• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חוזרים לארץ, בדרך לפנסיה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא tpr
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tpr

משתמש רגיל
דירוג
47
שלום לכולם,

קצת רקע, בן 36 חוזר אחרי כ-6 שנים באנגליה. רווק.

מבחינת חסכונות:
יש כ-250,000 ש"ח בחיסכון פנסיוני באנגליה (ניהול עצמי, פנסיה משתחררת בגיל 55). כ200,000 ש"ח בחיסכון בארץ ודירת 2 חדרים בפלורנטין (משכנתא לפני 5 שנים, שכירות מכסה את המשכנתא ומשאירה כ900 ש"ח בחודש).

המטרה היא לצאת לפנסיה תוך 6 שנים (קצת אגרסיבי לדעתי, אבל נראה) כשאני מכוון לחסוך 65-70% מהמשכורת (עובד הייטק, עצמאי) אבל מכיוון שהתחלתי את העבודה רק ב18 לחודש והכל קצת מבולגן אני אתחיל לספור הוצאות באופן מסודר רק מהחודש הבא.

נכון לעכשיו שוכר בגבעתיים (יעבור לת"א באוגוסט) ונוסע לעבודה עם אופניים (יום שלישי, כל הגוף כואב, אלוהים אני לא בכושר) ומשתדל להביא אוכל מהבית (50% הצלחה עד כה, אני פשוט שוכח לפעמים).

ניסיון ניהול הפנסיה עצמאית באנגליה די כושל עד כה (הפסד של קרוב ל-4 אחוז בחודשיים) ההשקעה מפוזרת על אירופה, ארה"ב ומדינות מתפתחות (בגדול מסביב לשוקולד המריר) אני מניח שלטווח ארוך אני אהיה בסדר :)

המטרה היא 2.4 מיליון ש"ח שאמור לתת לי 8000 ש"ח לחודש.

זהו לפוסט ראשון אני אשתדל לעדכן פעם בחודש, אם יש שאלות שמח לענות ובוא נקווה לטוב.

גיא

רק 2 עידכונים קטנים ששכחתי:

1. השקעות מועברות השבוע מהבנק (שגובה עמלות לא הגיוניות) למיטב ד"ש שמציע דיל לא רע (שיתפתי בעבר, אני יכול לקשר אנשים שרוצים, אין בעיה "להזמין" חברים).
2. אני עובר מבנק מזרחי טפחות לאיגוד, הפרש של מאות שקלים בשנה.

שלום לכולם,

קצת רקע, בן 36 חוזר אחרי כ-6 שנים באנגליה. רווק.

מבחינת חסכונות:
יש כ-250,000 ש"ח בחיסכון פנסיוני באנגליה (ניהול עצמי, פנסיה משתחררת בגיל 55). כ200,000 ש"ח בחיסכון בארץ ודירת 2 חדרים בפלורנטין (משכנתא לפני 5 שנים, שכירות מכסה את המשכנתא ומשאירה כ900 ש"ח בחודש).

המטרה היא לצאת לפנסיה תוך 6 שנים (קצת אגרסיבי לדעתי, אבל נראה) כשאני מכוון לחסוך 65-70% מהמשכורת (עובד הייטק, עצמאי) אבל מכיוון שהתחלתי את העבודה רק ב18 לחודש והכל קצת מבולגן אני אתחיל לספור הוצאות באופן מסודר רק מהחודש הבא.

נכון לעכשיו שוכר בגבעתיים (יעבור לת"א באוגוסט) ונוסע לעבודה עם אופניים (יום שלישי, כל הגוף כואב, אלוהים אני לא בכושר) ומשתדל להביא אוכל מהבית (50% הצלחה עד כה, אני פשוט שוכח לפעמים).

ניסיון ניהול הפנסיה עצמאית באנגליה די כושל עד כה (הפסד של קרוב ל-4 אחוז בחודשיים) ההשקעה מפוזרת על אירופה, ארה"ב ומדינות מתפתחות (בגדול מסביב לשוקולד המריר) אני מניח שלטווח ארוך אני אהיה בסדר :)

המטרה היא 2.4 מיליון ש"ח שאמור לתת לי 8000 ש"ח לחודש.

זהו לפוסט ראשון אני אשתדל לעדכן פעם בחודש, אם יש שאלות שמח לענות ובוא נקווה לטוב.

גיא
דבר עם הסולידית אתה כמעט באותו מסלול: היא חזרה מחול בגיל 30 (?) פרישה מוקדמת בגיל 35 :-)

• אהבתי
Reactions: tpr
דבר עם הסולידית אתה כמעט באותו מסלול: היא חזרה מחול בגיל 30 (?) פרישה מוקדמת בגיל 35 :)

שלחתי לה הודעה לפני שחזרתי לארץ, התעלמה בבוטות, אני מניח שזה לא אישי :)

לגבי סכום היעד, האם לקחת בחשבון תשלום מס הכנסה, בלתמים וחשיפה למט"ח ?

לגבי סכום היעד, האם לקחת בחשבון תשלום מס הכנסה, בלתמים וחשיפה למט"ח ?

בערך.
ההנחה שלי היא ש2.4 מיליון מספק לי תשלום חודשי של 8000 ברוטו בהנחה שאין יותר מידי תנודות / בלתמים.
על הסכום הזה מתווספים לי למעשה 3 הכנסות חודשיות - הכנסה חודשית ראשונה מתווספת בגיל 55 מהפנסיה באנגליה, מדובר בסכום של כ3000 ש"ח בחודש. בנוסף לכך בגיל 67 אני אמור לקבל את הפנסיה הישראלית (עוד כ3000 ש"ח בחודש) ומשהו מביטוח לאומי (לא סומך עליו אבל עדיין אמור להגיע משהוא).

בנוסף אני מסיים לשלם את הדירה עוד 20 שנה (גיל 56) מה שמבטיח הכנסה חודשית של כ4000 ש"ח לחודש (או ביטול תשלום השכירות).

זה אומר שאני חי "רק" מהחסכון הנוכחי רק במשך 13/14 שנים (גם אם אני אוכל קצת מהקרן בתקופה הזו עקב אירועים לא מתוכננים התוספת בגיל 55 אמורה לכסות את זה).

עדיין יכולה להווצר פעולת שרשרת שלמעשה פוגעת לי ב-2 הפנסיות ואז אני עשוי להיות בבעיה, אבל אני לא יודע אך להתמודד אם אירוע כזה? הרבה דברים רעים צריכים להתרחש על מנת שאני אתקע וכדי להתמודד איתם אני כנראה צריך תוספת מאוד משמעותית?

שמח לשמוע דעות נוספות בנושא

1. אתה רווק כרגע או לנצח ?
2.אתה מתכנן ילדים ?
3. האם אתה מתכנן לגדר סיכוני בריאות וסיעוד ?

שים לב, שבגיל 66+ אנשים נוטים לפתח בעיות בריאות וסיעוד ואפילו "סתם" העדפת מעלית בבניין ולגור בדירה בבעלותך ולא לקפוץ כל שנתיים דירה
(דוגמא - הורי :עד לפני שנה חשבו שהם גרים בדירת חלומות, אבל עקב הזיקנה והצורך שלהם במעלית, הם רכשו דירה לידנו, הם לא היו יכולים לבצע את החיפוש החוזה וניהול המעבר לבד, ובוודאי שלא היו מסוגלים לחתום על חוזה שכירות או אהבו את הרעיון)
ולכן צריך להחזיק buffer כספי שיאפשר בגית מבוגר לרכוש דירה/ לממן בית גחל זהב / טיפול סיעודי ולא גם לדעת שהיכולות הקוגניטיביות לא משתפרות ואפילו טם לא מדובר באלצהיימר וכד' הרי יכולת ניהול השקעות נבונה ומשא ומתן זה לא עניין פשוט וכדאי להערך פיננסית מנטלית משפחתית לכך מראש

2.אתה מתכנן ילדים ?
כרגע רווק, בעתיד אין לי מושג - בוא נגיד שהייתי דווקא שמח לקשר יותר רציני אבל ניסיון עבר לא בהכרח חיובי

2.אתה מתכנן ילדים ?
מאוד תלוי בסעיף הראשון, אני בן 36, אני מניח שדי מהר אני אדע :)

3. האם אתה מתכנן לגדר סיכוני בריאות וסיעוד ?
לא בטוח שאני יודע מה זה אומר. בגדול אם אני מגיע לגיל 70 וצריך להגיע לבית אבות סיעודי אני מוכר את הדירה, סביר מאוד להניח שזה יכסה עלויות. לגבי סיכוניים יותר קיצוניים (מחר אני מגלה שיש לי מחלה X) אין לי שום דבר מעבר לביטוח לאומי / מכבי זהב.

אם אני אהיה כנה (ואולי קצת אפל) אני חייב להודות שאם הגעתי לגיל 70, אני גר לבד ומתחיל לפתח בעיות קוגניטיביות שמפריעות לי לנהל אורך חיים מהנה סביר להניח שאני אפתור את הבעיה בדרך שונה...

אם אני אהיה כנה (ואולי קצת אפל) אני חייב להודות שאם הגעתי לגיל 70, אני גר לבד ומתחיל לפתח בעיות קוגניטיביות שמפריעות לי לנהל אורך חיים מהנה סביר להניח שאני אפתור את הבעיה בדרך שונה...
זה אתה הרווק בן ה 36 כותב את זה, האתה בן ה 65 יכול לחשוב אחרת
בנוסף ירידה קוגנטיבית ותפקודית זה לא מדד בינרי
או שאתה 100٪ או שאתה דמנתי + אלצהיימר עם חיתול באפיסת כוחות במיטה.
מספיק שתצטרך הליכון, יש ירידה בשמיעה ומכשיר השמיעה לא עוזר, והתגובתיות ומהירות המחשבה יורדת ופתאום היכולת שלך
לנהל השקעות לחתום על חוזים ללא סיוע יורדת וגם הבטחון בקבלת ההחלטות שלך תפגע, ועדיין לא בצורה שצריכה לעודד אדם מבוגר ממוצע להתאבד.

תחשוב על מה גוון תרחישים ותגלה שאתה צריך יותר מאשר המינימום של 8000 שח לחודש

זה אתה הרווק בן ה 36 כותב את זה, האתה בן ה 65 יכול לחשוב אחרת
בנוסף ירידה קוגנטיבית ותפקודית זה לא מדד בינרי
או שאתה 100٪ או שאתה דמנתי + אלצהיימר עם חיתול באפיסת כוחות במיטה.
מספיק שתצטרך הליכון, יש ירידה בשמיעה ומכשיר השמיעה לא עוזר, והתגובתיות ומהירות המחשבה יורדת ופתאום היכולת שלך
לנהל השקעות לחתום על חוזים ללא סיוע יורדת וגם הבטחון בקבלת ההחלטות שלך תפגע, ועדיין לא בצורה שצריכה לעודד אדם מבוגר ממוצע להתאבד.
תחשוב על מה גוון תרחישים ותגלה שאתה צריך יותר מאשר המינימום של 8000 שח לחודש

המינימום של 8000 ש"ח בחודש לא כולל 2 פנסיות שאמורות להביא אותי ל14,000 לחודש אבל גם אם מתעלמים מזה - הבעיה בתרחישים שלך זה שכסף לא עוזר. אם אין לך יכולת לטפל בעצמך ואתה גר במדינת ישראל ישדדו אותך עד לשקל האחרון שלך תוך מתן שירות שיגרום לך לרצות למות (ראה ערך ניצולי השואה). זו בהחלט בעיה, אני פשוט לא יודע אך פותרים אותה מבחינה כלכלית

המינימום של 8000 ש"ח בחודש לא כולל 2 פנסיות שאמורות להביא אותי ל14,000 לחודש אבל גם אם מתעלמים מזה - הבעיה בתרחישים שלך זה שכסף לא עוזר. אם אין לך יכולת לטפל בעצמך ואתה גר במדינת ישראל ישדדו אותך עד לשקל האחרון שלך תוך מתן שירות שיגרום לך לרצות למות (ראה ערך ניצולי השואה). זו בהחלט בעיה, אני פשוט לא יודע אך פותרים אותה מבחינה כלכלית

1. לא יודע אם התחושה שלך על 'שוד" היא נכונה סטטיסטית או אישית, המשפחה שלי ושל אשתי (הורים אחים, אנחנו) לא חווינו שוד ועושק גם אם היו ויהיו בחיינו מורדות

2. חיזוק קשרים משפחתיים או חברתיים הם דרך טובה לחיזוק עמידות , כי כסף אינו חזות הכל אלא (בעיני) אמצעי . מצד שני אדם שאין לו ביטוח סיעודי / בריאות ולא עשה הערכת סיכונים מול תועלת רצינית חי כנראה ברמת סיכון גבוהה ממה שהוא מדמיין או מודע, הביטוחים הנל לא יעזרו במניעה אבל יקלו על התמודדות עם קשיים שקורים לאדם "ממוצע', כל אחד צריך להעריך את מצבו ויכולתו כמובן.

3. לגבי הפנסיות השאלה מה קורה בין גיל 36 וגיל 67, וכן
זה שיהיו לך 18000 שח בגיל הפנסיה לא יאזן את העובדה שב 30 השנים שלפני אתה מצפה להוציא לא יותר מ 8000 שח, ומה יקרה אם תגלה שבגיל 65 אתה זקוק לדירה עם מעלית באזור בטוח למבוגרים (שכונה יקרה יחסית ) האם תקבל משכנתא בגיל 67 ? כנראה שלא, האם אולי בכל זאת תצטרך דירת 3 חדרים כי יש סיכוי שתצטרך מטפל ולא יתחשק לך להתאבד ? (יש לי לפחות 3 מכרים שנשבעו שלא יתחתנו ולא התכוונו לחסוך לפנסיה כי הם האמינו שהם לא יעברו את גיל 35 כי הם יחיו על הקצה, כולם נשואים + משכנתא + דירה + פנסיה ...
הסטטיסטיקה של המתאבדים בכל גיל מראה שהפתרון הזה לא מאומץ בחדווה אצל הלקוחות נפוטנציאלים, בפועל אנשים נאחזים בחיים.

1. לא יודע אם התחושה שלך על 'שוד" היא נכונה סטטיסטית או אישית, המשפחה שלי ושל אשתי (הורים אחים, אנחנו) לא חווינו שוד ועושק גם אם היו ויהיו בחיינו מורדות

התחושה שלי מבוססת על הניסיון עם הסבים / סבתות שלי (ולא מעט סיפורים מחברים / מכרים) אבל אני שמח שלא חווית את זה

2. חיזוק קשרים משפחתיים או חברתיים הם דרך טובה לחיזוק עמידות , כי כסף אינו חזות הכל אלא (בעיני) אמצעי . מצד שני אדם שאין לו ביטוח סיעודי / בריאות ולא עשה הערכת סיכונים מול תועלת רצינית חי כנראה ברמת סיכון גבוהה ממה שהוא מדמיין או מודע, הביטוחים הנל לא יעזרו במניעה אבל יקלו על התמודדות עם קשיים שקורים לאדם "ממוצע', כל אחד צריך להעריך את מצבו ויכולתו כמובן.

אממ, לא בטוח אך לענות לזה כי נראה לי שאתה מערבב המון דברים ביחד:
1. יש בישראל ביטוח בריאות חובה. אם מחר אני עובר תאונת דרכים יטפלו בי. בחינם. ביטוחים משלימים עוזרים באחוז מאוד קטן של מקרים שלא משפיעים על הבנאדם הממוצע (יש כל מיני הטבות לניתוחים וכו' ש"עוזרים" אבל מדובר בסכומים שאתה יכול לכסות בעצמך באופן יעיל יותר). אם הביטוחים הללו היו באמת רלוונטיים לבנאדם הממוצע היו צריכים לגבות הרבה יותר כסף :)

2. ביטוח סיעודי - אתה צודק, לא מעניין אותי לרכוש ביטוח סיעודי. ראיתי בני משפחה שעברו את התהליך. לא מתאים לי.

3. לגבי חיזוק קשרים - אין וויכוח.

3. לגבי הפנסיות השאלה מה קורה בין גיל 36 וגיל 67, וכן
זה שיהיו לך 18000 שח בגיל הפנסיה לא יאזן את העובדה שב 30 השנים שלפני אתה מצפה להוציא לא יותר מ 8000 שח

1. כפי שרשמתי בתיאור המקורי, כסף הפנסיה הראשוני (אנגליה) משתחרר בגיל 55
2. כפי שרשמתי בתיאור המקורי עד אז תהיה לי דירה (אסיים לשלם משכנתא) בפלורנטין. למיטב ידיעתי הדירות הנ"ל ניתנות להחלפה בדירות באיזורים טובים בארץ (ובד"כ עם רווח). נ.ב. בבניין יש מעלית.

הסטטיסטיקה של המתאבדים בכל גיל מראה שהפתרון הזה לא מאומץ בחדווה אצל הלקוחות נפוטנציאלים, בפועל אנשים נאחזים בחיים.
אני ציינתי מקרה מאוד ספציפי בו אני כנראה אסיים את חיי. מדובר בסיטואציה שאני מקווה להמנע ממנה. אני בסה"כ אומר שנראה לי מצחיק לשלם כ"כ הרבה כסף בביטוחים שיעזרו לך בסיטואציה בה ככל הנראה בכל מקרה לא יפריע לך אך מטפלים בך... נראה לי גם מאוד עצוב לחיות בסיטואציה הזו.

1. יש בישראל ביטוח בריאות חובה. אם מחר אני עובר תאונת דרכים יטפלו בי. בחינם. ביטוחים משלימים עוזרים באחוז מאוד קטן של מקרים שלא משפיעים על הבנאדם הממוצע (יש כל מיני הטבות לניתוחים וכו' ש"עוזרים" אבל מדובר בסכומים שאתה יכול לכסות בעצמך באופן יעיל יותר).

אני חולק עליך, ביטוחים משלימים נועדו לגדר בפני קטסטרופות: השתלות, ניתוחים מציי חיים בחול, תרופות שלא בסל, אלו הוצאות שיכולות למוטט יחיד ו/או משפחה. הרובד של קופת החולים המשלים (זהב) הוא זול מאוד, לגבי ביטוחים פרטיים, יש רבדים של משלים שב"ן שהם זולים או רבדי ביטוח קולקטיבי דרך מקומות עבודה שגם הם זולים להפליא. העלות הכוללת היא זניחה ביחס לחסכון שלנו.
א
אני ציינתי מקרה מאוד ספציפי בו אני כנראה אסיים את חיי. מדובר בסיטואציה שאני מקווה להמנע ממנה. אני בסה"כ אומר שנראה לי מצחיק לשלם כ"כ הרבה כסף בביטוחים שיעזרו לך בסיטואציה בה ככל הנראה בכל מקרה לא יפריע לך אך מטפלים בך... נראה לי גם מאוד עצוב לחיות בסיטואציה הזו.
אם אתה נחוש ומודע אז הפתעות לא יהיו לך, אני לא יודע אם ארצה להאחז בחיים או לסיים את חיי קודם, כיום לא נראה לי שאני אתכנן התאבדות, אבל יש לי אפשרות להתחרט לעומת זאת מי שלא מכין buffer עלול לגלות שהוא עבר את נקודת האל חזור 30 שנה קודם. מבחינת עלויות לי ולמשפחתי מדובר בנזק שולי לחסכון.

אני הייתי ממליץ לך לשקול לפחות להגדיל את הביטוח של קופת החולים לשב"ן (זהב) ולקיים ביטוח סיעוד מינימלי דרך קופת החולים, תבדוק את העלויות ותחליט אם זה מה שעוצר את הגעתך לחופש כלכלי.

ובהערה כללית מן הסתם ביטוחים הם בכל מקרה לא כלכליים אחרת הם יקרים מדי, צריך למדוד את הנזק בקרות הארוע מול העלות השוטפת מול הסיכון על פני 60 שנה ...

ברמה האישית יש לי ילד שזקוק לתרופה שאינה בסל הבריאות ,קופת החולים אשרה את התרופה בהנחה, וחברת הביטוח הורידה את ההוצאה ל כ 150 ש"ח לחודש, וכל זה ללא תביעות ועורכי דין,רק רופא ממוחה של בית חולים וקבלות, אז זה לא מוכיח דבר אבל גם הדוגמא של העושק לא בהכרח מוכיחה. יש פנים לכאן ולכאן, וצריך לנהל את הסיכונים ללא אידאולגיה או כעס.

ברמה האישית יש לי ילד שזקוק לתרופה שאינה בסל הבריאות ,קופת החולים אשרה את התרופה בהנחה, וחברת הביטוח הורידה את ההוצאה ל כ 150 ש"ח לחודש, וכל זה ללא תביעות ועורכי דין,רק רופא ממוחה של בית חולים וקבלות, אז זה לא מוכיח דבר אבל גם הדוגמא של העושק לא בהכרח מוכיחה. יש פנים לכאן ולכאן, וצריך לנהל את הסיכונים ללא אידאולגיה או כעס.

אני חושב שיש הבדל מאוד משמעותי בין האחריות שיש על רווק (אני) ובין אדם נשוי עם ילדים. זה גם כנראה משפיע מאוד על ראיית העולם.
הביטוחים המשלימים לא עד כדי כך יקרים אבל עדיין מדובר באלפי שקלים בשנה ע"מ לכסות סיכון די זניח. כן, כנראה אני לוקח סיכון מסויים כאן, אבל בסיטואציה שלי אני לא מרגיש שהסיכון לא הגיוני (ובינינו אני כנראה יוכל לשנות את דעתי בעתיד אם דברים משתנים).

לגבי יתר הדברים , הרי בסופו של דבר כמות הbuffer שאתה מחליט לקחת משפיע על פרק הזמן שיקח לך לצאת לפנסיה. הגדלה של ההוצאה החודשית / העלאה של ה buffer בחיסכון מוסיפה שנים לזמן החסכון. השאלה מתי זה מספיק / יותר מידי. שלא תבין אין לי תשובה, אבל אני יודע שתקופה של 6-7 שנים זה אופק שאני יודע להסתכל עליו.

הביטוחים המשלימים לא עד כדי כך יקרים אבל עדיין מדובר באלפי שקלים בשנה ע"מ לכסות סיכון די זניח

סתם דוגמא
אדם בגילך משלם כ 40 שח לחודש או 500 שח בשנה

לגבי ביטוח סיעודי לגילך זה בערך 26 שח לחודש ~ 300 שח לשנה

https://mushlam.clalit.co.il/he/gold/siudi/Pages/siudi_info.aspx

לדעתי העלויות לא מגיעות לאלפי שקלים בחודש

סתם דוגמא
אדם בגילך משלם כ 40 שח לחודש או 500 שח בשנה

לא מדויק - מתוך העמוד אליו קישרת:
"המחירים הינם בנוסף לעלות עבור תוכנית כללית מושלם זהב ונכונים ללקוחות אשר הצטרפו החל מתאריך 23 בדצמבר 2007, התשלום החודשי נכון למרץ 2017, על פי מדד המחירים לצרכן שפורסם בפברואר 2017, ומתעדכן בהתאם למדד ובכפוף לתקנון."

המחיר של שב"ן זהב בכללית הוא 47.98 בגיל הזה.

רק מילת אזהרה אחת לגבי שב"ן כביטוח תרופות מחוץ לסל - כבר נגענו בכך בדיונים קודמים שתרופות מצילות חיים מסוימות אינן זמינות בביטוחי השב"ן - "בשם השוויון".

לא מדויק - מתוך העמוד אליו קישרת:
"המחירים הינם בנוסף לעלות עבור תוכנית כללית מושלם זהב ונכונים ללקוחות אשר הצטרפו החל מתאריך 23 בדצמבר 2007, התשלום החודשי נכון למרץ 2017, על פי מדד המחירים לצרכן שפורסם בפברואר 2017, ומתעדכן בהתאם למדד ובכפוף לתקנון."

המחיר של שב"ן זהב בכללית הוא 47.98 בגיל הזה.

רק מילת אזהרה אחת לגבי שב"ן כביטוח תרופות מחוץ לסל - כבר נגענו בכך בדיונים קודמים שתרופות מצילות חיים מסוימות אינן זמינות בביטוחי השב"ן - "בשם השוויון".

התעריף הנכון
https://mushlam.clalit.co.il/he/about_clalit_mushlam/Pages/taarifon_zahav-aspx.aspx

תראו יכול להיות שאני מפספס משהו אבל הביטוח בריאות חובה בישראל נחשב לאחד מהטובים בעולם המערבי. כן יש בעיות וכן יש תרופות שלא נכללות בסל אבל בסה"כ תקבלו שירות יותר טוב כאן מאשר ברוב המדינות (כן, כולל אנגליה).

הביטוח המשלים של קופות חולים מכבי (בה אני חבר) עולה 72.07 ש"ח לחודש (בעבר היה ביטוח מכבי כסף שבוטל) ועל הסכום הזה אני יכול להוסיף 44 ש"ח ל"מכבי שלי" (שנראה כמו עבודה בעיניים אבל אני קצת סקפטי בבסיס). ביטוח סיעודי מוסיף עוד כ-30 ש"ח לחודש או סה"כ קצת מעל ל100 ש"ח בחודש.

יש ביטוח בריאות חלופי במחיר סביר? אני מניח שמעבר לקופת חולים חדשה יהיה קצת סיפור, בעיקר כי רק עכשיו חזרתי מחו"ל. בכל מקרה הסכום של הביטוח הבסיסי (72 ש"ח) לא מוסיף תרופות מצילות חיים ו/או ניתוחים נוספים שלא היו קיימים בביטוח לאומי (אם אני מבין נכון) מה שאומר שמדובר בעיקר בנוחות? לבחור מנתח זה נחמד, אבל אני קצת סקפטי ביכולת שלי לקבל החלטה מושכלת לגבי המנתח שלי מפגישה של 20 דקות.

מה אני מפספס?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פטל ואוכמניות בתי ספר לתושבים חוזרים אוף טופיק 8
ב איך חוזרים מ-NFT לשקלים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
G איך להפריד חשבון משותף מחוץ לארץ? צרכנות פיננסית 2
א העברת דולרים מחול לארץ צרכנות פיננסית 16
D שליחת צ'קים מחול לארץ אוף טופיק 1
N העברת כספים מחו״ל (דולרים) לארץ (שקלים) צרכנות פיננסית 8
F העברת ניירות בין ברוקרים מחול לארץ ומאחד לאחד לארץ שוק ההון 9
adirkol להעביר לארץ 200,000 דולר, עמלות ומיסוי שוק ההון 5
A העברת מטח לארץ- לא שאלה על עמלות צרכנות פיננסית 3
D מחיר למשתכן + בעלות בדירה או ירושה מחוץ לארץ נדל"ן 3
B העברת מט״ח מחו״ל לארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
T מע״מ על עלות שילוח לארץ מיסים 51
א חשבון השקעות בארה״ב כשחוזרים לארץ שוק ההון 16
העברת מיליון יורו לארץ צרכנות פיננסית 4
S העבת מט"ח מארה"ב לארץ שוק ההון 1
M העברת דולרים מארצות הברית לארץ באופן קבוע צרכנות פיננסית 26
D שינוי אסטרטגי בתיק ההשקעות בעקבות כניסת BlackRock לארץ שוק ההון 4
ד הדרך הכי זולה להעברת כסף מארהב לארץ צרכנות פיננסית 21
D לפני מעבר מארה״ב לארץ - השקעה בדולרים צרכנות פיננסית 28
E העברת כסף מארה"ב לארץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
E העברת כספים מרוסיה לארץ צרכנות פיננסית 3
tpr חזרה לארץ - חודש ראשון יומני מסע אישיים 13
tpr חוזר לארץ וצריך קצת עזרה אוף טופיק 39
oz1987 לא הכל אמריקה: הישראלים שחוזרים מעמק הסיליקון לארץ אוף טופיק 8
c881 משפחה מטיילת חזרה לארץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
P בדרך ליעד? השאלה מה היעד יומני מסע אישיים 46
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 61
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
J האם אני בדרך לכלא? מיסים 17
NightStyle פריצת דרך בהיתוך גרעיני מבוקר, בדרך למקור אנרגיה אינסופי וירוק אוף טופיק 12
S עמלות בנקים בדרך בהעברת SWIFT - אחוזים או FIXED? שוק ההון 6
א רכב למשפחה בדרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
N היומן שלי בדרך לדירה יומני מסע אישיים 17
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ת רכישת קריפטו והעמלות בדרך - מכסף פיאט ועד לארנק הקר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
O אינפלציה בדרך - איך מתמודדים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
rootcause בחורה חרדתית בדרך לבהירות כלכלית (?) יומני מסע אישיים 34
D משקיע בדרך לפנסיה שוק ההון 4
T האם ישראל בדרך לאבדון? אוף טופיק 404
T בדרך למגורים - כמה דירות להשקעה מול שוק ההון נדל"ן 61
M מס רווחי הון - בדרך למטה ? שוק ההון 39
ש בקשה להדרכה פרקטית בדרך להשקעת כספי הפנסיה והקרנות שוק ההון 14
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
ימבו סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13

נושאים דומים

Back