• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מסע של ברנש צעיר

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם הספק של תנובה אמר לי את זה. אומרים שיש עבודות כאלה, אבל מה העבודות האלה, ידידי?
עבודות פיזיות:
פועל בניין
מלצר במסעדה/בר עם מחירים גבוהים ועל זבל,76 שעונגגשגדך
ניקיון בתים, משלמים 70-80 לשעה במרכז

חצי פיזיות:
שליח
שליח וולט

לא פיזיות:
מאבטח, מאפשר גם ללמוד או לעבוד מהמחשב בהרבה מקרים.
מציל, לא פיזי אבל דורש כושר שחייה בשביל הקורס.
איש מכירות טלפוניהיוצ, ניסיון מעולה לא חשוב באיזה תחום תעבוד בעתיד.

יש גם אפשרות לפתוח ערוץ יוטיוב שאולי יצליח ולממן את הטיולים על ידי כך

לאחר זמן רב שלא פרסמתי פה, החלטתי לפרסם תגובה נוספת כיוון שמדובר באירוע שישפיע על חיי.

אתמול, 10 באפריל, רשמו לי משמרת מ־11:00 עד 15:00. יצרו אותה משום שיש יותר מדי אנשי צוות בסופרמרקט. במשמרת זו מחליפים את שאר הקופאיות בהפסקתן כדי שהתור לא יתעכב. באתי והחלפתי את כולן בתורן.
בערב פסח, 7 באפריל, גם עבדתי את אותה משמרת. עבדתי 4 שעות ו־9 דקות. ממה שזכור לי (מדברי המנהלת ולא מהסכם כתוב כלשהו), על משמרת שזנה פחות מ־4 שעות אין מורידים הפסקה, בין 4 ל־6 שעות מורידים רבע שעה, ומעל 6 שעות מורידים חצי שעה.
כששאלתי שלשום את המנהלת אם ינכו לי הפסקה, לא הייתה לה תשובה. ולכן החלטתי היום לצאת לשעה הפסקה – חצי שעה על ערב פסח וחצי שעה על היום. לא ישבתי במשרד כרגיל משום שידעתי שהמנהלת כל הזמן תעיר לי ותצעק עליי. לכן החלטתי "להתחבא" באחד המחסנים, אולם לצערי השומר פטפט עם לקוח וזה הפריע לי לקרוא. הלכתי למקלט בקופת החולים, ולאחר כמה דקות יצאתי משם מחשש שינעלוני בו. היעד האחרון היה פארק ליד המרכז המסחרי שבו נמצא הסופר שאני עובד בו. הפארק איננו רחוק, כשתי דקות הליכה מן הסופר.
ישבתי לי באוויר הצח וקראתי בספר הזיכרונות של אנגלה מרקל. לאחר כחצי שעה המנהלת החלה מתקשרת אליי. פעמיים לא עניתי, ובפעם השלישית הרמתי את השפופרת. לטענתה אסור לצאת מן החנות בזמן ההפסקה. היא אמרה לי ללכת הביתה ושהיא תרשום לי שעת יציאה בעצמה במקום שאחתים לבד. אמרתי: "נו טוב, עברה חצי שעה אז נחזור". אמרתי לה שאני בסך הכול מסתובב במרכזון, דבר שכל העובדים עושים ולא רק בהפסקה. על פי החוק מותר לצאת ממקום העבודה אם ההפסקה על חשבון העובד, ולא אכפת לי משום "ביטוח" – זו בעיה שלהם.
כשחזרתי השומר ואחד הסדרנים שאלו איפה הייתי, וסיפרו כי המנהלת חיפשה אותי בכל החנות. היא התחילה לצעוק עליי, אמרה לי להחתים את עצמי וללכת הביתה, ולבסוף אף צעקה לעיני כל הלקוחות ואנשי הצוות שהיא הזמינה בקשה לשימוע.
אינני יודע מה צופן העתיד, אך היום היה יום קשה עבורי. אני גם לא אקבל שום פיצויים מפני שזה החודש התשיעי שלי. נותרו לי רק שלושה חודשים… יום ראשון יהיה יום מעניין.
אגב לאחרונה המנהלת באמת נטפלת אליי כל הזמן. מתלוננת שאני "מושך זמן", מפצירה בי להחתים יציאה מהר יותר, מחפשת להפיל עליי משימות. אילולא הייתי היחיד שסופג את ההערות האלה, עוד הייתי יכול להבליג. אך ברור שיש להן פן אישי כלפיי. לרוב אני נענה לבקשותיה, למשל שלשום, 9 באפריל, היא ביקשה ממני לפרוק כמה קופסאות מסטיקים. לא רק שהבאתי אותן אלא שקודדתי מחיר על כל אריזת מסטיקים. היו חמש או שש קופסאות ובכל אחת 24 אריזות מסטיקים (זה לא מעט!), ולרוב ממש לא עושים את זה. גם יש שם שלט עם מחירם, אבל כדי שהיא לא תגיד בעתיד שאין עליהן מחיר, עשיתי זאת.
לא ברור לי מה יש לה ממני כל כך. אינני איש מדון; אני תמיד מנסה להתייחס לאנשים כפי שאני הייתי רוצה שיתייחסו אליי. אני תמיד מנסה להיות אדיב ומאופק, מדוע אין מעריכים זאת? איפה ה"קארמה" המובטחת?

כששאלתי שלשום את המנהלת אם ינכו לי הפסקה, לא הייתה לה תשובה. ולכן החלטתי היום לצאת לשעה הפסקה – חצי שעה על ערב פסח וחצי שעה על היום.
מצטער אבל זה ממש לא עובד ככה... בטח ובטח שלא בתקופה כה לחוצה בסופר.
איני בטוח שהמנהלת טועה (ייתכן ובהתנהגותה, אך לא במהות).
בכל אופן, תסתכל על הצד החיובי שבדבר, עבודה בסופר אינה מה שאתה שואף אליו, אולי זה דווקא יקדם אותך למען השגת מטרותיך ופריסת כנפיים, יציאה מאזור הנוחות.

מעבר לכך, תשכיל ללמוד מהאירוע. אלו דמי לימוד זולים מכיוון ואתה "משלם" אותם בעבודה שבכל אופן לא תרצה להמשיך בה. תאר לעצמך שהיית לומד את זה בהתמחות משרד עורכי דין למשל.

הרבה בהצלחה וקח בקלות. יש הרבה דגים (עבודות) בים :)

מצטער אבל זה ממש לא עובד ככה... בטח ובטח שלא בתקופה כה לחוצה בסופר.
זה בהחלט כן. כשדופקים אותך, תדפוק בחזרה.
ולא ברור לי מה הלחץ רלוונטי לדיון. אם הם לא רוצים שאנשים יצאו להפסקה, שישלמו בהתאם. מה גם שכבר לא היה לי איך להשפיע על הלחץ.

יפה שאתה לא אומר מילה על זה שהם עוברים על החוק במדיניות ש״אסור לצאת ממקום העבודה״ בעוד ההפסקה לא משולמת. המוסר שלך לא במקום הנכון.

אגב אני גם הודעתי לאחמ״שית שאני יוצא ולא הייתה שום בעיה מצידה.

נערך לאחרונה ב:
זה בהחלט כן. כשדופקים אותך, תדפוק בחזרה.
ולא ברור לי מה הלחץ רלוונטי לדיון. אם הם לא רוצים שאנשים יצאו להפסקה, שישלמו בהתאם.

יפה שאתה לא אומר מילה על זה שהם עוברים על החוק במדיניות ש״אסור לצאת ממקום העבודה״ אך שההפסקה לא משולמת. המוסר שלך לא במקום הנכון.
מה שאתה מתאר הוא "התעמרות בעבודה"
מכוון שאין חוק אמיתי נגד זה, מה שאתה חווה בשטח הוא התוצאות של היעדרו
במידה ויש איתך אנשים שחווים "העסקה פוגענית" ממקום מסוים, בית המשפט הוא היחיד שמוסמך לקבוע התעמרות כזאת ולפסוק פיצוי אם צריך
תוכל גם למצוא אנשים שעבדו פחות משנה שקיבלו מה ש"מגיע" להם במידה והמעסיק היה מוכן לשמור על יחסי הציבור שלו ולא להכנס לתהליך משפטי

מה שאתה מתאר הוא "התעמרות בעבודה"
מכוון שאין חוק אמיתי נגד זה, מה שאתה חווה בשטח הוא התוצאות של היעדרו
במידה ויש איתך אנשים שחווים "העסקה פוגענית" ממקום מסוים, בית המשפט הוא היחיד שמוסמך לקבוע התעמרות כזאת ולפסוק פיצוי אם צריך
תוכל גם למצוא אנשים שעבדו פחות משנה שקיבלו מה ש"מגיע" להם במידה והמעסיק היה מוכן לשמור על יחסי הציבור שלו ולא להכנס לתהליך משפטי
ואיך מקבלים את "מה שמגיע לך"?

ואיך מקבלים את "מה שמגיע לך"?
יש פרוצדורה ומקצוענים שעוסקים בזה
חלק בהתנדבות והרוב בחליפות עורכי דין

אני אישית לא עורך דין (אלא מעסיק) , אבל לגביי ההפסקות, מותר למעסיק להוריד אותן מסך השעות שלך אם עזבת את מקום העבודה לצורך הפסקה זו, ולא עמדת לרשות המעסיק
לגביי הפיטורין סמוך לתום שנת עבודה, אם היתה הרעה מוחשית בתנאי העבודה (התעמרות בעבודה), תלוי בעדויות שיש לך ועל איזה שופט תיפול, אתה תוכל לבקש פיצויים יחסיים שמגיעים לך
(סביר שאתה לא חתום על סעיף 14, אז לבדיקתך)
ושוב, אני לא עורך דין
DYOR
ואל תצפה לכלום, רק תמצא מעסיק עתידי נורמלי

אני אישית לא עורך דין (אלא מעסיק) , אבל לגביי ההפסקות, מותר למעסיק להוריד אותן מסך השעות שלך אם עזבת את מקום העבודה לצורך הפסקה זו, ולא עמדת לרשות המעסיק
הסדר הוא הפוך. קודם המעסיק לא משלם ורק אז מותר לך לעזוב, לא להפך כמו שאתה אמרת (קודם עזבת ואז המעסיק מנכה מהשכר).
לגביי הפיטורין סמוך לתום שנת עבודה, אם היתה הרעה מוחשית בתנאי העבודה (התעמרות בעבודה), תלוי בעדויות שיש לך ועל איזה שופט תיפול, אתה תוכל לבקש פיצויים יחסיים שמגיעים לך
(סביר שאתה לא חתום על סעיף 14, אז לבדיקתך)
בתלוש לא הפרישו לי כלום, אז לא נראה לי.
ושוב, אני לא עורך דין
DYOR
ואל תצפה לכלום, רק תמצא מעסיק עתידי נורמלי
נקווה. :)

הסדר הוא הפוך. קודם המעסיק לא משלם ורק אז מותר לך לעזוב, לא להפך כמו שאתה אמרת (קודם עזבת ואז המעסיק מנכה מהשכר).
לא יודע מה התכוונת פה, אבל נעזוב את זה

בתלוש לא הפרישו לי כלום,
גם לא לאחר החודש השלישי? (או ה 6 אם לא היתה פנסיה פעילה)

ובכן, עברתי את השימוע. כשהגעתי אליו, המנהלת הופתעה משום שאני בחופש מחלה. התיישבתי והתחלנו בשימוע. היא שאלה אם אני מעוניין לעבור לסניף אחר שנמצא בקצה השני של העיר וכמובן סירבתי. נתנה כמה סיבות: אני לא תמיד רוצה לעבוד בסדרנות (אומר לה "לא רוצה", "למה דווקא אני?"), מחתים שעון מאוחר וזהו בעיקרון. לא ממש הייתה לי אפשרות להגיב על זה האמת כי היו עוד אנשים בחדר, אבל כן אמרתי שאני בסוף עושה את מה שהיא מבקשת.
אחרי כרבע שעה הגיעה האחמ"שית וגם דיברה על הסניף האחר. אמרו שאין הרבה שעות, אז אמרנו לה שעוד מעט אנשים יוצאים לחופשים בגלל הקיץ, ושאני לא מתווכח אם שמים לי פחות משמרות. אחרי שהאחמ"שית הלכה, המנהלת התקשרה למישהו והתחילה לכתוב פרוטוקול.
על הסיבה שכתובה בהזמנה אפילו לא דיברנו. כשהיא פשוט העתיקה את הסיבה הזאת לפרוטוקול, היא שאלה בטלפון אם העובד צריך לחתום. אני עניתי לה שכן, והיא מבקשת ממי שהיא מדברת איתו שלא יחתום בשמי כי אני עלול עוד לתבוע אותה. אז הם המציאו עוד סיבות (מה שציינתי מקודם והוסיפו עוד קצת, למשל שאני לא מוכר מוצרי קופה) ואמרתי שאני לא חותם. בו בזמן הגיעה הסגנית. המנהלת התחילה להתעצבן עליי שאני לא חותם ושאלה למה. אמרתי שלא ניתן לי להגיב כראוי ושבמכתב פורטו סיבות אחרות לחלוטין. הסגנית גם ניסתה לעזור לה ואמרה לה לכתוב שיש לי "תקופות מבחנים" (שקר מוחלט דרך אגב. המבחן האחרון שלי הוא ב־1 ביוני, וממילא טוב להם שאני איעדר לתקופה כי גם ככה אין שעות). המנהלת התחילה להתעצבן והוסיפה לומר כי היא תביא לי מכתב פיטורים בכל מקרה (דבר שאין להגיד בשימוע). גם בהתחלה דרך אגב היא אמרה לי אם אני רוצה לעבור לסניף הגדול או לקבל מכתב פיטורים. ככה עושים שימוע?
בסוף היא אמרה לי שיקבעו לי שימוע נוסף עם מנהל האזור ונתנה לי לדבר איתו. מה מתברר? אסור לנהל שימוע בחופש מחלה! איזה יופי. הוא אמר שיקבעו לי שימוע חדש. ביקשתי מהמנהלת הזמנה לשימוע חדש (הסגנית אמרה ש"היא בהלם"), והיא אמרה שבחופש מחלה אי אפשר להזמין לשימוע. התעצבנה עליי, אמרה שיש לה דברים אחרים לעשות.

המנהלת התחילה להתעצבן והוסיפה לומר כי היא תביא לי מכתב פיטורים בכל מקרה (דבר שאין להגיד בשימוע). גם בהתחלה דרך אגב היא אמרה לי אם אני רוצה לעבור לסניף הגדול או לקבל מכתב פיטורים. ככה עושים שימוע?
לפי הדין השימוע צריך להתבצע לפני שמחליטים לפטר, ולכן אם יפטרו אותך תוכל לתבוע אותם על פיטורין שלא כדין אפילו אם יהיה לך שימוע נוסף שיתנהל כדין, כי הם כבר הודו שהם רוצים לפטר אותך. לשם כך חשוב שיהיה לך תיעוד של השיחה. לא תמצא את זה בחוק, אלה דברים שהתפתחו בפסיקה, תוכל לשמוע הרצאה טובה על זה כאן החל מדקה 30:

מעבר לצד הפורמלי כדאי שתנתח לעצמך את הסיטואציה כי יש סיכוי שתגיע לסיטואציות דומות בעתיד ובסה"כ אתה נמצא בנקודה לא נעימה

לפי הדין השימוע צריך להתבצע לפני שמחליטים לפטר, ולכן אם יפטרו אותך תוכל לתבוע אותם על פיטורין שלא כדין אפילו אם יהיה לך שימוע נוסף שיתנהל כדין, כי הם כבר הודו שהם רוצים לפטר אותך. לשם כך חשוב שיהיה לך תיעוד של השיחה. לא תמצא את זה בחוק, אלה דברים שהתפתחו בפסיקה, תוכל לשמוע הרצאה טובה על זה כאן החל מדקה 30:

מעבר לצד הפורמלי כדאי שתנתח לעצמך את הסיטואציה כי יש סיכוי שתגיע לסיטואציות דומות בעתיד ובסה"כ אתה נמצא בנקודה לא נעימה
לצערי לא הקלטתי. :(
מה עושים? לא שיש לי כסף לשלם לעורך דין אבל עדיין.

מה אם בסוף אני מפסיד?
לא עולה לך כלום

ומה עושים אם לא הקלטתי?
קודם כל להבא (נקווה שלא יהיה צורך) מקליטים שיחות כאלה, לגבי מה שהיה תתעד לעצמך מה שאתה יכול - תאריך שעה מקום, שמות כל הנוכחים, רישום כל מה שנאמר

מעבר לזה אם יהיה זה יגיע לכך אז תפעל לפי ההנחיות של עורך הדין

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@אקראי -
צר לי שכנראה חווית התעמרות בעבודה ואולי גם פיטורין בלתי חוקיים.

אבל אני במקומך הייתי חושב פעמיים אם שווה לך לגשת לבית המשפט -
בכלל לא בטוח שהרווח הפוטנציאלי כאן שווה את האנרגיה הנפשית ואת הזמן שתשקיע בנושא.
הרבה פעמים משתלם יותר פשוט לעזוב את האנשים והמקומות הרעילים, ולהתקדם הלאה בחיים...

וכמו שכבר אמרו לפניי,
אני הייתי בוחן גם את ההתנהלות שלי אישית (לא רק של המנהלת), ובודק מה ניתן לשפר לפעם הבאה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 24
T עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
ה פריקה של סוף מסע ומבט אל העתיד צרכנות פיננסית 7
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
א תחילתו של מסע של יליד 99' יומני מסע אישיים 12
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
שמנת חמוצה מסע בחייו של סטודנט יומני מסע אישיים 10
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 153
Pothos יומן מסע - פוטוס בתחילת דרכו יומני מסע אישיים 7
צ יומן מסע - המסע הארוך יומני מסע אישיים 7
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
G יומן מסע בצעדים קטנים אל עבר החופש יומני מסע אישיים 2
E זוג + 2 יומן מסע יומני מסע אישיים 7
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 108
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 63
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 98
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
yossik חוויות מסע - נמיביה יומני מסע אישיים 9
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 36
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50