• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם ישראל בדרך לאבדון?

• פותח הנושא פותח הנושא TheNoob
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

TheNoob

משתמש רגיל
דירוג
28
אפתח בזה שאין לי שום דבר נגד חרדים ברמה האישית. אני גם מכיר אישית כאלו בעבודות שמכניסות הרבה מיסים למדינה, אבל זו טיפה בים. הדיון הוא עקרוני כלכלי ולא פוליטי או חברתי.

בהמשך לשאלה שהעלתי על מס ברילוקיישן בפורום משקיעים, אני תוהה האם עם קצב הגידול באוכלוסית החרדים הנוכחי, נטל העול על המגזר העובד יילך ויגדל לרמה שהמדינה לא תוכל להתקיים במתכונתה הנוכחית. התחזיות ל2050 הן קטסטרופליות, וזאת מבלי להכנס לצרות יותר ״קטנות״ כמו נטל הפנסיות התקציביות.

הייתי שמח לשמוע מה אתם, שברובכם מחתך האוכלוסיה שייפגע הכי הרבה מהתחזיות האלו, חושבים על לאן פנינו מועדות. התחזית שלי היא שנטל המיסים יגדל לרמה שתפגע במשק עד כדי מיתון ארוך וחמור. מי שיוכל ייברח. אולי נכנס לסחרור של היפר-אינפלציה כמו שנות ה-80 ואז תהליכי הבראה שייאלצו שינוי גישה וחיתוך מוחלט של קיצבאות, בט״ל, וכולי. עד שנגיע לשם, הרבה מאיתנו ייסבלו המון ביחס לאורח חיים שהורגלנו אליו בהייטק לדוגמא.

מה אתם חושבים?

חושבים על לאן פנינו מועדות
אני לא חושב שאבדון היא המילה הנכונה. המדינה תהיה עם פנים שונות, דתית ולאומנית יותר, ענייה יותר, פחות חופשית (במובן של זכויות הפרט), עם 50% ערבים וחרדים נהיה קצת יותר דומים לשכנים שלנו (לדוגמה טורקיה).

אני ואשתי חושבים על זה המון.
הבעיה היא שקשה לעקור משפחה ולרדת ברמת (ובאיכות) החיים בהווה בגלל אקסטרפולציה עתידית...

הבעיה היא שקשה לעקור משפחה ולרדת ברמת (ובאיכות) החיים בהווה בגלל אקסטרפולציה עתידית...
בדיוק. אפשר פשוט לזרום כרגע עם הפנמה שיש מצב טוב שתעזבו עוד עשור או שניים.

כשיהיה פחות כסף גם לבטחון, השכנים שלנו עלולים להתפתות להנחית את המכה המסיימת.
מאז מלחמת יום כיפור (לפני 50 שנה) לא הייתה מלחמה שסיכנה את קיום המדינה, לדעתי גם לא תהיה. אישית לא חושב שקיצוץ של כמה מיליארדים יוביל לקריסת צה"ל והמדינה. במקרה הקיצוני אפשר לסמוך על הדוד מאמריקה עם הצי השישי.

Yup, a lot of people I studied and worked with already left, plenty of others including myself are looking for an opportunity.
The melting of the demographic ice caps seems inevitable, but I guess I can wait until they ban bacon, that would be my porcine canary in the coal mine.
But in the meanwhile I shall remain detached of politics and real estate and just observe as things slowly erode.

אפתח בזה שאין לי שום דבר נגד חרדים ברמה האישית. אני גם מכיר אישית כאלו בעבודות שמכניסות הרבה מיסים למדינה, אבל זו טיפה בים. הדיון הוא עקרוני כלכלי ולא פוליטי או חברתי.

בהמשך לשאלה שהעלתי על מס ברילוקיישן בפורום משקיעים, אני תוהה האם עם קצב הגידול באוכלוסית החרדים הנוכחי, נטל העול על המגזר העובד יילך ויגדל לרמה שהמדינה לא תוכל להתקיים במתכונתה הנוכחית. התחזיות ל2050 הן קטסטרופליות, וזאת מבלי להכנס לצרות יותר ״קטנות״ כמו נטל הפנסיות התקציביות.

הייתי שמח לשמוע מה אתם, שברובכם מחתך האוכלוסיה שייפגע הכי הרבה מהתחזיות האלו, חושבים על לאן פנינו מועדות. התחזית שלי היא שנטל המיסים יגדל לרמה שתפגע במשק עד כדי מיתון ארוך וחמור. מי שיוכל ייברח. אולי נכנס לסחרור של היפר-אינפלציה כמו שנות ה-80 ואז תהליכי הבראה שייאלצו שינוי גישה וחיתוך מוחלט של קיצבאות, בט״ל, וכולי. עד שנגיע לשם, הרבה מאיתנו ייסבלו המון ביחס לאורח חיים שהורגלנו אליו בהייטק לדוגמא.

מה אתם חושבים?
בצער רב וביגון עמוק,
מדינת ישראל לא בדרך לאבדון היא באבדון, בלי שום קשר לחרדים.
[החתום מטה לא ביביסט/שמאלן]

אני לא חושב שאבדון היא המילה הנכונה. המדינה תהיה עם פנים שונות, דתית ולאומנית יותר, ענייה יותר, פחות חופשית (במובן של זכויות הפרט), עם 50% ערבים וחרדים נהיה קצת יותר דומים לשכנים שלנו (לדוגמה טורקיה).

סך הכל נשמע עצוב מאוד

כן. האוכלוסיה האיכותית במדינה בורחת לתל אביב וברגע שזהשזה יגמר היאהיא כבר לא תיהיה בארץ.

השלב הבא הוא מדינת עוני דתית והשלב האחרון והסופי הוא כיבוש הארץ בידי האוייבים.

אני אישית מקווה לעוף מפה כמה שיותר מהר

אוקי, בוא נעשה סדר, התחזית היא שב2050, עוד שלושים שנה כמובן, שזה פריטי מאצ' טיים, יהיו כאן 25% חרדים, לעומת 11% כיום,
אז ככה:
1. ההפרש בין 11% ל25% אינו כל כך מהותי.
2. שיעור התעסוקה בקרב נשים חרדיות זהה פחות או יותר לשיעור התעסוקה אצל חילוניות, והוא עולה בהתמדה.
3. חרדים אינם נמצאים בשירות הציבורי, בעוד הם כ11% באוכלוסיה, בשירות הציבורי אחוז החרדים כפי הנראה עומד על כ2% כולל נשים, אם נחשב גברים לבד ביחס לגברים, כנראה השיעור עומד על 0.5%, מה שבעצם מצביע על כך, שככל שיש יותר חרדים באוכלוסיה, יש פחות מה'איש השמן' כלומר המגזר הציבורי שחי על חשבון משלם המיסים, תיאורטית, ככל שיהיו יותר חרדים, והם לא ייכנסו יותר למגזר הציבורי, התוצאה תהיה שהחילונים יחיו יותר ויותר על חשבון החרדים, זאת בהנחה שאכן החרדים ישלמו מספיק מיסים כדי לסבסד את המגזר הציבורי.
4. ארחיב עוד בנושא המגזר הציבורי, לפי ההערכות, המגזר הציבורי מונה היום לפחות 15% מכוח העבודה בישראל, כאמור, רובו המוחץ חילוני, עובדה פחות ידועה היא שבנתוני הלמ"ס לא מודדים את גופי הביטחון כצה"ל בתוך המגזר הציבורי, אם כוללים את צה"ל, אז מדובר בכ800 אלף איש, באיזור ה20% מכוח העבודה בישראל, קחו בחשבון שבצה"ל וגופי הביטחון אין חרדים-כמעט. כך שאם היום 20% מכוח העבודה בישראל ממומן על ידי החברה כולה, כשהחרדים אינם שותפים בו [בל נשכח שהשכר במגזר הציבורי גבוה מהממוצע במשק], אז כשהחרדים יהיו כאן 25%, אז העול של המגזר הציבורי - החילוני, יוטל יותר ויותר על כתפי החרדים.
תראו את הנתונים כאן: https://www.themarker.com/career/civil-service/1.1789918
5. במגזר החרדי ישנם תהליכי עומק, של פתיחות לשוק העבודה, המגזר החרדי משחרר המון עובדים לשוק ההייטק היום, קחו כתבה מהיום: בתוך 4 שנים עליה של למעלה מ50% בתעסוקת חרדים בהייטק, החרדים מהווים 3% מהעוסקים בהייטק כיום, רובם המוחץ פחות מגיל 28, והמגמה כל הזמן עולה למעלה וקיימת אצל הצעירים https://www.maariv.co.il/business/tech/Article-780223

אין לי כוח לכתוב עוד על זה, אבל לפי התגובות תקבלו:):):)

אם החרדים יצטרכו באמת לעבוד (או לא יהיה אפשר יותר לסחוט כספים מהממשלה) הם פשוט יעבדו, כמו החרדים באמריקה. וגם הרב יוציא אישור להתגייס ולהילחם, כמו בימי יהושוע בן נון.

כרגע הם לא חייבים אז הם לא עושים

אוקי, בוא נעשה סדר, התחזית היא שב2050, עוד שלושים שנה כמובן, שזה פריטי מאצ' טיים, יהיו כאן 25% חרדים, לעומת 11% כיום,
אז ככה:
1. ההפרש בין 11% ל25% אינו כל כך מהותי.
2. שיעור התעסוקה בקרב נשים חרדיות זהה פחות או יותר לשיעור התעסוקה אצל חילוניות, והוא עולה בהתמדה.
3. חרדים אינם נמצאים בשירות הציבורי, בעוד הם כ11% באוכלוסיה, בשירות הציבורי אחוז החרדים כפי הנראה עומד על כ2% כולל נשים, אם נחשב גברים לבד ביחס לגברים, כנראה השיעור עומד על 0.5%, מה שבעצם מצביע על כך, שככל שיש יותר חרדים באוכלוסיה, יש פחות מה'איש השמן' כלומר המגזר הציבורי שחי על חשבון משלם המיסים, תיאורטית, ככל שיהיו יותר חרדים, והם לא ייכנסו יותר למגזר הציבורי, התוצאה תהיה שהחילונים יחיו יותר ויותר על חשבון החרדים, זאת בהנחה שאכן החרדים ישלמו מספיק מיסים כדי לסבסד את המגזר הציבורי.
4. ארחיב עוד בנושא המגזר הציבורי, לפי ההערכות, המגזר הציבורי מונה היום לפחות 15% מכוח העבודה בישראל, כאמור, רובו המוחץ חילוני, עובדה פחות ידועה היא שבנתוני הלמ"ס לא מודדים את גופי הביטחון כצה"ל בתוך המגזר הציבורי, אם כוללים את צה"ל, אז מדובר בכ800 אלף איש, באיזור ה20% מכוח העבודה בישראל, קחו בחשבון שבצה"ל וגופי הביטחון אין חרדים-כמעט. כך שאם היום 20% מכוח העבודה בישראל ממומן על ידי החברה כולה, כשהחרדים אינם שותפים בו [בל נשכח שהשכר במגזר הציבורי גבוה מהממוצע במשק], אז כשהחרדים יהיו כאן 25%, אז העול של המגזר הציבורי - החילוני, יוטל יותר ויותר על כתפי החרדים.
תראו את הנתונים כאן: https://www.themarker.com/career/civil-service/1.1789918
5. במגזר החרדי ישנם תהליכי עומק, של פתיחות לשוק העבודה, המגזר החרדי משחרר המון עובדים לשוק ההייטק היום, קחו כתבה מהיום: בתוך 4 שנים עליה של למעלה מ50% בתעסוקת חרדים בהייטק, החרדים מהווים 3% מהעוסקים בהייטק כיום, רובם המוחץ פחות מגיל 28, והמגמה כל הזמן עולה למעלה וקיימת אצל הצעירים https://www.maariv.co.il/business/tech/Article-780223

אין לי כוח לכתוב עוד על זה, אבל לפי התגובות תקבלו:):):)
יש לך אותה מסגרת של נתונים גם על האוכלוסיה הערבית?
אפשר לדון האם לכלול את אילו שלא נחשבים תושבים "כרגע" ובהחלטה מדינית יכולים להיות כאלה

אם החרדים יצטרכו באמת לעבוד (או לא יהיה אפשר יותר לסחוט כספים מהממשלה) הם פשוט יעבדו, כמו החרדים באמריקה.

אני תוהה איך תרחיש כזה יכול לקרות כאשר הם תופסים את הממשלה בביצים כל עונה מחדש, ולא נראה תרחיש בו הם מחוץ לקואליציה. מי יחייב אותם לעבוד?

אני תוהה איך תרחיש כזה יכול לקרות כאשר הם תופסים את הממשלה בביצים כל עונה מחדש, ולא נראה תרחיש בו הם מחוץ לקואליציה. מי יחייב אותם לעבוד?
איך תהיה פרנסה אם לא יעבדו? ההכרח גורם לחרדים לצאת לעבוד,
אל תשכח שהם לא מתוקצבים כמו החילונים, הם מקבלים בלימודי בית ספר יסודי תקציב של כשליש מחילונים באופן יחסי, ובתקציבי ישיבות גבוהות הם מקבלים אחד חלקי עשר מאוניברסיטאות, ובבממוצע יש לחרדים לפחות פי 2 ילדים מלחילונים כשקצבת הילדים מפלה למעשה בכוונה בין ילד שלישי לבאים אחריו, אין לחרדים יכולת להתפרנס למעשה בלי לעבוד

מה אתם חושבים?
אני חושב שנטל המגזר הציבורי גדול בהרבה מנטל הקצבאות .
ותחזיות כאלה יש גם לשנת 2000 וגם ל2020 , אין מה להתרגש.
בעל שליטה בחברה , לפני שהוא רואה ממנה שקל משלם היום 17%מעמ ,25%מס חברות , 30%בעת משיכת דיבידנד , עוד ביטוח לאומי על כל העובדים שלו ,ארנונה ,אגרת שילוט ,היטלים היתרים ורשיונות , -אתה חושב שאחד כזה מודאג מעליית נטל המס ? :)

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N IB לעומת *************** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 35
ת איך בנק וון זירו הציע ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל? שוק ההון 12
W מגדל S&P 100 ישראל שוק ההון 2
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 4
flower תרחיש 61: ממשלה חד-מפלגתית – הזדמנות להציל את ישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 32
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
M האם ריביות עוגן (אגח/מקמ) שמפרסם בנק ישראל הן ריביות אפקטיביות או נומינליות נדל"ן 0
flower הבחירות הבאות לכנסת ישראל - כנסת העשרים ושש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15
נ משמעות דירוג האשראי של ישראל כאשר יש למדינה עודף בחשבון השוטף אוף טופיק 9
D אג"ח דולריות של ממשלת ישראל שוק ההון 2
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
F ריבית בנק ישראל מאז הקמת מדינת ישראל אוף טופיק 4
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
G חשבון כפול אינטראקטיב ישראל ואינטראקטיב העולמי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ש ישראל - מאקרו ומשכנתא נדל"ן 20
W השוואה בין *************** לאינטרקטיב באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
NachYur קרן שמתאימה לאזרח אמריקאי תושב ישראל שוק ההון 7
ש בלדה לעוזב קיבוץ (ישראל) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 263
חתול לילה שורט על ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 112
ב הוראת קבע באינטרקטיב ישראל ורכישה אוטומטית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
ישראלי מצוי מה ההבדל בין לפתוח באינטרקטיב ישראל לאינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
NachYur קופ"ג וקה"ש בדוח ה-1040 של תושב ישראל מיסים 10
I ביטוח לתרחישי קיצון במדינת ישראל שוק ההון 2
S דואר ישראל - משלוח לחו"ל שלא מגיע ליעד פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה עתידה של ישראל ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 162
א מרגיש מרומה (אינטראקטיב ישראל) צרכנות פיננסית 18
צ ניכוי במקור בIB / אינטראקטיב ישראל מיסים 39
ש תכנית הDRIP של אינטראקטיב ישראל שוק ההון 1
ש השקעה בקרנות איריות דרך *************** שוק ההון 4
D מעבר מאינטרקטיב ישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
סנופקין חוות דעת: פתיחת חשבון ב IB ישראל וחיבור לחשבון האמריקאי שלי ב IB שוק ההון 51
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
קפיטליסט מרושע המלצה: "כסף קטן" - ספרוני חינוך פיננסי לילדים של בנק ישראל התפתחות אישית 0
נ שאלה בנוגע לבעלות בקרן סל ולמקרה בו מדינת ישראל מושמדת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 119
ד אג"ח ממשלת ישראל דולרית ב5.6%- איך קונים שוק ההון 17
N הגשת דו''ח ראשון על דיווידנדים אצל ברוקר זר לאזרח ארה''ב תושב ישראל מיסים 6
Yuvalbuz3 הנהירה של כל צעירי ישראל ללימודי מדעי המחשב התפתחות אישית 113
מ ******************* העולמית או ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13

נושאים דומים

Back
למעלה