rootcause
משתמש רשום
- דירוג
- 21
היי!
אתחיל מזה שיהיה אמ:לק בסוף. הפוסט שלי הוא יומן מסע קטן, משולב עם תהיות/שאלות. אני מקווה שאני כותבת את הפוסט במקום הנכון. אני קוראת קבועה בפורום ובבלוג ומאוד נהנית.
הייתי רוצה לספר ולהתייעץ, לשמוע עוד דעות ולהחכים לגבי המצב הכלכלי שלי, לפי ראות עיניכם. כל תגובה עניינית תתקבל בברכה. אני מזהירה מראש שיכול מאוד להיות שאני הוזה. שכל הפרטים/נתונים שתקראו כאן יגרמו לכם לגרד בראש ולהגיד - "מה היא רוצה המשוגעת הזו?" - וזה בסדר מבחינתי. כרגע אני קצת מבולבלת, אז כל פידבק יתקבל בברכה.
המטרה היא להבין יותר טוב "איפה אני עומדת". נדמה לי שהסיטואציה שלי מעט יוצאת דופן, מה שיוצר קצת ערפל אצלי בראש. חוסר ההבנה מציק לי וגורם לכך שלא פעם אני מוצאת את עצמי חרדה לעתיד הכלכלי שלי (כנראה ללא ביסוס, אבל היגיון זה דבר חמקמק). ההיסטוריה האישית שלי כנראה קשורה לזה - אבא מעט חרדתי ואמא פולנייה עושים את זה לבתאדם.
חזרתי מארה"ב לפני כשנתיים, ורק בשנה האחרונה באמת הצלחתי "להתאפס" על החיים החדשים פה. הכל היה שונה בהתחלה, אחרי עשור בארה"ב, ורק עכשיו הכל חזר להיות מוכר.
קצת פרטים -
בת 34, רווקה, ללא ילדים.
בעלת עסק ב-9 השנים האחרונות. בעלת אזרחות אמריקאית וישראלית.
הסכומים יהיו נקובים בדולרים - כמעט ואין לי שקלים (רק מה שנחוץ לטובת מחייה).
במהלך השנים הצלחתי לחסוך, בעבודה קשה, סכום כסף אותו אני מחזיקה/משקיעה באפיקים שונים:
סעיפים 1-4 מסתכמים ב-950K$ שהם כ-3 מיליון שקלים.
אחזקות/רכוש בארץ:
הוצאות חודשיות (מתחלק ביני לבין בן-זוגי):
סה"כ הוצאות חודשיות פרטיות שלי - 4100 ש"ח.
ערוצי הכנסה -
העסק בלבד. המניות לא משיאות דיבידנדים. הנדל"ן יוכל להיחשב כהכנסה, אבל רק לאחר סיום הפרויקטים.
ההכנסה של העסק משתנה. יש שנים מדהימות, ויש שנים פחות טובות. אפשר להגיד שהרווח הממוצע, לפני מיסים, הוא כ-100K$ לשנה. אחרי מיסים מדובר על כ-$65K, שהם כ-200K ש"ח נטו.
עוד הארות:
חוסר הבהירות שאני חווה גורם לי להתנדנד בין רגעים של "וואו, אני הולכת לפרוש בגיל 45" לבין "פאק, איך אני אוכל לקיים ילדים ומשפחה?".
אלה שני מצבי קיצון, וקשה לי,שכלית, להבין איפה על הסקאלה המצב שלי באמת.
אני חושבת שזו מטרה נאה בשביל היומן הזה - להתקדם לעבר בהירות בכל מה שקשור למצב הכלכלי שלי.
להתייעץ עם איש מקצוע זה כנראה רעיון טוב.. למיטב הבנתי אני צריכה יועץ פיננסי שמתמחה במיסוי אמריקאי. טרם יצא לי להיתקל בדבר כזה (האם זה בכלל מה שאני צריכה?).
אז הגעתי לפה - בתקווה ורצון להבין יותר טוב את מצבי, כמו שהוא באמת. אשמח לכל פידבק - בין אם הוא מתדלק את החרדות שלי או מרגיע ומחזק. השאלות שלי הן, בעצם:
אמ:לק - בחורה סמי-חרדתית עם כסף וחוסר ידע, מנסה להבין מפורום (מעולה!) באינטרנט אם החרדה הקיומית שלה מבוססת מציאות או לא
תודה מראש לכל העונים.
אתחיל מזה שיהיה אמ:לק בסוף. הפוסט שלי הוא יומן מסע קטן, משולב עם תהיות/שאלות. אני מקווה שאני כותבת את הפוסט במקום הנכון. אני קוראת קבועה בפורום ובבלוג ומאוד נהנית.
הייתי רוצה לספר ולהתייעץ, לשמוע עוד דעות ולהחכים לגבי המצב הכלכלי שלי, לפי ראות עיניכם. כל תגובה עניינית תתקבל בברכה. אני מזהירה מראש שיכול מאוד להיות שאני הוזה. שכל הפרטים/נתונים שתקראו כאן יגרמו לכם לגרד בראש ולהגיד - "מה היא רוצה המשוגעת הזו?" - וזה בסדר מבחינתי. כרגע אני קצת מבולבלת, אז כל פידבק יתקבל בברכה.
המטרה היא להבין יותר טוב "איפה אני עומדת". נדמה לי שהסיטואציה שלי מעט יוצאת דופן, מה שיוצר קצת ערפל אצלי בראש. חוסר ההבנה מציק לי וגורם לכך שלא פעם אני מוצאת את עצמי חרדה לעתיד הכלכלי שלי (כנראה ללא ביסוס, אבל היגיון זה דבר חמקמק). ההיסטוריה האישית שלי כנראה קשורה לזה - אבא מעט חרדתי ואמא פולנייה עושים את זה לבתאדם.
חזרתי מארה"ב לפני כשנתיים, ורק בשנה האחרונה באמת הצלחתי "להתאפס" על החיים החדשים פה. הכל היה שונה בהתחלה, אחרי עשור בארה"ב, ורק עכשיו הכל חזר להיות מוכר.
קצת פרטים -
בת 34, רווקה, ללא ילדים.
בעלת עסק ב-9 השנים האחרונות. בעלת אזרחות אמריקאית וישראלית.
הסכומים יהיו נקובים בדולרים - כמעט ואין לי שקלים (רק מה שנחוץ לטובת מחייה).
במהלך השנים הצלחתי לחסוך, בעבודה קשה, סכום כסף אותו אני מחזיקה/משקיעה באפיקים שונים:
- 200,000$ נזילים בחשבונות בנק - חלק פרטי, חלק של העסק. הסיבה - שומרת כסף לטובת מיסים, הוצאות של העסק ו"קרן ליום סגריר".
- 150,000$ בתיק המניות שלי - משקיעה בחברות/תחומים שאני רואה את הפוטנציאל בהם, לטווח הארוך בלבד.
- 450,000$ בקריפטו - חלוקה של 60-40 בין ביטקוין לאיתריום, כשביטקוין הוא החלק הגדול. מאמינה גדולה בתחום.
- 150,000$ בפרויקטי נדל"ן בארה"ב - הפרויקטים אמורים להסתיים בשנה-שנתיים הקרובות, ולהשיא תשואה ממוצעת של 15% בשנה. ("אמורים" זו מילת המפתח כמובן)
סעיפים 1-4 מסתכמים ב-950K$ שהם כ-3 מיליון שקלים.
אחזקות/רכוש בארץ:
- אוטו ב-35,000 ש"ח. (קטן, יד 2. לעולם לא אקנה חדש, זה לא יאומן מה אנשים עושים לעצמם בשביל לנהוג באוטו חדש).
- חשבון בנק - 20,000 ש"ח.
הוצאות חודשיות (מתחלק ביני לבין בן-זוגי):
- דירה בשכירות - 4200 ש"ח
- ארנונה, חשבונות, ועד - 1300
- קניות - 1200
- דלק, ביטוחים, הוצאות רכב - 700
- שונות (בילויים,מנויים, טלויזיה,אינטרנט וכו') - 800
סה"כ הוצאות חודשיות פרטיות שלי - 4100 ש"ח.
ערוצי הכנסה -
העסק בלבד. המניות לא משיאות דיבידנדים. הנדל"ן יוכל להיחשב כהכנסה, אבל רק לאחר סיום הפרויקטים.
ההכנסה של העסק משתנה. יש שנים מדהימות, ויש שנים פחות טובות. אפשר להגיד שהרווח הממוצע, לפני מיסים, הוא כ-100K$ לשנה. אחרי מיסים מדובר על כ-$65K, שהם כ-200K ש"ח נטו.
עוד הארות:
- צופה לקבל דירה בירושה, כך שדיור אינו בעיה בטווח הארוך. שווי הדירה כיום - 1.5 מיליון ש"ח.
- מקווה להביא 2 ילדים לעולם.
- אין לי פנסיה! לפי החוקים כיום קרן פנסיה בארה"ב או בישראל תמוסה ע"י המדינה השנייה - אם הקרן מוחזקת בארה"ב - ישראל תרצה נתח ולהיפך.
אני יודעת ש"אין פנסיה" זה מצב לא אידיאלי. מקווה לתקן בשנה הקרובה. - יכולת ההשתכרות של בן-זוגי נמוכה משמעותית משלי.
- אין לי חובות. אין לי הלוואות להחזיר.
חוסר הבהירות שאני חווה גורם לי להתנדנד בין רגעים של "וואו, אני הולכת לפרוש בגיל 45" לבין "פאק, איך אני אוכל לקיים ילדים ומשפחה?".
אלה שני מצבי קיצון, וקשה לי,שכלית, להבין איפה על הסקאלה המצב שלי באמת.
אני חושבת שזו מטרה נאה בשביל היומן הזה - להתקדם לעבר בהירות בכל מה שקשור למצב הכלכלי שלי.
להתייעץ עם איש מקצוע זה כנראה רעיון טוב.. למיטב הבנתי אני צריכה יועץ פיננסי שמתמחה במיסוי אמריקאי. טרם יצא לי להיתקל בדבר כזה (האם זה בכלל מה שאני צריכה?).
אז הגעתי לפה - בתקווה ורצון להבין יותר טוב את מצבי, כמו שהוא באמת. אשמח לכל פידבק - בין אם הוא מתדלק את החרדות שלי או מרגיע ומחזק. השאלות שלי הן, בעצם:
- האם המצב הכלכלי שלי יכול להיחשב "טוב"?
- מה אני יכולה לשפר? מה יש לתקן?
- כמה עולים ילדים לעזאזל?
אמ:לק - בחורה סמי-חרדתית עם כסף וחוסר ידע, מנסה להבין מפורום (מעולה!) באינטרנט אם החרדה הקיומית שלה מבוססת מציאות או לא

תודה מראש לכל העונים.