• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית

• פותח הנושא פותח הנושא חסכונית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חסכונית

משתמש רגיל
דירוג
176
היי, רציתי לחלוק את חוויותיי בשנה האחרונה מאז שנחשפתי לבלוג של הסולידית (ולפורום הזה). בקצרה- בת 29, עורכת דין, גרה עם בן זוגי בשכירות בתל אביב. זה מה שקרה בשנה האחרונה:
1. אני מתעדת כל הוצאה והכנסה בגיליון אקסל. אחוז החיסכון הממוצע השנה היה 50%, אבל כלל הוצאות משמעותיות. בחודש האחרון הגעתי ל-71% אחוזים.
2. פתחתי תיק השקעות ואני מחזיקה בקרנות נאמנות מחקות מדדים. שוקלת מעבר לברוקר זר מטעמים של איתנות פיננסית, צמצום מתווכים והרצון לבטח את ניירות הערך. ניהלתי מו"מ ופתחתי תיק השקעות גם עבור בן זוגי.
3. העברתי את קרן ההשתלמות שלי ל-IBI, שם היא מחקה (ברובה) את מדד S&P.
4. החלפתי מקום עבודה והשכר שלי עלה ב-25%.
5. עברתי באופן עצמאי לאחת מקרנות פנסיה ברירת המחדל, כולל הסרת ביטוח השארים.
6. אני מתמקחת על דמי ניהול ומחירים כמו נמרה (עם טאקט).
7. יש לי כרטיס אשראי אחד, אין לי שום מנוי/כרטיס חבר למעט כרטיס שופרסל בעלות חודשית של 11 שח.
8. עברתי לדירה שכורה וישנה בתל אביב בשכ"ד של 4000 בחודש (מציאה!), בן הזוג עבר אליי וכעת אנו מתחלקים 2000 ש"ח כל אחד.
9. הוצאות מזון נחתכו בחצי (עדיין טעון שיפור). אכילה בחוץ הצטמצמה לקפה בחוץ, את הארוחות אוכלת בבית או במימון העבודה.
10. קניות בגדים כבר כמעט לא מתרחשות. מדי פעם מבצעת אמבושים על הארון ומעיפה/תורמת את כל מה שלא באמת משמש אותי. חפצים, כלי מטבח ורהיטים שונים נזרקו/נתרמו. אני לא מחסן. וכיף לי ככה :)
12. כושר/קריירה: התוודעתי לפילאטיס מכשירים (נכון- ספורט יקר מאוד). כדי לאזן את ההוצאה ביטלתי את המנוי לחדר כושר ואני רצה פעמיים בשבוע בפארק/ברחוב. אני בעיצומו של קורס הדרכת פילאטיס. הסיבות לקורס הן רכישת אפיק הכנסה, קבלת ידע אנטומי וכישורי הדרכה, הגדלת המקום של פעילות גופנית בחיי והכי חשוב - הנאה אדירה. השאיפה היא לפרוש ממקצועי הנוכחי מזה 8 שנים ולהפוך לעצמאית (חיי המשרד כבדים עליי מנשוא, מחשבות ההתפטרות הן בתדירות יומיומית). בנוסף, בתור מדריכה אתאמן בחינם ובכך יתאפסו הוצאות הכושר שלי.
13. התחלתי ללמוד html ו-css לבד. יצא לי לסייע לבן זוגי עם אתר שלו. בקרוב אתחיל קורס ווב חינמי של she codes. הרציונל הוא אפיק הכנסה נוסף בו אעבוד חלקית בנוסף לפילאטיס.
14. תזונה: אני קיטוגנית, מה שאומר שאני אוכלת בעיקר שומן וחלבון מהחי. התזונה התחילה בפסטיבל סלמון ונתחי בשר יקרים. כעת אני נצמדת למוצרים מפוקחים: המון ביצים, חמאה, שמנת מתוקה, שמנת של פעם ועוד. איברים פנימיים, חזה עוף, בשר טחון. עושה חיים בקיטוגנית ומרגישה נפלא.
15. חסכתי קרן ביטחון של מעל 50K כדי לממן את המחייה בתקופה שבין ההתפטרות לתחילת קריירת הפילאטיס (כולל רכישת ציוד).

אנסה לכתוב גם אחרי ההתפטרות מהעבודה. זה הולך לקרות אחרי סיום הקורס, תקופת ניסיון של העברת שיעורים בזמני הפנוי, הרבה תכנון, מחשבה, מחקר שוק ותוכניות קונקרטיות לעבודה בפילאטיס. זה לא יהיה אקט של רגע.
אני מודה לסולידית ולחברי הבלוג שנוסכים בי כל כך הרבה השראה לרדוף אחרי מה שעושה לי טוב ולהיפטר מכל השאר :)

נערך לאחרונה ב:
כל הכבוד!!!

וכיף לי ככה
זה הכי חשוב!

זה לא יהיה אקט של רגע.
אולי שווה לשקול מעבר הדרגתי. להתחיל עם אימון פעם/פעמיים בשבוע (בהנחה ויסכימו לקבל אותך למעט שעות).
ואולי אפילו לברר עם המשרד אם אפשר לרדת ל-60% משרה לתקופה (את יכולה להמציא שזה לצורך לימודים - לא שקר גמור).
ככה תוכלי לראות שבאמת יש לזה הכנסה שמתאימה לך.

בכל הסבה מקצועית חשוב לחשוב על ההיצע ועל הביקוש.
לאנשים נטיה להתמקד בצד הביקוש, בפרט בתחומים טרנדיים, אבל חשוב לזכור גם את ההיצע. ספציפית בשוק העבודה, בכל מקצוע בו תבחרי, חשוב לזכור את הנושא של חסמי הכניסה למקצוע. באינטואיציה נראה לי שבהדרכת פילאטיס החסמים מעט גבוהים מאשר תכנות על בסיס קורס אינטרנטי, אבל חשוב לבדוק את הדברים האלו ולא רק להסתכל על "עד כמה יש ביקוש לשירות הזה".

מה עמדתך\עמדתו לגבי ילדים? אתם רואים בהרחבת המשפחה שלכם משהו ששניכם רוצים בו? תוך כמה זמן? האם זה יקרה בתל אביב?

בלי קשר לתשובותיך לשאלות האלו - כל הכבוד!

אולי שווה לשקול מעבר הדרגתי. להתחיל עם אימון פעם/פעמיים בשבוע (בהנחה ויסכימו לקבל אותך למעט שעות).
ואולי אפילו לברר עם המשרד אם אפשר לרדת ל-60% משרה לתקופה (את יכולה להמציא שזה לצורך לימודים - לא שקר גמור).
ככה תוכלי לראות שבאמת יש לזה הכנסה שמתאימה לך.

כן, זו בהחלט התוכנית. יש תכנונים קצת יותר קונקרטיים ממה שכתבתי. אני מקפידה להכיר ולהיות בקשר עם מדריכות נוספות ובעלות סטודיו שבוודאות ייתנו לי משמרות, וכשארגיש בטוחה יותר, אעזוב.
גם חלקיות משרה אפשרית אבל עם היכרותי עם הנפשות הפועלות, או שיטענו שזה לא פרקטי להם (כי יש צורך בזמינות גבוהה) או שקצת יעלבו שחלום חיי הוא לא להיות שותפה, ומשם הדרך לסיום ההעסקה שלי תהיה קצרה.

כן, זו בהחלט התוכנית. יש תכנונים קצת יותר קונקרטיים ממה שכתבתי. אני מקפידה להכיר ולהיות בקשר עם מדריכות נוספות ובעלות סטודיו שבוודאות ייתנו לי משמרות, וכשארגיש בטוחה יותר, אעזוב.
גם חלקיות משרה אפשרית אבל עם היכרותי עם הנפשות הפועלות, או שיטענו שזה לא פרקטי להם (כי יש צורך בזמינות גבוהה) או שקצת יעלבו שחלום חיי הוא לא להיות שותפה, ומשם הדרך לסיום ההעסקה שלי תהיה קצרה.
או שיסכימו וידרשו עבודה של 80 אחוז עם שכר של 50 אחוז. משרה חלקית הוא פיקציה ברוב המקרים.

בכל הסבה מקצועית חשוב לחשוב על ההיצע ועל הביקוש......
אבל חשוב לבדוק את הדברים האלו ולא רק להסתכל על "עד כמה יש ביקוש לשירות הזה".
תודה, מסכימה מאוד. ההיצע מאוד תחרותי ואני בודקת את הדברים מכל מיני בחינות. ממה שלמדתי עד כה, יש אפשרויות טובות ומכניסות בתחום אבל בהחלט אקח את הזמן וארגיש את השטח בהתחלה.

או שיסכימו וידרשו עבודה של 80 אחוז עם שכר של 50 אחוז. משרה חלקית הוא פיקציה ברוב המקרים.
נשמע לי יותר מסביר :)
אגב תמיד יש לי אפשרויות לפנות למשרדים בינוניים יותר, להציע את שירותיי בהיקפים חלקיים ולהגיע להבנות בעניין השכר. למזלי אני במקצוע ועם קו"ח שמובילים אותי למשכורות ממש לא רעות.

מה עמדתך\עמדתו לגבי ילדים? אתם רואים בהרחבת המשפחה שלכם משהו ששניכם רוצים בו? תוך כמה זמן? האם זה יקרה בתל אביב?

היי תודה :)
עמדתנו אמביוולנטית. רוצים ברמה עקרונית כלשהי ומדברים על זה מדי פעם, אבל לא רואים את זה קורה בעתיד הקרוב. אני באופן אישי לא מרגישה שאני רוצה עדיין (למרות הלחץ שמופעל עליי). ההתלבטות היא פחות כלכלית אלא יותר במישור של הגבלת החירות. אנחנו מבינים את גודל האחריות.
לגבי תל אביב או לא- מתכננים לעבור למושב :)

כושר/קריירה: התוודעתי לפילאטיס מכשירים (נכון- ספורט יקר מאוד). כדי לאזן את ההוצאה ביטלתי את המנוי לחדר כושר ואני רצה פעמיים בשבוע בפארק/ברחוב. אני בעיצומו של קורס הדרכת פילאטיס. הסיבות לקורס הן רכישת אפיק הכנסה, קבלת ידע אנטומי וכישורי הדרכה, הגדלת המקום של פעילות גופנית בחיי והכי חשוב - הנאה אדירה. השאיפה היא לפרוש ממקצועי הנוכחי מזה 8 שנים ולהפוך לעצמאית (חיי המשרד כבדים עליי מנשוא, מחשבות ההתפטרות הן בתדירות יומיומית). בנוסף, בתור מדריכה אתאמן בחינם ובכך יתאפסו הוצאות הכושר שלי.

זו השיטה של אשתי, עובדת בעבודה משרדית ובערב מדריכה שיעורי אירובי פעמיים-שלוש בשבוע. זה כיף, שומר על כושר, הכנסה צדדית נוספת, ואופציה לפיתוח קריירה עתידית בתחום.
(אבל זה גם לא מעט עבודה כי צריך להכין כל שיעור מראש, ללכת להשתלמויות, להתעסק עם מס הכנסה...)

עמדתנו אמביוולנטית. רוצים ברמה עקרונית כלשהי ומדברים על זה מדי פעם, אבל לא רואים את זה קורה בעתיד הקרוב. אני באופן אישי לא מרגישה שאני רוצה עדיין (למרות הלחץ שמופעל עליי). ההתלבטות היא פחות כלכלית אלא יותר במישור של הגבלת החירות. אנחנו מבינים את גודל האחריות.
לגבי תל אביב או לא- מתכננים לעבור למושב :)
השאלה שלי לא רלוונטי לנושא התזמון, אלא רק לנושא באופן בינרי (כן או לא). אם לא מתכננים - את בדרך המהירה לעצמאות כלכלית. אם כן מתכננים, אז בהתאם לתזמון בהמשך החיים, ולמספר פרמטרים נוספים, את בדרך הנכונה להתחלה קלה יותר, אך לא לעצמאות כלכלית (אלא אם את עובדת במשרד hardman pearson specter או דומה לזה, אבל אז אין לך זמן לילדים...)
לגבי מעבר למושב, יש לזה עלויות עקיפות שהיום את אולי לא לוקחת בחשבון (גם כלכליות, אבל אם תמשיכי לעבוד בעיר, פתאום תתחילי לשלם בזמן של עמידה בפקקים, למשל... לקחת את זה בחשבון?)

אם כן מתכננים, אז בהתאם לתזמון בהמשך החיים, ולמספר פרמטרים נוספים, את בדרך הנכונה להתחלה קלה יותר, אך לא לעצמאות כלכלית
מה עם השיטה של MMM? קודם עצמאות כלכלית ואז ילדים.

העיכוב מגביר את הסיכון לדפקטים בוולד. הסיכוי עולה מכ-0.5% בגיל 30 לכ-1% בגיל 40, אם זכרוני אינו מטעני. בעיניי לא זניח.

לגבי מעבר למושב, יש לזה עלויות עקיפות שהיום את אולי לא לוקחת בחשבון (גם כלכליות, אבל אם תמשיכי לעבוד בעיר, פתאום תתחילי לשלם בזמן של עמידה בפקקים, למשל... לקחת את זה בחשבון?)
זו הסיבה שעדיין לא יצאנו מתל אביב :) אתה מדבר עם אחת שגרה במרחק 5 דקות הליכה ממקום העבודה שלה ולא מתכוונת לוותר על כך. רק אחרי שאסיים לעבוד במקום הנוכחי, ארשה לעצמי להתרחק (והמושב המיועד ממוקם באיזור בו תהיה לי תעסוקה בפילאטיס. הכל מתוכנן ;)).

נערך לאחרונה ב:
העיכוב מגביר את הסיכון לדפקטים בוולד. הסיכוי עולה מכ-0.5% בגיל 30 לכ-1% בגיל 40, אם זכרוני אינו מטעני. בעיניי לא זניח.
לדעתך, בישראל, בלתי אפשרי לצאת לעצמאות כלכלית לפני גיל 30 (בדומה ל-MMM)?
ג.נ. בן 32 (+2 ילדים) ורחוק כמה שנים טובות מהיעד.

אני חושבת שההגעה לעצמאות כלכלית עדיין רחוקה ממני (אך קרובה מאוד בהשוואה לכל מכריי) ויכולה להימשך כעשור.
הגם שזה נשמע מאוד רציונלי, בהנחה שאני רוצה ללדת את ילדיי בעצמי, לא הייתי מחכה לגיל 40 להיריון ראשון.

אם יורשה לי, הסיכון של ה0.5% לא מפחיד אותי כמו האפשרות להביא ילדים לפני שאני מוכנה להם ורוצה אותם בכל לבי.

הכל אפשרי...
אבל, תכנון כיום לפי זוג ובעוד 5 שנים לפי זוג + 1 משנה את החישובים.
זוג + 2, שוב ישנה וכו'.
גם "חינוך ביתי" ובלי להגיע לגן פרטי, חינוך בשיטת הקשר וחסכון בטיטולים וכו'...

אני חושבת שבלי נקודת פתיחה מאוד טובה מהבית, קשה להגיע לעצמאות כלכלית באמצעות עבודה עד הגיל הזה. אנחנו מבזבזים שנים יקרות בצבא ובלימודים האקדמיים. אולי בעצם רק במקרים מאוד מאוד נדירים של עבודה מכניסה ברמה היסטרית, כמו הצלחה של סטארט אפ ושאר חדי קרן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P הפעלת מזגן בצורה חסכונית ויעילה יותר - קצת על פונקציית I-FEEL בשלט. צרכנות פיננסית 13
A הדרך הכי חסכונית לשלם באירופה(צ'כיה)? צרכנות פיננסית 3
Y אם נכנסים לפוזיציה בנפט, מה הדרך הכי חסכונית מבחינת עמלות לקניה ? שוק ההון 1
T נהיגה חסכונית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
P בדרך ליעד? השאלה מה היעד יומני מסע אישיים 46
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 61
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
J האם אני בדרך לכלא? מיסים 17
NightStyle פריצת דרך בהיתוך גרעיני מבוקר, בדרך למקור אנרגיה אינסופי וירוק אוף טופיק 12
S עמלות בנקים בדרך בהעברת SWIFT - אחוזים או FIXED? שוק ההון 6
א רכב למשפחה בדרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
N היומן שלי בדרך לדירה יומני מסע אישיים 17
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ת רכישת קריפטו והעמלות בדרך - מכסף פיאט ועד לארנק הקר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
O אינפלציה בדרך - איך מתמודדים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
rootcause בחורה חרדתית בדרך לבהירות כלכלית (?) יומני מסע אישיים 34
D משקיע בדרך לפנסיה שוק ההון 4
T האם ישראל בדרך לאבדון? אוף טופיק 404
T בדרך למגורים - כמה דירות להשקעה מול שוק ההון נדל"ן 61
M מס רווחי הון - בדרך למטה ? שוק ההון 39
ש בקשה להדרכה פרקטית בדרך להשקעת כספי הפנסיה והקרנות שוק ההון 14
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
ימבו סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13
ט אומנם לא פרישה מוקדמת - אבל ממש בדרך לשם! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39
tpr חוזרים לארץ, בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 53
נ פרוד טרי, בדרך לגירושין מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
ayeletavr מכשולים בדרך לעצמאות כלכלית - הרהורים פילוסופיים לקראת שבת יומני מסע אישיים 178
אנא-אל פריצת דרך קטנה בדרך לפישוט חפצים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ש זוג+3 ילדים בדרך אל החופש?! יומני מסע אישיים 17
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
H אולי פשוט נבחר בדרך הפשוטה ... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
Jane Doe עידכון בג"ץ IRA - בדרך לניצחון, ותודה להראל פרימק שהביאנו עד הלום צרכנות פיננסית 26
C "בדרך הנכונה" אבל עדיין משהו חסר יומני מסע אישיים 40
yossik Windows 10 - השידרוג החינמי בדרך אבל יש גם חסרונות אוף טופיק 57
c881 רוכב על אופניים? רוצה לבלות במורזין? להרוויח קצת כסף בדרך? אוף טופיק 0
O עיכוב בדרך אל החופש יומני מסע אישיים 15
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17

נושאים דומים

Back