• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???

מצב
הנושא נעול.
@Paranoid -
מעדיף לא להתמקד באדם ספציפי (גם אם הוא עצמו מגיב לפעמים לאחרים בצורה בלתי נעימה),
אבל מסכים איתך לחלוטין לגבי ההשלכות של צורת החשיבה הזאת על החברה כולה.

מסכים גם לגבי הדוגמאות מההיסטוריה,
ואני חושב שגם בימינו יש דוגמאות מתאימות, אם כי רכות יותר מאשר לנין או סטאלין למשל.

@Paranoid -
מעדיף לא להתמקד באדם ספציפי (גם אם הוא עצמו מגיב לפעמים לאחרים בצורה בלתי נעימה),
אבל מסכים איתך לחלוטין לגבי ההשלכות של צורת החשיבה הזאת על החברה כולה.

מסכים גם לגבי הדוגמאות מההיסטוריה,
ואני חושב שגם בימינו יש דוגמאות מתאימות, אם כי רכות יותר מאשר לנין או סטאלין למשל.
מעניין אותי אם הדעות שלו זה מרקסיזם טהור או שיש לו תוספות יחודיות.

הוא אשכרה משוכנע שהסיבה שהוא יושב בגיל 30+ אצל ההורים בבית זה בגלל שיש אנשים אחרים שדופקים אותו. היסטורית 3 דורות אחורה כבר התחילו לדפוק אותו.

זה בוודאי לא קשור לזה שהוא לא למד מקצוע עם ביקוש בשוק. או לזה שהוא לא מסוגל להחזיק עבודה ברציפות.

עכשיו אתה מבין בדיוק כמו שחשבו הבולשביקים בברית המועצות. הפתרון הכי טוב יהיה להעביר את המשאבים מהנוכלים שכן הצליחו בחיים אל עבר הקבוצה של המובחרים שהוא יבחר.
במידה והנוכלים לא יסכימו מקסימום המובחרים ישלחו אותם לגולג או ירצחו אותם.

דפוסי המחשבה של הבן אדם הזה פשוט מפחידים בצורה מצמררת ואני לא צוחק בכלל. הפסאודו אינטלקט שלו משכנע את עצמו בצורה מדהימה.
תלביש את התיאוריות שלו על מישהו כריזמטי ואינטלקט גבוה ותקבל בדיוק את הנ"ל.
מבלי להכנס לעובי הקורה או להסכים לדבריו, חשוב לזכור שישראל נמצאת בין המקומות האחרונים ב oecd במוביליות חברתית.

מבלי להכנס לעובי הקורה או להסכים לדבריו, חשוב לזכור שישראל נמצאת בין המקומות האחרונים ב oecd במוביליות חברתית.
האמת היא שזה מאוד מפתיע אותי, בהינתן כור ההיתוך של הצבא, והעלות הנמוכה של הוצאת תואר אקדמי.

כמובן שאם יש כאלה שמוותרים על צבא או אקדמיה, זה עלול לפגוע במוביליות שלהם.

האמת היא שזה מאוד מפתיע אותי, בהינתן כור ההיתוך של הצבא, והעלות הנמוכה של הוצאת תואר אקדמי.

תן לי לנחש שמאוד מפתיע אותך גם שלגוש ביבי יש 50+ מנדטים אחרי ה 4 שנים האחרונות (לא מכיוון פוליטי), אתה לא מבין איםה כולם. פשוט במקום שאתה גדלת בו (וגם אני) נראה שהכל אפשרי. יש אוכלוסיות שלמות שזו לא המציאות עבורם.

גם לא ברור לי למה זה מפתיע לאור היכולות שמפגינה מערכת החינוך בשנים האחרונות, כדי לקבל השכלה גבוהה איכותית בעלות נמוכה צריכים קודם להצליח בבית ספר. אחת הסיבות העיקריות למוביליות נמוכה בארץ זו השכלת ההורים נמוכה. ישראל לא הייתה תמיד במקום נמוך, היא התדרדרה עם השנים.

נערך לאחרונה ב:
@Paranoid אני מקווה שברור לך שכתבת דברים מאוד קיצוניים והמצאת פירושים ועלילות על דברים שלא באמת כתבתי. תרצה להסביר מה כלכך מפחיד באדם שהתנאים הכלכליים והתרבותיים בארץ פחות היטיבו איתו, והוא לא כופה שום דבר על אף אחד אלא פשוט לוקח צעד אחורנית?

@איניגו מונטויה @רבנאי יתרעם גאון , תרצו לומר לי מה כלכך "בולשביקי", "סטליני/לניני", או "מרקסיסטי" בדברים הבאים שהצעתי במפורש?:

"מיסוי פשוט נמוך ואחיד, צמצום מסים עקיפים רגרסיביים, שיטת השוברים בחינוך כמובן, פתיחת שווקים ליבוא ותחרות, הפרטת מונופולים בחסות המדינה, הפסקת סובסידיות סקטוריאליות שמייצרות תלות, ממשלה רזה עד 7 משרדים בהגזמה, סגירת כל הוועדים והמכונים המוזרים: מנהל מקרקעי ישראל, מכון התקנים, וועדי לולים/חלב/דבש וחבריהם. ייעול מערכת המשפט באמצעות רפורמות (שכמה הייטקיסטים מתנגדים להן..) שחרור קרקעות במחירי היצף (אולי 68% מהאוכלוסיה הבוגרת שהינם בעלי דירות, יתנגדו למהלך כזה), השקעת כספי המיסים בתשתיות שהוכח שמגדילות תוצר ופריון בטווח הארוך, דה-רגולציה אינטנסיבית וייעול בירוקרטי (כולל צמצום של הבירוקרטיה עצמה), הגבלת זכות השביתה (לאפשר למעסיק לגייס עובדים אחרים במקום השובתים באופן מיידי), ניקוי אורוות רציני במגזר הציבורי, צבא מקצועי."

האם יכול להיות שהמילים בהן בחרתי להשתמש, כמו למשל: "כל אלו כנראה יגרמו לזעזועים רציניים במגזר החילוני, העובד והייצרני כולו" - הן מה שגרמו לכם לתחושת חוסר נוחות ולפירוש מאוד לא לגיטימי של הדברים שכתבתי?

נערך לאחרונה ב:

אם תקח רק את האוכלוסייה שמשרתת בצבא המוביליות החברתית בישראל גבוהה משמעותית מהממוצע. המוביליות הכי גבוהה היא בעולים מברית המועצות ודרוזים.

חשוב לזכור שישראל נמצאת בין המקומות האחרונים ב oecd במוביליות חברתית.
נראה לי שאתם מסתכלים על החברים שלכם מהיסודי ושוכחים שזה כולל גם חרדים ונשים ערביות לדוגמא :)

נערך לאחרונה ב:
אם תקח רק את האוכלוסייה שמשרתת בצבא המוביליות החברתית בישראל גבוהה משמעותית מהממוצע. המוביליות הכי גבוהה היא בעולים מברית המועצות ודרוזים.
מוזמן לנסות לשכנע אותי, עוד כמה מכרים שלי שהם מחוננים עם תארים (כמו במתמטיקה בת"א) ואחד עם תעודת הוקרה כמו מפרס ביטחון ישראל ב-8200, או לכל הפחות הצטיינויות בתואר (במקרה שלי, גם בתואר וגם מהצבא), שמעדיפים לא לעבוד ולא להתחתן כרגע. בכלל לא מרגיש שהמוביליות בישראל היא טובה, אם אינך התברכת בכישורים מוחצנים וחברתיים (או עם ביטחון עצמי מזויף), ביתרון דטרמיניסטי כמו IQ או המקום בו גדלת וחונכת, ואם אינך התברכת בטייטלים בסגנון "בן מיעוטים/פריפריה/פמיניסטית/להט"ב" וכדומה.

רוב האזרחים הם לא עם IQ גבוה והם גם לא יכולים לדמיין לעצמם טייטל אישי בסגנון "אזרח מופלה מהפריפריה הרחוקה שזכאי לעזרה". רוב האזרחים נעים סביב הממוצע, ומתגוררים סביב או בתוך גוש דן.

אבל אני משתדל לשמור על ראש פתוח בהקשר הזה.

נערך לאחרונה ב:
רוב האזרחים הם לא עם IQ גבוה

והם גם לא עם טייטל "מזרחי כהה עור מהפריפריה הרחוקה",

רוב האזרחים הם אנשים רגילים, שמתגוררים סביב או בתוך גוש דן.

הבועה של הבועה של הבועה,
תארים, מחוננים, IQ ושאר ירקות באוכלוסיה בגודל מחוזון קטן בסין המפולגת ל 200 תתי שבטים שכל מה שמחבר ביניהם זאת העובדה שיש גדר מסביב.
נראה לי שאתה צריך לצאת לטייל קצת בעולם,
לראות דברים שלא ראית, שריפת גופות בואראנאסי, דובים צדים סלמונים באלאסקה, טקסי אייאוואסקה לעולמות מקבילים בברזיל, מאות קילומטרים של מדבר באוסטרליה על אופניים, לבד, שקיעות מורידות דמעות של אושר באיים בדרום מזרח אסיה,
דברים שיערערו את המסלולים הרגילים בהם המח שלך מחווט ומפרש את מה שאתה חושב שהיא המציאות.
כשתחזור, תראה גם את האנשים סביבך וגם את הסיבות בגללן הם מתנהגים כמו שהם מתנהגים באופן שונה לגמרי.
הזוית השכלתנית לא מספיק טובה להסביר לך איך העולם ובעיקר הסביבה הקרובה שלך ומכאן אתה, עובדים.

כלכלה היא בעיקר לב, לא מח.
ממליצה בחום.

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שאתם מסתכלים על החברים שלכם מהיסודי ושוכחים שזה כולל גם חרדים ונשים ערביות לדוגמא :)
יש נתונים על מוביליות פר מגזר? נניח האוכלוסיה כולה, רק הערבים, רק החרדים וכו'

יהיה מסקרן לראות את זה

יש נתונים על מוביליות פר מגזר? נניח האוכלוסיה כולה, רק הערבים, רק החרדים וכו'

יהיה מסקרן לראות את זה
לא מאמינה שיוציאו דבר כזה לציבור,
זה ישר יסנן לאלוקים את האשמים הפריבילגים ואת המסכנים הנשדדים ויתן לו לגיטימציה למהפכה :)

וכן המחיר של החשמל כמה עלה כאן לעומת אירופה???
המחיר באירופה עלה בגלל המלחמה והמשבר האנרגטי. פה לא עלה כי אנחנו מעצמת אנרגיה, ואם יעלה בגלל המשבר בהורמוז, זה עוד לא הגיע לפה, חדש מדי.
כמה עולה היום מוצרי חשמל{נראה לי ששנים רבות לא עולה ואם כבר=יורד}
זאת המהפכה הסינית. עשרות שנים המצב בדעיכה, אין איזו ירידה משמעותית בשנה האחרונה שידועה לי בגלל הירידה בדולר.
כמה עולה טיטולים/ח"פ
לא יודע, ברבות ממדינות אירופה כלל לא מוכרים חד"פ.
כמה מבצעים אמיתים יש היום בסופר?
לא הרבה.
מי שאוהב לבזבז שימשיך לקנות בשופרסל שלי וכדומה
מי שפחות מתחבר שילך לאושר עד/רמי לוי
שופרסל שלי זה קצה אחד של המתרס, ואושר עד הקצה השני, אבל באף אחד מהמקומות האלה לא ראינו הוזלות מפליגות בשנה האחרונה עקב ירידת הדולר.

הבועה של הבועה של הבועה,
תארים, מחוננים, IQ ושאר ירקות באוכלוסיה בגודל מחוזון קטן בסין המפולגת ל 200 תתי שבטים שכל מה שמחבר ביניהם זאת העובדה שיש גדר מסביב.
נראה לי שאתה צריך לצאת לטייל קצת בעולם,
לראות דברים שלא ראית, שריפת גופות בואראנאסי, דובים צדים סלמונים באלאסקה, טקסי אייאוואסקה לעולמות מקבילים בברזיל, מאות קילומטרים של מדבר באוסטרליה על אופניים, לבד, שקיעות מורידות דמעות של אושר באיים בדרום מזרח אסיה,
דברים שיערערו את המסלולים הרגילים בהם המח שלך מחווט ומפרש את מה שאתה חושב שהיא המציאות.
כשתחזור, תראה גם את האנשים סביבך וגם את הסיבות בגללן הם מתנהגים כמו שהם מתנהגים באופן שונה לגמרי.
הזוית השכלתנית לא מספיק טובה להסביר לך איך העולם ובעיקר הסביבה הקרובה שלך ומכאן אתה, עובדים.

ממליצה בחום.
הוא צודק, והשמאלץ המוכר של "לך תראה עולם" לא משנה את העובדה - רוב התושבים גרים במטרופוליני המרכז, רובם לא "תל אביבים" ורובם לא "מסעודה משדרות",
אלא סתם רגילים שגרים באיזו עיר משעממת בין גדרה לחדרה. הם המדד, כי הם הרוב, ולפיהם המדינה עושה תוכניות עבודה, לא לפי דימונאים ולא לפי קיבוצניקים.
את מתבלבלת בין פסיכולוגיה ללב, ההבדל הוא גדול מאוד. אין שום דבר "לבבי" בכלכלה.
בכלל לא מרגיש שהמוביליות בישראל היא טובה, אם אינך התברכת בכישורים מוחצנים וחברתיים (או עם ביטחון עצמי מזויף), ביתרון דטרמיניסטי כמו IQ או המקום בו גדלת וחונכת, ואם אינך התברכת בטייטלים בסגנון "בן מיעוטים/פריפריה/פמיניסטית/להט"ב" וכדומה.
המוביליות בישראל טובה בהרבה ביחס לשאר העולם, אבל יש הרבה הגבלות עדיין, שאריות מהימים שהייתה סוציאליסטית.
חלק מהדברים שציינת הם חובה בכל מקום - על מנת להשיג בת זוג מוצלחת, עבודה נחשקת, לאורך רוב ההיסטוריה, היה צריך כישורים חברתיים מוחצנים, שמובילים לקישורים,
וחלק הם מהשנים האחרונות אבל אתה שם עליהם יותר מדי חשיבות, כנראה כי אתה לא נוגע בדשא. מרחמים עליך קצת אם יש לך "קרדיט מסכנות", זה לא מוביל רחוק.
שמעדיפים לא לעבוד ולא להתחתן כרגע.
ובכל זאת אני חייב להודות שאני לא מבין איך מה שציינת מתקמפל לכדי "מעדיפים לא לעבוד ולא להתחתן". אי אפשר לחכות שכל הכוכבים יסתדרו.
גם במדינות המוצלחות ביותר זה לא עובד ככה, בכל מקום יש בעיות.

אלא סתם רגילים שגרים באיזו עיר משעממת בין גדרה לחדרה.
דרך מקסימה לראות אנשים בסך הכל
אין שום דבר "לבבי" בכלכלה
כל ! הדיונים הכלכליים פה, כולם, זזים סביב היכולת לקבל החלטה א' או ב' לפי פחד, מספיק מידע כדי להתגבר על הפחד, חמדנות, מספיק מידע לספק את יצר החמדנות.
כלכלה היא דרך להשקיט את הקוף הפנימי שמפחד למות מרעב, בודד וללא קורת גג דרך אקסל ומספרים.

דרך מקסימה לראות אנשים בסך הכל
אלה עובדות, אני לא מבין למה את רואה בזה דבר מעליב לקרוא למישהו "רגיל" כאילו זה עלבון, ולא ממוצע מתמטי, כנ"ל משעמם, לא כל עיר היא וגאס, וטוב שכך.
זה מעיד בעיקר עלייך ועל תפיסתך את העולם.

ניקח לדוגמא אותי: אני חכם מעל הממוצע, ולכן אני מסתובב במקומות בהם אני נחשף לאנשים גאונים, הרבה יותר ממני, שהם עמוק לתוך העשירון העליון, בואכה מאיון והלאה.
אז מה אני אמור בדיוק לעשות, להגיד, אוי, אני לא גאון, אני סתם חכם, נגזר עליי להיות "רגיל" ולכן מה הטעם?

לחילופין, בתחומים אחרים אני הרבה מתחת לממוצע, נגיד, אני לא בראד פיט בוא נאמר. מה אני אמור להגיד, "אני רגיל, ואני אפילו פחות מרגיל, זה כל כך מעליב אז למה לנסות"?
רגיל זה אך ורק פונקציה של ממוצע, יש אנשים שמעל ויש אנשים שמתחת. בתוך כל תת קבוצה, יש עוד תת פילוח, למשל פיתגורס יתכן שהיה "רגיל" בין שאר אנשי האשכולות ביוון.

אז מה? הוא אמור להעלב שהוא רגיל ולנקוט בפאסיב אגרסיב על החיים? אלה העובדות. זה לא אומר שום דבר רע.
כל ! הדיונים הכלכליים פה, כולם, זזים סביב היכולת לקבל החלטה א' או ב' לפי פחד, מספיק מידע כדי להתגבר על הפחד, חמדנות, מספיק מידע לספק את יצר החמדנות.
כלכלה היא דרך להשקיט את הקוף הפנימי שמפחד למות מרעב, בודד וללא קורת גג דרך אקסל ומספרים.
בעברית: פסיכולוגיה.

לקרוא למישהו "רגיל" כאילו זה עלבון, ולא ממוצע מתמטי
מדברים על מוביליות חברתית,
איך אני יכולה להפסיק להיות רגילה ?
בהתחשב בעובדה שמר אלוקים מיצב את עצמו ואת חבריו על איזה גרף הזוי בו הם לא רגילים אלא גאונים, כי הם יודעים את 20 המספרים אחרי הנקודה העשרונית של פאי, אבל בטח יש להם כישורים חברתיים של סנדל יבש שנשכח בעתלית,
לעומת מכונאי רכב רגיל מגדרה שהוא מצחיק בטירוף, מבשל נפלא ומלמד את הילדים שלו לדוג ולהבדיל בין סוגי מנגו בזמנו הפנוי הרגיל.

ממוצע מתמטי של מה ? השכלה ? הכנסה ? מספר חברים ? מספר דירות ? צמיחה אישית לעומת ההורים ? הגשמת יעדים ?

מצחיק כמה אתם אפילו לא שמים לב כמה אתם מקובעים.

נערך לאחרונה ב:
אני חכם מעל הממוצע
אתה לא,
אתה יודע דברים בתחום מסויים מאד מאד מאד מצומצם, במבחנים מאד מאד ספציפיים, מעל הממוצע.
חכמה זה דבר אחר.

כשתהיה תקוע במדבר שלושה ימים כי המטוס נפל וכולם מתו,
כל החכמה שלך לא תהיה שווה כלום לעומת הטיפש היחף שלא יעבור אף מבחן חוכמה בבועה שלך אבל יודע איך למצוא מים...

ומר אלוקים גם חכם מעל הממוצע, בגלל זה הוא לבד בבית אצל ההורים, מובטל וממורמר על כל העולם, אחותו והממשלה הלא פייירית שלה, כי הוא חכם ומעביר את זמנו המוגבל על כדור הארץ בחכמה...

היבריס...

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חכמה זה דבר אחר.
לא, את לא זאת שמגדירה מה זאת חכמה.
זה נכון שיש כמה סוגים של חכמה, ועדיין, יש מיצוע של כל אלה שהוא ההגדרה הנפוצה ביותר, ולפיה רוב האנושות מתנהלת.

אתן לך דוגמא: רוב האנשים יגדירו מישהו שהיה ב8200, למד מדעי המחשב, הקים סטארטאפ ומכר במיליונים, כחכם. זה הכל. זה לא אני, אבל זו דוגמא מוקצנת.
כל החכמה שלך לא תהיה שווה כלום לעומת הטיפש היחף שלא יעבור אף מבחן חוכמה בבועה שלך אבל יודע איך למצוא מים...
ואיפה קראת שאני אומר שחכמה זה הכל?
אין שום היבריס באדם שיודע איפה הוא חזק ואיפה הוא חלש.
בכלל, הרייג'בייט שלך די גרוע, הוא פשוט לא מוצלח. כדאי שתקציני יותר אם תרצי שאנשים לא יפהקו מול הטייקים המאוד מאוד בסיסיים שלך, כאילו מי מודעות עצמית זה היבריס.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה