• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכשולים בדרך לעצמאות כלכלית - הרהורים פילוסופיים לקראת שבת

• פותח הנושא פותח הנושא ayeletavr
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא הבנתי איך רופא/ה שפורשים מוקדם מזיקים לעצמם
אינני רופא, אני מדבר מהכרות.

1. רופאים שלא מתחברים למקצוע, לא יצליחו לשרוד בו, ועדיף להם, ולמטופליהם שימשיכו למשהו אחר.

2. רופאים שזה בוער בהם, אם יפרשו, לפני שמיצו את כוחם ומרצם, יתקשו מאוד למצוא משהו עם משמעות, תוכן, ועשייה שתתקרב ליום יום השגרתי שלהם כרופאים. רופא מילד, שכל יום מפקח על בריאה של חיים חדשים, או במקרים קיצוניים מציל אותם, אורטופד שמרכיב מחדש אנשים, או כרדיולוג שמחזיר אנשים לחיים, איפה ימצאו לחייהם תוכן? חוג אוריגמי סולידי?

או שאתה חושב שכל יום של רופא זה כמו פרק של האנטומיה של גריי
לא ראיתי...

אבל אני מכיר קצת רופאים...

אז נגיד 5-10% מפרק ממוצע של E.R. ? והרבה פחות דרמטי?

מה אני אגיד לך.... ההיי דופמין מזה מול פרישה סולידית.... או התרומה לאנושות...

אינני רופא, אני מדבר מהכרות.

1. רופאים שלא מתחברים למקצוע, לא יצליחו לשרוד בו, ועדיף להם, ולמטופליהם שימשיכו למשהו אחר.

2. רופאים שזה בוער בהם, אם יפרשו, לפני שמיצו את כוחם ומרצם, יתקשו מאוד למצוא משהו עם משמעות, תוכן, ועשייה שתתקרב ליום יום השגרתי שלהם כרופאים. רופא מילד, שכל יום מפקח על בריאה של חיים חדשים, או במקרים קיצוניים מציל אותם, אורטופד שמרכיב מחדש אנשים, או כרדיולוג שמחזיר אנשים לחיים, איפה ימצאו לחייהם תוכן? חוג אוריגמי סולידי?
1. נכון מאוד. כלומר אפשר לשרוד אבל במחיר אישי כבד.
2. ואם אתה לא מוצא תוכן ומשמעות בעבודה שלך כרופא? אם כן - זה באמת המקצוע הכי יפה בעולם. אם לא - תמצא את היעוד שלך ותיהנה ממה שגורם לך אושר וסיפוק, גם אם זה להיות איש טלמרקטינג. כמו שצוין כאן, העבודה היומיומית מאוד אפורה ושוחקת. אני עובדת בקופ"ח אבל גם העבודה בבי"ח היא מאוד רוטינית, אלא באמת אם אתה מנתח מוח, רופא טיפול נמרץ או טראומה שמציל חיים על בסיס יומי. בקופ"ח אתה פשוט יושב כמה שעות ורואה סרט נע של אנשים במרווחים של חמש דקות זה מזה, עם תלונות ומחלות משמימות בטירוף (סליחה שאני אומרת את זה), מקבל טענות וגערות, ומטפל בנזלת, שיעול, חום, כאב באצבע וכד'.. פעם בחודש או משהו כזה באמת מרגיש שאבחנת משהו משמעותי ושינית את חיי המטופל... לרוב עובד בלחץ ורואה אותם דברים כל הזמן, בלי הפסקת אוכל או שירותים..

אחד היתרונות הגדולים של רופא הוא שיש עבודה בכל מקום.
אז אולי ק"ש מעט רחוק מהחיים הנוכחיים אבל מחדרה או פרדס חנה מגיעים די מהר למרכז בסופש והעלויות שם נמוכות בהרבה.

אחד היתרונות הגדולים של רופא הוא שיש עבודה בכל מקום.
אז אולי ק"ש מעט רחוק מהחיים הנוכחיים אבל מחדרה או פרדס חנה מגיעים די מהר למרכז בסופש והעלויות שם נמוכות בהרבה.
בהחלט שמה עין על פרדס חנה...מכירה שם גם כמה אנשים. צריכה להתיעץ לגבי שכונות טובות.

לא עובדת מהבית, אבל יכולה למצוא עבודה בכל מקום בערך (רופאה). הבעיה שלא מכירה שם אף אחד. כל החוג החברתי שלי והמשפחה באיזור המרכז. והורים כבר לא צעירים...

הרגישי נוח שלא להשיב על השאלה הבאה, במיוחד בהתחשב בכך שכרגע אינך בזוגיות... אבל רציתי לשאול, האם שקלת/שוקלת להיות אמא לילדים? מציאת משמעות בחיים והגשמה עצמית, בדרך כזו או אחרת, חשובה יותר מהנאות חומריות כאלה או אחרות שניתן להשיג באמצעות חישובים ושינויים כלכליים...
בדרך כלל התחומים המשמעותיים והחשובים ביותר עבור אדם הם משפחה (זוגיות ו/או ילדים), עבודה, ורק לאחר מכן חברים או פעילויות שונות אחרות...

איך היית מדרגת אצלך את התחומים הכי חשובים/משמעותיים בחייך?

הרגישי נוח שלא להשיב על השאלה הבאה, במיוחד בהתחשב בכך שכרגע אינך בזוגיות... אבל רציתי לשאול, האם שקלת/שוקלת להיות אמא לילדים? מציאת משמעות בחיים והגשמה עצמית, בדרך כזו או אחרת, חשובה יותר מהנאות חומריות כאלה או אחרות שניתן להשיג באמצעות חישובים ושינויים כלכליים...
בדרך כלל התחומים המשמעותיים והחשובים ביותר עבור אדם הם משפחה (זוגיות ו/או ילדים), עבודה, ורק לאחר מכן חברים או פעילויות שונות אחרות...

איך היית מדרגת אצלך את התחומים הכי חשובים/משמעותיים בחייך?
שקלתי כמובן. האמת, שלהיות אמא לילדים תמיד נראה לי כמו מאסר עולם אחד גדול ללא אפשרות חנינה. (יש לי עבודה רבה על ספת הפסיכולוג...). אני טיפוס סוליסט, מאוד חשוב לי החופש שלי והיכולת לעשות מה שאני רוצה ללא תלות במישהו אחר או תלות של מישהו אחר בי, שכל חיי יסתובבו סביבו. להגיד לך שכולי אושר להיות לבד לגמרי בלי זוגיות? לא. אבל יש לי גם את המחסומים שלי בתחום הזה (וגם הם מסיבות דומות). קשה לי לחיות עם מישהו 24/7. מאוד צריכה את העצמאות שלי. מסכימה ב- 100% שמציאת משמעות והגשמה הן הכי חשובות. זה אחד הדברים שקשים לי - אני די סובלת בעבודה אבל אין לי כרגע תחום אחר שמאוד מעניין ומושך אותי ואמצא בו את היעוד שלי. מחפשת אחר משמעות ובטח לא מצפה מהנאות חומריות למלא אותה... ללא קשר, פתיחת השרשור הנ"ל היתה לגבי דילמות שיש לי בנוגע לפילוסופיות צרכניות. אם זה היה פורום של זוגיות או מציאת משמעות לחיים הייתי מתיעצת גם בקשר לזה...

בפורום הזה אסור להמליץ אבל בכל זאת אני ממליץ לך בחום לקרא קצת באינטרנט בבלוגים של רופאים סולידים. יש די הרבה בלוגים בהם רופאים מעלים את הדילמה שלהם שאחרי השקעה מאוד גדולה בלימודי רפואה הם לא ממש מאושרים מהעבודה היומיומית השוחקת אפילו שהיא די מתגמלת ולכן הם מחפשים פתרונות בכל מיני כיוונים. הבלוג שאני נהנה מאוד לקרא הוא POF שכותב רופא אמריקאי שהחלום שלו הוא לעבור מארהב לתקופה מסוימת לעבוד בקליניקה בניו זילנד. יש גם רופאים שמדברים על לצאת לשבור שיגרה במסגרת אירגונים שונים למרפאות באיזורים נידחים בעולם. כל הרעיון הוא לצאת מהשיגרה המעיקה תוך עשייה משמעותית שאינה קשורה לדברים חומריים צרכניים.

אם זה היה פורום של זוגיות או מציאת משמעות לחיים הייתי מתיעצת גם בקשר לזה...
אחת הבעיות של הרפואה המערבית המודרנית היא שאינה רואה את האדם כמערכת כוללת(כמו תורות רפואה מזרחיות) אלא מנסה לטפל כל פעם באופן נקודתי בבעיה מסוימת שמתגלה לעין. לעתים גם דווקא בזו שקל לראות או קל לטפל. הפורום הזה אינו מוגבל רק להיבטים צרכניסטיים או כלכליים ותוכלי למצוא דיונים על כל היבטי החיים, לרבות פילוסופיים. רופא טוב יטפל או לפחות יציין את הבעיה האמיתית של מי שפונה אליו, אפילו אם היא שונה מזו שהוא מודע לה או מבקש עזרה לגביה. כשמסדרים או פותרים את הבעיה האמיתית, אז לפעמים מגלים שגם שאר הדברים שנחשבו בעייתיים, הסתדרו בהתאם. אין פתרון קסם. לתכנון כלכלי של הוצאות, הכנסות, והשקעות יש יתרונות ומגבלות, עד כמה טוב שיוכל להיות.

אחת הבעיות של הרפואה המערבית המודרנית היא שאינה רואה את האדם כמערכת כוללת(כמו תורות רפואה מזרחיות) אלא מנסה לטפל כל פעם באופן נקודתי בבעיה מסוימת שמתגלה לעין. לעתים גם דווקא בזו שקל לראות או קל לטפל. הפורום הזה אינו מוגבל רק להיבטים צרכניסטיים או כלכליים ותוכלי למצוא דיונים על כל היבטי החיים, לרבות פילוסופיים. רופא טוב יטפל או לפחות יציין את הבעיה האמיתית של מי שפונה אליו, אפילו אם היא שונה מזו שהוא מודע לה או מבקש עזרה לגביה. כשמסדרים או פותרים את הבעיה האמיתית, אז לפעמים מגלים שגם שאר הדברים שנחשבו בעייתיים, הסתדרו בהתאם. אין פתרון קסם. לתכנון כלכלי של הוצאות, הכנסות, והשקעות יש יתרונות ומגבלות, עד כמה טוב שיוכל להיות.
הכל נכון, רק שקשה ליישם כשיש חמש דקות למטופל ועוד עשרה מחכים בחוץ בכל רגע נתון. ומנסיוני, מטופלים מאוד לא אוהבים לשמוע שאתה חושב שהתלונות שלהן מקורן בבעיות פסיכוסומטיות ולא "אורגניות". הם באים אליך כרופא כדי שתפתור להם את הסמפטום הגופני. בדר"כ נתקלת בתגובות מאוד לא אוהדות/הכחשה/דחייה כשאני מנסה לרמוז על מקור נפשי/רגשי. ע"ע הורים שמבקשים כל הזמן טיפולים רגשיים/התפתחות הילד, העיקר לא הפניה לפסיכולוג חס וחלילה...

איפה אם אפשר לדעת? אחלה מחיר... בנוסף הפחד שלי שאשתעמם לגור לבד במושב... גרתי לפני כמה שנים בישוב קטן ובסוף נמאס לי ועברתי לעיר. קצת לראות אנשים..
שלחתי בה"פ.

בטחון כלכלי ועצמאות ניתן להשיג גם דרך הכנסה גבוהה יותר ולאו דווקא על ידי חיסכון. דרך יזמות, הכנסה פאסיבית מנדלן עסק צדדי (לדוגמה מכונות אוטומטיות).

בטחון כלכלי ועצמאות ניתן להשיג גם דרך הכנסה גבוהה יותר ולאו דווקא על ידי חיסכון. דרך יזמות, הכנסה פאסיבית מנדלן עסק צדדי (לדוגמה מכונות אוטומטיות).
צודקת 100%. אני יודעת שזה תירוץ, אבל אין לי ממש ראש עסקי/יזמי/אסרטיבי...לא יודעת אפילו איך להתחיל פרוייקט כזה.. ניסיתי פעם למכור דברים באיביי אבל לא ממש הלך.. עד כאן נסיונות להגדיל הכנסה צדדית...

צודקת 100%. אני יודעת שזה תירוץ, אבל אין לי ממש ראש עסקי/יזמי/אסרטיבי...לא יודעת אפילו איך להתחיל פרוייקט כזה.. ניסיתי פעם למכור דברים באיביי אבל לא ממש הלך.. עד כאן נסיונות להגדיל הכנסה צדדית...
על מנת להשיג שינוי צריך להשתנות ולצאת מאיזור הנוחות. את נשמעת כאדם רציני, שיודע להפעיל שריר של מאמץ כשהוא חפץ. להבנתי את צריכה לברור מה יתרונותיך, נטיות הלב שלך ומגבלותיך, ולאורם להתחיל לעבוד על תוכנית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כדי לשנות את המציאות האישית, לעיתים יש צורך להשתנות, להתמודד עם הצדדים שעד היום היו נחשבים חלשים אצלינו, זה מהות השינוי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S אופטימיזציית קריירה: תואר וניסיון בדרך לייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 12
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 19
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
P בדרך ליעד? השאלה מה היעד יומני מסע אישיים 50
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 100
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
J האם אני בדרך לכלא? מיסים 17
NightStyle פריצת דרך בהיתוך גרעיני מבוקר, בדרך למקור אנרגיה אינסופי וירוק אוף טופיק 12
S עמלות בנקים בדרך בהעברת SWIFT - אחוזים או FIXED? שוק ההון 6
א רכב למשפחה בדרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
N היומן שלי בדרך לדירה יומני מסע אישיים 17
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ת רכישת קריפטו והעמלות בדרך - מכסף פיאט ועד לארנק הקר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
O אינפלציה בדרך - איך מתמודדים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
rootcause בחורה חרדתית בדרך לבהירות כלכלית (?) יומני מסע אישיים 34
D משקיע בדרך לפנסיה שוק ההון 4
T האם ישראל בדרך לאבדון? אוף טופיק 404
T בדרך למגורים - כמה דירות להשקעה מול שוק ההון נדל"ן 61
M מס רווחי הון - בדרך למטה ? שוק ההון 39
ש בקשה להדרכה פרקטית בדרך להשקעת כספי הפנסיה והקרנות שוק ההון 14
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
י סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13
ט אומנם לא פרישה מוקדמת - אבל ממש בדרך לשם! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
חסכונית חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 76
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39
tpr חוזרים לארץ, בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 53
נ פרוד טרי, בדרך לגירושין מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
אנא-אל פריצת דרך קטנה בדרך לפישוט חפצים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ש זוג+3 ילדים בדרך אל החופש?! יומני מסע אישיים 17
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
H אולי פשוט נבחר בדרך הפשוטה ... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
Jane Doe עידכון בג"ץ IRA - בדרך לניצחון, ותודה להראל פרימק שהביאנו עד הלום צרכנות פיננסית 26
C "בדרך הנכונה" אבל עדיין משהו חסר יומני מסע אישיים 40
yossik Windows 10 - השידרוג החינמי בדרך אבל יש גם חסרונות אוף טופיק 57
c881 רוכב על אופניים? רוצה לבלות במורזין? להרוויח קצת כסף בדרך? אוף טופיק 0
O עיכוב בדרך אל החופש יומני מסע אישיים 15
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33

נושאים דומים

Back