ישר ולעניין
משתמש רשום
- דירוג
- 5
יאללה, ניגש לנתונים ישר ולעניין:
תיק השקעות בIBI:
שווי נוכחי 495 אש"ח, מתוכם 410 אש"ח על SP500 של בלאקרוק (1159250) והשאר מזומן (יש בי איזשהו פחד לא מוסבר מלקנות כל כך הרבה מניות בבת אחת... אז אני משתדל כל חודש לקנות באיזור ה20-15 אש"ח)
עמלות: 15 שקל בחודש דמי ניהול, 0.08% עמלת קנייה/מכירה
תיק השקעות בOne Zero:
שווי נוכחי 21,200$ (76 אש"ח), רובם על SPY, סביבות 20 אש"ח על ראסל IWM
עמלות: אין דמי ניהול, אין עמלות קנייה/מכירה, ולכאורה אין עמלות המרת מט"ח - אני במסלול one+ ללא עמלות (עד 10 פעולות בני"ע)
עו"ש: 80 אלף שזה הרבה יותר מדי... אבל אני משתדל לקנות מדי חודש יותר ממה שאני מכניס כדי לדלל את זה בהדרגה
קרן השתלמות:
שווי נוכחי 121 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: 0.55% מצבירה (לא יודע אם רלוונטי אבל "עלות שנתית צפויה" היא 0.67%)
* בערך שליש מהקרן לא זכאית לפטור ממס רווחי הון לאור הפקדה חודשית מעל התקרה. אגב יש דרך לבדוק את הסכום המדויק? באתר של הראל נראה שלא
פנסיה:
שווי נוכחי 279 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: מצבירה 0.05%, מהפקדה 1.5% ("עלות שנתית צפויה" 0.23%)
גמל להשקעה:
שווי נוכחי: 83 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: מצבירה 0.55%
פתחתי את הקופה ב2022 והכנסתי 70 אלף כסכום התקרה לאור המלצות של משפחה, אבל אני שוקל לסגור אותה ולהעביר לתיק ההשקעות הפרטי
קצת עליי:
בן 26 הייטקיסט, מרוויח 29 אש"ח ברוטו. לצערי מוציא הרבה יותר מדי כסף על שטויות אבל עובד על זה!
המטרה שלי כמו שהכותרת אומרת היא להגיע לעצמאות כלכלית, וכרגע אני נמצא בווגאס מטעם העבודה ולכן בדרך לעצמאות עוצרים בווגאס
כמו ששמתם לב אני אוהב את sp500
פשוט כי זה נוח ומרגיש לי האופציה הכי בטוחה בתור משקיע פסיבי, במיוחד לאור כך שאני עדיין רחוק מאוד מלהבין את עולם הפיננסים. אני מניח שבעתיד כשאלמד יותר גם אפזר את התיק בצורה רחבה יותר, אבל לתחושתי זה לא חשוב כל כך כרגע
לאחרונה התחלתי לקנות מניות דרך One Zero במקום IBI בעיקר מתוך נוחות, אבל אני לא בטוח אם זו הבחירה הנכונה. מה דעתכם?
אשמח מאוד לinput סביב נושא העמלות/דמי ניהול וחלוקת ההשקעות סביב IBI וOne Zero, אבל כמובן שהערות/הארות בכל נושא אחר יתקבלו גם כן בברכה
אשתדל לעדכן פעם ברבעון/חציון!
תיק השקעות בIBI:
שווי נוכחי 495 אש"ח, מתוכם 410 אש"ח על SP500 של בלאקרוק (1159250) והשאר מזומן (יש בי איזשהו פחד לא מוסבר מלקנות כל כך הרבה מניות בבת אחת... אז אני משתדל כל חודש לקנות באיזור ה20-15 אש"ח)
עמלות: 15 שקל בחודש דמי ניהול, 0.08% עמלת קנייה/מכירה
תיק השקעות בOne Zero:
שווי נוכחי 21,200$ (76 אש"ח), רובם על SPY, סביבות 20 אש"ח על ראסל IWM
עמלות: אין דמי ניהול, אין עמלות קנייה/מכירה, ולכאורה אין עמלות המרת מט"ח - אני במסלול one+ ללא עמלות (עד 10 פעולות בני"ע)
עו"ש: 80 אלף שזה הרבה יותר מדי... אבל אני משתדל לקנות מדי חודש יותר ממה שאני מכניס כדי לדלל את זה בהדרגה
קרן השתלמות:
שווי נוכחי 121 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: 0.55% מצבירה (לא יודע אם רלוונטי אבל "עלות שנתית צפויה" היא 0.67%)
* בערך שליש מהקרן לא זכאית לפטור ממס רווחי הון לאור הפקדה חודשית מעל התקרה. אגב יש דרך לבדוק את הסכום המדויק? באתר של הראל נראה שלא
פנסיה:
שווי נוכחי 279 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: מצבירה 0.05%, מהפקדה 1.5% ("עלות שנתית צפויה" 0.23%)
גמל להשקעה:
שווי נוכחי: 83 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: מצבירה 0.55%
פתחתי את הקופה ב2022 והכנסתי 70 אלף כסכום התקרה לאור המלצות של משפחה, אבל אני שוקל לסגור אותה ולהעביר לתיק ההשקעות הפרטי
קצת עליי:
בן 26 הייטקיסט, מרוויח 29 אש"ח ברוטו. לצערי מוציא הרבה יותר מדי כסף על שטויות אבל עובד על זה!
המטרה שלי כמו שהכותרת אומרת היא להגיע לעצמאות כלכלית, וכרגע אני נמצא בווגאס מטעם העבודה ולכן בדרך לעצמאות עוצרים בווגאס

כמו ששמתם לב אני אוהב את sp500

לאחרונה התחלתי לקנות מניות דרך One Zero במקום IBI בעיקר מתוך נוחות, אבל אני לא בטוח אם זו הבחירה הנכונה. מה דעתכם?
אשמח מאוד לinput סביב נושא העמלות/דמי ניהול וחלוקת ההשקעות סביב IBI וOne Zero, אבל כמובן שהערות/הארות בכל נושא אחר יתקבלו גם כן בברכה

אשתדל לעדכן פעם ברבעון/חציון!