• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכשולים בדרך לעצמאות כלכלית - הרהורים פילוסופיים לקראת שבת

• פותח הנושא פותח הנושא ayeletavr
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
FTFY
@TunaGolem
אין ספק שמצב האנושות משתפר בכל מדד אפשרי.... זה גם מתוך 7.5 מיליארד...

[נערך]
קודם כל, הם שם בתור מייצג לתיירים, אני מנחש.

זאת אשליה, אחרי שאת מגיעה מהחברה המערבית, ההישגית, התחרותית, אז הפשטות הזאת מאוד קוסמת. אבל כשנכנסים לפרטים ומבינים את המשמעות האמיתית של כל זה. מה זה לחיות בעוני מחפיר, וברמת חיים של לפני מאות שנים, וזה עם חשיפה מסויימת ליתרונות החיים המודרניים. כל הפשטות הזאת ניראת הרבה פחות כיפית....
סביר להניח D:
אבל מה לא עושים בשביל להתחמק ממס הכנסה...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בתקופה שבה זו הייתה הנורמה ואפילו חלק מהילדים של הצ'יף של השבט שלי מתו צעירים, סביר להניח שזה לא היה נחשב אסון כזה גדול.

אם בעוד מאתיים שנה תוחלת החיים הממוצעת תעלה ל-150, הנכד של הנכד של הנכד שלך יתקשה לדמיין את התקופה הנוראית שאנו חיים בה עכשיו, שבה ההורים שלנו חיים רק עד גיל 70-80.
לא מסכים. צרת רבים לא מעלימה את הכאב. כהורה אתה מצליח לדמיין חברה בה הורים מקבלים בשוויון נפש מוות של ילדם?

סביר להניח D:
אבל מה לא עושים בשביל להתחמק ממס הכנסה...
ביוב? מים זורמים? חשמל? מדרכות? כבישים?

את מבינה שבלי תשתיות להשיג אוכל זה אתגר? כאילו לזה מוקדש רוב היום.

לא מסכים. צרת רבים לא מעלימה את הכאב. כהורה אתה מצליח לדמיין חברה בה הורים מקבלים בשוויון נפש מוות של ילדם?
כן. ולא בגלל "צרת רבים" (זה לא מעודד אותי לדעת שגם לשכן שלי מהמערה הסמוכה מת ילד צעיר) אלא בגלל שזה היה חלק ידוע, צפוי, בלתי נמנע ובלתי נפרד מהחיים (הרבה יותר קל לקבל אירוע שקורה ב-50% לעומת אירוע שמתרחש אחת לאלף).

כן. ולא בגלל "צרת רבים" (זה לא מעודד אותי לדעת שגם לשכן שלי מהמערה הסמוכה מת ילד צעיר) אלא בגלל שזה היה חלק ידוע, צפוי, בלתי נמנע ובלתי נפרד מהחיים (הרבה יותר קל לקבל אירוע שקורה ב-50% לעומת אירוע שמתרחש אחת לאלף).
אבל זו לא הנקודה.
אני מעדיף לחיות בתקופה בה יש לי סיכוי עצום שזה לא יקרה מאשר בתקופה בה יש סיכוי גדול שזה כן יקרה.

אני מעדיף לחיות בתקופה בה יש לי סיכוי עצום שזה לא יקרה מאשר בתקופה בה יש סיכוי גדול שזה כן יקרה.
בהינתן הבחירה, אתה צודק. בהיעדר בחירה ובעיקר בהיעדר המודעות לכך שקיימת בכלל אפשרות אחרת לעומת המציאות שאתה חי בה, האמירה שלך ריקה מתוכן. אף הורה מתאבל לפני 10,000 שנה לא אמר לעצמו "אחחח, אם רק הייתי נולד בישראל בשנת 2000 אולי התינוק שלי לא היה מת בגיל שנה". ולכן כן, אני לגמרי מסוגל להאמין שבימים עברו אנשים קיבלו "בהבנה" וחיו בשלום יחסית עם אירועים שהיום נראים לנו מזוויעים ונוראיים.

• אהבתי
Reactions: ogi
בהינתן הבחירה, אתה צודק. בהיעדר בחירה ובעיקר בהיעדר המודעות לכך שקיימת בכלל אפשרות אחרת לעומת המציאות שאתה חי בה, האמירה שלך ריקה מתוכן. אף הורה מתאבל לפני 10,000 שנה לא אמר לעצמו "אחחח, אם רק הייתי נולד בישראל בשנת 2000 אולי התינוק שלי לא היה מת בגיל שנה". ולכן כן, אני לגמרי מסוגל להאמין שבימים עברו אנשים קיבלו "בהבנה" וחיו בשלום יחסית עם אירועים שהיום נראים לנו מזוויעים ונוראיים.
נו באמת. כל הדיון הוא על אמירה שעדיף היה אז מאשר היום. ברור שכשדנים על השוואה בין שני מצבים מתייחסים למודעות ולידיעה אודות שניהם.

@עש לילה
@גרהם צודק, הורים מחסירים פעימה מדברים הרבה יותר פעוטים שחווים ילדיהם, מוות של ילד ביולוגי זה טראגי להורה בכל קנה מידה, שלא נדע.
אולי צריך להיות הורה לילדים בשביל להבין את זה.
בתקופה שבה זו הייתה הנורמה ואפילו חלק מהילדים של הצ'יף של השבט שלי מתו צעירים, סביר להניח שזה לא היה נחשב אסון כזה גדול.
אלא בגלל שזה היה חלק ידוע, צפוי, בלתי נמנע ובלתי נפרד מהחיים (הרבה יותר קל לקבל אירוע שקורה ב-50% לעומת אירוע שמתרחש אחת לאלף).
הורים לחולי סרטן שהמוות היה ידוע, צפוי, בלתי נמנע, והתכוננו אליו מספיק זמן, זה לא מפחית מהכאב והאבדן שלהם רק מהעיכול, אולי.

תעשה סקר ותשאל כל הורה מסביבך לו הייתה הבחירה בידו כיום מה היה מעדיף.

נערך לאחרונה ב:
הורים לחולי סרטן שהמוות היה ידוע, צפוי, בלתי נמנע, והתכוננו אליו מספיק זמן, זה לא מפחית מהכאב והאבדן שלהם רק מהעיכול, אולי.
מחלת סרטן אצל ילדים זה לא משהו נפוץ או צפוי ולכן לא בר השוואה למוות של ילד לפני 10,000 שנה.

תעשה סקר ותשאל כל הורה מסביבך לו הייתה הבחירה בידו כיום מה היה מעדיף.
נו באמת. כל הדיון הוא על אמירה שעדיף היה אז מאשר היום. ברור שכשדנים על השוואה בין שני מצבים מתייחסים למודעות ולידיעה אודות שניהם.
לא ברור. אם אתה רוצה להשוות את המצב שלך היום למצב של אנשים לפני כמה אלפי שנים, אז תיקח את מצבם בדיוק כפי שהוא היה - אל תוסיף להם תודעה מלאכותית על מה שמתרחש בימינו כי ברור שזה היה גורם להם להרגיש בנחיתות. אני למשל לא טוען שאנשים באפגינסטן היום חיים בשלום עם אחוזי תמותת תינוקות פי 10 גדולים מאשר בעולם המערבי, כי הם יודעים שמצבם היה יכול להיות טוב יותר, שקיימת אלטרנטיבה. אנשי מערות, להבדיל, לא ידעו שיום אחד בעתיד נגיע לאחוזי תמותת תינוקות של פרומילים בודדים. בדיוק כמו שאנחנו מקבלים היום מוות של אנשים בגיל 70-80 כמשהו הגיוני צפוי וטבעי, ובוודאי הרבה פחות מצער ממוות בטרם עת של אדם בגיל 40-50. כנראה שבעוד כמה מאות שנים יסתכלו עלינו לאחור ולא יבינו איך הצלחנו להתמודד עם המצב הנוראי הזה שבו אנשים מתו בגיל כזה צעיר ולא הגיעו לשיבה טובה בגיל 150.

נערך לאחרונה ב:
הבנתי את הסיפור. לא הבנתי אם אתה ביקורתי כלפיו, או אומר שהוא סבבה.
כל עוד הבחור מחשב את הוצאותיו, מכלכל את צעדיו ולא מתחיל/מסיים כל משפט ב-"מגיע לי..."
שיעשה מה שהוא רוצה.
וכמו שציינתי, הוא כבר הגיע למקום, אז להשאיר את זה לפעם הבאה? הוא כבר מעבר ל-70, לך תדע אם יספיק לבקר שם שוב.

אם נסתכל על ליווי פעמונים - אני בונה תקציב עם משפחה. הם מחליטים מה ואיך התקציב יראה.
כל עוד ההוצאות שוות ו/או/ פחות מההכנסות - לי אין מה לומר.

נערך לאחרונה ב:
@ayeletavr אני יודע שזה טיפה ארכאי, אבל בן/בת זוג עם סוג העושר שאת דיברת עליו לא סוגר לך את הפינה?

עריכה: כמובן שנכתב בהלצה בלבד

נערך לאחרונה ב:
@עש לילה
ת'כלס, מה שאני חושבת הרבה פעמים זה שהכי טוב היה לחיות בתקופת האדם הקדמון (נניח לאחר שלמדו להבעיר אש)- היו להם שתי דאגות עיקריות - אוכל ומחסה. הם חיו בטבע, בתוך הנוף היפה, היו חסונים ופעילים גופנית ולא ישבו כל היום... ברגע שסיימו לצוד יכלו לנוח שארית היום ולעשן מקטרת. לא היה להם יום עבודה משמונה עד חמש, לא משכנתא, לא מס הכנסה, לא ביטוח לאומי, ארנונה וכל הקשקושים הללו....:>
ועל זה @גרהם כתב:
יש כאן הורה שהיה מעוניין לחיות בתקופה בה יש סיכוי גדול שלא כל ילדיו יגיעו לגיל 18?
(הדגשה שלי)

ובוודאי הרבה פחות מצער ממוות בטרם עת של אדם בגיל 40-50.
הנקודה שאתה מפספס היא ההבדל בין מות ילד (child) לבין כל קרוב אחר.
אם נשווה נייטרלית מוות של סתם קטין בימים ההם מול מוות של אדם בן 30 כיום אולי הצער שקול.
אבל כהורה, מוות של ילד ביולוגי צפוי ככל שיהיה, מצער עשרות מונים על פני מוות טראגי פתאומי של קרוב, זה ללא קשר לתוחלת החיים "ולנורמליות" או העיתוי של המוות.
אתה רוצה דוגמה? ישבתי פעם בניחום אבלים של אדם שנפטר בגיל 67 ממחלת סרטן ממושכת, היו שם ילדיו, אחיו ואביו. ראית את ההבדל, כולם למרות הצער לקחו את זה בקלות, האב כמעט בן 90 צלול לגמרי היה מדוכדך ביותר.

יש משפט: אב אחד מסוגל לפרנס עשרה ילדים אך עשרה ילדים אינם יכולים לפרנס אב אחד.

נערך לאחרונה ב:
@ayeletavr אני יודע שזה טיפה ארכאי, אבל בן/בת זוג עם סוג העושר שאת דיברת עליו לא סוגר לך את הפינה?

עריכה: כמובן שנכתב בהלצה בלבד
בן זוג עשיר יכול להיות נחמד וגם להפחית הוצאות דיור שהן באמת ההוצאה העיקרית :)
יחד עם זאת, אין כרגע בן זוג אז לא רלבנטי... כלומר, לא אחפש בן זוג רק מטעמים כלכליים.
דבר שני - גם אם יהיה בן זוג עשיר, אני לא הטיפוס שירגיש נוח לחיות על חשבונו של מישהו אחר. רוצה לעמוד בזכות עצמי ולא להיות תלויה באף אחד. אולי זה טפשי, אבל תמיד ארגיש כאילו אני חייבת לו משהו ושיש לו שליטה עלי במידה ואני תלויה בו כלכלית (או מאוד נחותה ממנו כלכלית).
בלי קשר לכסף- בן זוג יתקבל בברכה.. ;)

למרות שבעקבות השרשור הזה בא לי בעיקר לעבור לקרית שמונה, לשכור דירה ב- 2000 ש"ח ולקבל פטור ממס הכנסה...המקום המושלם :lol:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S אופטימיזציית קריירה: תואר וניסיון בדרך לייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 12
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 19
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
P בדרך ליעד? השאלה מה היעד יומני מסע אישיים 50
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 100
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
J האם אני בדרך לכלא? מיסים 17
NightStyle פריצת דרך בהיתוך גרעיני מבוקר, בדרך למקור אנרגיה אינסופי וירוק אוף טופיק 12
S עמלות בנקים בדרך בהעברת SWIFT - אחוזים או FIXED? שוק ההון 6
א רכב למשפחה בדרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
N היומן שלי בדרך לדירה יומני מסע אישיים 17
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ת רכישת קריפטו והעמלות בדרך - מכסף פיאט ועד לארנק הקר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
O אינפלציה בדרך - איך מתמודדים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
rootcause בחורה חרדתית בדרך לבהירות כלכלית (?) יומני מסע אישיים 34
D משקיע בדרך לפנסיה שוק ההון 4
T האם ישראל בדרך לאבדון? אוף טופיק 404
T בדרך למגורים - כמה דירות להשקעה מול שוק ההון נדל"ן 61
M מס רווחי הון - בדרך למטה ? שוק ההון 39
ש בקשה להדרכה פרקטית בדרך להשקעת כספי הפנסיה והקרנות שוק ההון 14
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
י סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13
ט אומנם לא פרישה מוקדמת - אבל ממש בדרך לשם! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
חסכונית חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 76
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39
tpr חוזרים לארץ, בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 53
נ פרוד טרי, בדרך לגירושין מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
אנא-אל פריצת דרך קטנה בדרך לפישוט חפצים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ש זוג+3 ילדים בדרך אל החופש?! יומני מסע אישיים 17
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
H אולי פשוט נבחר בדרך הפשוטה ... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
Jane Doe עידכון בג"ץ IRA - בדרך לניצחון, ותודה להראל פרימק שהביאנו עד הלום צרכנות פיננסית 26
C "בדרך הנכונה" אבל עדיין משהו חסר יומני מסע אישיים 40
yossik Windows 10 - השידרוג החינמי בדרך אבל יש גם חסרונות אוף טופיק 57
c881 רוכב על אופניים? רוצה לבלות במורזין? להרוויח קצת כסף בדרך? אוף טופיק 0
O עיכוב בדרך אל החופש יומני מסע אישיים 15
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33

נושאים דומים

Back