Cassandra Gemini
משתמש סולידי
- דירוג
- 37
היי
לבלוג של הסולידית נחשפתי די מזמן (אזור 2013) וגם בפורום אני קורא שקט פחות או יותר מאז ראשיתו. לאחרונה דגדג לי לתעד יומן מסע, ותחילת השנה נראית כמו הזדמנות טובה להתחיל.
אנחנו זוג (35m, 33f) עם תינוקת בגיל שנה. כאמור בכותרת, שנינו עובדים כמהנדסים בחברות תוכנה.
אם נתחיל מהמספרים היבשים, אז כיום חלוקת הנכסים שלנו נראית ככה (מספרים מקורבים, הכל בש״ח):
ההכנסה החודשית שלנו נראית ככה:
הוצאה חודשית: 10-15K.
מעבר לכך, כמה נקודות נוספות:

לבלוג של הסולידית נחשפתי די מזמן (אזור 2013) וגם בפורום אני קורא שקט פחות או יותר מאז ראשיתו. לאחרונה דגדג לי לתעד יומן מסע, ותחילת השנה נראית כמו הזדמנות טובה להתחיל.
אנחנו זוג (35m, 33f) עם תינוקת בגיל שנה. כאמור בכותרת, שנינו עובדים כמהנדסים בחברות תוכנה.
אם נתחיל מהמספרים היבשים, אז כיום חלוקת הנכסים שלנו נראית ככה (מספרים מקורבים, הכל בש״ח):
- מזומן: 1.23M
- אג״ח ממשלת ישראל: 160K
- מניות בתיק השקעות ממוסה - 1.38M
- מניות בקה״ש - 675K
- אקוויטי (RSU, ESPP, אופציות בשתי החברות שלנו) - 450K (מחושב לפי מדרגת מס של 50%)
- מס רווחי הון - מינוס 70K (הערכת חסר; מחושב לפי התיק הממוסה אבל משמיט את הקה״ש שחלקה הופרשה מעל התקרה)
- חיסכון פנסיוני לא נזיל:
- קרנות פנסיה
- הפניקס, מסלול מדדי חו"ל - 244K
- מגדל, מסלול מנייתי - 500K
- IBI, קופ"ג מחקה S&P - כ-350K
- קרנות פנסיה
ההכנסה החודשית שלנו נראית ככה:
- משכורת נטו - כ-42K
- קה״ש - כ-5.5K
- אקוויטי - כ-23K (לפני מיסים)
הוצאה חודשית: 10-15K.
מעבר לכך, כמה נקודות נוספות:
- יש לנו המון מזומן. בשנתיים האחרונות פחות או יותר הפסקתי לקנות ניירות ערך כדי לחסוך מזומן לקראת דירה, מתוך רצון להגיע ל-50-70% הון עצמי. מצד שני, לאחר כמה שנים בדירה די מצ׳וקמקת עברנו השנה לדירה ברמת גימור הרבה יותר טובה, והלחץ לקנות פחת משמעותית. כרגע אני לא ממש יודע מה לעשות עם כל ערימת המזומן הזאת.
- ה-spread של ההוצאות שלנו די גדול. זה נגזר בעיקר מהמעבר דירה שגרר אחריו הרבה החלפות ריהוט. מקווה שבשנה הבאה המספר יתייצב.
- התיק הממוסה שלנו עבר מספר גלגולים. התחיל מאסופת קרנות אקטיביות בהמלצת היועץ בבנק, דרך תיק בסגנון שוקולד מריר ועד היום שהוא מכיל בעיקר VTI ו-VXUS (ביחס של 65-35 לטובת VTI). מצד שני עדיין נשארו לנו 2 אחזקות בקרנות ישראליות מחקות S&P בעלות דמי ניהול גבוהים. ההחזקה שלהן מעצבנת אותי כבר שנים, אבל קשה לי לוותר ולשלם את המס.
- פסגות סל S&P500 (מס 1148162, דמי ניהול 0.6%) - מחזיק 140K ש״ח, מס כרגע כ-16K ש״ח
- מגדל מנוטרלת מט״ח S&P500 (מס 1150572, דמי ניהול 0.25%) - מחזיק 85K ש״ח, מס 7.5K
- מטרות לזמן הקרוב
- לפתוח תיק ב-IB, לחזור לקנות מניות באופן סדיר (כנראה IWDA)
- לחשוב אם/לאן להעביר את קרן הפנסיה של אשתי לאחר מעבר העבודה (הצעות? כיום מנוהלת במגדל במסלול מניינתי, ד״נ 0.14%,1%)
- למכור את האג״ח ולהמיר במניות, יש לנו מספיק מזומן
- (אולי) לפדות את אחת מקרנות ההשתלמות שלנו (אחת שקיבלתי במתנה מאבי) ולהעביר את הכסף להשקעה בתיק הממוסה (נדמה לי שראיתי בפורום חישוב לפיו גם עם תשלום מס רווחי הון זה יותר משתלם מאשר תשלום דמי הניהול - 0.22%)
- לבצע תיאום מס קטן שכנראה מגיע לי (כמה אלפי שקלים, לא משהו משמעותי)
- לנהל רישום הוצאות בצורה טובה יותר (עדיין לא מצאתי שיטה מוצלחת לעצלנים)