• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן השתלמות עוקב מדד S&P500 מול מנייתי אקטיבי - האם בחירה נכונה?

deussex

משתמש רגיל
דירוג
519
שלום חברים,
ב 5 שנים האחרונות הייתי במסלול קרן השתלמות S&P500 ובעקבות שינוי תנאים מניע תהליך מעבר, אמרתי לסוכן גם סנופי.

כעת הסוכן הראה לי שבשנים האחרונות המסלול המנייתי (מגדל) הניב משהו כמו 35-50% לעומת 3.8% מסכנים של הסנופי. כמו כן גם ב3 השנים האחרונות המניות הניבו הרבה יותר מסנופי.

מקריאה בסולידית, מושרש אצלי שקרן השתלמות על מסלול עוקב כדי לשלם כמה שפחות עמלה נסתרת על סחר, אז אני מתחיל כבר להתלבט. מה דעתכם? אתם שמים על עוקב מדד בקרן השתלמות או מנייתי אקטיבי?

כמו כן הסוכן ציין שניתן לפזר על מספר מסלולים.

כעת הסוכן הראה לי שבשנים האחרונות המסלול המנייתי (מגדל) הניב משהו כמו 35-50% לעומת 3.8% מסכנים של הסנופי. כמו כן גם ב3 השנים האחרונות המניות הניבו הרבה יותר מסנופי.
שווה לזכור שחלק נכבד מההבדל הוא התחזקות השקל לעומת הדולר.
אם הסנופי טוב לך מבחינת פיזור ורמת הסיכון - אין סיבה לפעול על פי תשואת שנים קודמות

אני לא יודע אם לסוכן יש אינטרס (עמלות שהוא מקבל עבור קידום מסלולים מסויימים) - ייתכן וכן. ייתכן והוא פשוט מציין עובדה (שX עשה Y תשואה לעומת הסנופי).
חשוב לזכור שכרגע הדולר נמוך מאוד באופן חסר תקדים. אם יעלה לרמה "סבירה" (היסטורית) - תפספס עלייה משמעותית.
כמובן שהדולר עלול עוד לרדת.

כעת הסוכן הראה לי שבשנים האחרונות המסלול המנייתי (מגדל) הניב משהו כמו
הוא גם עבר איתך על כל המסלולים האקטיבים שעשו פחות מסנופי? או רק על הקרן שבמקרה הצליחה?

שווה לזכור שחלק נכבד מההבדל הוא התחזקות השקל לעומת הדולר.
במחילה, אין קשר. במניות אין חשיבות למטבע המדידה.
אם היית קונה את מדד ת"א בדולרים, גם היית משיג תשואה גבוהה מהסנופי למרות שהוא "בדולרים".

שלום חברים,
ב 5 שנים האחרונות הייתי במסלול קרן השתלמות S&P500 ובעקבות שינוי תנאים מניע תהליך מעבר, אמרתי לסוכן גם סנופי.

מקריאה בסולידית, מושרש אצלי שקרן השתלמות על מסלול עוקב כדי לשלם כמה שפחות עמלה נסתרת על סחר, אז אני מתחיל כבר להתלבט. מה דעתכם? אתם שמים על עוקב מדד בקרן השתלמות או מנייתי אקטיבי?

כמו כן הסוכן ציין שניתן לפזר על מספר מסלולים.
אתה משקיע בעתיד.
לו היה דרך להשקיע בעבר כנראה שאילון מאסק לא היה כל כך נדיר...
לכן מה שהיה לא רלוונטי עבורך.
ואת ההשקעה העתידית שלי אני בוחר לפי מה שנראה לי הגיוני, למרת שייתכן וזה יניב פחות, אבל זה לפחות ייתן לי את הממוצע.
(סנופי הוא לא בדיוק ממוצע, אבל הוא ודאי הגיוני יותר מהשקעה אקטיבית במניות בודדות.)

הסוכן שלך סובל מהטיית הבית + הטיית האחרונות, כדאי ששניכם תשימו לב לעובדה זו.

נערך לאחרונה ב:
במחילה, אין קשר. במניות אין חשיבות למטבע המדידה.
אם היית קונה את מדד ת"א בדולרים, גם היית משיג תשואה גבוהה מהסנופי למרות שהוא "בדולרים".
אין צורך במחילה.
מה שאתה אומר נכון כשמשקיעים במניות באופן עצמאי.
במוצרים פנסיונים המצב לא זהה למיטב ידיעתי והבנתי מכמה סיבות, העיקרית שבהן היא שהן משקיעות ועוקבות בעזרת נגזרים תוך כדי שמירת מזומן רב.
לצורך הדוגמא במגדל עוקב S&P500 (בהשתלמות) יש 45.73% מזומן.

אין צורך במחילה.
מה שאתה אומר נכון כשמשקיעים במניות באופן עצמאי.
במוצרים פנסיונים המצב לא זהה למיטב ידיעתי והבנתי מכמה סיבות, העיקרית שבהן היא שהן משקיעות ועוקבות בעזרת נגזרים תוך כדי שמירת מזומן רב.
נכון
רק לדייק שחלק מהמזומן הוא במט"ח לגיבוי במקרה של מרג'ין קול

זה עדיין לא משנה, עדיין הם אמורים לתת את תשואת המדד.
אגב, לא חסרות קרנות "להשקעה עצמית" שמשקיעות באמצעות נגזרים. גם שם אתה חושב שהן לא נותנות את תשואת המדד?

נכון
רק לדייק שחלק מהמזומן הוא במט"ח לגיבוי במקרה של מרג'ין קול
עקרונית כולו אמור להיות במטבע שבו נקוב החוזה.
אחרת זה הימור מט"ח, ואני רוצה לקוות שחברות הפנסיה לא מתעסקות בהימורים כאלה

זה עדיין לא משנה, עדיין הם אמורים לתת את תשואת המדד.
עד כדי אחוז המדד בקרן, והאחוז הזה נמוך מ- 100

עקרונית כולו אמור להיות במטבע שבו נקוב החוזה.
אחרת זה הימור מט"ח, ואני רוצה לקוות שחברות הפנסיה לא מתעסקות בהימורים כאלה
חברות הפנסיה לא ממציאות כלום, הן פועלות לפי ההנחיות של רשות שוק ההון (יתרת המט"ח שדורש הברוקר + 15% בקרן)

יש הבדלים בדמי הניהול, הישירים והעקיפים, בין המסלולים?
יש הבדל בדמי ניהול העקיפים.
אני נמצא בשילוב של מחקה סנופי, מחקה מדדים עולמי ומניות סחיר (שזה בהרבה חברות אקטיבי שרובו הגדול בישראל). בכל המסלולים האלה דמי הניהול העקיפים נמוכים יותר ממסלול מניות רגיל. וגם ככה אני יותר שולט בפיזור של ההשקעה.

סנופי ותל אביב היסטורית עלו יותר מהממוצע העולמי והקורלציה ביניהם יחסית לא גבוהה. גם השקעה מקומית מגדרת תרחיש בו המדינה מתעשרת יותר מהממוצע העולמי וזה גורם להתייקרות מקומית. לכן יש הגיון לדעתי להחזיק ביתר את המדינה בה אתה חי.

יש הבדל בדמי ניהול העקיפים.
אני נמצא בשילוב של מחקה סנופי, מחקה מדדים עולמי ומניות סחיר (שזה בהרבה חברות אקטיבי שרובו הגדול בישראל). בכל המסלולים האלה דמי הניהול העקיפים נמוכים יותר ממסלול מניות רגיל. וגם ככה אני יותר שולט בפיזור של ההשקעה.

סנופי ותל אביב היסטורית עלו יותר מהממוצע העולמי והקורלציה ביניהם יחסית לא גבוהה. גם השקעה מקומית מגדרת תרחיש בו המדינה מתעשרת יותר מהממוצע העולמי וזה גורם להתייקרות מקומית. לכן יש הגיון לדעתי להחזיק ביתר את המדינה בה אתה חי.
מעניין, תוכל להסביר מה השיקול לעומת עוקב מדד יחיד? אגב, תוכל לשתף את התמהיל ביניהם?

עד כדי אחוז המדד בקרן, והאחוז הזה נמוך מ- 100
אתה מדבר על ה30% אג"ח מיועדות (או התחליף שלהן)?
כי מעבר לזה הקרן נותנת ב 100% את תשואה המדד.
חברות הפנסיה לא ממציאות כלום, הן פועלות לפי ההנחיות של רשות שוק ההון (יתרת המט"ח שדורש הברוקר + 15% בקרן)
במקרה הזה אין פה הנחיות ברורות (אם להחזיק את הבטחונות בש"ח או במטבע החוזה). ויש לא מעט סיפורים על חברות שמנסות להמר עם הכספים הללו.

אתה מדבר על ה30% אג"ח מיועדות (או התחליף שלהן)?
כי מעבר לזה הקרן נותנת ב 100% את תשואה המדד.
המיועדות כידוע רק במקיפה
ככל הידוע לי החלק המימוני של הקרנות (כולל חבויות לביטוח) צריך להחזיק את הבטוחות שלו בטווח בטא מסויים, אני מניח (לא יודע בוודאות) שהם עושים את זה ע"י מהילת אג"ח

במקרה הזה אין פה הנחיות ברורות (אם להחזיק את הבטחונות בש"ח או במטבע החוזה). ויש לא מעט סיפורים על חברות שמנסות להמר עם הכספים הללו.
דווקא יש סוג של-, בתור גוף מוסדי הקרנות חייבות להיות ערוכות לריצה לבנק, הן חייבות להחזיק שקלים.

לגבי המט"ח, בעבר הבטוחות במט"ח הוחזקו לפי דרישות הברוקר ואז כל פעם שהיה מרג'ין קול המוסדיים אצו רצו לקנות מט"ח והורידו את השקל. זה כמובן חייב את בנק ישראל להתערב כל פעם כי אף גורם אחר לא היה מסוגל לספק את הביקוש. בסוף זה נמאס לבנק והוא דרש מרשות שוק ההון לעשות משהו עם זה אז הם הוציאו הנחיה להחזיק גידור נזילות במט"ח ע"י 15% נוספים. ראינו את האפקט של זה בשנה החולפת כשנוצר עודף מרג'ין והמוסדיים רצו בכיוון השני להפטר מהמט"ח וחיזקו את השקל.

המיועדות כידוע רק במקיפה
נכון.
במשלימה אתה מקבל 100% את תשואה המדד (או אמור לפחות).
ככל הידוע לי החלק המימוני של הקרנות (כולל חבויות לביטוח) צריך להחזיק את הבטוחות שלו בטווח בטא מסויים, אני מניח (לא יודע בוודאות) שהם עושים את זה ע"י מהילת אג"ח
הגיוני.
לא מחזיקים מזומן כמזומן, כמעט תמיד זה אג"ח/מק"מ ודברים כאלה.
אבל התשואה שלהם מובנית כבר בתושאת החוזה, ככה שבסוף תקבל את תשואת המדד.
דווקא יש סוג של-, בתור גוף מוסדי הקרנות חייבות להיות ערוכות לריצה לבנק, הן חייבות להחזיק שקלים.
מה הקשר בין ריצה לבנק לבין בטחונות על חוזים?
מדובר פה על בטחונות לחוזה, שאמורות להיות במטבע החוזה. אחרת יש סיכון מטבע מאוד גדול, שיכול (במקרה הקיצוני) לגרום לקריסה של אותו גוף מוסדי, ובמקרים פחות קיצוניים סתם להפסדים לעמיתים.
לגבי המט"ח, בעבר הבטוחות במט"ח הוחזקו לפי דרישות הברוקר ואז כל פעם שהיה מרג'ין קול המוסדיים אצו רצו לקנות מט"ח והורידו את השקל. זה כמובן חייב את בנק ישראל להתערב כל פעם כי אף גורם אחר לא היה מסוגל לספק את הביקוש. בסוף זה נמאס לבנק והוא דרש מרשות שוק ההון לעשות משהו עם זה אז הם הוציאו הנחיה להחזיק גידור נזילות במט"ח ע"י 15% נוספים. ראינו את האפקט של זה בשנה החולפת כשנוצר עודף מרג'ין והמוסדיים רצו בכיוון השני להפטר מהמט"ח וחיזקו את השקל.
לא מתמצא בפן הזה מספיק.
אבל אם מה שאתה אומר נכון בקרנות על הסנופי, זה נשמע לי מאוד מאוד מוזר. (לא שזה יפתיע אותי יותר מידי, יש מספיק דברים מוזרים במדינה הזאת).
אני חשבתי שמדובר על השקעות בקרנות אקטיביות, ששם יש לחברות הרבה יותר "משחק" איך להחזיק את הכסף. מוזר מאוד אם כולן משחקות עם הבטוחות של החוזים בקרנות שאמורות להיות פאסיביות בצורה כזאת (אני יודע שהיו כמה חברות ששיחקו בצורה כזאת במסלולי סנופי, אבל להבנתי אלו היו יוצאי הדופן, והן התהדרו בזה בתקופה מסויימת כשהן עשות ככה תשואה עודפת על המדד).

(אני יודע שהיו כמה חברות ששיחקו בצורה כזאת במסלולי סנופי, אבל להבנתי אלו היו יוצאי הדופן, והן התהדרו בזה בתקופה מסויימת כשהן עשות ככה תשואה עודפת על המדד)
אתה מדבר על זה שהם מינפו את ה-70% להיות 100%? וככה קיבלו גם 100% תשואת סנופי וגם 30% תשואה מובטחת.
או משהו אחר לגמרי?
כי זה היה נראה לי סביר, כל עוד מדייקים במינופים ולא משחקים לפי התחושה ומצב השוק.

אתה מדבר על זה שהם מינפו את ה-70% להיות 100%? וככה קיבלו גם 100% תשואת סנופי וגם 30% תשואה מובטחת.
לא. זה משהו אחר לגמרי.
זה אכן היה סביר, כי בסוף הבטחונות הן באג"ח מדינה (או מקבילה שלהן).

מה שאני מדבר עליו זה חברות שעשו הימורי פורקס. החזיקו את הבטחונות בשקלים במקום במטבע של החוזה כדי להרויח עוד כמה שברי אחוזים על הפרשי ריבית (בזמן שאת הסיכון הנוסף שהם לוקחים הם לא ממש מפרסים בצורה גלויה).
אני זוכר שהיו בזמנו דיבורים על זה בפורום. עכשיו כשאני חושב על זה, לא בטוח אם היה מדובר על פנסיה או על מסלולי השקעה בגמל/קה"ש או בכלל על קרנות ישראליות עוקבות סנופי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U קרן השתלמות- עוקב s&p או מסלול מנייתי שוק ההון 1
A מה עדיף? קרן השתלמות עוקבת או IRA עוקב? שוק ההון 9
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
N קרן השתלמות יעודית חברת חשמל - כדאי לנייד לגימלאי? שוק ההון 5
נ IRA - קרן השתלמות לעצמאי שוק ההון 7
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
L משיכת כספי קרן השתלמות ira מעל תקרת ההפקדה המוטבת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ז קרן השתלמות מורים שוק ההון 2
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E קרן השתלמות IRA לעצמאי בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S קרן השתלמות לעוסק פטור, שכיר ואמריקאי מיסים 5
א פתיחת קרן השתלמות לשכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O קרן השתלמות כעוסק זעיר מיסים 6
הנודד לשחקים הלוואה ע"ח קרן השתלמות לקניית רכב - מה התנאים הכי טובים שאפשר להשיג? צרכנות פיננסית 16
O שכיר בעל קרן השתלמות לעצמאי פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מה ההבדל בין קרן השתלמות מניות לקרן השתלמות מניות סחיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
yoyo פדיון קרן השתלמות בטעות!! שוק ההון 7
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 46
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
oz1987 קרן השתלמות של מגדל שוק ההון 15
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
L מתלבט האם להעביר קרן השתלמות ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
yanosh34 הכנסה מרכוש של בני זוג - קרן השתלמות מיסים 7
E קרן השתלמות IRA החל מ100k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב איך לקרוא התפלגות חשיפה, ודמי ניהול על קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
Y האם אוכל לעבור ל-IRA עם קרן השתלמות עצמאית לא נזילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
א ניתוק תושבות מס .vs גרירת הפסדי הון + הותרת קרן השתלמות עצמאי מיסים 6
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U הלוואה מול קרן השתלמות וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M הפרשה מעל התקרה - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
L מימוש קרן השתלמות אחת מתוך כמה ב ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12

נושאים דומים

Back
למעלה