• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מנגנון איזון אקטוארי בקרן פנסיה

• פותח הנושא פותח הנושא Avi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@FIYaacov
רק שיהיה ברור, אני סולד מקרן הפנסיה לא פחות ממך ובין היתר מאותם שיקולים,
לעיתים קרובות מקוננת בי המחשבה לנייד הכל לגמל ולסגור סופית את הפנסיה,
עם זאת לפעמים עדיף לבחון את המוצר במשקפיים אובייקטיביות ולא להתחשב רק בהעדפות אישיות",
מבדיקה שעשיתי לעצמי הגעתי למסקנה שוויתור על הפנסיה יעלה לי ביוקר (כיסוי ביטוחי משלים).

אתה עדיין יכול לטעון שהמסלולים בפנסיה ישיאו תשואה מופחתת ביחס לאלטרנטיבית אבל זה כבר 'אמונה' ולא משהו אמפירי. (אני במחקה מדד)

לתלות את הכל בדחליל האקטוארי זה מפלט "נוח"
מבטיח להבא לציין שאיזון אקטוארי הוא לא השיקול היחיד שלי וגם לא העיקרי. אבל אני כן נותן לו משקל כשאני מתחשב ב"חוסר הוודאות" של ההשקעות שלי.
אני לא טענתי שזה "לא אוכל" אלא שזה לא מחמיר
גם בדוגמא שנתת זה יחמיר. כי זה לא רק 0.15% לחוסכים, זה גם 0.15% לפורשים. מה שאומר ששנה הבאה הגרעון יהיה יותר גדול פשוט כי הקופה שלהם קטנה ולכן הם צריכים יותר תשואה בשנה הבאה כדי לשלם לעצמם קצבאות.
התפתחות של גדלי אוכלוסיות לאורך זמן משפיעות עליך גם אם אתה "רק"
קונה ביטוח חיים או אובדן כושר פרטי
כשאני רוכש ביטוח חיצוני אני לא מצמיד את כל ההון הצבור שלי לפרישה אל התחזיות האקטואריות.
בפנסיה, האיזון האקטוארי יפעל גם אם אתה במסלול עתיר חיסכון, למשל.

מבדיקה שעשיתי לעצמי הגעתי למסקנה שוויתור על הפנסיה יעלה לי ביוקר (כיסוי ביטוחי משלים).
זה לא שאני לא מאמין לך, אני גם יודע שהביטוח בחוץ עולה יותר (אני הרי משלם אותו), אבל בדקת האם ההפרש משתלם לאורך זמן כאשר אתה מתחשב בהיבטי מיסוי וכשאתה מוריד בעצמך את הסכום המבוטח כפונקציה של הצבירה שלך (כלל הצבירה, לא רק מה שיש בפנסיה)?

גם בדוגמא שנתת זה יחמיר. כי זה לא רק 0.15% לחוסכים, זה גם 0.15% לפורשים. מה שאומר ששנה הבאה הגרעון יהיה יותר גדול פשוט כי הקופה שלהם קטנה ולכן הם צריכים יותר תשואה בשנה הבאה כדי לשלם לעצמם קצבאות.
תארתי תרחיש קיצון ארוך טווח והראתי נזק מוגבל
והתמשכותו ל40 שנה היא בגדר סרט אסונות הוליוודי
הנזק בפועל במקרה הגרוע ביותר הוא מינורי
התועלת המתמשכת גבוהה (עלויות ביטוח)
זה הכל

איזה?
איך כיסוי חיצוני יעיל יותר מבחינת מיסוי?

לא הבנתי, אשמח אם תפרט יותר.

זה עובד בביטוח חיים בלבד,
זה "טריק" שבו אתה מגדיר את רמת הביטוח חיים שאתה קונה (כפונקציה של ההוצאות שלך) ככל שהחסכון שלך גדל אז אתה יכול לרכוש פחות ביטוח,
ברגע מסויים בעתיד אתה קונה אפס ביטוח כי החסכון מספיק.
אם החסכון עולה מספיק מהר אז תוך 10-20 שנה מגיעים ליעד,

העניין הוא שלרוב בני התמותה ההוצאה החודשים היא % מהשכר נטו וככל שהשכר עולה הביטח גדל, כך שלמרות שבגיל 30 יתכן ורווק יסתפק ב 300K פתאום בגיל 35-4 הוא יצטרך 2 מליון ש"ח, כלומר בתאוריה זה עובד נהדר הפרקטיקה יותר מסובכת
וכמובן זה לא ממש עובד עם אובדן כושר עבודה אלא אם כן אתה ספקולנט שאוהב להמר או מוכן לשלם יותר מביטוח פרטי/עבודה

מנסיוני, מאחר ופיצלתי את האפיקים לקרן פניסה ו ~קרן פנסיה, אז הגעתי ב ~קרן פנסיה למצב של (כמעט) אפס ביטוח חיים,
בקרן הפנסיה אני במסלול משפחה, שמכסה בנטו כמעט את כל הצרכים,
עם השנים אפשר לעבור לחסכון מוטה זקנה או נכות ואז בכל מקרה משלמים פחות לביטוחי חיים (למי שמעוניין בקרן הפנסיה כמובן)
כלומר לא רק שקרן הפנסיה זולה מבחינת ביטוחים אז גם בה ניתן לבצע את האופטימיזציות הנ"ל גם אם בצורה מוגבלת
(כמובן שזה לא יספק את מי שרוצה 100% שליטה על הכל)

איזה?
איך כיסוי חיצוני יעיל יותר מבחינת מיסוי?
הרווחים בקרן הפנסיה גודלים פטורים ממס בניגוד להפרש שהייתי למשל חוסך אותו בחשבון ממוסה.
כמו כן, על המשיכה עצמה כקצבה יש פטורים ממס נרחבים. במונחים של היום ה- 4300 ראשונים של הקצבה פטורה לגמרי. אחר כך מתחיל נקודות הזיכוי ומדרגות המס. זה עוד 14,000 עד סוף המדרגה של 21%. אבל מתוכם כ-5000 פטורים ממס בגלל נקודות זיכוי.
אז יש יתרון מסוים בלתת לכמה שיותר כסף להישאר בתוך הקרן פנסיה.

לא הבנתי, אשמח אם תפרט יותר.
בקרן הפנסיה, הפרמיות נקבעות בין היתר מגודל הצבירה שלך. כלומר, מכיוון שהם צריכים להשלים לך פחות במקרה ביטוחי אז הפרמיה יותר זולה ככל שהצבירה שלך יותר גדולה.
בביטוח חיצוני אפשר לעשות אותו דבר, רק צריך לעקוב אחרי זה. כל 100,000 שהשווי הנקי שלך עולה, אתה מוריד 100,000 מביטוח החיים, למשל (זה נמכר ביחידות של 100,000 בדרך כלל).
בביטוח חיצוני אתה גם יכול להחליט בדיוק על כמה אתה רוצה להיות מבוטח. למשל, אם ההוצאות שלך הרבה יותר קטנות מההכנסות, אתה יכול לבטח רק על ההפרש בין השווי הנקי שלך ל-300-400 כפול ההוצאות, כך שאשתך תהיה עצמאית כלכלית במקרה המצער (ושלא תדעו). בפנסיה, אין הרבה שליטה, או שאתה מבוטח על כל הסכום או על אחוז ממנו (במקרה של מסלול עתיר רחיסכון).

(אני יודע שהמקרה שלך שונה ובכווונה הקטנת את השכר המבוטח בפנסיה בדיוק בגלל שלא רצית להיות מבוטח ביתר).

הרווחים בקרן הפנסיה גודלים פטורים ממס בניגוד להפרש שהייתי למשל חוסך אותו בחשבון ממוסה.
כמו כן, על המשיכה עצמה כקצבה יש פטורים ממס נרחבים. במונחים של היום ה- 4300 ראשונים של הקצבה פטורה לגמרי. אחר כך מתחיל נקודות הזיכוי ומדרגות המס. זה עוד 14,000 עד סוף המדרגה של 21%. אבל מתוכם כ-5000 פטורים ממס בגלל נקודות זיכוי.
אז יש יתרון מסוים בלתת לכמה שיותר כסף להישאר בתוך הקרן פנסיה.

בקרן הפנסיה, הפרמיות נקבעות בין היתר מגודל הצבירה שלך. כלומר, מכיוון שהם צריכים להשלים לך פחות במקרה ביטוחי אז הפרמיה יותר זולה ככל שהצבירה שלך יותר גדולה.
בביטוח חיצוני אפשר לעשות אותו דבר, רק צריך לעקוב אחרי זה. כל 100,000 שהשווי הנקי שלך עולה, אתה מוריד 100,000 מביטוח החיים, למשל (זה נמכר ביחידות של 100,000 בדרך כלל).
בביטוח חיצוני אתה גם יכול להחליט בדיוק על כמה אתה רוצה להיות מבוטח. למשל, אם ההוצאות שלך הרבה יותר קטנות מההכנסות, אתה יכול לבטח רק על ההפרש בין השווי הנקי שלך ל-300-400 כפול ההוצאות, כך שאשתך תהיה עצמאית כלכלית במקרה המצער (ושלא תדעו). בפנסיה, אין הרבה שליטה, או שאתה מבוטח על כל הסכום או על אחוז ממנו (במקרה של מסלול עתיר רחיסכון).

(אני יודע שהמקרה שלך שונה ובכווונה הקטנת את השכר המבוטח בפנסיה בדיוק בגלל שלא רצית להיות מבוטח ביתר).
אני השתמשתי ב 80℅ מההוצאות כפול אחוז התרומה (אחוז החלק שלי מהנטו) + תוספת "ביביסיטר' זה החלק שלי בהוצאות לרמת הכיסוי הביטוחי שאני צריך לכסות (במותי)

ואותו חישוב גם לבת הזוג ...

נערך לאחרונה ב:
אבל בדקת האם ההפרש משתלם לאורך זמן כאשר אתה מתחשב בהיבטי מיסוי וכשאתה מוריד בעצמך את הסכום המבוטח כפונקציה של הצבירה שלך (כלל הצבירה, לא רק מה שיש בפנסיה)?
כמו כן, על המשיכה עצמה כקצבה יש פטורים ממס נרחבים. במונחים של היום ה- 4300 ראשונים של הקצבה פטורה לגמרי
הרווחים בפנסיה לא לגמרי פטורים ממס, אלא רק המשיכה ועד תקרה מסוימת כפי שציינת, אז זה לא 'כמו כן' אלא לכל היותר מבט מזווית אחרת על אותו השיקול.
בהערכה גסה, עלות של 100 ש"ח בקרן פנסיה שקולה לעלות 300 ש"ח ביטוחים חיצוניים מקבילים.
אז האפשרויות הן 100 ש"ח חיסכון בפנסיה + 0 בחשבון חייב / 0 בפנסיה + 300 בחשבון פטור (נתייחס רק לכספים בגין ביטוחים ונתעלם מהכספים האחרים)
אני חושב שמיותר לעשות סימולציה איזו אפשרות תנצח, נכון?!
הפקדה למשך 10 שנים, המשך החזקה עוד 30 שנים
הפער תמיד לטובת תשלום ביטוחים מהפנסיה:
עם הנחת תשואה 5% הפער פי 2.8, 55K לעומת 155K
עם הנחת תשואה 10% הפער פי 2.7, 280K לעומת 760K

נקודות הזיכוי ומדרגות המס. זה עוד 14,000 עד סוף המדרגה של 21%. אבל מתוכם כ-5000 פטורים ממס בגלל נקודות זיכוי.
ההטבות הללו קיימות גם לקיזוז מול רווחי הון.

אני חושב שמיותר לעשות סימולציה איזו אפשרות תנצח, נכון?!
ה-100 כוללים את האיזון האקטוארי? כי זה לא חכמה להגיד הפרמיה שלי היא x אבל בסוף שנה אני מוסיף עוד y ולא מחשיב את זה בפרמיה.

http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3703673,00.html

לגבי איזון אקטוארי כתוצאה מתעיריפי נכות זולים מידי
ל"כלכליסט" נודע כי ברבעון השני של 2017 צפוי פלד להורות על הגדלת רכיב הנכות כדי לתקן את העיוות. כיום החוסכים המבוגרים נפגעים יותר מהגירעונות האקטואריים שכן הצבירות שלהן גבוהות יותר לעומת היתרון של חיסכון גבוה יותר. לעומת זאת, סיבוב הפרסה הצפוי של האוצר יהפוך את היוצרות כך שהחוסכים הצעירים בעלי הצבירות הנמוכות ייפגעו כי יפרישו פחות לחיסכון, ואילו החוסכים המבוגרים שלהם צבירות גבוהות ירוויחו כי הגירעון יצטמצם.

תיקון קטן, הצעירים לא נפגעים, הם ישלמו את התעריפים שהם היו אמורים לשלם מראש בניכוי הצבירה הקטנה שלהם
הוותיקים ישלמו תעריפים שמותאמים אליהם בניכוי הצבירה הגבוהה שלהם

http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3703673,00.html

לגבי איזון אקטוארי כתוצאה מתעיריפי נכות זולים מידי

תיקון קטן, הצעירים לא נפגעים, הם ישלמו את התעריפים שהם היו אמורים לשלם מראש בניכוי הצבירה הקטנה שלהם
הוותיקים ישלמו תעריפים שמותאמים אליהם בניכוי הצבירה הגבוהה שלהם
נכון וברוך השב

[הודעות הועברו לכאן משרשור חדש שנפתח, מתכנת]

הפנסיה שלי נמצאת במבטחים החדשה, ושמתי לב שבארבע שנים האחרונות הדמי ניהול והתשואה מתגמדים אל מול סעיף ה"איזון אקטוארי"

השאלה שלי, אם בכל שנה הקרן מאזנת את עצמה לחלוטין, איך זה שבכל פעם האיזון של מבטחים שלילי, לעומת הלמן והפניקס למשל^1,
האם ישנה גמישות בחישוב? (שקרן אחת מחשבת את האיזון בצורה שונה מקרן אחרת?)

אני מבין שלנסות לצפות קדימה את האיזון הוא כמו לצפות תשואה, אך בכל זאת, האם ישנם שיקולים שניתן לחשוב עליהם בנסיון כן לצפות שקרן מסויימת תהיה יותר מאוזנת מאחרת?

1 קישור השוואת איזון אקטוארי בין קרנות- http://www.futurevalue.co.il/pension/עודף-גירעון-אקטוארי-קרנות-פנסיה-חדשות

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני מבין שלנסות לצפות קדימה את האיזון הוא כמו לצפות תשואה
לא מבין גדול באקטואריה, אבל ממש אין להשוות לתשואה. האיזון האקטוארי, נובע מפערים בין התחייבויות של הקרן (בשל תמותה, ומקרי נכות) להכנסות מביטוחים . ככל שהקרן יותר גדולה, ובהינתן שלא קרה מקרה קטסטרופי, אזי ניתן לחזות באופן סטטיסטי ובסטיות תקן קטנות, את המקרים האלו.

קיימת טענה, שהפערים כרגע נובעים מרגולציה על חברות הביטוח, שמונעות מהן לייקר את עלויות הביטוחים, וברגע שזה יפתר הקרנות יחזרו להיות מאוזנות.

@foox404 הנתונים בקישור שצרפת לא מעודכנים, הפניקס סיימה את 2016 בגרעון האקטוארי של 0.4 והלמן אלדובי סיימה את השנה בגרעון של 0.31 (שנת 2016 הסתיימה בדוח הכספי במרץ 2017).
כל קרן סיימה את השנה בגרעון מסיבות אחרות, כדי להבין את הסיבות צריך להציץ במאזן האקטוארי של כל קרן וקרן. בגדול הסיבות לגרעון הן ההוזלה שביצע האוצר בעלויות הכיסוי הביטוחי בשנת 2013 ובעיית הריבית. אם זה מעניין אותך אתה יכל לקרוא עוד באתר שלי http://www.pensuni.com/?p=1604

לא בטוח שייקור הריסק ייהיה שווה לגרעון ששילמת עד עכשיו. לחוסך בן 40 עם צבירה גבוהה, סביר להניח שעדיף שייקרו את הריסק מאשר לשלם גרעון אקטוארי.

לא בטוח שייקור הריסק ייהיה שווה לגרעון ששילמת עד עכשיו. לחוסך בן 40 עם צבירה גבוהה, סביר להניח שעדיף שייקרו את הריסק מאשר לשלם גרעון אקטוארי.
ברור שהמצב בו כל אחד משלם על הביטוח שלו הוא יותר הוגן

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה זה משנה אם גובים ממך את זה מראש או בדיעבד?

בהמשך למה ש @נדב כתב, הגרעון מתחלק עם כל העמיתים בקרן בצורה שווה (באחוזים הכוונה), לעומת זאת עלות הביטוח, כתלות בסיכון במקרה של ריסק, ובחירה בכיסוי ביטוחי, במקרה של נכות. לבחור צעיר יחסית עם צבירה נאה, שרוצה מינימום ביטוח, ייתכן שעלות הביטוח תהיה מופחתת מתשלומי האיזון כיום. במילים אחרות כיום "הצעירים" סוחבים על גבם/ממנים את ה"מבוגרים".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ש מנגנון חשיפה למט״ח בקרן מחקה שוק ההון 4
י מנגנון הבטחת תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י מנגנון לשעון קיר אוף טופיק 1
I מנגנון תשואה מובטחת בפנסיה כיצד הוא עובד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A מנגנון ה"דלת האחורית" ב- IRA אמריקני וניכוי במקור ע"י ברוקר מיסים 0
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
פנטום בישראל לא קיים מנגנון פורמלי לביטוח פיקדונות צרכנות פיננסית 0
דן ג מנגנון שקלי-צמוד? שוק ההון 2
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
ש החלפת מנגנון אג"ח מיועדות בביטוח תשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
נ האם יש מנגנון שמאפשר הפסדי הון השנה, אך מבטיח בסבירות גבוהה רווחי הון באותו שיעור בשנים הבאות? שוק ההון 8
S מישהו מכיר מנגנון קיים שבודק השוואה של שני ETF? שוק ההון 2
T איזון נכסים בגירושין - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
W איזון אקטאורי vs פרמיות ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש שוק ההון 17
G דילמת איזון אקטוראי מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איך עובד איזון אקטוארי בניוד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A איזון דירות נדל"ן 0
A איזון דירות נדל"ן 0
A איזון נכסים לאחר גירושין נדל"ן 1
M איזון אקטוארי בקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
D איזון אקטוארי אינו תואם את הנתונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A גירושין - איזון משאבים אוף טופיק 8
S איזון תיק והוספת חלב וסוכר לתמהיל שוק ההון 12
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N איזון תיק מנייתי בלבד שוק ההון 8
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
Avi W איך איזון אקטוארי עובד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J איזון בין השקעות פרטיות לצמצום משכנתא קיימת ועתידית שוק ההון 33
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
אוגורן איזון בירידה - סכנה? שוק ההון 24
י איזון תיק מניות שוק ההון 4
נ איזון אקטוארי: שיקול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C איזון אג"ח ארוך בתיק הארי בראון שוק ההון 10
deussex איזון נפשי וסדרי עדיפויות התפתחות אישית 15
Y איזון פורטפוליו עם נכסים תנודתיים שוק ההון 8
G איזון תיק השקעות באמצעות קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19