מבקש סיוע בנושא הר"מ לצורך גיבוש עמדה סופית טרם פנייה ליועץ פרישה מקצועי.
נכון להיום, אני בגיל 50, קיימת פוליסת ביטוח מנהלים "מניב" בחברת פניקס עם צבירה נוכחית של כ-2.5 מיליון ש"ח ומקדם מובטח של 157.
בהנחה של תשואה ממוצעת שנתית בשיעור 6% (זהה לממוצע הנוכחי ב-20 השנה האחרונות לאחר דמי ניהול), הצבירה הצפויה בעת הפרישה מוערכת בסדר גודל של כ-8 מיליון ש"ח, המשקפת קצבה חודשית צפויה של כ-52,000 ₪ ואף יותר בהמשך כי הפנסיה היא מסוג צוברת.
חסרונה המרכזי של תוכנית זו הוא דמי הניהול הגבוהים, ובמקרה פטירה, קצבת השארים משולמת לתקופה של 120 חודשים בלבד, ולאחר מכן לא מתקבלות קצבאות נוספות.
בנוסף, קיימת פוליסת ביטוח חיים בסך של כ-3 מיליון ש"ח.
במסגרת פוליסת "מניב", במקרה מוות טרם מועד הפרישה, השארים זכאים למלוא הסכום שנצבר בקרן, כאשר ההערכה שלי היא שסך של 5 מיליון ש"ח ("מניב" + ביטוח חיים) יספק את צרכיהם.
בת הזוג מועסקת כמורה במשרד החינוך והפנסיה שמגיעה לה נמוכה יחסית.
הדילמה המרכזית היא בין:
אשמח לתובנות נוספות.
תודה
נכון להיום, אני בגיל 50, קיימת פוליסת ביטוח מנהלים "מניב" בחברת פניקס עם צבירה נוכחית של כ-2.5 מיליון ש"ח ומקדם מובטח של 157.
בהנחה של תשואה ממוצעת שנתית בשיעור 6% (זהה לממוצע הנוכחי ב-20 השנה האחרונות לאחר דמי ניהול), הצבירה הצפויה בעת הפרישה מוערכת בסדר גודל של כ-8 מיליון ש"ח, המשקפת קצבה חודשית צפויה של כ-52,000 ₪ ואף יותר בהמשך כי הפנסיה היא מסוג צוברת.
חסרונה המרכזי של תוכנית זו הוא דמי הניהול הגבוהים, ובמקרה פטירה, קצבת השארים משולמת לתקופה של 120 חודשים בלבד, ולאחר מכן לא מתקבלות קצבאות נוספות.
בנוסף, קיימת פוליסת ביטוח חיים בסך של כ-3 מיליון ש"ח.
במסגרת פוליסת "מניב", במקרה מוות טרם מועד הפרישה, השארים זכאים למלוא הסכום שנצבר בקרן, כאשר ההערכה שלי היא שסך של 5 מיליון ש"ח ("מניב" + ביטוח חיים) יספק את צרכיהם.
בת הזוג מועסקת כמורה במשרד החינוך והפנסיה שמגיעה לה נמוכה יחסית.
הדילמה המרכזית היא בין:
- מעבר לקרן פנסיה חדשה, המאופיינת בדמי ניהול נמוכים יותר ותשואות גבוהות יותר ובמסלול תשלום קצבת שארים של 60% לכל החיים ובמקביל ביטול ביטוח החיים.
- המשך המצב הקיים בשילוב הקטנה הדרגתית של ביטוח החיים עד להגעה לצבירה של 5 מיליון ש"ח בפוליסת "מניב", ודחיית קבלת קצבת הפנסיה של האישה בעשר שנים (מגיל 64 לגיל 74 שלה (77 שלי)). דחייה זו צפויה להכפיל בקירוב את סכום הפנסיה העתידית בשל תשואות ומקדם תשלום נמוך יותר.
- ארבעה ילדים, הצעיר ביותר בן 14.
- נכס מגורים בשווי של 8–9 מיליון ש"ח.
- פוליסות ביטוח הוניות ותיקות, הצפויות להניב עוד כ-600 אלף ש"ח לקראת הפרישה.
- ירושות עתידיות, הצפויות להתקבל במהלך 5–20 השנים הקרובות, בהיקף כולל של 10–15 מיליון ש"ח.
- קרנות השתלמות עם יתרה של כמה מאות אלפי ש"ח.
אשמח לתובנות נוספות.
תודה