• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אינפלציה בדרך - איך מתמודדים?

• פותח הנושא פותח הנושא OEM93
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

OEM93

משתמש סולידי
דירוג
9
אהלן,
אז כמו שכולכם יודעים אנחנו בדרך לגל אינפלציה שילווה אותנו אל תוך 2022, כמעט כל הולכים להתייקר, במיוחד מוצרי צריכה בסיסיים בסופר.
זאת הפעם הראשונה שאני באמת הולך להתמודד עם גל התייקרויות משמעותי, אשמח לשמוע מאנשים מנוסים כיצד מתמודדים, איפה אפשר לחסוך.
אני מאמין שסל הקניה בסופר עומד להתייקר באיזור ה10% - זה עוד כ200 ש"ח הוצאות אצלי. וכמובן יהיו התייקרויות נוספות שישפיעו על ההוצאות החודשיות באיזור ה150-200 ש"ח.

זה נראה "מעט" כסף, אבל בזמן שאתה מנסה לחסוך משקל לשקל זה לא מעט בכלל.

אשמח לשמוע טיפים והצעות כיצד לחסוך בימים כאלה

אני אסתכן בכך שאני אומר את הברור מאליו ולא בכיוון של הפוסט, אבל בכל זאת - חשוב לזכור שניתן לשפר את המאזן הכלכלי לא רק באמצעות קיטון בהוצאות אלא גם על ידי גידול בהכנסות.

זה גם הגיוני לחלוטין, אם הכסף שווה פחות, אז אי העלאה בשכר שקולה להורדה בו. לבקש העלאת שכר או לחפש משרה מכניסה יותר זה הצעד ההגיוני ביותר במצב אינפלציוני.

נערך לאחרונה ב:
אם יש לך חסכונות ואתה מאמין שתהיה אינפלציה גבוהה, אתה יכול להשקיע באפיקים צמודי מדד.
בקניות השוטפות אתה יכול לחפש סופר זול יותר או להתמקד באיתור מבצעים או לצמצם ברכישת מוצרים שאתה פחות צריך.

למה לפתוח שרשור בנושא שכבר קיים?

זאת הפעם הראשונה שאני באמת הולך להתמודד עם גל התייקרויות משמעותי, אשמח לשמוע מאנשים מנוסים כיצד מתמודדים, איפה אפשר לחסוך.
זה נשמע מפחיד כשמתארים את זה כך אבל בוא נפרק את זה קצת ותראה שזה די פשוט.
כאשר יש גל התייקרויות בארץ (וגם כשיש גל הורדות מחירים), יש אלפי מוצרים שמתייקרים אבל לא כולם רלוונטים אליך. וגם אם יש מוצר שנהגת לקנות על בסיס קבוע, ועכשיו הוא מתייקר, אתה יכול להחליף במוצר אחר או לוותר עליו בכלל.
יש גם דבר כזה שנקרא התייקרות עונתית/זמנית - ירקות קיץ בחורף, דגן מסויים במחסור עולמי, בעיות תובלה (זה מה שיש כיום), עליה במחירי הדלק.
מה שנשאר לעשות זה התאמות - לקנות ירקות אחרים כרגע, לוותר על הדגן המסויים, להתאפק עם קניות מיותרות מסוג עליאקספרס/אמזון ואחרים, לצמצם נסיעות ברכב הפרטי וכן הלאה.
בסופו של יום, לכל אחד יש את "המדד לצרכן" האישי שלו שמבוסס על רשימת הקניות הפרטית ולא על כל מוצר במשק. מאד קל לבצע שינויים בצריכה הפרטית.

דיבורים דיבורים. מצד שני יש את קתי שטוענת שאנחנו בדרך לירידת מחירים.
למה לדון איך להתמודד עם משהו שעוד לא ידוע אם יקרה בוודאות?

בכל מקרה, הדרך להתמודד עם אינפלציה רצחנית היא לגוון את מקורות ההכנסה - ולבוא מוכנים.

למה לפתוח שרשור בנושא שכבר קיים?

אישית אני חושב שיש הצדקה לשרשור הזה, שכן יש את הדיונים התיאורטים על אינפלציה כאירוע כלכלי, ויש את ההתמודדות שלנו כצרכנים עם המצב הנוכחי.
אני לא רק "מודאג מהאינפלציה" אלא מרגיש אותה טוב טוב בכיס שלי.
אני מתמחר את השכר השעתי שלי גבוה, ומקבל היום בין 180 ל200 לשיעור פרטי. אחלה.
אבל פעם כשהייתי לוקח 100, אותם 100 היו מספיקים לי לארבע ארוחות. היום אני חושש שארוחה סבירה בחוץ עולה 50 60 שח בלי למצמץ ואילו הכוח הקניה שלי נחלש (3 ארוחות במקום ארבע). יכול להיות שאני מגזים, שאני לא זוכר נכון, אבל היו לי הרבה אפשרויות בחירה לאוכל בחוץ פעם והיום בהרצליה אני לא מוצא אותן.
היום כשמנה פלאפל עולה 22 שקל, אנחנו בבעיה. האוכל נהיה יקר ואני לא יודע איך לפתור את הבעיה הזאת. זה מרגיש שלא "התקדמתי" בשכר שלי, למרות שכמעט הכפלתי אותו.

(רק אוסיף, שאני לגמרי לא מאשים את מכיני האוכל שמתחרים על הקיבה שלי. למעשה אני די מרחם עליהם, זאת עבודה מאד מאד קשה עד בלתי אפשריות בימים אלו, ועסקים רבים קורסים ונסגרים).
זה בגלל ה"סיבוס" של חברות הייטק

נערך לאחרונה ב:
שארוחה סבירה בחוץ עולה 50 60 שח
ואני לא יודע איך לפתור את הבעיה הזאת.
תלמד לבשל במקום לאכול בחוץ, השד לא כ"כ נורא (בתור מי שלפני הקורונה פחד להתקרב למטבח ועכשיו מאוד אוהב לבשל ו'מתקתק' כל בישול)
זה גם בריא יותר, גם זול בהרבה וגם אפילו כיף :)

אבל פעם כשהייתי לוקח 100, אותם 100 היו מספיקים לי לארבע ארוחות. היום אני חושש שארוחה סבירה בחוץ עולה 50 60 שח בלי למצמץ ואילו הכוח הקניה שלי נחלש (3 ארוחות במקום ארבע)

על איזה תקופה אנחנו מדברים? על פני איזה זמן התרחשה הכפלה של מחירי המזון?

הבעיה העיקרית שזה מבזבז המון זמן וגם יוצר בלאגן
במיוחד אם אתה מבשל רק לעצמך, ולא אוהב לאכול שאריות.

שום דבר שאכין לא יהיה טעים כמו אוכל מבחוץ, ואני לא בטוח בכלל כמה זול יותר זה יהיה (בהתחשב בזה שאני מעוניין לאכול ברמה גבוהה, סתם שניצל ואורז לא יספק אותי).

אני מתחבר לקטע של הכיף - כן? לפני כמה זמן הכנתי מרק מיסו ואודון קארי - ויצא אחלה. היה חוויה לנסות לבשל יפני. אבל לקח לי שעה+ והמרכיבים מאוד יקרים כי הם מיובאים. זה לא באמת תחליף לאוכל מבחוץ בשגרה.

הדרך לדעתי לחשוב על אוכל מבחוץ היא כמיקור חוץ של מזון טעים. בדיוק כמו שיש לי עוזרת שעוזרת לי לנקות,
וכשאני צריך אני קורא לחשמלאי או אינסטלטור וכו' - כך אני מעדיף לזמן נותני שירות כמו טבח, אורז, שליח, וכו' שיביאו לי את האוכל שלי חם וטעים וללא בזבוז זמן מצידי - מבלי שאצטרך לתכנן מראש או להתמודד עם עודפים או חוסרים או לזרוק דברים שהתקלקלו וכו'.

לגבי בריא --- האוכל שאני מזמין מבחוץ בריא כמו אם לא יותר מכל דבר שהייתי מכין בעצמי.
יש מלא אוכל ברמה גבוהה (לא פאסט-פוד), בטח בעיר כמו ת"א.

אפרופו אינפלציה,
הסתכלתי היום על השינויים במדד מאז 2015.
אני מפספס משהו או שהמדד (המחירים לצרכן) בעצם לא זז בנטו בכלל מאז?

נערך לאחרונה ב:
אשמח לשמוע מאנשים מנוסים כיצד מתמודדים
היי
אתה מעלה כאן נקודה חשובה, לאורך השנים אנחנו חשופים לגידול נטו בעלויות המחיה, ושינוי כלפי מעלה ברמת החיים שגם הוא עולה יותר כסף,
שכר העבודה ברוב המקרים נותן פתרון חלקי משום שהשכר עולה ברוטו, ולכן יש כאן שחיקה מתמשכת בכח הקניה של השכר.

לכן יש שני אפשרויות לדעתי, אפשרות ראשונה להגדיל משמעותית את ההכנסה נטו משכר העבודה ביחס לעלויות המחיה,
האפשרות השניה לבצע השקעות המייצרות גידור של ההכנסות מפני עליות מחירים, אני עשיתי זאת באמצעות בניית תיק נכסים מניבים,
תחשוב באיזה דרך אתה מתכוון לגדר את החשיפה לגידול בעלויות המחיה למשך חיים שלמים, זה בהחלט מאתגר.

אפרופו אינפלציה,
הסתכלתי היום על השינויים במדד מאז 2015.
אני מפספס משהו או שהמדד (המחירים לצרכן) בעצם לא זז בנטו בכלל מאז?

פספסת שהסתכלת על המדד מלכתחילה.

מדד המחירים לצרכן יותר מכובס מכביסה בכלא.

במיוחד השנה היה קל לראות כמה המדד לא משקף את המציאות הכלכלית שרוב האזרחים מרגישים.

מדד המחירים לצרכן יותר מכובס מכביסה בכלא.
יש גיבוי לטענות האלו?
המדד מחושב על ידי אנשי מקצוע, ואני לא רואה איזה אינטרס יש להם לשקר. זה לא שהפקיד בלמ"ס ירוויח יותר אם יקפיא את המדד כשהוא צריך לעלות...

במיוחד השנה היה קל לראות כמה המדד לא משקף את המציאות הכלכלית שרוב האזרחים מרגישים.
נניח שאתה באמת צודק ורוב האזרחים מרגישים כך, ממתי הרגשה זה מדד למשהו?
אפשר להרגיש עני גם כשאתה עשיר, או להרגיש שיוקר המחיה עולה גם כאשר הוא יורד.

אני דווקא מאמין למדד הרשמי, ובעיניי דווקא הגיוני שהמדד כמעט לא זז.
נכון שמחירי המוצרים עולים, אבל הרבה מאוד אנשים חווים ירידה ביוקר המחיה מאז תחילת הקורונה -
בגלל עבודה מהבית (פחות הוצאות על תחבורה, על ביגוד וטיפוח, על מזון מוכן וכדומה),
בגלל זה שלוקחים פחות חופשות, בגלל שיש פחות אופציות לבילוי בחוץ ועוד.

בכל אופן, הדיון צריך להיעשות על בסיס נתונים ולא הרגשות או היגיון.
אם יש לך נתונים שמראים אחרת מהלמ"ס - אשמח שתחלוק אותם עם כולנו.

נערך לאחרונה ב:
נכון שמחירי המוצרים עולים, אבל הרבה מאוד אנשים חווים ירידה ביוקר המחיה מאז תחילת הקורונה -
בגלל עבודה מהבית (פחות הוצאות על תחבורה, על ביגוד וטיפוח, על מזון מוכן וכדומה),
בגלל זה שלוקחים פחות חופשות, בגלל שיש פחות אופציות לבילוי בחוץ ועוד.
הייתה כתבה לא מזמן בדה מרקר (אם אני זוכר נכון) שאת הרכב המדד קובעים פעם בשנתיים, ולמעשה כל תקופת הקורונה נמדדה לפי הרכב של סוף 2019, בו עדיין דובר על איזו מחלה מסתורית בעיר אחת בסין. כפועל יוצא מכך, הרכב המדד לא לגמרי משקף את התקופה - למשל ענף התיירות הוזל אבל אנשים כמעט ולא מוציאים על תיירות, בעוד שאנשים מוציאים יותר על ריהוט הבית ובדיקות קורונה אבל זה מקבל משקל חסר במדד. ממה שסופר בכתבה, אם המדידה הייתה משקפת את הרכב ההוצאות האמיתי, היו רואים מדד גבוה בהרבה לעומת זה המפורסם כיום.

תלמד לבשל במקום לאכול בחוץ, השד לא כ"כ נורא (בתור מי שלפני הקורונה פחד להתקרב למטבח ועכשיו מאוד אוהב לבשל ו'מתקתק' כל בישול)

הבעיה שאני מורה למוסיקה שנע על אופניים מתלמיד לתלמיד וצריך לאכול בין לבין..
אני גם רווק ביחידת דיורעם מטבחון, ואין לי מקופ אמיתי לבשל או אפילו להחזיק סירים ומחבתות. יש לי מחבת קטנה בודדת לחביתות. זהו.
אני מחפש פתרונות סולידיים לאכול בחוץ כי תכלס? משתלם לי ללמד ב180 שח מלשרוף את השעה הזו על להכין לבשל ולעשות כלים... אבל אני לא מצליח פסיכולוגית לעשות את זה.
אבל אני מזהה שזאת בעיה רגשית... נראה לי שהפתרון אצלי הוא להיות מוכן להוציא יותר כסף

יש גיבוי לטענות האלו?
המדד מחושב על ידי אנשי מקצוע, ואני לא רואה איזה אינטרס יש להם לשקר. זה לא שהפקיד בלמ"ס ירוויח יותר אם יקפיא את המדד כשהוא צריך לעלות...

יש להם את כל הסיבות בעולם לעוות את המדד.

פנסיות תקציביות צמודות מדד
קצבאות ביטוח לאומי
משכורות עובדי מדינה
משכנתאות

ממש לא בעיה להנדס את המדד כדי שיציג את מה שאתה רוצה להציג.

נערך לאחרונה ב:
הבעיה שאני מורה למוסיקה שנע על אופניים מתלמיד לתלמיד וצריך לאכול בין לבין..
אני גם רווק ביחידת דיורעם מטבחון, ואין לי מקופ אמיתי לבשל או אפילו להחזיק סירים ומחבתות. יש לי מחבת קטנה בודדת לחביתות. זהו.
אני מחפש פתרונות סולידיים לאכול בחוץ כי תכלס? משתלם לי ללמד ב180 שח מלשרוף את השעה הזו על להכין לבשל ולעשות כלים... אבל אני לא מצליח פסיכולוגית לעשות את זה.
אבל אני מזהה שזאת בעיה רגשית... נראה לי שהפתרון אצלי הוא להיות מוכן להוציא יותר כסף

במזרח הרחוק אפילו במדינות עשירות כגון יפן וערי החוף של סין מקובל מאוד לאכול בחוץ שם אתה יכול למצוא היצע מטורף של אוכל במחירים נגישים.

בישראל זה טירוף לאכול כל יום בחוץ. אפילו ארוחה בסיסית עולה כאן 60 - 70 ש"ח. בית משוגעים.

בבייג'ינג עיר לא זולה כלל אכלתי קערת נודלס + עוף ענקית באיזה 15 ש"ח. בארץ מנה דומה תעלה 70 ש"ח בקלות.

נערך לאחרונה ב:
יש להם את כל הסיבות בעולם לעוות את המדד.

פנסיות תקציביות צמודות מדד
קצבאות ביטוח לאומי
משכורות עובדי מדינה
משכנתאות
כל הסיבות שהבאת דווקא מסבירות מדוע פקידי הלמ"ס (שהם עובדי מדינה) יעדיפו לעוות את המדד *למעלה*.
איזו סיבה יש להם לעוות את המדד למטה?

כל הסיבות שהבאת דווקא מסבירות מדוע פקידי הלמ"ס (שהם עובדי מדינה) יעדיפו לעוות את המדד *למעלה*.
איזו סיבה יש להם לעוות את המדד למטה?

מה למעלה? כדי שהמדינה תוציא עוד מיליארדים על קצבאות ילדים ופנסיות תקציביות? הנגיד יבצע ספוקו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 2
ד מס על אינפלציה בברוקר זר מיסים 3
P אינפלציה בהשקעה דולרית שוק ההון 3
S האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 165
Homer הגנה מפני אינפלציה בדולר. שוק ההון 8
M משיכת נתוני אינפלציה לgoogle sheets אוף טופיק 11
T ריבית קבועה צמודה + אינפלציה = ריבית קבועה לא צמודה? נדל"ן 10
E האם קרן אירית של בלקרוק משלמת מס רווחי הון מקוזז אינפלציה או מקוזז הפרשי שערי מט"ח? שוק ההון 3
I השקעה לטווח רחוק אינפלציה ומיסוי ריאלי שקל/דולר שוק ההון 20
N מה ההבדל בין היוון לבין אינפלציה? פוסטים מאיכות נמוכה 16
ב אגח מומלץ בעקבות נתוני אינפלציה/ריבית שוק ההון 1
M איך מגנים מפני אינפלציה / מדד גבוהה בנזילות גבוהה ? שוק ההון 12
א קרן כספית - חישוב ערך המדד \ אינפלציה שוק ההון 5
G זוג פנסיונרים עם 600 אש"ח - איך שומרים על הערך בתקופת אינפלציה? שוק ההון 16
B למה ריבית גבוהה עדיפה על אינפלציה? אוף טופיק 43
לארוצה גידור אינפלציה בשקל באמצעות ניירות זרים שוק ההון 26
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 69
י פקדון והיפר אינפלציה שוק ההון 1
A שונות אינפלציה בין מדינות כפונקציה של שערי מטבע אוף טופיק 20
שמנת חמוצה אינפלציה - למה מודדים באחוז? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ד בזמן אינפלציה מחירי השכירות עולים או יורדים.? נדל"ן 1
S מס על רווחי הבורסה בתקופת אינפלציה שוק ההון 3
י השקעה באגח בתקופת אינפלציה. תיק מנוהל שוק ההון 11
Y אז מה היא אינפלציה? הנה הסבר לכל מי שלא יודע... שוק ההון 164
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
N למה הפרשנות המרכזית להעלאת ריבית היא אינפלציה? צרכנות פיננסית 13
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
A למה עליית הריבית בזמן אינפלציה גורמת לירידת המניות? שוק ההון 24
השקעה לא מזל קרנות REIT נחשבות לאמצעי גידור נגד אינפלציה שוק ההון 28
T אג״ח צמוד מדד 2-5 בתקופת אינפלציה וריבית עולה שוק ההון 16
M מיסוי השקעות בבסיס דולרי בתרחיש של אינפלציה גבוהה\היפר אינפלציה שוק ההון 41
stamEhad השפעה צפויה של עליית ריבית ושל אינפלציה גבוהה על סוגי נכסים שונים שוק ההון 27
ח אינפלציה שוק ההון 5
ח כמה סביר שתהיה אינפלציה גבוהה בישראל וארה"ב? שוק ההון 1
ש גידור כנגד אינפלציה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
נ נראה לכם שיש אינפלציה בארץ בגלל הקורונה? פוסטים מאיכות נמוכה 8
O מה אינפלציה תעשה לכדאיות ההשקעה בנדל״ן? ואיך מתגוננים? נדל"ן 29
deussex שמועות על אינפלציה גבוהה שתבוא עכשיו שוק ההון 132
A נייר צמוד למדד לתקופות קצרות יחסית, גידור אינפלציה שוק ההון 28
מומו הברווז כמה עליית אינפלציה ועליית ריבית תהיה קטלנית למחירים? נדל"ן 8
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
C למה אינפלציה משפיעה על המדדים? פוסטים מאיכות נמוכה 5
1337justme הלוואת גישור כנגד פק"מ שקלי - ניסיון לחמוק מסיכון אינפלציה שוק ההון 4
ד התלבטות לגבי החלק של האג"ח בהנחה שתהיה אינפלציה שוק ההון 8
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
C שאלה לגבי אינפלציה והיפר-אינפלציה צרכנות פיננסית 12
B שאלה כיצד אינפלציה צפוייה להשפיע על ktf אגח ממשלתי כללי שוק ההון 5
H הגנה מהיפר-אינפלציה / חילופי מעצמות / תרחיש קיצון (ברבור שחור) שוק ההון 60
לאונל התלבטות בנוגע ליחס נכסי אינפלציה/דיפלציה בתיק הארי בראון שוק ההון 5
D איך יתכן שלא הייתה אינפלציה של השקל, או הדולר, שנה אחרונה, ושער הדולר השתנה? שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה