ידוע ששכירים זכאים לזיכוי מס בסך 25% מהפרמיה ששולמה לביטוח חיים וגם מאכ"ע.
מה לגבי קרן השתלמות? יש שם על מה לדווח בדו"ח מס השנתי?
אני שואל כי ראיתי שהקרן השתלמות שלי הפיקה לי אישור מס שנתי, אבל בשונה מהאישור מס של ביטוח חיים ואכ"ע, לא מופיעים באילו שדות בדוח המס אפשר למלא.
ראיתי בדוח מס השנתי שיש את שדה מספר 50 "משכורת שבשלה שילם המעביד לקרן השתלמות", זה רלוונטי? יש שדות אחרים? יש בכלל על מה לדווח שם?
וחוץ מזה ראיתי שביטוח לאומי מפיק אישור שנתי למס הכנסה ואישור תשלומים שנתי למס הכנסה, יש שדות רלוונטים להם? כדאי לצרף אותם לדוח כנספחים?
ומה לגבי שדה 52 "לדמי ביטוח לאומי ששולמו בגין הכנסה שאינה הכנסת עבודה"?
ביטוח לאומי הפיק לי שני טפסים, אחד נקרא אישור שנתי למס הכנסה ומופיע בו:
בשנת הכספים 2023 נרשמו בחשבונך בביטוח לאומי כולל קיזוזים מגמלאות הסכומים הבאים:
תשלומים בעד דמי ביטוח לאומי (מקדמות, הפרשי שומה, תוספת הצמדה על הפרשי שומה) בסך: X שח. כמו כן נרשמו תשלומים עבור ביטוח בריאות בסך Y שח.
ובטופס אחר שנקרא תשלומי דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות מופיעה טבלה עם עמודה של תשלומי דמי ביטוח ועם ערך של כמה מאות ש"ח ועוד עמודה שנקראת החזר דמי ביטוח עם ערך 0 ש"ח.
האם משהו מהטפסים האלה רלוונטי לדוח מס השנתי לטובת החזרי מס?
מה לגבי קרן השתלמות? יש שם על מה לדווח בדו"ח מס השנתי?
אני שואל כי ראיתי שהקרן השתלמות שלי הפיקה לי אישור מס שנתי, אבל בשונה מהאישור מס של ביטוח חיים ואכ"ע, לא מופיעים באילו שדות בדוח המס אפשר למלא.
ראיתי בדוח מס השנתי שיש את שדה מספר 50 "משכורת שבשלה שילם המעביד לקרן השתלמות", זה רלוונטי? יש שדות אחרים? יש בכלל על מה לדווח שם?
וחוץ מזה ראיתי שביטוח לאומי מפיק אישור שנתי למס הכנסה ואישור תשלומים שנתי למס הכנסה, יש שדות רלוונטים להם? כדאי לצרף אותם לדוח כנספחים?
ומה לגבי שדה 52 "לדמי ביטוח לאומי ששולמו בגין הכנסה שאינה הכנסת עבודה"?
ביטוח לאומי הפיק לי שני טפסים, אחד נקרא אישור שנתי למס הכנסה ומופיע בו:
בשנת הכספים 2023 נרשמו בחשבונך בביטוח לאומי כולל קיזוזים מגמלאות הסכומים הבאים:
תשלומים בעד דמי ביטוח לאומי (מקדמות, הפרשי שומה, תוספת הצמדה על הפרשי שומה) בסך: X שח. כמו כן נרשמו תשלומים עבור ביטוח בריאות בסך Y שח.
ובטופס אחר שנקרא תשלומי דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות מופיעה טבלה עם עמודה של תשלומי דמי ביטוח ועם ערך של כמה מאות ש"ח ועוד עמודה שנקראת החזר דמי ביטוח עם ערך 0 ש"ח.
האם משהו מהטפסים האלה רלוונטי לדוח מס השנתי לטובת החזרי מס?
נערך לאחרונה ב: