• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס

ישר ולעניין

משתמש רשום
דירוג
5
יאללה, ניגש לנתונים ישר ולעניין:
תיק השקעות בIBI:
שווי נוכחי 495 אש"ח, מתוכם 410 אש"ח על SP500 של בלאקרוק (1159250) והשאר מזומן (יש בי איזשהו פחד לא מוסבר מלקנות כל כך הרבה מניות בבת אחת... אז אני משתדל כל חודש לקנות באיזור ה20-15 אש"ח)
עמלות: 15 שקל בחודש דמי ניהול, 0.08% עמלת קנייה/מכירה

תיק השקעות בOne Zero:
שווי נוכחי 21,200$ (76 אש"ח), רובם על SPY, סביבות 20 אש"ח על ראסל IWM
עמלות: אין דמי ניהול, אין עמלות קנייה/מכירה, ולכאורה אין עמלות המרת מט"ח - אני במסלול one+ ללא עמלות (עד 10 פעולות בני"ע)
עו"ש: 80 אלף שזה הרבה יותר מדי... אבל אני משתדל לקנות מדי חודש יותר ממה שאני מכניס כדי לדלל את זה בהדרגה

קרן השתלמות:
שווי נוכחי 121 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: 0.55% מצבירה (לא יודע אם רלוונטי אבל "עלות שנתית צפויה" היא 0.67%)
* בערך שליש מהקרן לא זכאית לפטור ממס רווחי הון לאור הפקדה חודשית מעל התקרה. אגב יש דרך לבדוק את הסכום המדויק? באתר של הראל נראה שלא

פנסיה:
שווי נוכחי 279 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: מצבירה 0.05%, מהפקדה 1.5% ("עלות שנתית צפויה" 0.23%)

גמל להשקעה:
שווי נוכחי: 83 אש"ח, מסלול SP500
דמי ניהול: מצבירה 0.55%
פתחתי את הקופה ב2022 והכנסתי 70 אלף כסכום התקרה לאור המלצות של משפחה, אבל אני שוקל לסגור אותה ולהעביר לתיק ההשקעות הפרטי

קצת עליי:
בן 26 הייטקיסט, מרוויח 29 אש"ח ברוטו. לצערי מוציא הרבה יותר מדי כסף על שטויות אבל עובד על זה!
המטרה שלי כמו שהכותרת אומרת היא להגיע לעצמאות כלכלית, וכרגע אני נמצא בווגאס מטעם העבודה ולכן בדרך לעצמאות עוצרים בווגאס :)

כמו ששמתם לב אני אוהב את sp500 :) פשוט כי זה נוח ומרגיש לי האופציה הכי בטוחה בתור משקיע פסיבי, במיוחד לאור כך שאני עדיין רחוק מאוד מלהבין את עולם הפיננסים. אני מניח שבעתיד כשאלמד יותר גם אפזר את התיק בצורה רחבה יותר, אבל לתחושתי זה לא חשוב כל כך כרגע
לאחרונה התחלתי לקנות מניות דרך One Zero במקום IBI בעיקר מתוך נוחות, אבל אני לא בטוח אם זו הבחירה הנכונה. מה דעתכם?

אשמח מאוד לinput סביב נושא העמלות/דמי ניהול וחלוקת ההשקעות סביב IBI וOne Zero, אבל כמובן שהערות/הארות בכל נושא אחר יתקבלו גם כן בברכה :)
אשתדל לעדכן פעם ברבעון/חציון!

ברוך הבא לפורום, ובהצלחה!
לצערי מוציא הרבה יותר מדי כסף על שטויות אבל עובד על זה!
תוכל, אם תהיה מעוניין, לפנות ל"פעמונים". נשמע שאתה מקרה יחסית קל, כי אתה בכל זאת חוסך, אז אולי לא ימליצו לך על ליווי אלא על סדנאות, הרגלים וכו'

ברוך הבא לפורום, ובהצלחה!

תוכל, אם תהיה מעוניין, לפנות ל"פעמונים". נשמע שאתה מקרה יחסית קל, כי אתה בכל זאת חוסך, אז אולי לא ימליצו לך על ליווי אלא על סדנאות, הרגלים וכו'
תודה :)
אני גר עם ההורים אז עקרונית כל ההוצאות שלי מוגדרות כשטויות הרבה אוכל בחוץ וכו'... אבל כן זה מאפשר לי עדיין לחסוך

ברוך הבא לפורום!

אשמח מאוד לinput סביב נושא העמלות/דמי ניהול וחלוקת ההשקעות סביב IBI וOne Zero
בכל המסלולים העמלות הן די זניחות, כשהגרוע מכולם זה כמובן קופת גמל להשקעה (מוצר שהוא מצוין לאנשים מסוימים, אבל פחות מתאים למישהו צעיר עם תיק [או תיקים] בניהול אישי).
ברמה האישית אני מעדיף ברוקר מסוים שאסור להזכיר את שמו בפורום כי העמלות שלו הרבה יותר נמוכות (במיוחד אם ההשקעה היא בקרנות נקובות בדולרים).
לגבי OneZero אני לא יודע כמה אני סומך על גוף ישראלי שישמור על מודל עמלות טוב לאורך זמן (וגם, לא יודע כמה אני סומך על שער ההמרה שלהם) אבל זה נשמע די טוב, על פניו.

בזמנים יותר טובים הייתי מציע להשקיע קצת בהורדת דמי הניהול בקרן ההשתלמות כי זו קופה שאתה צפוי להפקיד לה כל חודש עוד כסף ויש לה דמי ניהול יחסית גבוהים מצבירה, בעבר 0.3% היה סביר עבור מסלול מחקה מדד פאסיבי אבל יודע שהם יותר מקשים כיום.
בכל מקרה שווה לנסות, אולי תופתע לטובה (אתה כן לקוח אטרקטיבי כי אתה הייטקיסט צעיר, עם עוד הרבה שנים של קופה שצפויה לגדול יפה)
אולי גם יש איזו קבוצה שמתארגנת עם תנאים נוחים, אני כבר לא עוקב אחרי הקבוצות האלה כי התנאים שלי די טובים.

math isnt mathing?
29 ברוטו + בזבוזים ומפקיד 20 בחודש.
יכול להיות חייל משוחרר אם שסיים לאחרונה תואר (נותן עוד נקודות זיכוי), בכל מקרה מ-29 נשאר בערך 20 נטו, אז מישהו שאת רוב ההוצאות שלו מקבל מההורים ועדיין מוציא 5000 (רווק ללא ילדים) יכול להרגיש שהוא מבזבז יחסית הרבה.

הדילמה בין ברוקר ישראלי לבין בנק ישראלי לא מהותית, אתה תמיד יכול לנייד ני"ע ביניהם תוך תשלום עמלות מינימליות וללא אירוע מס.

math isnt mathing?
29 ברוטו + בזבוזים ומפקיד 20 בחודש.
הנטו באיזור 17, אבל יש לי "עודף" מזומנים ששוכבים בצד (שאלו יהיו הצרות שלנו, אה?). כפי שכתבתי יש בי איזשהו פחד פסיכולוגי מלקנות הרבה מניות בבת אחת, אז בעו"ש בבנק שוכבים 80 אש"ח (אני מתכנן להשאיר סביבות 30 לחירום) + 85 אש"ח במזומן בIBI. אני משתדל לקנות בהדרגה יותר ממה שאני מרוויח כדי לצמצם את זה.
כשפתחתי את התיק היה לי בסביבות 400 אש"ח במזומן שלפני זה ישבו בפק"מ :$

הנטו באיזור 17, אבל יש לי "עודף" מזומנים ששוכבים בצד (שאלו יהיו הצרות שלנו, אה?). כפי שכתבתי יש בי איזשהו פחד פסיכולוגי מלקנות הרבה מניות בבת אחת, אז בעו"ש בבנק שוכבים 80 אש"ח (אני מתכנן להשאיר סביבות 30 לחירום) + 85 אש"ח במזומן בIBI. אני משתדל לקנות בהדרגה יותר ממה שאני מרוויח כדי לצמצם את זה.
כשפתחתי את התיק היה לי בסביבות 400 אש"ח במזומן שלפני זה ישבו בפק"מ :$
כותבים קצת על קנייה בהדרגתיות לעומת במכה, אני חושב שאפשר להזכים שזה פסיכולוגית קל יותר.
חשבת לשים בינתיים את הכסף בעוש באיזושהי קרן כספית?

כותבים קצת על קנייה בהדרגתיות לעומת במכה, אני חושב שאפשר להזכים שזה פסיכולוגית קל יותר.
חשבת לשים בינתיים את הכסף בעוש באיזושהי קרן כספית?
לצערי כרגע אין אפשרות לשים כסף בקרן כספית דרך One Zero, אבל בדיעבד בהחלט הייתי צריך לעשות את זה דרך IBI. עכשיו זה סכום שהוא כבר לא כל כך משמעותי אני מניח

החיסכון בעמלות זניח מול ההתנהגות של המשקיע.
לא למכור בירידות, אף להמשיך להשקיע לפי התוכנית שלך.
תיקי השקעות מתכווצים וקורסים בגלל טעויות כאלו ולא בגלל עוד 0.1% עמלה.

כמעט כל ההשקעות שלך הולכים לs&p..
חושב שכדאי לפזר לסקטורים אחרים או מדדים אחרים

כי אם משהו קורה ל 7 המופלאות כל המדד הזה מתרסק ולא שמים את כל הביצים בסל אחד
אז אל תקנה את מדד 7 המופלאות.
גם איזה אירוע יכול לפגוע רק בהן וזה לא משהו שנוגע לכלל השוק?

• אהבתי
Reactions: YPV
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
ימבו סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13
חסכונית חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 76
ayeletavr מכשולים בדרך לעצמאות כלכלית - הרהורים פילוסופיים לקראת שבת יומני מסע אישיים 178
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
P בדרך ליעד? השאלה מה היעד יומני מסע אישיים 46
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 68
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
J האם אני בדרך לכלא? מיסים 17
NightStyle פריצת דרך בהיתוך גרעיני מבוקר, בדרך למקור אנרגיה אינסופי וירוק אוף טופיק 12
S עמלות בנקים בדרך בהעברת SWIFT - אחוזים או FIXED? שוק ההון 6
א רכב למשפחה בדרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
N היומן שלי בדרך לדירה יומני מסע אישיים 17
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ת רכישת קריפטו והעמלות בדרך - מכסף פיאט ועד לארנק הקר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
O אינפלציה בדרך - איך מתמודדים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
rootcause בחורה חרדתית בדרך לבהירות כלכלית (?) יומני מסע אישיים 34
D משקיע בדרך לפנסיה שוק ההון 4
T האם ישראל בדרך לאבדון? אוף טופיק 404
T בדרך למגורים - כמה דירות להשקעה מול שוק ההון נדל"ן 61
M מס רווחי הון - בדרך למטה ? שוק ההון 39
ש בקשה להדרכה פרקטית בדרך להשקעת כספי הפנסיה והקרנות שוק ההון 14
ט אומנם לא פרישה מוקדמת - אבל ממש בדרך לשם! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39
tpr חוזרים לארץ, בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 53
נ פרוד טרי, בדרך לגירושין מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
אנא-אל פריצת דרך קטנה בדרך לפישוט חפצים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ש זוג+3 ילדים בדרך אל החופש?! יומני מסע אישיים 17
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
H אולי פשוט נבחר בדרך הפשוטה ... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
Jane Doe עידכון בג"ץ IRA - בדרך לניצחון, ותודה להראל פרימק שהביאנו עד הלום צרכנות פיננסית 26
C "בדרך הנכונה" אבל עדיין משהו חסר יומני מסע אישיים 40
yossik Windows 10 - השידרוג החינמי בדרך אבל יש גם חסרונות אוף טופיק 57
c881 רוכב על אופניים? רוצה לבלות במורזין? להרוויח קצת כסף בדרך? אוף טופיק 0
O עיכוב בדרך אל החופש יומני מסע אישיים 15
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
י התלבטות ביישום תיק ההשקעות שלי לעצמאות כלכלית שוק ההון 21
צ יציאה לעצמאות התפתחות אישית 2