• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך.

• פותח הנושא פותח הנושא אלישבע
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אלישבע

משתמש רגיל
דירוג
313
יומן המסע שלי יהיה שונה במהותו כנראה מרוב יומני המסע פה בפורום , עד שהתלבטתי אם בכלל לכתוב אותו כאן.
המילה פרישה לא תככב בו, לא בעתיד הנראה לעין לפחות. והתוכנית שלנו גמישה מטבעה ומורכבת מהרבה מאד בלתמ"ים שקשה לצפות.
אין לנו חלומות גדולים , החלומות הקטנים שלנו מסתכמים בלגדל ילדים והרבה מהם, הלוואי אמן. לגור בדירה משלנו ולהצליח לחתן את הילדים ולתת להם בסיס של לימודים וסכום לדירה.

אז למה אנחנו בכל אופן כאן ?
כי כן, אנחנו סולידים , וכנראה רמת החיים שלנו תמקם אותנו די טוב בסגפנומטר. אם כי רמת החיסכון לא ממש, מה שנגרם מהכנסה לא מדהימה של שנינו .

אנחנו זוג + 2 בינתיים בשנות ה20 המאוחרות. שואפים להרבה ילדים, ואצלי הרבה זה לפחות 10:) או קרוב לזה.
היעד שלנו הוא 2M חסכון. בהינתן 10 ילדים * 200K לילד לחתונה ודירה.
היעד הזה יכול להיפרש גם על פני יותר מ30 שנה, ותמיד יש אפשרות גם בשנים מאוחרות יותר להמשיך ולחסוך קדימה או אחורה - אחרי החתונות. [אפשר לקחת בחשבון למשל שבעוד 25 שנה בערך המשכנתא על הדירה תסתיים]
מה שהופך את היעד למורכב במיוחד הוא הילדים בעצמם. ככל ויהיו מהם יותר ההוצאות צפויות לעלות ושיעור החיסכון לקטון, אם כי גם המשכורות יכולות לעלות (בעיקר המשכורת שלי)
כך שאנחנו עם שעון חול הפוך , מבינים שהשנים הטובות ביותר לחסכון הן עכשיו, ומתפללים על ההמשך.

יאללה למספרים .
מכניסים נטו בחודש 20,400 ש"ח

מתוכם נותנים מעשרות לצדקה 2040 שהם 10%
וחוסכים בין 3500-5000 שהם 17-24%

נכסים ? יש קצת.

יש לנו דירה להשקעה שרובה ממושכנת כרגע בשווי של 1.4M , אנחנו בשלבים של הוצאת היתרים לבניה של חדר וחצי נוספים , התוכנית היא לבנות, למכור ברווח ולקנות דירה למגורים .
ההוצאה החודשית על דיור היא 3000 בחודש, והיא צפויה לגדול לכיוון ה5000 כשנקנה דירת מגורים.

קרנות השתלמות - לי יש קרן עם צבירה של 50K (הפקדה חודשית של 1000), לבעלי יותר חדשה עם כ10K (הפקדה של 700)
לצערינו, הן לא ממש על כל השכר החודשי.

חסכונות 50K, מתוכם 20K עכשיו ממש בשלבי קניה של מדדים, והשאר מיועדים להוצאות הבניה בדירה.

עוד בלת"מים צפויים בדרך: (יש ביטוי כזה?)
בר מצוות - בינתיים אחת ידועה, 15-20K
לידות - 5-8K (הוצאות ברית, תומכת לידה, השכרת רכב, ציוד מתכלה)
ובכלל התוכנית תלויה בכל כך הרבה גורמים , כמו למשל שנעבוד שנינו ברצף כל השנים, לא תהינה חריגות ובלתמ"ים ונמשיך לחיות בשלוה לפי התוכנית.
זה החלק של התפילות .

לימודים והשכלה - כבסיס אפשר לחשב את החסכון לכל ילד כ20K

חוץ מהחלומות הכלכליים והחלום הזוגי לגדל הרבה ילדים, יש גם חלום אישי שלי - לתרום כליה.
אבל ככל הנראה יקח לו הרבה זמן להתממש, וזה יקרה - אם יקרה - אחרי שאסיים ללדת.

בואו נדבר על רמת חיים.

רמת החיים שלנו נוחה מאד, וזו תוצאה ישירה של הסביבה הסולידית שלנו.
אנחנו מצד אחד חוסכים בדברים מהותיים כמו דיור (שכירות של 3000~) רכב שאיננו, חוגים שלא חסרים בכלל , טיסות לחו"ל, אוכל מחוץ לבית.
אבל בשאר השטחים אנחנו חיים בנוחיות מאד,
בשאלות היומיומיות שלנו כסף הוא לא שיקול, ואם צריך בגד 200 שקל לפה או לשם לא ישנו את ההכרעה.
ההחלטות על כסף הן פשוטות ונעימות, ותמיד מה שמלווה את השאלה זה אם צריך,
האם באמת העגלה הממותגת שאני אקנה עכשיו שווה את התמורה שהיא תתן לי? אם כן, אז ברור ששווה, ואם לא ברור שלא.
יפה לראות שגם הבת שלנו הגדולה מדברת במושגים האלו על החיסכון שלה (שהוא 150 שח שלמים!)
היא אוהבת לחסוך, ואוהבת גם להוציא מהכסף שלה לדברים מועילים כמו מתנה לאח הקטן ליום ההולדת.
יש לה גם חלומות ומתנות שהיא מבקשת, אבל היא מבינה לחלוטין שלא הם יתנו לה את האושר, ומסכימה לחכות איתם לחגים.
"אמא , שווה לי לחכות. כי ככה אני הרבה יותר שמחה כשאני מקבלת את מה שחלמתי עליו".

חלומות לפעמים יותר מרגשים מאשר רגע ההגשמה שלהם.

כל הכבוד ובהצלחה! אבל להעמיס עוד 8 ילדים על משאבי כדור הארץ (ובייחוד מדינת ישראל) המדלדלים זה לא יפה. לא עדיף להשקיע כמה שיותר בילדים שכבר יש לכם? עדיף להם ולסביבה

בהצלחה ותודה על השיתוף. יהיה מעניין להתעדכן.

למה את מתייחסת לבר/בת מצוות, לידות והחתונות העתידיות כאירועים לא צפויים בחייכם?

@אלישבע

תודה על השיתוף.
כמה עצות מעשיות (אני בטוח שחלקן ידועות, אבל שווה בכל זאת להזכיר) -

1. כתבת שאתם תורמים 2040 ש"ח בחודש. שווה לוודא שמקבלים על זה החזר מס.

2. לא הזכרת השתתפות בתוכנית "חיסכון לכל ילד". יש כאן יתרון שגם המדינה משתתפת.

3. הזכרת שיש לך/עומדות להיות לך הרבה לידות.
כדאי להכיר שאפשר לדחות נקודת זיכוי ליולדת אם זה מתאים לך יותר מבחינת המיסוי
(למשל אם השנה ניצלת כבר את כל הפטור ממס, ובשנה הבאה תהיה העלאה במשכורת ו/או תעבדי יותר חודשים).

4. שווה לדעתי לבדוק אם מגיעים לך החזרי מס. הרבה פעמים עושים טעויות כשמדובר על חופשת לידה.

מסע נעים!

בהצלחה!
מטרות ראוית וסגנון חיים שאינו מתאים לכל אחד
ותזכרי שמותר לשנות תוכניות
לפעמים מרצון ולפעמים מאילוץ

אנחנו זוג + 2 בינתיים בשנות ה20 המאוחרות. שואפים להרבה ילדים, ואצלי הרבה זה לפחות 10:) או קרוב לזה.
היעד שלנו הוא 2M חסכון. בהינתן 10 ילדים * 200K לילד לחתונה ודירה.
אז ה-2M זה אפילו לא חסכון לעצמכם.
היעד הזה יכול להיפרש גם על פני יותר מ30 שנה, ותמיד יש אפשרות גם בשנים מאוחרות יותר להמשיך ולחסוך קדימה או אחורה - אחרי החתונות. [אפשר לקחת בחשבון למשל שבעוד 25 שנה בערך המשכנתא על הדירה תסתיים]
אפשר גם שלא, אם תכנון ל-10 ילדים וצורך בלפרוס משכנתא מחדש.
מה שהופך את היעד למורכב במיוחד הוא הילדים בעצמם. ככל ויהיו מהם יותר ההוצאות צפויות לעלות ושיעור החיסכון לקטון, אם כי גם המשכורות יכולות לעלות (בעיקר המשכורת שלי)
כך שאנחנו עם שעון חול הפוך , מבינים שהשנים הטובות ביותר לחסכון הן עכשיו, ומתפללים על ההמשך.

יאללה למספרים .
מכניסים נטו בחודש 20,400 ש"ח

מתוכם נותנים מעשרות לצדקה 2040 שהם 10%
מציע להתייחס לפי - https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3710949,00.html

אם מוציאים שקל לחינוך ילדים - צריך להחשיב אותו כמעשר. הויכוח אם אני מבין נכון - עד מתי חובה על הורה לשלם על ילדו למערכת החינוך?

יש מצב שאתם כבר מוציאים חומש, אם לא יותר.

נ.ב.
אם הנטו הוא 20,400 ואתם נותנים מעשר של 2,040 מה שמקבע אתכם עמוק בתחומי מגזר מסויים - אז הנטו הוא 18,360.

אנחנו זוג + 2 בינתיים בשנות ה20 המאוחרות. שואפים להרבה ילדים, ואצלי הרבה זה לפחות 10:) או קרוב לזה
אולי טרם גילו לך, אבל טוב לדעת כי ריבוי הריונות = שחיקה למערכות הגוף = בריאות ירודה = עליה בהוצאות רפואיות (וזה ההיבט הכלכלי בלבד).

אבל, כבר יצא לי לפגוש אמא ל 18 ילדים שעובדת מבחינתה במשרה מלאה - בין מחלה/חוג/חופשה/לידה/אירוע משפחתי וכן הלאה. היא פשוט בקושי נמצאת בעבודה.

אולי טרם גילו לך, אבל טוב לדעת כי ריבוי הריונות = שחיקה למערכות הגוף = בריאות ירודה = עליה בהוצאות רפואיות (וזה ההיבט הכלכלי בלבד).
כל הכבוד ובהצלחה! אבל להעמיס עוד 8 ילדים על משאבי כדור הארץ (ובייחוד מדינת ישראל) המדלדלים זה לא יפה. לא עדיף להשקיע כמה שיותר בילדים שכבר יש לכם? עדיף להם ולסביבה
להבנתי היא עושה את זה בגלל ציווי דתי אז אין ממש תכלית לנסות להעלות טיעוני נגד לכמות הילדים.

מצדיעה על הדרך החכמה והנכונה בדרך למימוש אורח החיים שבחרת - ככל שהוא

כאחת שעוברת מסע דומה בכמה שינויים
רוצה להוסיף עוד הארות לדרך

1. *הארה לדרך*
אחרי שחיים בסולידיות מבחירה ושלמים עם זה
יש איכות חיים מדהימה עם התחושה של 'פת בסלו',כשיש לנו כסף לכל דבר שיהיה בו צורך
(נכון שכרגע הוא לילדים, אבל אם מחר נצטרך 20 אלף אין לנו באמת בעיה להוציא אותם)

המדהים בעיני הוא שמי שמבקש מאיתנו הלוואות, כמקובל במגזר
חי 'כאילו' ברווחה רבה יותר מאתנו

2. *הערה בדרך*

באופן אישי אני כן חושבת
שצריך 'לפנק' אתכם ההורים, במה שעושה לכם טוב
בלי הגזמה כמובן
כמה ימים של חופש בשנה
או פינוקים קטנים אחרים
כן להשקיע בקטנה בתחביב במה שאת אוהבת, גם אם יעלה כסף
אלו שנים שלא יחזרו ומותר וצריך ליהנות בהם.

ה5 אלף הנוספים בשנה אמנם ירדו מהחיסכון
אבל יש לכם אותם (להבדיל מאלו שלוקחים הלוואות בשביל צרכניזם )
הם יצרו לכם איכות טובה לשנים המאתגרות והשמחות האלו שאתם נותנים ונותנים ונותנים ויהפכו אתכם למסופקים יותר
בידיעה שאתם גם משקיעים גם בעצמכם במה שעושה לכם טוב ויגרמו לכם אושר והנאה שיעניקו לכם זכרונות טובים לשנות השובע והסבאות

נ.ב. גם אצלנו המילה פרישה לא רלוונטית, מאותה הסיבה ששיתפת :)

נערך לאחרונה ב:
כל הכבוד.
הבנת נכון שהזמן המתאים לחסוך הוא היום (או אתמול).
בכל הנוגע לילדים , נסו לקנות / להשיג דברים איכותיים אשר ישמשו ילדים רבים ככל האפשר. זה יחסוך כסף רב.
אל תיפלו לטרנדים, ובכלל - סגלו לעצמכם שגרה זולה.
הכי קל ליפול להוצאות מרגש / חוסר זמן שנלווה בגידול ילדים רבים.

אני חושב גם שככל שהתא גדול יותר - צריך ׳כרית ביטחון׳ גדולה יותר. הסיכוי להוצאה בלתי צפויה עולה ככל שכמות האנשים עולה.

נסו לחנך את ילדיכם לעזרה הדדית , ובעיקר עזרה פנים משפחתית (גם בכסף).
לתרום ולעזור לעולם החיצון זה נחמד, אבל שימי לב שלא תמיד זה דו סטרי - ויכול להיות שאת מצפה שבבוא העת העולם יעזור לך כפי שאת עוזרת - לא תמיד זה קורה. העולם קר ואכזר לפעמים.

החיים הם דינאמיים , מאחל שתגשימי את משאלותייך

יכול להיות שנשאר מהתקופה שמ-10 ילדים 3 הגיעו לגיל בגרות.
אולי אצל המזרחים שם תמיד לחרדים היה פריון גבוה ביחס לשאר
אבל אצל האשכנזים זה עלה בין שנות ה-50 לשנות -70 בצורה ניכרת:
1633506603845.png
מקור:

לידות או ילדים בגיל מסויים?
כי אני מכיר סיפורים על משפחות של 10+ לידות וקצת פחות הגיעו לבגרות.

עד כמה שידוע לי, הציווי הדתי הוא על הגבר, ומספיקים שני ילדים כדי למלא אותו. שאר הילדים הם בונוס.
נכון, והנה שני לינקים בעניין
כמה ילדים צריך כדי לקיים מצוות פרו ורבו
מצווה להרבות ילדים שם שוכחים שבזמן שנכתבו הברכות לאברהם, אף אחד לא חשב איזה נזק אקולוגי עלול להתרחש אם זה יתממש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה קרנות מחקות - האם הן מרחיקות קוטלות חלומות? שוק ההון 23
ע בת 22 עם חלומות גדולים יומני מסע אישיים 21
E כדאיות מבצע למשתכן במודיעין - האם זו עסקת חלומות? נדל"ן 6
הסולידית לבקשת הקהל: תת פורום חדש בנושא יזמות, עסקים (קטנים וגדולים) והגדלת הכנסות יזמות והגדלת הכנסות 3
C מקור לראות דוחות כספיים של עסקים קטנים? אוף טופיק 2
S דברים קטנים ופשוטים שאפשר לעשות כדי לשפר את איכות החיים ולהאריך אותם אוף טופיק 81
מ השקעות נדלן בחול בסכומים קטנים נדל"ן 20
M העברת כסף לארה"ב (סכומים קטנים) צרכנות פיננסית 2
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
נ דברים קטנים (וגדולים) שאפשר לעשות למען איכות הסביבה אוף טופיק 71
P משיכת פיצויים ע"י יורשים, סכומים קטנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א איך פערים כל כך קטנים בין קרן צוברת ללא צוברת שוק ההון 7
avivaviv מה הדרך הזולה ביותר להשקיע בעוקב סנופי בסכומים קטנים? שוק ההון 7
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
D שינויים קטנים בשער הדולר ב google sheets שוק ההון 7
S עמלת המרה במיטב דש בסכומים קטנים שוק ההון 2
ס מניות דיבידנד - גם בתיקים קטנים? שוק ההון 18
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ג מסחר בסכומים קטנים שוק ההון 4
איש יקר משקיעה חדשה בסכומים קטנים VT מול בלאקרוק בגירסא השקלית שוק ההון 38
ג אחוזים קטנים מהתיק בניירות ספקולטיביים + סקר שוק ההון 11
Liron2035 האם קה"ש IRA בסכומים קטנים מ-100 אש"ח זו פיקצייה? שוק ההון 20
N הורים לילדים קטנים חוסכים יותר ממה שהם חושבים? אוף טופיק 60
J קןשי להשקיע בסכומים קטנים שוק ההון 24
הסולידית ביטוח חסכונות בבנקים קטנים שוק ההון 56
A מספר תיקים קטנים מול תיק אחד גדול שוק ההון 7
מ מה לעשות עם חשבונות פנסיה קטנים שוק ההון 6
ע פלטפורמות אינטרנטיות להלוואות לעסקים קטנים שוק ההון 6
מ נכנס לעולם עם הרבה שאלות שוק ההון 9
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 215
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
ח השקעה במדד שירד הכי הרבה מהשיא שוק ההון 7
Tsachi01 הפורום הכלכלי העולמי (WEF) - מה התכלית שלו ולמה כל כך הרבה שנאה ציבורית כלפיו ברשת? אוף טופיק 0
H מס רכישה - הרבה שלישי דירות? נדל"ן 24
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
T האם כדאי לסגור מסלול צמוד במשכנתא בהנתן הרבה rsu שוק ההון 15
aminadav מישהו מצליח להבין למה נדל"ן בנייה ומניב יורדים כל כך הרבה בחודשים האחרונים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ב השוואה בין שני אגחים - האם אחד לא הרבה יותר טוב מהשני? שוק ההון 29
E הרבה פעמים צד שלישי מבקש ממני צילומים מהאירוע. מה לעשות? אוף טופיק 16
O למכור "הרבה" בזול או "מעט" ביוקר? התפתחות אישית 28
אקה הרבה כסף וקצת ידע, מה לעשות? שוק ההון 21
Liron2035 אחרי הרבה זמן, בודק שוב את המים: חלופה לIWDA בקה"ש IRA שוק ההון 50
Danielovich Dragon Protfoloio - איזה תיק עושה הכי הרבה תשואה ב100 שנה האחרונות? שוק ההון 12
unrealx למה הבנקים יורדים הרבה יותר משאר השוק? שוק ההון 56
A חוסך הרבה כסף אך הוא פשוט יושב בבנק... שוק ההון 6
ת מחפש מקלדת חדשה, למי שמקליט הרבה (משפטנים, מתכנתים) - המלצה? אוף טופיק 6
M איך זה שעדיין יש כ"כ הרבה היצע בשווי 3-5 מיליון בשוק? נדל"ן 116
amit ביטוחים ,לאחד שלא מבין הרבה צרכנות פיננסית 0

נושאים דומים

Back
למעלה