• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא Kirbulit5
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Kirbulit5

משתמש רשום
דירוג
17
שלום!

בן זוגי ואני בני 35, שנינו עובדים כשכירים בהייטק ומצפים לילד ראשון בקרוב. בן זוגי שואף לצאת לפנסיה מוקדמת, אני מתכננת להמשיך לעבוד כל עוד אוכל ומקווה שהוא ימשיך לעבוד לפחות ב10 השנים הקרובות. אני אזרחית אמריקאית.

שנינו עשינו שירות צבאי ארוך עם רקע טכנולוגי ובעצם עובדים ברצף מגיל 18. אני אוהבת לעבוד ואוהבת את המקצוע והעבודה ולא מתכננת להפסיק בקרוב. מרגישים שיש לנו עצמאות כלכלית לא רעה כבר היום, אבל רוצים לצבור עוד הון לא קטן לפני ש"ארשה" לבן זוגי לפרוש:)

נתוני הכנסות/אחזקות משותפים:
דירה אחת בבעלותינו, בה אנחנו גרים, עם יתרת משכנתא של 1מש"ח.
שכר נטו חודשי ממוצע: 65 אש"ח
עו"ש: 90 אש"ח
פנסיה: כ 2.3 מש"ח יחד, הכל על עוקב סנופי
קהש: כ 300 אש"ח יחד, הכל על עוקב סנופי
השקעות: 2 מש"ח בQQQ. לא קרן אירית כי אני אזרחית אמריקאית.
יש וסטינג של מניות בכ800 אש"ח בממוצע כל שנה.
הוצאות חודשיות ממוצעות: 28 אש"ח. כנראה יגדלו קצת עם הולדת הבן הראשון.

מודעים להוצאות חודשיות גבוהות, לא מתכננים להוריד מהן בקרוב. מודעים לחשיפה הגבוהה מאוד לארה"ב, ישנים עם זה טוב בלילה.

ההורים של בעלי הציעו לנו לקנות איתם ביחד דירה ב 3 מש"ח ולהתחלק בשכירות צפויה של 7 אש"ח חודשי, כלומר הכנסה חודשית עבורינו של 3.5 אש"ח. אנחנו מהססים כי זה דורש מאיתנו מכירת אחזקות ואירוע מס, ולמעט אירוע של מכירת הדירה ברווח משמעותי עוד מספר קטן חד ספרתי של שנים, לא יניב עבורינו תשואה עודפת.

במקביל, כן רואים ערך לגיוון סיכונים ושתהיה לנו השקעה כלשהי בנדל"ן. עוד לא החלטנו מה לעשות.

בורכה הבאה :)

סליחה על השאלה הנדושה אבל מה מטרות היומן שלך? ככה גם אדע למה יותר להתייחס.

אין ספק שמצבכם מצוין. נקודה שלא הבנתי היא - יש וסטינג מניות ב800K כל שנה אבל איפה הם בתיאור התיק? אתם מוכרים מיד?

יחסית לשכר הגבוה של שניכם ועצם זה ששניכם בטח עובדים בשכר מצויין כבר לפחות 13 שנה החסכונות שלכם לא מאוד גבוהים. עם כזה מבנה הוצאות שלא כולל אפילו ילד, אני לא חושב שאתם קרובים לעצמאות כלכלית.
בכל מקרה בהצלחה!

לא הייתי קונה את הדירה עם קרובי המשפחה.
זה לא שווה את המתח והעצבים, ובמיוחד שזאת לא השקעה כזאת מוצלחת לפי המספרים שציינת.
לגבי העצמאות כלכלית, או שתורידו רמת חיים או שתמשיכו לחסוך, אתם ממש עוד לא שם....
כמה זמן אתם משקיעים?
כי המשכורות כמו שלכם אם אתם עובדים כל כך הרבה זמן אז המצב היה צריך להיות שונה.
אבל זה שאת אוהבת את העבודה זה מצויין כי במידה ואת לא תצאי לחופש כלכלי אז ימשיך להיות אפיק הכנסה לבית.
בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
דירה אחת בבעלותינו, בה אנחנו גרים, עם יתרת משכנתא של 1מש"ח.
....

במקביל, כן רואים ערך לגיוון סיכונים ושתהיה לנו השקעה כלשהי בנדל"ן. עוד לא החלטנו מה לעשות.
יש לכם כבר דירה. אז כבר יש לכם השקעה בנדל"ן וגיוון של הסיכונים.

קניית דירה נוספת תגרור מס רכישה של 8%, ובנוסף אם מתישהו תרצו למכור את הדירה הקיימת תצטרכו לשלם מס שבח (בניגוד למצב הנוכחי בו אתם יכולים למכור בפטור דירה יחידה). לא רואה את ההיגיון.

Tor50: כמובן שהשכר שלנו לא היה גבוה לאורך כל השנים. בשביל לעזור למשפחה שלי, יצאנו מהצבא עם הון עצמי קרוב ל0 ועם שכר נמוך בהרבה.

מתוך ההוצאות החודשיות, 13 אש"ח זה משכנתא שאמורה להיסגר עוד 4 שנים.

luffyguy: התכנון לגבי המניות הוא להמשיך למכור כל שנה את כל מה שלא חייב במס פירותי, ולהשקיע בנאסדק.

מטרת היומן היא לחלוק ולשתף בהתלבטויות שוטפות שיש לנו ושאני חושבת שאוכל לקבל לגביהן תובנות מהפורום. חלק מהשיתופים יהיו סתם הגיגים וחלק עם מטרה יותר ספציפית. אבל בסוף היעד הוא עצמאות כלכלית ויציאה של בן זוגי לפנסיה מוקדמת.

יחסית לשכר הגבוה של שניכם ועצם זה ששניכם בטח עובדים בשכר מצויין כבר לפחות 13 שנה החסכונות שלכם לא מאוד גבוהים. עם כזה מבנה הוצאות שלא כולל אפילו ילד, אני לא חושב שאתם קרובים לעצמאות כלכלית.
בכל מקרה בהצלחה!
אתה לא יודע מה גודל החסכונות שלהם כי היא לא ציינה כמה שווה הדירה.
וכנראה שהשכר בשנים הראשונות לא היה קרוב למה שהוא עכשיו.
עם ההכנסות וההוצאות שהיא תיארה אפשר ב 10 שנים להגיע לחיסכון מספיק לפרישה מוקדמת, אפילו אם היו מתחילים עכשיו בלי שום נכסים.
וודאי אם מדובר על פרישה רק של אחד מהם. למעשה אם ההכנסות המתוארות מתחלקות בינהם שווה אז אחד מהם יכול לפרוש כבר עכשיו ולא יחסר להם דבר.

לא הייתי קונה את הדירה עם קרובי המשפחה.
זה לא שווה את המתח והעצבים, ובמיוחד שזאת לא השקעה כזאת מוצלחת לפי המספרים שציינת.
לגבי העצמאות כלכלית, או שתורידו רמת חיים או שתמשיכו לחסוך, אתם ממש עוד לא שם....
כמה זמן אתם משקיעים?
כי המשכורות כמו שלכם אם אתם עובדים כל כך הרבה זמן אז המצב היה צריך להיות שונה.
אבל זה שאת אוהבת את העבודה זה מצויין כי במידה ואת לא תצאי לחופש כלכלי אז ימשיך להיות אפיק הכנסה לבית.
בהצלחה
תודה. ונקודה טובה שהייתי צריכה לרשום הפוסט המקורי:)
אנחנו חוסכים/משקיעים החל מאמצע 2021

אתם בעצם מוציאים 15k בחודש כזוג. זו רמת הוצאות מאוד גבוהה. אני מבין שאין לכם עניין להוריד את רמת ההוצאות, אבל זה המשתנה המרכזי שיגדיר מתי בן הזוג יקבל אור ירוק לצאת לפרישה מוקדמת.

אתה לא יודע מה גודל החסכונות שלהם כי היא לא ציינה כמה שווה הדירה.
וכנראה שהשכר בשנים הראשונות לא היה קרוב למה שהוא עכשיו.
עם ההכנסות וההוצאות שהיא תיארה אפשר ב 10 שנים להגיע לחיסכון מספיק לפרישה מוקדמת, אפילו אם היו מתחילים עכשיו בלי שום נכסים.
וודאי אם מדובר על פרישה רק של אחד מהם. למעשה אם ההכנסות המתוארות מתחלקות בינהם שווה אז אחד מהם יכול לפרוש כבר עכשיו ולא יחסר להם דבר.
ההכנסות הן כ60% אני ו40% בן זוגי. כל המניות אצלי.
שווי הדירה 4מש"ח

סבבה עוד 10 שנים ברמת הכנסה כזו הם יכולים להגיע. אני לא חושב שאפשר להגיד שהם קרובים לזה עכשיו.

אז בעצם יש לכם נטו כרגע 7.7 מליון.

אם בעלך מספיק לעבוד תהיה לכם הכנסה נטו של 39 אלף ש"ח בחודש שזה די והותר כדי לפרנס משפחה ברמת חיים גבוהה++ וגם לחסוך, וזה עוד בלי המניות שמבשילות כל שנה (לא הבנתי אם 800 אלף ברוטו או נטו) ובלי לגעת ב 7.7 מליון הקיימים שימשיכו לצמוח.
בעלך יכול לפרוש היום. את תוכלי לפרוש בעוד פחות מ 10 שנים.

אם בעלך מרגיש סובל בכל רגע שהוא עובד, הייתי ממליץ לו להוריד כמה שעות עבודה ביום, ואז הוא יבחן את עצמו, האם הוא משתעמם ופתאום הוא כן יצליח להתחבר למה שהוא עושה?, האם הוא יכול לפתח את יכולותיו ברמה שתתן לו סיפוק אבל גם תוכל להביא אפיק הכנסה נוסף לבית?.
באופן כללי לא עושים צעדים דרסטיים כמו להתפטר מהעבודה ולשבת בבית בלי הכנה נפשית ומחשבה, יכול להיות שעכשיו זה קורץ לו אבל אחרי חודשיים הוא רק ירצה לחזור לעבודה...

נכון, אבל איזה הרגשה זה לחלום על משהו 20 שנה ולחזור עם זנב בין הרגליים אחרי חודשיים?
לגלות שמה ששאפת זה לא מה שאתה באמת רוצה?
נכון, החיים מלאי אכזבות וריגושים.
עצם התכנון וההיערכות לא מבטיח הנאה מהיישום.

אגב, לא חסרים כאלה שחיכו לפרישה (בגיל 65+) וכאשר הגיעו לזה הבינו שזה לא מה שחשבו.

עוד אפשרות - לצאת לחופשה ארוכה, בנוסח שבתון

נערך לאחרונה ב:
זה אמנם קצת בשוליים אבל קרן כספית יכולה לתת ריבית לא זניחה על סכום כזה
לא זוכרת עד הסוף, אבל בדקתי את זה בעבר והבנתי שיש שיקולי מס לאזרחי ארה"ב שהופכים קרן כספית לפחות אטרקטיבית

אז בעצם יש לכם נטו כרגע 7.7 מליון.

אם בעלך מספיק לעבוד תהיה לכם הכנסה נטו של 39 אלף ש"ח בחודש שזה די והותר כדי לפרנס משפחה ברמת חיים גבוהה++ וגם לחסוך, וזה עוד בלי המניות שמבשילות כל שנה (לא הבנתי אם 800 אלף ברוטו או נטו) ובלי לגעת ב 7.7 מליון הקיימים שימשיכו לצמוח.
בעלך יכול לפרוש היום. את תוכלי לפרוש בעוד פחות מ 10 שנים.
ה800 זה ברוטו. ואני נוטה להסכים, אבל מצד שני גם חשוב לי שבן הזוג ימשיך לעבוד - בין אם בשביל השפיות שלו ובין אם כי זה באמת כסף לא זניח.

אם בעלך מרגיש סובל בכל רגע שהוא עובד, הייתי ממליץ לו להוריד כמה שעות עבודה ביום, ואז הוא יבחן את עצמו, האם הוא משתעמם ופתאום הוא כן יצליח להתחבר למה שהוא עושה?, האם הוא יכול לפתח את יכולותיו ברמה שתתן לו סיפוק אבל גם תוכל להביא אפיק הכנסה נוסף לבית?.
באופן כללי לא עושים צעדים דרסטיים כמו להתפטר מהעבודה ולשבת בבית בלי הכנה נפשית ומחשבה, יכול להיות שעכשיו זה קורץ לו אבל אחרי חודשיים הוא רק ירצה לחזור לעבודה...
זו חד משמעית אפשרות. הוא רחוק מלסבול מכל רגע, הוא גם אוהב מה שהוא עושה, אבל לפחות קונספטואלית היה מעדיף לעבוד פחות / תחת פחות לחץ / לא לעבוד בכלל ולהיות עם הילד(ים). באמת מאמינה שלא תהיה לו בעיה לא לעבוד בכלל, זו גם דוגמה שיש לו מהבית של אמא שהפסיקה לעבוד בגיל מאוד צעיר, נהייתה עקרת בית ונהנית מהחיים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Cat כששני הורים בהייטק - התייעצות על מצב נתון התפתחות אישית 24
A עבודה זמנית כלשהי תוך כדי התכוננות לראיונות עבודה בהייטק אוף טופיק 1
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
I איך להצליח בעבודה בהייטק התפתחות אישית 27
ס פיבוט קריירה - תפקידי ביזנס מתפקיד טכני בהייטק התפתחות אישית 8
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
F מכירות בהייטק התפתחות אישית 2
L ימים קשים בהייטק אוף טופיק 4
T איך נראת מחלקת מכירות בהייטק אוף טופיק 0
T Sales בהייטק אוף טופיק 1
T מכירות בהייטק התפתחות אישית 7
D אני בהייטק ושונא את העבודה שלי התפתחות אישית 12
L משכורת בהייטק התפתחות אישית 86
M מה יש בהייטק שאפשר ומקבול לעבוד בו מהבית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
Q עבודה בהייטק דרך לימוד עצמי (בלי תואר) כמו בארצות הברית? אוף טופיק 12
1337justme קרן השתלמות בחוזה עבודה בהייטק - הפרשה מעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S מהנדס שמחפש את דריסת הרגל הראשונה בהייטק התפתחות אישית 13
S חוזה עבודה בהייטק ישראלי לעובד לא ישראלי אוף טופיק 1
Y עבודה בהייטק אחרי תואר בפיזיקה עם ניסיון התפתחות אישית 20
A טכנולוגיות מומלצות בהייטק התפתחות אישית 18
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
א צעיר שבדיוק התחיל בהייטק יומני מסע אישיים 52
ב דינמיות בעולם המחשבים בהייטק התפתחות אישית 15
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
T לחץ בהייטק אוף טופיק 256
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
Captain Sparo ראיונות עבודה בהייטק - הצד של המעסיק אוף טופיק 152
Lemonade כמה שאלות בנושא עבודה בהייטק מכירות התפתחות אישית 1
ר כל כמה זמן נהוג להחליף מקום עבודה בהייטק? התפתחות אישית 37
מ ציפיות שכר בהייטק ואיזון בית עבודה אוף טופיק 173
A השקעת הכנסה בהייטק בחברה אחרת - חברת ארנק? התפתחות אישית 7
1337justme אבטלה בהייטק - סוגיות אוף טופיק 190
U משכורות לא בהייטק. התפתחות אישית 27
sogi אסטרטגיה להעלאת השכר בהייטק התפתחות אישית 146
M איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק? אוף טופיק 7
K קריירה בהייטק - צומת דרכים התפתחות אישית 17
S שאלה למי שעובד בהייטק בשכר של 18+ ברוטו, כמה שעות אתם עובדים ביום אוף טופיק 31
ל פיפלביז והשקעות בהייטק-מה דעתכם? שוק ההון 1
ח התייעצות בנוגע לשינוי תפקיד בהייטק התפתחות אישית 1
unrealx התלבטות קריירה קשה - מעבר עבודה בהייטק התפתחות אישית 77
tpr הפרשות מעסיק בהייטק (עצמאי מבולבל) צרכנות פיננסית 11
L מעבר ראיון עבודה לעבודה ראשונה בהייטק התפתחות אישית 73
the_newbie האם מקבלים לפטופ בהייטק? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
נ עבודה ראשונה בהייטק ותכנון קריירה התפתחות אישית 2

נושאים דומים

Back
למעלה