• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???

מצב
הנושא נעול.

כי כולם עסוקים בדתי, חילוני, ערבי, יהודי, יהודי אמיתי, אדמה שלי, בית שלי, תורה שלי, אלוהים שלי, בחירות, צבא, צבא, צבא, הייטק, אקזיט, צבא

אז למה שלא יקחו 20% ?
ענית לכותרת במקום לענות לשאלה.

איך אתה מסביר את העובדה שלכשרות יש עוד יד להאכיל בדרך, ועדיין המחירים זהים ?
לא יודע. אבל כמה פעמים ניסיתי לקנות בטיב טעם מוצרים רגילים שנמכרים גם בסופרמרקט רגיל. זה לא היה זול יותר (אולי אפילו יקר יותר). תלכי לטיב טעם ותעשי השוואות.

אם היו מגיעים יצורים ירוקים מהחלל ומסבירים שהיקום נשלט על ידי דג זהב בשם אריק, לא היית מתלונן
את רצית יהדות של דיבורים, לא של מעשים. בבקשה, פעם היו מוציאים להורג לפי חוקי הדת (גם זה בקושי, אבל זה כבר סוגיה אחרת) - האם את רוצה לחזור למצב הזה?
אני לא מדמיין איתך תרחישים היפותטיים כמוך - אני מציג מצב עובדתי שהיה בעבר ועונה בדיוק על התרחיש שלך. האם אז היית מרוצה?

אני יכולה לגדל חזירים בחווה הפרטית שלי, שקניתי מכספים שהרווחתי ביושר ?
או שאני צריכה לשאול אותך ואת הרב שלך ואתם תחליטו מה מותר לי לגדל ב ד' אמותי.
בגדול כן. כך עשו במזרע. המציאו כל מיני שיטות, אולי גידלו על פלטות, לא יודע איזה טריקים ואיזה שטיקים הם אמת ואיזה אגדות אורבניות - עובדה שגידלו ומגדלים. כך אצל הנוצרים.
בכלל, את יכולה להקים חווה לגידול סוסים או כלבים למאכל במדינה? מדוע את חושבת שתרבות של מדינה זה משהו כזה לזלזל בו ולדרוש חופש מוחלט - קונספט היפותטי?

איך אתה מסביר את העובדה שלכשרות יש עוד יד להאכיל בדרך, ועדיין המחירים זהים ?
כשרות מעלה את מחיר המוצרים, אבל זה פשוט מוצר שיש לו ביקוש. בדיוק כמו בדיקה רפואית למוצר, גם היא עולה כסף וההיטל נופל על היצרן\צרכן.
אז אחד חשוב לך, ואחד חשוב לאחר. מה גם שטוב עשתה המדינה שהיא מאפשרת מכירת מוצרים לא כשרים תחת כל עץ רענן. "החופש לבחור" זה הסלוגן.

כך עשו במזרע. המציאו כל מיני שיטות, אולי גידלו על פלטות, לא יודע איזה טריקים ואיזה שטיקים הם אמת ואיזה אגדות אורבניות - עובדה שגידלו ומגדלים.
אמיתי לגמרי, כל הקיבוצים קנו מהם. קראו לזה בכל מיני שמות: דבר אחר, בקר לבן, פרה נמוכה, פרה באוויר (כי באמת גידלו על פלטות שלא יגעו באדמת הקודש חס וחלילה).
כשהייתי בשנת שירות לפני הצבא בקיבוץ צעיר, היה לנו חזיר מחמד שהיה משוטט להנאתו בישוב ואוכל דשא ושאריות מהמטבח. היינו צריכים להסתיר אותו רק כשבאו לבקר מהסוכנות היהודית (חלקם היו דתיים סרוגים) ולפעמים הוא ברח ושוטט להם מול העיניים :)
כמה פעמים ניסיתי לקנות בטיב טעם מוצרים רגילים שנמכרים גם בסופרמרקט רגיל. זה לא היה זול יותר (אולי אפילו יקר יותר). תלכי לטיב טעם ותעשי השוואות.
נכון, אנחנו קונים גם שם וזאת הרשת הכי יקרה. צריך להבין שהמחיר לצרכן לוקח בחשבון לא רק את עלות המוצרים לרשת אלא גם את המיתוג שלהם כמקום נקי מאד, מבחר גדול יחסית של מוצרים מכל העולם וירקות ברמת ירקניית בוטיק. אנחנו כבר ותיקים בחנות ויש לנו מוצרים קבועים ומעטים שאנחנו קונים שם במחיר סביר עד זול ביחס לאחרים (גם כי יש מבצעים רק לחברי מועדון). למשל, את הבשר טוחנים לנו מול העיניים מנתח בויטרינה והמחיר הוא 55 ש"ח לק"ג נכון לתקופה האחרונה. יש להם גם שפע גבינות מהעולם במעדניה, וכמובן נקניקיות ונקניקים מפרות נמוכות ולבנות :)

אני לא שולל תמחור של כרטיסי פרימיום של תור קצר מהרגיל או מושבים טובים יותר. אני כן חושב שבתרבות בריאה בן אדם לא יפגין את זה שקנה את הזמן של אחרים ויזלזל בהם. קניתי כרטיס פרימיום תהנה בצנעה ואל תתרברב.
כתבתי על כלכלה ולא סוציולוגיה.
אני קצת מזדהה עם מה שאתה כותב, בעיקר כשהוא מפגין לא כמה כיף היה לו על המתקן (בזכות קיצור התור) אלא כמה כיף לא לעמוד בתור כמו כולם.

ובכל זאת, בתרבות בריאה מותר לאדם להפגין מה שהוא רוצה. קנית פרימיום ורוצה להתרברב? זה לא לטעמי אבל מילא.

מה אומר החוק במדינה לגבי גידול חזירים - אינני יודע.
אבל אני יודע שלפי החוק מותר לקנות ולמכור אוכל לא כשר. חנויות טיב טעם למשל. אני בקרתי שם פעם אבל המחירים לא היו יותר זולים מאשר בסופרמרקט כשר.
אחת הסיבות שבשר לא כשר אינו זול היא שיש איסור על יבוא שלו.
החלום הרטוב של כל חקלאי - איסור מוחלט על יבוא שיתחרה בו - התגשם עבור מגדלי החזירים, בזכות חוק של ש"ס משנות השמונים.

חוץ מזה, נקודה חוזרת בשרשור הזה היא שתמחור זה מסובך. זה לא רק עניין של סך העלויות פלוס רווח סביר אלא של ביקוש והיצע.
בשר לא כשר בישראל פונה במידה רבה לחילונים עשירים, שלא רגישים כל כך למחיר, וזה משפיע לא פחות מהחסכון במשגיחי כשרות.

ובכל זאת, בתרבות בריאה מותר לאדם להפגין מה שהוא רוצה. קנית פרימיום ורוצה להתרברב? זה לא לטעמי אבל מילא.
אבל גם אחרים רצו לקנות פרימיום ולהתרברב, אבל הם לא יכולים כי מצבם הרפואי שנכפה עליהם, מצבם מבחינת מקצועות ליבה שנכפה עליהם, מצבם הנפשי או הסוציאלי שנכפה עלהם - כפו עליהם להיות מדוללים בכסף ולא להרשות לעצמם לקנות פרימיומים.

מזכיר לך שהאדם הזה לא השיג את כרטיס הפרימיום שלו בתנאי משחק ליברליים ובכלכלת שוק.

על כזה דבר ממשלה שהייתה פנויה מבחינה פסיכולוגית ורוצה בטובת אזרחיה - הייתה צריכה להציע וואחד פיצוי!

אבל גם אחרים רצו לקנות פרימיום ולהתרברב, אבל הם לא יכולים כי מצבם הרפואי שנכפה עליהם, מצבם מבחינת מקצועות ליבה שנכפה עליהם, מצבם הנפשי או הסוציאלי שנכפה עלהם - כפו עליהם להיות מדוללים בכסף ולא להרשות לעצמם לקנות פרימיומים.
לא מבין את הקשר.
לברון ג'יימס משוויץ מול מיליארדים איך הוא קולע לסל, בזמן שאחרים נולדו בלי ידיים. אז צריך לאסור את זה?
מותר לכל אחד לקנות פרימיום (מותר זה לא אומר יכול), ומותר להתרברב בזה (גם אם שנינו רואים בזה טעם רע). נכון שהעובדה שהוא מתרברב ספציפית בהשוואה עם אחרים - שחלקם באמת לא יכול להרשות לעצמו פרימיום - עושה את זה טעם רע עוד יותר. עדיין זכותו.

מזכיר לך שהאדם הזה לא השיג את כרטיס הפרימיום שלו בתנאי משחק ליברליים ובכלכלת שוק.
אין לי מושג איך הוא השיג את זה (הסרטונים שלו עונים על זה? לא ראיתי).
אולי הוא עבד בלילות מגיל 14. אולי (סביר יותר) לקח הלוואה מחברת האשראי.
מה שבטוח זה שהוא השיג את זה בעולם האמיתי בו אנחנו חיים, ולא בתנאים אוטופיים כלשהם. אז מה זה משנה?

על כזה דבר ממשלה שהייתה פנויה מבחינה פסיכולוגית ורוצה בטובת אזרחיה - הייתה צריכה להציע וואחד פיצוי!
פיצוי על מה?
על זה שמוכרים כרטיס שמאפשר לעקוף בתור? או על זה שמאפשרים להתרברב על זה?
ומי ישלם את הפיצוי? הממשלה - כלומר אתה ואני?
חשבתי שאתה בעד ליברליזם וכלכלת שוק - אז הנה יש פה שוק. מי שמשלם יותר מקבל יותר.

לברון ג'יימס משוויץ מול מיליארדים איך הוא קולע לסל, בזמן שאחרים נולדו בלי ידיים. אז צריך לאסור את זה?
אנלוגיה מדוייקת יותר תשאל האם ההישגים והביצועים של לברון ג'יימס ירשימו או בכלל יעניינו מישהו, במקרה שבו נקצץ את הידיים של כל שחקני ה-NBA האחרים? זה מה שקרה בישראל, במובנים מסויימים ומגוונים מאוד, מבחינה מטפורית.

מותר לכל אחד לקנות פרימיום (מותר זה לא אומר יכול), ומותר להתרברב בזה (גם אם שנינו רואים בזה טעם רע).
אני בכלל לא רואה בזה טעם רע! זה מנגנון כלכלי נהדר לווסת את הפעילות המתקן ואת הזמן של המשתמשים. אבל וויסות מהסוג הזה לא יכול להתקיים בצורה לגיטימית במדינה שבה שאלות של כוח קנייה נקבעות בעיקר בגלל משתנים דטרמיניסטיים כמו IQ או העברת עושר בין-דורית או דפיקות משמעותיות של פרטים שהיו אמורים להיות עשירים בחברה ליברלית ושוק חופשי.

הנה עובדה שאדם המאמין בכלכלת שוק מבקר את המצב הזה של כניסת VIP, שאופיינית מאוד במדינות קפיטליסטיות אחרות. מה שמראה שבישראל כנראה יש סיבות לבכי ולנהי של אנשים, במיוחד שבגישה שלהם הם קפיטליסטים..

מה שבטוח זה שהוא השיג את זה בעולם האמיתי בו אנחנו חיים, ולא בתנאים אוטופיים כלשהם. אז מה זה משנה?
אתה לא רציני במה שאתה כותב, נכון? חסרות דוגמאות היסטוריות או דוגמאות מההווה שבהן גם ישראלים וגם דמויות רעות בהיסטוריה השיגו את הונם בדרכים לא לגיטימיות? מעבר לכך, גם אלו שהשיגו את הונם בדרכים כביכול לדגיטימיות, חוטפים על הראש.. כמו שרים מיותרים בממשקלה או עובדי מדינה בתקנים מיותרים וכן הלאה.

למה שליח וולט ממש ממש חרוץ שעובד בנוסף גם בהוטסל ובשבתות בעוד עבודה, צריך לחקות בתור יותר זמן רק בגלל שעמיתו הוא בן של עובדי מדינה שקימבנו לו משרה מיותרת, שבשוק חופשי התקן שלה היה מתבטל, במגזר הציבורי?

זה שקימבו אדם אחד עוד מילא, מדוע אחרים צריכים להיפגע מהקימבון הזה?

פיצוי על מה?
על מעל 78 שנות עיוותים, כשלי שוק, מקורביזם, סיאוב, הון-שלטון, רגולציה מעיקה ולא יעילה שמנעה ממני וממך להפוך ליזמים קפיטליסטים כמו גיל שווייד..

דרך אגב, גם אם אף אחד לא ירצה לשלם פיצוי רטרו-אקטיבי, כולל ריבית והצמדה, הפיצוי הזה מגיע בכל מקרה.. הרי בכלכלה תמיד יש "תיקון" בסופו של דבר, הבעיה שהתיקון הזה לא תמיד מגיע בדרכים נוחות שחשבנו שיגיע. תביט על משבר הבנקים של 1983 לדוגמה. חלק מנבאים פיצוץ בועת נדל"ן בישראל, אחרים מהמרים על בעיות בשוק העבודה כאשר רוב הענפים במשק לא כלכך ייצרניים בהשוואה לעולם (לפי מדדי OECD למיניהם).

כולם נמרים רעבים בעד כלכלת שוק רק כשהם בעלי יכולת לנצח, ברגע שהם מפסידים, הם ישר נהיים סוציאליסטים חומלי אדם
מצחיק שזה בדר"כ מה שראוי לומר על הרבה מאוד הייטקיסטים, טייסים, אנשי אקדמיה, סתם אנשים מסודרים בגלל השתייכות למגזרים אלו ואחרים באוכלוסיה, שזורקים לאוויר "בטח שאני ליברל! בעד שוק חופשי" ואחרי זה יוצאים להפגין בכל כוחם נגד הרפורמה המשפטית.. (היא אולי לא מושלמת, ובטח הייתה דורשת עוד שינויים והתאמות מתונים יותר, אבל זאת התחלה לליברליזציה במשפט)

תזכרי שמתוך אותם אלה שנאלצים לחיות בתוך סוציאליזם (עם דמי חבר להסתדרות, חינוך ממלכתי כושל וכן הלאה) יש הרבה מאוד צעירים שעובדים בעבודות אפורות וגרועות, וברגע שהכלכלה תשתחרר הם כנראה יוכלו להיות המנכ"לים שלי ושלך. עדיף להביט על זה כך, ולא לחטוא בסוג של הטיית הייחוס הבסיסית כפי שהפגנת כאן בתגובה שציטטתי.

נערך לאחרונה ב:
כולם נמרים רעבים בעד כלכלת שוק רק כשהם בעלי יכולת לנצח, ברגע שהם מפסידים, הם ישר נהיים סוציאליסטים חומלי אדם
זה נשמע הגיוני, אבל זאת כנראה לא המציאות. יש הרבה סוציאליסטים אמידים.
לגבי חמלה - יש מחקרים שמראים שהעשירים תורמים פחות מהעניים באחוזים מהכנסתם. אני חושבת שזה בעיקר עניין של חינוך מהבית, אבל לפעמים זה משהו שצומח על רקע אישי - כשנופל עליך אסון (והוא לא חייב להיות כלכלי, אפשר גם מחלה, אלימות ותאונות), לפעמים צומחות משם רגישות וחמלה.

משתנים דטרמיניסטיים כמו IQ או העברת עושר בין-דורית או דפיקות משמעותיות של פרטים
זה השוק החופשי
למה שליח וולט ממש ממש חרוץ שעובד בנוסף גם בהוטסל ובשבתות בעוד עבודה, צריך לחקות בתור יותר זמן רק בגלל שעמיתו הוא בן של עובדי מדינה שקימבנו לו משרה מיותרת, שבשוק חופשי התקן שלה היה מתבטל, במגזר הציבורי?
אתה בן 5 ?
זה השוק החופשי, יש אריות, יש זאבים, יש במבים ויש עטלפים.
מי שחי במדינה שבה עובדי מדינה ועובדי צבא ומגזר של מתפללים בשכר (קצבה...) הם הרב, המכתיב את מבנה המשק לטובת הילדים שלהם, מי שנשאר שם ומתלונן מצפה שיקרה מה ? שהתנינים יחליטו לחלוק עם הינשופים כי מה ?
שהעובד בוולט יהיה חכם יותר, לא יעשה צבא, ישקיע את שלושת השנים כדי לחסוך הון שהילד של הפקידים לא יעשה כי הוא עסוק בלהסתובב בקריה ולאכול פלאפל. אחר כך שישקיע את הכסף בשוק ההון, ימצא את כל הפרצות האפשריות בחוק לקמבן את המערכת ולשתות ממנה כל מה שאפשר.
ואז יבדוק באיזה מקום על הכדור הקטן הזה, הוא יכול למקסם את הפוטנציאל האישי הנהדר שלו, איפה הוא יכול למצוא סביבה תומכת, נעשירה, מכבדת, מעריכה ומרימה, לערכים שלו ושלו בלבד.
החיים קצרים ואתה מנסה לשכנע שאתה צודק יותר מאיזה פקידה בכירה בעפולה ששמה את שני הילדים שלה בשכר פיקטיבי במשרה שלא באמת קיימת.
בהצלחה.
או שזה שוק חופשי, ג'ונגל שמח, או שזה סוציאליסטים ארורים שממנים את הילדים שלהם לסגני אזור בחברת שקר כלשהו ממשלתית.

על מעל 78 שנות עיוותים, כשלי שוק, מקורביזם, סיאוב, הון-שלטון, רגולציה מעיקה ולא יעילה שמנעה ממני וממך להפוך ליזמים קפיטליסטים כמו גיל שווייד
זה נקרא מדינת ישראל.
מי שהבין ברח.
להשאר במקום עם 78 שנה של קומבינות על קומבינות שרק הולכות ונהיות יותר ויותר מצחיקות (באיזה עולם חופשי אני משלמת לחרדים ללמוד ?) ולחשוב שזה ישתנה...בהצלחה

ואגב, אף אחד לא מנע מגיל שוויד להיות גיל שוויד.
אף אחד לא מונע ממך להיות מי שאתה רוצה להיות, אבל אתה בוחר להיות מי שאתה רוצה להיות במקום שבהגדרה לא רוצה שתצליח, ואם כבר תצליח, תביא חצי, כי לנו יש רובים או בתי כלא (מס הכנסה, מע"מ ושאר ירקות שמאפשרות עבור אתנן לקחת לך חצי ולתת לפקידים ועברייני שלטון)

תסתכל מסביב, למה אתה בוחר לשחק על המגרש הזה ? מה הבטיחו לך ? דגל ? שיר יפה על 2000 שנה ? שייכות לשבט דמיוני, משוסע ל 12 תתי שבטים שכבר אלפי שנים אוכלים אחד את השני ?
אתה בחרת.
שנאלצים לחיות בתוך סוציאליזם
קום ולך
, וברגע שהכלכלה תשתחרר
היא לא, כי מי שאמור לשחרר אותה הוא החונק.
78 שנה.
סוציאליסטים קומוניסטים קומבינטורים, שמשתמשים בחמלה של אחרים כדי לעשות לביתם במסווה של שוויון (עכשיו נפריט הכל וניתן לכל נכד שלא ראה פרדס מימיו וילה)
הפיצוי הזה מגיע בכל מקרה
עוד אחד שמחכה שמישהו יתן לו קצבה
אבל זאת כנראה לא המציאות
המציאות היא שישראל היא לא השוק החופשי, היא חלק משוק חופשי גדול יותר.

השוק החופשי לא מתעניין בגבול ששמו כמה אנשים במזרח התיכון, השוק החופשי מאפשר לשליח החרוץ מוולט לקום מחר בבוקר, להגיד לכולם שילכו לחפש את הדגל והספר הקדוש,
לקום לעבןר למקום שבו החריצות, היוזמה והאנרגיה שלו תהיה מתוגמלת בהתאם.
לשבת ולחכות שאיזה פקיד דור 7 או מישהו שקיבל אדמות מסבא שלו בשביל להיות חקלאי ואז בנה שם קניון לא חוקי יכיר ביכולות שלו, לא יקרה.
השוק חופשי

נערך לאחרונה ב:
אני חושבת שזה בעיקר עניין של חינוך מהבית
מסכימה לגמרי
חינוך מהבית ומהמרחב לו את קוראת בית.
מי שמסתכל מסביב ורואה חמלה, לזקן, לשכן עייף, לילד רעב, לאמא קשת יום, לכל מי שהוא בא איתו במגע, לומד חמלה.
מי שרואה סביבו חמדנות, כוחניות, אלימות בלתי נגמרת, סטאטוסים להצלחה על חשבון האחר ונתינה כפראיריות, לומד בדיוק את זה.

לא מרגישים התחזקות בשקל כי הם יכולים, ואנשים קונים. זה הכל. ולדברים גם לוקח זמן להשפיע, אם בכלל ישפיעו
אנחנו כן מרוויחים!!!
ברגע שלמדינה נכנס יותר {עקב החליפין} פחות דחוף להעלות מס
וכן המחיר של החשמל כמה עלה כאן לעומת אירופה???
כמה עולה היום מוצרי חשמל{נראה לי ששנים רבות לא עולה ואם כבר=יורד}

כמה עולה טיטולים/ח"פ
כמה מבצעים אמיתים יש היום בסופר?
מי שאוהב לבזבז שימשיך לקנות בשופרסל שלי וכדומה
מי שפחות מתחבר שילך לאושר עד/רמי לוי
נ.ב. לא כל מה שכתבתי קשור לפות"ש אבל זה לא חכמה רק לבכות! אמנם אפשרי אז כל אחד בוחר לעצמו:lol::lol::lol:

אנחנו כן מרוויחים!!!
ברגע שלמדינה נכנס יותר {עקב החליפין} פחות דחוף להעלות מס
איך זה עוזר לי כעת?
וכן המחיר של החשמל כמה עלה כאן לעומת אירופה???
כמה עולה היום מוצרי חשמל{נראה לי ששנים רבות לא עולה ואם כבר=יורד}
מצאת שתי דברים ואתה מנופף בהם.
במדינה שרוב מוחלט (להערכתי למעלה מ 90%, אבל אף פעם לא בדקתי) מהמוצרים מיובאים מחו"ל.
נ.ב. לא כל מה שכתבתי קשור לפות"ש אבל זה לא חכמה רק לבכות! אמנם אפשרי אז כל אחד בוחר לעצמו:lol::lol::lol:
אני מחפש להתנחם אבל לא מוצא בדיוק במה.

זה נקרא מדינת ישראל.
מי שהבין ברח.
להשאר במקום עם 78 שנה של קומבינות על קומבינות שרק הולכות ונהיות יותר ויותר מצחיקות
נכון שבמדינה הנפלאה שלנו יש ממורמרים !
יש מלא שמתוסבכים על המקום הנהדר:lol:
תחפשי בסקרים על אושר ושמחת חיים ותקבלי את התוצאות לבד
אולי את לא מכירה את הפוליטיקה בגרמניה/צרפת/אמריקה גם שם יש הרבה שחושבים שהמדינה שלהם פשטה רגל!!!
מי שממורמר ולא חושב שיכול לשנות במקום להתמרמר מוזמן להשפיע /להפסיק לזהם את האווירה ולחפש לו מקום שחושב ששם יותר ישר והגון
בהצלחה!!!!!!!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איך זה עוזר לי כעת?
שלמרות הוצאות בטחוניות לא מעלים מס ולא ריבית
דלק???? אתה יודע כמה עלה במקומות אחרים????
מצאת שתי דברים ואתה מנופף בהם.
הם דוגמאות ויש עוד הרבה {אבל ציטטתי משמעותיות} כבר הוספתי לך עוד אחד!
אני מחפש להתנחם אבל לא מוצא בדיוק במה.
זה כבר קשור למשקפיים

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה