משתנים דטרמיניסטיים כמו IQ או העברת עושר בין-דורית או דפיקות משמעותיות של פרטים
זה השוק החופשי
למה שליח וולט ממש ממש חרוץ שעובד בנוסף גם בהוטסל ובשבתות בעוד עבודה, צריך לחקות בתור יותר זמן רק בגלל שעמיתו הוא בן של עובדי מדינה שקימבנו לו משרה מיותרת, שבשוק חופשי התקן שלה היה מתבטל, במגזר הציבורי?
אתה בן 5 ?
זה השוק החופשי, יש אריות, יש זאבים, יש במבים ויש עטלפים.
מי שחי במדינה שבה עובדי מדינה ועובדי צבא ומגזר של מתפללים בשכר (קצבה...) הם הרב, המכתיב את מבנה המשק לטובת הילדים שלהם, מי שנשאר שם ומתלונן מצפה שיקרה מה ? שהתנינים יחליטו לחלוק עם הינשופים כי מה ?
שהעובד בוולט יהיה חכם יותר, לא יעשה צבא, ישקיע את שלושת השנים כדי לחסוך הון שהילד של הפקידים לא יעשה כי הוא עסוק בלהסתובב בקריה ולאכול פלאפל. אחר כך שישקיע את הכסף בשוק ההון, ימצא את כל הפרצות האפשריות בחוק לקמבן את המערכת ולשתות ממנה כל מה שאפשר.
ואז יבדוק באיזה מקום על הכדור הקטן הזה, הוא יכול למקסם את הפוטנציאל האישי הנהדר שלו, איפה הוא יכול למצוא סביבה תומכת, נעשירה, מכבדת, מעריכה ומרימה, לערכים שלו ושלו בלבד.
החיים קצרים ואתה מנסה לשכנע שאתה צודק יותר מאיזה פקידה בכירה בעפולה ששמה את שני הילדים שלה בשכר פיקטיבי במשרה שלא באמת קיימת.
בהצלחה.
או שזה שוק חופשי, ג'ונגל שמח, או שזה סוציאליסטים ארורים שממנים את הילדים שלהם לסגני אזור בחברת שקר כלשהו ממשלתית.
על מעל 78 שנות עיוותים, כשלי שוק, מקורביזם, סיאוב, הון-שלטון, רגולציה מעיקה ולא יעילה שמנעה ממני וממך להפוך ליזמים קפיטליסטים כמו גיל שווייד
זה נקרא מדינת ישראל.
מי שהבין ברח.
להשאר במקום עם 78 שנה של קומבינות על קומבינות שרק הולכות ונהיות יותר ויותר מצחיקות (באיזה עולם חופשי אני משלמת לחרדים ללמוד ?) ולחשוב שזה ישתנה...בהצלחה
ואגב, אף אחד לא מנע מגיל שוויד להיות גיל שוויד.
אף אחד לא מונע ממך להיות מי שאתה רוצה להיות, אבל אתה בוחר להיות מי שאתה רוצה להיות במקום שבהגדרה לא רוצה שתצליח, ואם כבר תצליח, תביא חצי, כי לנו יש רובים או בתי כלא (מס הכנסה, מע"מ ושאר ירקות שמאפשרות עבור אתנן לקחת לך חצי ולתת לפקידים ועברייני שלטון)
תסתכל מסביב, למה אתה בוחר לשחק על המגרש הזה ? מה הבטיחו לך ? דגל ? שיר יפה על 2000 שנה ? שייכות לשבט דמיוני, משוסע ל 12 תתי שבטים שכבר אלפי שנים אוכלים אחד את השני ?
אתה בחרת.
שנאלצים לחיות בתוך סוציאליזם
קום ולך
היא לא, כי מי שאמור לשחרר אותה הוא החונק.
78 שנה.
סוציאליסטים קומוניסטים קומבינטורים, שמשתמשים בחמלה של אחרים כדי לעשות לביתם במסווה של שוויון (עכשיו נפריט הכל וניתן לכל נכד שלא ראה פרדס מימיו וילה)
עוד אחד שמחכה שמישהו יתן לו קצבה
המציאות היא שישראל היא לא השוק החופשי, היא
חלק משוק חופשי גדול יותר.
השוק החופשי לא מתעניין בגבול ששמו כמה אנשים במזרח התיכון, השוק החופשי מאפשר לשליח החרוץ מוולט לקום מחר בבוקר, להגיד לכולם שילכו לחפש את הדגל והספר הקדוש,
לקום לעבןר למקום שבו החריצות, היוזמה והאנרגיה שלו תהיה מתוגמלת בהתאם.
לשבת ולחכות שאיזה פקיד דור 7 או מישהו שקיבל אדמות מסבא שלו בשביל להיות חקלאי ואז בנה שם קניון לא חוקי יכיר ביכולות שלו, לא יקרה.
השוק חופשי