדינה שאתה חי בה יש אמנת מס עם ישראל. אם כן התשלום הגבוה לוקח (אז אם גם ככה משלם 25% בישראל לא יקחו לך עוד מיסים על רווחים) אבל כמו שציין חתול לילה צריך להגיש דוח במדינה בה אתה חי. יש לך שם אזרחות ? אישור עבודה ?את עובר בין מדינות בלי מרכז חיים קבוע ?

מניסיון אישי אחרי 4 שנים מנתקים את התושבות בלי לשאול אותך אפילו שהמשכתי לשלם ביטוח לאומי.
את התייחסת בעיקר לתושבות לפי ביטוח לאומי, שזה לא אותו דבר כמו תושבות מס (אם כי יש קשר הדוק בין הדברים)

תוצאה ראשונה בגוגל

תושב ישראל השוהה בחו"ל​

מניסיון אישי אחרי 4 שנים מנתקים את התושבות בלי לשאול אותך אפילו שהמשכתי לשלם ביטוח לאומי. יכול להיות שדברים השתנו אבל ככה זה היה לפני 13 שנה בערך. הייתי אז סטודנטית עניה אז לא היו לי שום אירועי מס שדרשו דוחות.

אתה צריך לברר אם במדינה שאתה חי בה יש אמנת מס עם ישראל. אם כן התשלום הגבוה לוקח (אז אם גם ככה משלם 25% בישראל לא יקחו לך עוד מיסים על רווחים) אבל כמו שציין חתול לילה צריך להגיש דוח במדינה בה אתה חי. יש לך שם אזרחות ? אישור עבודה ?את עובר בין מדינות בלי מרכז חיים קבוע ?
ביטוח לאומי ניתקתי ישר אחרי שעזבתי את ישראל, לא רואה יתרון בזה בכלל.

מס הכנסה הוא הנושא העיקרי ולא מצאתי בגוגל או בשום מקום אחר תשובה קונקרטית על שמירת תושבות מס אחרי הרבה שנים. רוב הדיונים הם על אנשים שרוצים לנתק תושבות מס כי יש להם הכנסות גבוהות בחו"ל. אני חי על הכנסות נמוכות מדיבידנדים ולא מעוניין לעבוד.

אני חי פה כי אני נשוי למקומית ויש לי ויזת נישואים.

כן, עשיתי את הסימולציה. יש לי יותר מדי רווחים בVT. באיריות זה 15% אבל פחות משתלם לי.
לפי הנתונים שנתת יש לך בערך 2.2M אז אתה יכול לחלק את ההנזלה לשנתיים כדי לא לשלם מס יסף ואת מס רווחי ההון להקטין ל- 15% כמו שמוסבר פה. אתה יכול להחליף לאירית צוברת ולמכור כל שנה את אותם 36K, אולי גם ליצור תמהיל עם כמה מניות דיבידינד ממדינות שלא מנכות במקור (בריטניה, סינגפור, קריביים). בתחושה שלי בלי לדעת כמה הרווח הצבור אני חושב שכדאי לך לתת עוד מבט בסימולציה.

זה עוד לפני שדיברנו על מס עזבון שאולי פתאום יהיה רלוונטי.

שלום לכולם,

עברתי למזרח אסיה לפני שנתיים, אבל מעוניין לשמור על תושבות מס ישראלית ממספר סיבות:

1. אני מחזיק בVT, ואם אשאר אזרח ישראל אצטרך לשלם 25% דיבידנדים לארה"ב במקום 30%. לא מעוניין לקנות קרנות איריות כי כבר צברתי הרבה רווחים בVT ולא רוצה אירוע מס.
2. ההוצאות החודשיות שלי הם בערך 3000 שקל בחודש, אז אוכל להשתמש בנקודות הזיכוי שלי כדי לקזז בעתיד מיסים ממכירת מניות (כיום אני חי על דיבידנדים וגם זה מספיק).
3. אני לא מתכנן לעבוד או לייצר הכנסות עד גיל הפנסיה (אני בן 35). בפנסיה אוכל לחיות מהקרן פנסיה שצברתי בישראל בזמן שעבדתי שם.

תודה
בפקודת מס הכנסה בסעיף ההגדרות - תושבות ישראלית של יחיד היא של מי שמרכז חייו בישראל.

הפקודה מונה רשימה של מבחנים לקביעת מקום מרכז החיים.

בנוסף יש בסעיף ההגדרות חזקות הניתנות לסתירה מי נחשב כתושב ישראל - לפי ימי שהייה.

מדובר בחזקות הניתנות לסתירה הן על ידי פקיד השומה והן על ידי הנישום.

יש פסיקה עניפה על כל הנושא הזה.

צריך להעריך את המצב הפרטני שלך בהתאם לימי השהייה ובהתאם לעמידה שלך במבחנים השונים לגבי מרכז חיים. רצוי להתייעץ עם בעל מקצוע.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

לפי הנתונים שנתת יש לך בערך 2.2M אז אתה יכול לחלק את ההנזלה לשנתיים כדי לא לשלם מס יסף ואת מס רווחי ההון להקטין ל- 15% כמו שמוסבר פה. אתה יכול להחליף לאירית צוברת ולמכור כל שנה את אותם 36K, אולי גם ליצור תמהיל עם כמה מניות דיבידינד ממדינות שלא מנכות במקור (בריטניה, סינגפור, קריביים). בתחושה שלי בלי לדעת כמה הרווח הצבור אני חושב שכדאי לך לתת עוד מבט בסימולציה.

זה עוד לפני שדיברנו על מס עזבון שאולי פתאום יהיה רלוונטי.
בפעם האחרונה שבדקתי קרנות איריות, אחרי שקלול העמלות היותר גבוהות שלהן, ההבדל בינן לבין VT הוא זניח לחלוטין אפילו אם אתה רוצה לקנות עכשיו. ובמקרה הספציפי שלי עם הרווחים זה עוד יותר לא שווה התעסקות.

בפקודת מס הכנסה בסעיף ההגדרות - תושבות ישראלית של יחיד היא של מי שמרכז חייו בישראל.

הפקודה מונה רשימה של מבחנים לקביעת מקום מרכז החיים.

בנוסף יש בסעיף ההגדרות חזקות הניתנות לסתירה מי נחשב כתושב ישראל - לפי ימי שהייה.

מדובר בחזקות הניתנות לסתירה הן על ידי פקיד השומה והן על ידי הנישום.

יש פסיקה עניפה על כל הנושא הזה.

צריך להעריך את המצב הפרטני שלך בהתאם לימי השהייה ובהתאם לעמידה שלך במבחנים השונים לגבי מרכז חיים. רצוי להתייעץ עם בעל מקצוע.

השאלה היא אם מס הכנסה אי פעם מנסה להוכיח שמישהו הוא לא תושב ישראל. הוא תמיד מנסה להוכיח ההפך, אפילו אם אתה לא בישראל, כי זה מפיק לו יותר רווחים.

השאלה היא אם מס הכנסה אי פעם מנסה להוכיח שמישהו הוא לא תושב ישראל. הוא תמיד מנסה להוכיח ההפך, אפילו אם אתה לא בישראל, כי זה מפיק לו יותר רווחים.
אם לא תסדר את זה ותשלם מס יציאה אז אתה עלול להמשיך להיות חייב במס ישראלי גם אחרי ניתוק תושבות

אם לא תסדר את זה ותשלם מס יציאה אז אתה עלול להמשיך להיות חייב במס ישראלי גם אחרי ניתוק תושבות
לא חייבים לשלם "מס יציאה" כשמנתקים תושבות כל עוד לא מממשים את הנכס או מוכרים את המניה. וגם אז זה רק מהרווחים שנוצרו כאחוז מזמן היותך תושב מס בישראל.

וגם אם מס הכנסה בעתיד יחייב אותי לנתק תושבות, אפסיד מה שבכל זאת הייתי מפסיד לו הייתי מנתק תושבות עכשיו.

וגם אם מס הכנסה בעתיד יחייב אותי לנתק תושבות, אפסיד מה שבכל זאת הייתי מפסיד לו הייתי מנתק תושבות עכשיו.
לא אם אתה בונה מחדש את התיק רגע לפני מס היציאה, במקרה כזה מס היציאה שלך יהיה 0

יכולים להיות מקרים שרשות המסים תנסה לטעון שאדם הוא תושב חוץ ולא תושב ישראל.

לדוגמא - אדם מוכר דירה יחידה בישראל בפטור ממס שבח כאשר הוא היה בעלים של דירת מגורים בחו"ל במדינה שבה הוא מתגורר.

הנישום טוען שבעת המכירה הוא היה תושב ישראל ולכן הוא זכאי לפטור. הטענה שלו מאחר שהוא היה תושב ישראל יש להתעלם מהדירה בחו"ל.

רשות המסים טוענת מנגד שהוא היה תושב חוץ בזמן המכירה והוא לא זכאי לפטור ממס שבח - הואיל ויש בבעלות אותו נישום דירת מגורים במדינת התושבות.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
שמירה על ערך כסף לאזרח אמריקאי צרכנות פיננסית 0
G שמירה על ערך הכסף שוק ההון 1
T שמירה על הפרטיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Dinoman עמלות ודמי שמירה בברוקרים אצל SLICE הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה שמירה על חברים אוף טופיק 16
G שמירה על שפיות בתקופה זו אוף טופיק 33
S שמירה על כסף שיושב בעו"ש שוק ההון 3
ע המלצה לפלח ״חירום״ - שמירה על כח הקנייה במינימום סיכון שוק ההון 6
U ניוד קופת גמל ישנה לפני תיקון 3 - שמירה על תנאים שוק ההון 22
yossik איך אפשר לשלב את החיים המודרניים בעיר יחד עם שמירה על הטבע אוף טופיק 2
DiverGirl שמירה על רכב לאורך זמן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
B ניתוק תושבות, ותיק השקעות מיסים 1
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
Dim שינוי תושבות מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
S משיכת כספי פיצויים לאחר ניתוק תושבות ללא ת.ז בתוקף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
S התנהלות מול הבנק עם משכנתא לאחר ניתוק תושבות נדל"ן 1
B תיק השקעות וניתוק תושבות שוק ההון 3
A רילוקיישן - מתי לנתק תושבות? מיסים 0
א ניתוק תושבות מס .vs גרירת הפסדי הון + הותרת קרן השתלמות עצמאי מיסים 6
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
C ניתוק תושבות לפי מבחן חזקת הימים צרכנות פיננסית 21
H המשך הפקדות לקרן פנסיה אחרי ניתוק תושבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 12
O ניתוק תושבות במס הכנסה והכנסה מלקוחות ישראלים מיסים 2
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
י חשבון בנק בחו"ל (תושבות ישראלית) שוק ההון 7
T השקעה בשוק ההון בארצות הברית ללא אזרחות/תושבות שוק ההון 3
ד תשלום מס על RSU כשעושים ניתוק תושבות מיסים 1
S סוגיות במילוי דוח שנתי כאשר טוענים לתושבות חוץ (ניתוק תושבות). מיסים 1
M ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה מיסים 8
א אזרחות זרה, תושבות ודרכון זר פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 106
Y חתימה על טופס לבנק - "הצהרה בדבר תושבות מס" מיסים 15
M ניתוק תושבות או עוסק פטור מיסים 5
ע לשנות תושבות בחשבון השקעות בישראל שוק ההון 0
א פתיחת תיק השקעות ומיסוי ללא תושבות קבועה מיסים 19
ח ניתוק תושבות שוק ההון 1
ח ניתוק תושבות צרכנות פיננסית 4
T ניתוק תושבות ומיסוי טריטוריאלי מיסים 3
ע הצהרת תושבות אצל הברוקר הישראלי שוק ההון 2
Y ניתוק תושבות והשקעה בארץ בתור תושב זר שוק ההון 90
ע ניתוק תושבות מס וסגירת חשבון בברוקר ישראלי שוק ההון 3
bar1 ניתוק תושבות השלכות אוף טופיק 9
S סקר תושבות אוף טופיק 0