• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מסע של ברנש צעיר

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קודם כל 2680*24=64320. כדי להגיע ל-80000 יוצא שיעבירו לך על 5-6 חודשים קודמים.
וזה גם מה שקורה. :)
דבר שני השם של השרשור כל כך לא לעניין. זה יומן מסע. מסע של שנים. הקצבה הזאת היא בסה"כ הצעד הראשון במסע שלך ובטח שלא צריכה להיות כותרת המסע שלך.
חחחחחח, זה פשוט הנושא העיקרי. אבל אולי אפשר היה לקרוא לזה ״התנהלות בין לימודים לקניית דירה״.
בגילך כל כסף שלא הולך להוצאות מחייה כדאי לשים בתיק השקעות.
אני מסכים. הבעיה היא שיש סיכוי שאצטרך את הכסף הזה עבור המחיה באוניברסיטה. עכשיו, אם תהיה עלייה, לא בעיה להוציא מהתיק. אבל אם תהיה ירידה…
אני חושב אולי לשים חצי מהקצבה או אפילו קצת פחות. מה דעתך?
חלומות ותקוות הם נהדרים (אין 'אבל...') ומשמשים מוטיבציה נהדרת לתיק השקעות הולך וגדל.
מסכים. טוב שיש מטרה.
אתה בדרך הנכונה. רוב האנשים בגילך לא מייצרים חיסכון וחיים ברמת חיים שזהה (ולפעמים גבוהה...) מרמת ההשתכרות שלהם. שיהיה לך המון בהצלחה!
מחמם את הלב. בהצלחה גם לך, אבל אני עדיין אשמח לשמוע את דעתך בנוגע להתלבטות בין מה שהעתיד יכול להציב לפניי ובין הרצון להשקיע.

אתה יכול לא להחליט כרגע!
את הכספים העודפים כרגע תכניס לתיק ההשקעות.
כל חודש, עם קבלת הקצבה, תקבל החלטה אם אתה מייעד את הכספים החדשים לטובת חיסכון או לטובת טיפול בצרכים העכשווים.
גם אם מתישהו תאלץ בכל זאת למשוך מתיק ההשקעות, ההפסד יהיה מאוד קטן:
1. אם יהיה רווח הון, תשלם עליו.
2. אם יהיו הפסדי הון, תוכל ל"גרור אותם ולהתקזז עם רווחים בעתיד" (הסבר מעמיק יותר רק במידה ותתקל בזה בעתיד).
3. עמלות קנייה/מכירה בבתי ההשקעות הן יחסית נמוכות ולכן הן לא צריכות להוות שיקול משמעותי בשלב זה.

שלום לכולם!
פעם שנייה שאני מעלה פה משום שלדעתי האחרים לא ממש מתאימים.
אני מעוניין ללמוד באוניברסיטה העברית, אבל יש קץ׳ קטן – אני גר רחוק ממנה. לכן ניצבים בפניי שני פתרונות (ושניהם לא טובים).
הראשון הוא לשכור חדר במעונות. זה נוח מאוד, קרוב לאוניברסיטה. הבעיה היא שאני אגור עם אנשים; אני לא אוהב אנשים, ודאי שלא זרים. הם יהיו רועשים, הם יביאו חברים, הם עלולים לגנוב לי מהאוכל, ללכלך את כל הבית.
בעיה נוספת – חמורה אף יותר – היא בזבוז של עשרות אלפי שקלים שיכולים ללכת לתיק ההשקעות. קשה לי עם זה מוסרית ולוגית. אני פשוט זורק אותם לפח.
הפתרון השני הוא לנסוע כל יום שעתיים לאוניברסיטה ובחזרה (כלומר ארבע שעות בסה״כ, וזה אם הכול מושלם בלי פקקים). אבל גם הפתרון הזה איננו נקי מבעיות. הנסיעה היא באוטובוס. מה אם הוא יתעכב ואז אאחר? לכאורה השיעורים מוקלטים ולא אמורה להיות בעיה, אבל אני לא בטוח שתמיד מקליטים אותם. וגם לנסוע כל יום ארבע–חמש שעות, בלי שאוכל לנצל את הזמן הזה ללמידה (כי באוטובוסים אין שולחנות), זה לא ממש כיף. מצד שני אפשר לעשות עבודות גם דרך ״פתקים״ בטלפון ואז להעביר למחשב, אז אולי זה לא כזה נורא.

בקיצור אני מתחבט עם עצמי. מצד אחד זה נוחות שתעלה לי בעשרות אלפי שקלים, ומהצד השני סיכוי שלא אתן את המרב עקב תשישות מהנסיעות.

בעיה נוספת – חמורה אף יותר – היא בזבוז של עשרות אלפי שקלים שיכולים ללכת לתיק ההשקעות. קשה לי עם זה מוסרית ולוגית. אני פשוט זורק אותם לפח.
לא אתה לא. אתה קונה שירותי דיור, על מנת לקנות שירותי השכלה והכשרה מקצועית, שיניבו לך בפוטנציה מאות אלפי ומיליוני שקלים לאורך החיים.
הפתרון השני הוא לנסוע כל יום שעתיים לאוניברסיטה ובחזרה (כלומר ארבע שעות בסה״כ, וזה אם הכול מושלם בלי פקקים). אבל גם הפתרון הזה איננו נקי מבעיות. הנסיעה היא באוטובוס. מה אם הוא יתעכב ואז אאחר?
אם זה שעתיים נטו, זה סביר. אם זה שעתיים לפני פקקים, לפני זמן נסיעת אוטובוס ועצירה בתחנות - זה כמעט בלתי אפשרי.
לכאורה השיעורים מוקלטים ולא אמורה להיות בעיה, אבל אני לא בטוח שתמיד מקליטים אותם.
אתה צודק. מרצה אחד יקליט מהמיקרופון של הלפטופ בצד השני של הכיתה, אחר יקליט על מיוט, אחר יקליט להארדיסק מלא. לפעמים זה עובד.
אני מעוניין ללמוד באוניברסיטה העברית, אבל יש קץ׳ קטן – אני גר רחוק ממנה. לכן ניצבים בפניי שני פתרונות (ושניהם לא טובים).
השאלה למה רק שם. ואם ננעלת על משהו שתתקשה להגשים. תמיד אפשר לשכור דירה, אבל בסוף האופציות הן תמיד: להגיע מרחוק, להיות קרוב.

לא אתה לא. אתה קונה שירותי דיור,
כן, אבל הדירה לא באמת שלי. והכסף הזה יוכל ללכת למשכנתה.
שיניבו לך בפוטנציה מאות אלפי ומיליוני שקלים לאורך החיים.
חחחחחחח, מיליונים לא. אולי עוד עשרות אלפים. :)
אם זה שעתיים נטו, זה סביר. אם זה שעתיים לפני פקקים, לפני זמן נסיעת אוטובוס ועצירה בתחנות - זה כמעט בלתי אפשרי.
כן, הבעיה היא הפקקים. מצד שני הנסיעה מתחילה ב־5:30 ואני אמור להיות ב־7:30. כמה פקקים כבר יש בשעות האלה?
השאלה למה רק שם.
כי היא הנחשבת ביותר בתחום שאני מעוניין בו.

כשאתה משקיע בעצמך אתה לא ״זורק כסף לפח״. הכסף הזה בכל מקרה טיפה בים לעומת העתיד שלך והוא משמש אותך כדי להגדיל את פוטנציאל השכר בעתיד כך שהוא יחזור אלייך פי כמה בהמשך.

וכמו שרשמו אפשר לחפש פתרונות דיור ליחיד בזול, יחידות דיור, דירות קטנות וכו׳. אולי במהלך השנה תמצא חברים שתרצה לגור איתם יחד

לא קראת מה הוא כתב.

להיות פיזית באונ', להשקיע בלימודים, לפתח את עצמך עם תרגילי מחשבה במקום להתייחס לש"ב כמטלה - יכולים להפוך את תקופת הלימודים מלסמן וי לדרך הכי מהירה לשגשוג כלכלי.

אתה קונה שירותי דיור שחוסכים לך ארבע שעות כל יום. אם אתה הולך ללמוד מקצוע שקשור להייטק (מדעי המחשב וקוגניציה?), תקופת הלימודים היא כסף ממש קטן והספתח לעתיד שלך.

תוכל גם להתחיל לעבוד בשנה השנייה כדי לממן את המעונות, ואפילו לחזור לגור אצל ההורים אם דברים יסתבכו. זה הזמן שלך להשקיע בעצמך.

כן, אבל הדירה לא באמת שלי. והכסף הזה יוכל ללכת למשכנתה.
כשאתה קונה לחמניה היא גם לא באמת שלך. אתה אוכל אותה והיא נגמרת. אז מה, נחסוך על אוכל כי זה בזבוז?
או שנמשיך לצרוך "שירותי אכילה", ובינתיים מי שרוצה יצרוך "שירותי מגורים"? הרי אתה לא תקנה דירה בירושלים בשביל 3 שנות תואר, נכון? עיר המגורים שלך לא תתעתק לשם, נכון?
והכסף הזה יוכל ללכת למשכנתה.
זה לא רלוונטי. לקנות דירה, עם משכנתא, עולה יותר מלהשכיר את הדירה לאותו פרק זמן. בכסף שאתה חוסך בגלל השכירות, אתה יכול להשקיע ולהרוויח.
בוודאי שכן, אם אתה לומד תואר שיתן לך עבודה מבוקשת, לאורך חייך תרוויח מיליונים יותר. ברור לך שעשור של משכורת שוק ממוצעת זה כבר מעל מיליון, כן?
כן, הבעיה היא הפקקים. מצד שני הנסיעה מתחילה ב־5:30 ואני אמור להיות ב־7:30. כמה פקקים כבר יש בשעות האלה?
תתפלא. הפקקים רק מאריכים קדימה ואחורה. קח בוקר אחד, סע לשם, ותראה בעצמך. כולל בראשון.
כי היא הנחשבת ביותר בתחום שאני מעוניין בו.
אופטימיזציה מסוג 17, אם אתה לא באמת יכול להגיע לשם ולא מתכונן לשכור שם. הכי נחשב זה אוקספורד, נו אז מה?

לא השאלה הנכונה.
זמן הנסיעה שעתיים - זה כבר כבד (מאוד!!!).
הפלוס מינוס 15 דקות זה להסתכל על העלים של העץ במקום על הגזע והענפים.
גם לישון אצל ההורים עולה כסף (להם).

רק אציין שהיום הרבה שעורים מוקלטים ולכן אין חובה להגיע כל יום באמת בהרבה חוגים

אני אהיה מעט בוטה אך נראה שאתה מתעלם, לא מפנים או לא לומד מההודעות שנכתבות לך.
בין אם כי אתה לא מסכים איתן, לא נוח לך איתן או כי אתה בוחר להתעלם.

מה המטרה שלך?
לימודים.

לצורך מה הלימודים?
XYZ (למשל העשרה נפשית ורוחנית, רכישת השכלה לצורך הכנסות גבוהות יותר לרכישת נדל"ן).

מה אתה מתכוון לעשות על מנת להצליח בלימודים ובמטרותיך לקניית נדל"ן?
הכל. למשל:
לגור עם בני אנוש (רחמנא אולי אפילו ייצא מזה משהו טוב).
לא ליסוע 4 שעות ביום (!!!!!!).

מה האמצעים העומדים לרשותך על מנת לעשות זאת?
הון ראשוני
קבלת קצבה
חוסר מחויבות (ילדים, משכנתה, צבא או כל מסגרת אחרת).

הלימודים הם מרתון. אתה רוצה להציב את עצמך בנקודת הפתיחה הטובה ביותר על מנת לצלוח את המרתון.
הלימודים הם מרתון. אתה רוצה להתחיל בנקודת זינוק שווה לכל שאר הרצים.
ראית פעם מתחרה אולימפי שבוחר לפסול את עצמו, או להתחיל את התחרות בdisadvantage? (מחילה על הלועזית, "חסרון" מרגיש לא נכון).

תתעלם מרעשי רקע. תתעלם ממחשבות רחוקות טווח. תתעלם עד כמה שניתן מהקשיים (ויהיו).
כותב את זה מניסיון אישי - כמי שכבר שנתיים רץ במקום, רץ בניוטרל - עקב בחירות לא נכונות וחוסר מזל.

המון בהצלחה, מאמין בך. רק תתפקס!

עריכה:
נ.ב - נראה לי שלא הבנת בכלל את הפורמט של "יומני מסע אישיים"...

לנסוע 4 שעות כל יום זה המון, זה מעייף סוחט ומתיש. אולי בבוקר מוקדם אין פקקים, מ4 עד 8 בערב יש פקקים, וזה עוד יותר קשה לנסוע ככה.
אתה לא מבזבז כסף על מעונות ולא זורק כסף לפח, אתה משקיע כדי שתוכל ללמוד עם ראש נקי, להשקיע בלימודים, ואולי גם לעבוד מהצד, מינימום 4 שעות נסיעה כל יום יפגעו בכל אלה...

וכמו שרשמו אפשר לחפש פתרונות דיור ליחיד בזול, יחידות דיור, דירות קטנות וכו׳. אולי במהלך השנה תמצא חברים שתרצה לגור איתם יחד
כן, זה רעיון טוב, אבל זה יקר עוד יותר, לא?

לא קראת מה הוא כתב.

להיות פיזית באונ', להשקיע בלימודים, לפתח את עצמך עם תרגילי מחשבה במקום להתייחס לש"ב כמטלה - יכולים להפוך את תקופת הלימודים מלסמן וי לדרך הכי מהירה לשגשוג כלכלי.

אתה קונה שירותי דיור שחוסכים לך ארבע שעות כל יום. אם אתה הולך ללמוד מקצוע שקשור להייטק (מדעי המחשב וקוגניציה?), תקופת הלימודים היא כסף ממש קטן והספתח לעתיד שלך.
לא, לא הייטק. אני לא כל כך מבין איך אנשים אומרים שזה כסף קטן. מהמחירים שראיתי, חדר ליחיד עולה בסביבות ₪2000. לשנה זה יוצא ₪24,000. בסופו של דבר זה יוצא ₪84,000 (3.5 שנים). זה סכום מטורף על משהו שאני לא יודע עד כמה אני רוצה.
תוכל גם להתחיל לעבוד בשנה השנייה כדי לממן את המעונות,
זה ברור, גם לצבור ניסיון בתחום. העניין הוא שזה באמת לרוב משנה ב׳ או ג׳.
ואפילו לחזור לגור אצל ההורים אם דברים יסתבכו. זה הזמן שלך להשקיע בעצמך.
גם זו אפשרות, בהחלט. אפשר אולי שנה לנסות ולראות איך זה מסתדר.

כשאתה קונה לחמניה היא גם לא באמת שלך. אתה אוכל אותה והיא נגמרת. אז מה, נחסוך על אוכל כי זה בזבוז?
לא, אבל אפשר לקנות אוכל זול. :)
ועדיין אכלת אותה…
או שנמשיך לצרוך "שירותי אכילה", ובינתיים מי שרוצה יצרוך "שירותי מגורים"? הרי אתה לא תקנה דירה בירושלים בשביל 3 שנות תואר, נכון? עיר המגורים שלך לא תתעתק לשם, נכון?
אני דווקא ממילא אצטרך לעבור לשם בשביל העבודה שלי רוב הסיכויים. העניין הוא שכרגע אין לי כסף לעבור לשם (ולא לשום מקום). ולכן קשה לי לבזבז כל כך הרבה כי זה מעכב את המעבר שלי עוד יותר.
זה לא רלוונטי. לקנות דירה, עם משכנתא, עולה יותר מלהשכיר את הדירה לאותו פרק זמן. בכסף שאתה חוסך בגלל השכירות, אתה יכול להשקיע ולהרוויח.
אני לא בטוח שתהיה אפשרות לחסוך. ראיתי כל מיני עבודות בתחום שלי, וזה יוצא לכל העולם 120 שעות בשכר מינימום – ₪4118.4. זה מעט מאוד. אבל אולי אפשרי לחסוך מזה קצת פחות מאלף שקל ולהשקיע כל רבעון.
בוודאי שכן, אם אתה לומד תואר שיתן לך עבודה מבוקשת,
אני טרם יודע מה הביקוש, אבל עד שארוויח טוב יעברו הרבה שנים. זה כמובן לא רק בתחום שלי ככה, אז אין פה שום דבר מיוחד.
לאורך חייך תרוויח מיליונים יותר. ברור לך שעשור של משכורת שוק ממוצעת זה כבר מעל מיליון, כן?
כן, אז אולי תוך עשור אני באמת ארוויח שכר טוב יותר חחחחח. אני מקווה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא השאלה הנכונה.
זמן הנסיעה שעתיים - זה כבר כבד (מאוד!!!).
אני מסכים, אבל מה אנשים עובדים עושים? לא חסרים אנשים שנוסעים את המרחק הזה (ואולי אף יותר) כל יום בגלל מקום העבודה שלהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 24
T עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
ה פריקה של סוף מסע ומבט אל העתיד צרכנות פיננסית 7
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
א תחילתו של מסע של יליד 99' יומני מסע אישיים 12
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
שמנת חמוצה מסע בחייו של סטודנט יומני מסע אישיים 10
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 153
Pothos יומן מסע - פוטוס בתחילת דרכו יומני מסע אישיים 7
צ יומן מסע - המסע הארוך יומני מסע אישיים 7
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
G יומן מסע בצעדים קטנים אל עבר החופש יומני מסע אישיים 2
E זוג + 2 יומן מסע יומני מסע אישיים 7
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 108
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 63
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 98
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
yossik חוויות מסע - נמיביה יומני מסע אישיים 9
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 36
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50