• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדד נל"ן מניב

מבחינת שאין ביצועי העבר מעידים על הביצועים שיבואו בהמשך?

עריכה:
ומה מבחינת הגודל ואי-החזקת מט"ח? בכל זאת זה יתרון (גם אם קטן) על הקרן של הראל, לא?

מוצר מחקה מדד תל אביב נדל"ן מניב, בשם הראל Htfי(4A) ת"א מניב ישראל
ראיתי שיש גם את
קסם KTF ת"א -מניב ישראל (40)
https://www.funder.co.il/fund/5131487
וגם
MTF סל תא-מניב ישראל

נראים מאוד דומים. תשואה שונה בטיפה (יש נתונים רק חצי שנה אחורה).
אפשר להתחיל את הדיון הישן האם עדיפה קרן קטנה או גדולה, צומחת או סטטית. לי אין דעה בנושא.

לא מעניין.
אין סיכון שקרן קטנה סיכוייה להיסגר גדולים יותר? (ובכך גם לכפות אירוע מס שלא יזמנו)

הדבר שכן מעניין ואתה לא מדבר עליו הוא: דמי הניהול
לא דיברתי עליו כי בפאנדר רשום שדמי הניהול של קסם הם 0.25% - כמו הראל - אבל בעקבות ההערה שלך בדקתי את הקרן באתר מאיה ושם רשום שדמי הניהול של קסם הם 0.6% וזה בהחלט הבדל משמעותי, אתה צודק.
לא חשבתי שפאנדר יהיו לא מעודכנים - שמח שנחשפתי גם לעובדה הזו ומעתה אבדוק ישירות במאיה בלבד.

בהינתן המידע הזה, הראל עדיפה, בהנחה ודמי הניהול 0.2% הם נכונים.

תוך כדי החיפוש מצאתי גם את:
- תכלית סל ת"א נדל"ן (ד"נ 0.5%) https://maya.tase.co.il/etf/1144559?view=details
- פסגות סל ת"א נדלן (ד"נ 0.45%) https://maya.tase.co.il/etf/1148691?view=details
* מה שמעניין הוא ששתי הקרנות הנ"ל השיגו ביצועים עדיפים על שאר קרנות הסל שציינו קודם - איך זה ייתכן? כולן אמורות לעקוב אחרי אותו מדד... יודעים להגיד מניין ההבדל בביצועים?

עריכה:
בדקתי עכשיו ליתר ביטחון את הקרן של הראל באתר מאיה ורשום שם שדמי הניהול הם 0.45%... מה שמחזיר אותנו פחות או יותר לאותה הנקודה...

נערך לאחרונה ב:
בלינק שציינת רשום 0.73% להבנתי.
0.45%, ממה שאני רואה,
אבל מה שמעניין אותי יותר זה כיצד הקרן השיגה ביצועים עדיפים בחודש-חודשיים האחרונים לעומת הראל וקסם.

0.45%, ממה שאני רואה,
צודק, ה0.2% זה דמי ניהול משתנים אבל תוסיף דמי נאמן אז 0.47%
אבל מה שמעניין אותי יותר זה כיצד הקרן השיגה ביצועים עדיפים בחודש-חודשיים האחרונים לעומת הראל וקסם.
תמדוד באותם הזמנים בדיוק, תמדוד לפי שווי הוגן ולא גרף שקר כלשהו באתר כלשהו.

• אהבתי
Reactions: ITS
תודה.
איך אפשר להגיע לנתונים אמינים על שווי הוגן?
בארץ פעם היה מחשבונים באתרים השונים של המנפיקים, יש נוסחא לכל תעודה שאתה יכול לחשב לבד או פשוט לבדוק בשעת המסחר האמצע בין הBID/ASK יתן לך את השווי ההוגן כמעט תמיד.

בדקתי עכשיו ליתר ביטחון את הקרן של הראל באתר מאיה ורשום שם שדמי הניהול הם 0.45%... מה שמחזיר אותנו פחות או יותר לאותה הנקודה...
אני חושב שאתה טועה.
קרן נדלן מניב תל אביב הראל באתר מאיה https://maya.tase.co.il/fund/5131420?view=details
דמי ניהול: 0.25%
דמי ניהול משתנים: 0%
דמי נאמנות (%): 0.02%
סיווג עמלת הפצה: לא נגבית עמלת הפצה
שיעור הוספה (%): 0%
איך הנתונים הללו מתכנסים ל0.45% ?

• אהבתי
Reactions: ITS
סליחה שאני מקפיץ אבל אני שוקל להצמיד חלק מהתיק לנדל"ן (אולי בארץ אולי בחול, עוד חושב על זה) ואני רוצה לסכם ולראות האם הבנתי. אחזקה ישירה של קרן ריט בארץ או בחו"ל אומרת שהדיווידנדים (בעיקר שכירות) ממוסים לפי מס שולי.

- אז בישראל ימסו בהתחלה לפי הגבוה ביותר שזה 47% ואז אפשר יהיה לקבל החזר בהגשת דו"ח שנתי אם אני מבין נכון (מישהו ניסה לקבל החזר על הסעיף הספציפי הזה?). עליית ערך ממוסה ע"פ מס רווח הון 25% אם מחזיקים דרך קרן נאמנות אז יש מיסוי פעמיים, פעם בחלוקה 14.95% ופעם כשמוכרים.

האם אין היגיון לשים את הנכס בIRA אם זה ישנו? מאפשר חשיפה נוחה בלי לשלם מס.

לגבי קרנות בחו"ל, האם יש קרנות ריט איריות שצוברות דיווידנד? מה מבנה המיסוי במקרה הזה? (כמו מניות?)

שאלת השאלות שלי היא האם חשיפה למדדים הללו תואמת בצורה סבירה את מחירי הדירות למגורים שכן זו הכוונה שלי, או שמא בגלל חוסר יעילות התשואה שלהן נמוכה יותר (בגלל ניהול יקר וכו'). דעתך @אורי ג.
אני שוקל להריץ כמה בדיקות מסקרנות גרידא.

@בורג תוכל לשתף מה בחרת לעשות, אם בכלל?

תודה

נערך לאחרונה ב:
שאלת השאלות שלי היא האם חשיפה למדדים הללו תואמת בצורה סבירה את מחירי הדירות למגורים שכן זו הכוונה שלי, או שמא בגלל חוסר יעילות התשואה שלהן נמוכה יותר (בגלל ניהול יקר וכו'). דעתך @אורי ג.
לא הן לא. בנוסף בארץ יש רק 2 או 3 קרנות ריט למגורים.
אין מדד קרנות ריט בארץ.

כשחשבתי על זה שוב, אם אדם חוסך כסף לדירה ורוצה בעתיד הבינוני לקנות אותה / לחלופין הוא כבר חסך ורוצה להצמיד אותו לדירה מעניין אותו מחיר הקנייה ולא השכירות.

אז האם יש מוצרים אחרים שמאפשרים חשיפה סבירה למחירי נדלן (למגורים אם אפשר)?

אולי מדד תא-בנייה? לפחות הוא חושף לחברות חדשות.

קבל החזר בהגשת דו"ח שנתי אם אני מבין נכון (מישהו ניסה לקבל החזר על הסעיף הספציפי הזה?)
כן. מופיע בשורה מיוחדת בטופס 867 מגוף ההשקעות שלך. העברתי את זה לרו"ח וקיבלתי החזר שכלל גם רווחי מריט. אני לא מתעסק עם החזרי מס בעצמי, זה מסובך מידי, ומשעמם מידי בשבילי. מה שאני כן יודע, שזה לא 47% מס. כל קרן ריט ואפילו כל דיבדנד, ממוסה בסכום אחר. פחות מ47%, תלוי במצב קרן הריט והצהרותיה. אתה יכול לראות את זה בדיווח הדיבדנד מהעבר של הקרן שאתה מתעניין בה.

לגבי קרנות בחו"ל, האם יש קרנות ריט איריות שצוברות דיווידנד?
לא השקעתי מעולם בכזאת, אבל חיפוש בגוגל ETF REIT עם המילה Accumulating נותן תוצאות.

שאלת השאלות שלי היא האם חשיפה למדדים הללו תואמת בצורה סבירה את מחירי הדירות למגורים שכן זו הכוונה שלי
אכן שאלת השאלות. אין תשובה ברורה. אין מספיק ריט של דירות בישראל. בטח לא לתקופה מספיקה. לדעתי יהיה מתאם סביר בתקופה מספיק ארוכה, שעדיין לא הגענו אליה בארץ. אין לי נתונים לתמוך בזה.
לעומת זאת, אם תקנה דירה אחת, בקומה 3, ברמת ורברג, בפתח תקווה לפני שנה, האם היא תואמת בצורה סבירה את מחירי דירות המגורים בישראל? לא ממש.

@בורג תוכל לשתף מה בחרת לעשות, אם בכלל?
נדלן בחשיפת עודף של 15% מהתיק (לא כולל את ההחזקות נדלן שבVT). שמחולק 2/3 מדד נדלן מניב תלאביב, שליש etf ריט עולמי.
לא המלצה, זה מה שהתאים למטרות שלנו.

נדלן בחשיפת עודף של 15% מהתיק (לא כולל את ההחזקות נדלן שבVT). שמחולק 2/3 מדד נדלן מניב תלאביב, שליש etf ריט עולמי.
לא המלצה, זה מה שהתאים למטרות שלנו
תודה רבה על התגובה המפורטת. אז למעשה אתה מקווה שמדד "תא-מניב ישראל" כן יהיה בקורלציה לשוק הדיור למרות שרב החברות שם הן קרנות ריט? או שאתה אומר לעצמך שהביצועיים שלהן מהווים פרוקסי למחירי הדיור?
בהמשך לזה, למה לא להוסיף תא-בנייה?

שוב תודה

אז למעשה אתה מקווה שמדד "תא-מניב ישראל" כן יהיה בקורלציה לשוק הדיור למרות שרב החברות שם הן קרנות ריט? או שאתה אומר לעצמך שהביצועיים שלהן מהווים פרוקסי למחירי הדיור?
רוב החברות בתלאביב מניב הן לא ריט. אני חושב שיש איזשהיא קורלציה למחירי הנדלן. לא מחירי הדיור, מחירי הנדלן. רוב החברות לא עוסקות בהשכרת מגורים.

למה לא להוסיף תא-בנייה
אפשר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מנקודת מבט סולידית, האם לקרן מחקה מדד ת"א מניב חו"ל יש עדיפות על מדד ת"א מניב ישראל? (מבחינת פיזור סיכונים)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מדד ת"א 125: קרן מחקה ישראלית VS קרן סל ישראלית - מה עדיף? שוק ההון 4
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
deussex קרן השתלמות עוקב מדד S&P500 מול מנייתי אקטיבי - האם בחירה נכונה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
H מדד המחירים לצרכן אוף טופיק 15
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
R מדד עולמי ללא ארה"ב? שוק ההון 10
R מדד הייחוס במיסוי ריאלי על נייר בIB שוק ההון 11
S כמה תהיות על איך לקנות מדד עולמי שוק ההון 0
ש מדד בסיס לניירות ערך שנרכשים ב-15 בחודש מיסים 9
עידו ג מדד נאסדק - עדכון מדיניות שוק ההון 1
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
M בכמה הדולר צריך להתחזק על מנת שתהיה הלימה בין מדד הבסיס (סנופי) לבין תשואת המדד במסלולים הלא מגודרים בישראל? שוק ההון 19
א מחפש שרות סינגל רק להתראות/התרעות רציניות לסכנה על מדד 35 שוק ההון 15
N מדד הבנקים שוק ההון 0
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
G מדד vix שוק ההון 7
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
A מעבר ל-IRA ומחקי מדד משלימים ל-S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ל קרן אג"ח מחקה מדד שוק ההון 37
Y מסלולי השקעה בקופגי"ם וכו' על מדד ת"א 35 / 125 - קיימים? שוק ההון 10
G חסרונות במעבר לקופת גמל מחקת מדד חדשה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
JBUZZ הפרוייקט של גנדי שדה דב - צמוד מדד תשומות? נדל"ן 1
ס איזו השקעה מתחרה עם מדד עולמי מפוזר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 27
D השקעות מדד לעומת השקעת ערך שוק ההון 89
F תשואות של מדד עולמי לטווח הארוך שוק ההון 6
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
flower מדד תל אביב ירד ב 20 אחוז עכשיו? שוק ההון 6
י קרן המחקה את מדד מניות הטכנולוגיה הסיני שוק ההון 1
בן מלך מדד תשומות הבניה במחיר למשתכן נדל"ן 17
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
ד שאלת הבנה - מחקה מדד סנופי שוק ההון 8
K מדד ה-EBIZ שוק ההון 2
ת האם לחכות עם מכירת נייר ערך אחרי פרסום מדד מחירים לצרכן שוק ההון 32
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
ע קרנות סל עוקבות מדד צוברות שוק ההון 11
S פרעון הלוואה מוקדם של הלוואת דיור (לא משכנתא) בריבית משתנה כל 5 שנים צמודת מדד צרכנות פיננסית 1
ד עוקב מדד עולמי לא כולל ארהב לעומת עוקב שווקים מתעוררים שוק ההון 6
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
E מחפש גמל להשקעה במסלול מחקה מדד בדמי ניהול נמוכים (יחסית) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
T מחקה מדד עולמי בפנסיה יש חיה כזאת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש הרבה מניות או מדד שוק ההון 8
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
S דרך כמותית להשוואת חלופות בין מחקה מדד לדירה להשקעה שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה