• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בכמה הדולר צריך להתחזק על מנת שתהיה הלימה בין מדד הבסיס (סנופי) לבין תשואת המדד במסלולים הלא מגודרים בישראל?

• פותח הנושא פותח הנושא Mars1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Mars1

משתמש רגיל
דירוג
220
בחודש דצמבר לצורך העניין הסנופי עלה בכחצי אחוז, בעוד שבמסלולים עוקבי סנופי בארץ היתה ירידה של יותר מ2 אחוזים. מה צריך להיות היחס דולר - שקל כדי שהתשואה בארץ תהיה זהה (או קרובה לכך) למדד הבסיס?

מה צריך להיות היחס דולר - שקל כדי שהתשואה בארץ תהיה זהה (או קרובה לכך) למדד הבסיס?
לכל תקופה שלא תמדוד, אתה צריך שהדולר-שקל לא יזוז באותה תקופה על מנת שתהיה הלימה.

לכל תקופה שלא תמדוד, אתה צריך שהדולר-שקל לא יזוז באותה תקופה על מנת שתהיה הלימה.
אה אוקי, אז בעצם גם אם הדולר ירד ל2 שקלים, במידה והוא ישאר שם למשך שנה שלמה ללא שינוי, אז במשך אותה שנה תשואת הקרנות עוקבות הסנופי בארץ תהיה דומה לתשואת מדד הבסיס?

אה אוקי, אז בעצם גם אם הדולר ירד ל2 שקלים, במידה והוא ישאר שם למשך שנה שלמה ללא שינוי, אז במשך אותה שנה תשואת הקרנות עוקבות הסנופי בארץ תהיה דומה לתשואת מדד הבסיס?
כן

וכמובן יש לך מנוטרל מטבע (אני עברתי למנוטרל מטבע ברגע שהיה ברור שהמלחמה בעזה תסתיים, זה התברר כהחלטה חכמה)

אני עברתי למנוטרל מטבע ברגע שהיה ברור שהמלחמה בעזה תסתיים, זה התברר כהחלטה חכמה
למה הכוונה "עברתי", מכרת יחידות, שילמת מס, ובכסף קנית קרנות מנוטרלות? או שקנית בכסף חדש?

זה התברר כהחלטה חכמה
איך בדיוק מבררים דבר כזה? קנית ואחרי כמה חודשים מכרת? כי כל זמן שלא מכרת אתה לא באמת יודע אם זו כן או לא החלטה נכונה. אם לא מכרת עדיין אז לאורך זמן אתה תפסיד על הגידור.

כן

וכמובן יש לך מנוטרל מטבע (אני עברתי למנוטרל מטבע ברגע שהיה ברור שהמלחמה בעזה תסתיים, זה התברר כהחלטה חכמה)
אני מבין שאתה עדיין שם.
מה יגרום לך לצאת משם?
מה גרם לך להניח שהוא ירד מתחת 3.4 נניח.
בקיצור, נחמד שהצליח לך, רק שים לב לא להסתנוור מהמזל...

למה הכוונה "עברתי", מכרת יחידות, שילמת מס, ובכסף קנית קרנות מנוטרלות? או שקנית בכסף חדש?
כסף חדש

איך בדיוק מבררים דבר כזה? קנית ואחרי כמה חודשים מכרת? כי כל זמן שלא מכרת אתה לא באמת יודע אם זו כן או לא החלטה נכונה. אם לא מכרת עדיין אז לאורך זמן אתה תפסיד על הגידור.
מאותו רגע שקניתי ועד היום התשואה שלי היתה גבוהה יותר מלהחזיק לא מנוטרל מט"ח
עכשיו, היום, אני בנקודת זמן שבא אני יכול להחליט :
האם להשאר מנוטרל מטח
או למכור ולעבור ללא מנוטרל

בנקודת הזמן הזאת, יש לי יותר כסף בנכס מאשר אם הייתי נשאר בלא מנוטרל.
ולכן ההחלטה היתה נכונה.

אני מבין שאתה עדיין שם.
מה יגרום לך לצאת משם?
מה גרם לך להניח שהוא ירד מתחת 3.4 נניח.
בקיצור, נחמד שהצליח לך, רק שים לב לא להסתנוור מהמזל...

אני חושב שהזמן לצאת מאוד קרוב, ממש עכשיו. שבוע/שבועיים
הדולר בשפל היסטורי , משנות ה2002~ ועד היום, היה רק עוד נקודה אחת של דולר נמוך כל כך , ב2022

אני ממש בטוח שכבר כתבתי את מה שאכתוב בפוסט אחר, אבל אכתוב גם פה :
אני לא מתיימר לחזות האם SP500 יעלה או ירד, הלוואי
אבל היחס שקל דולר , זה לא משהו אקראי שנשלט על ידי מליוני אנשים שקונים ומוכרים.
הוא נשלט בצורה כמעט מוחלטת על ידי אדם אחד, נגיד בנק ישראל... השקל הוא מטבע קטן ,מבחינת כמותית. ולכן שהבנק המרכזי רוצה להוריד או לעלות אותו הוא יכול, בין אם בעזרת יתרות המט"ח, ליצור ביקוש/היצע כמעט קשיח ובין עם הריבית.

אז אם נשלב את הגורמים הבאים (לפי סדר חשיבות):
1. אינפלציה התקררה מאוד
2. היצואנים ובכך המדינה מפסידים המון כסף (מניח שלא צריך להסביר למה)
3. שוק הדירות התקרר מאוד

זו קרקע פורייה להקטנות ריבית, מה שהתחיל, וימשיך שנה הבאה, ולכן, אני מאמין שהשקל יעלה השנה, לפחות לאיזור 3.4-3.5 ואולי יותר.

לכן כרגע אם אתה שואל מה אני עושה:
1. משקיע חזק בישראל (כן שיקלי) - יש לי נאום שלם למה אני מאוד מאמין בישראל (וזה לא מאיזה שיקול פטריוטי)
2. מעביר את החלק של הSP500 ללא מנוטרל מט"ח

ולכן, אני מאמין שהשקל יעלה השנה, לפחות לאיזור 3.4-3.5 ואולי יותר.
כל הנימוקים שכתבת הגיוניים מאוד, ורק נותר להסביר למה שאר השוק מפספס את זה ולא מתנפל על הדולר עכשיו.

מאותו רגע שקניתי ועד היום התשואה שלי היתה גבוהה יותר מלהחזיק לא מנוטרל מט"ח
עכשיו, היום, אני בנקודת זמן שבא אני יכול להחליט :
האם להשאר מנוטרל מטח
או למכור ולעבור ללא מנוטרל
באפשרות הראשונה אתה בטוח מפסיד כסף לטווח הארוך, כל עוד אתה נשאר מנוטרל מטח אתה סוחב את עלות הגידור קדימה.

באפשרות השניה אתה משלם מס ומתחיל מחדש מבסיס גבוה יותר אז בנטו הרווחת. העניין הוא שהרווחת מההימור על השער והפסדת מהשינוי בנכס הבסיס. זאת אומרת שאם היית משקיע את הכסף רק בהימור על הפורקס אז היית מרוויח הרבה יותר והיה לך יותר כסף כעת כדי לקנות את נכס הבסיס.

אני מאמין שהשקל יעלה השנה, לפחות לאיזור 3.4-3.5 ואולי יותר
זה נקרא השקל ירד, לא יעלה.
1. אינפלציה התקררה מאוד
2. היצואנים ובכך המדינה מפסידים המון כסף (מניח שלא צריך להסביר למה)
3. שוק הדירות התקרר מאוד

זו קרקע פורייה להקטנות ריבית, מה שהתחיל, וימשיך שנה הבאה,
בקשר לטענות, - הרשה לי להעיר, אותו מצב קיים גם בארה"ב, וגם שם הריבית תרד, - ומשכך - אין בסיס להניח שהשקל יחלש אל מול הדולר
(אגב - לריבית האירו אין כמעט עוד לאן לרדת, ככה שלדעתי אפשר לומר שאנחנו צפויים להתחזקות האירו מול השקל והדולר)
1. משקיע חזק בישראל (כן שיקלי) - יש לי נאום שלם למה אני מאוד מאמין בישראל (וזה לא מאיזה שיקול פטריוטי)
זה מסכים, אבל לכל אחד יש שיקול אישי
כל הנימוקים שכתבת הגיוניים מאוד, ורק נותר להסביר למה שאר השוק מפספס את זה ולא מתנפל על הדולר עכשיו.
זה למה לדעתי ^
אגב בפוסט שכן @חתול לילה הזכרת (בלי פוליטיקה?) שאם אנחנו צופים בבחירות הבאות המשך של ממשלת-ימין-על-מלא אז מחירי הדירות צפויים לרדת כמו באיראן. ואולי רמזת שזה למה הם ירדו עכשיו, אז מענין איך השקל התחזק
למה אתה צריך בכלל את ה-SP500? אתה יכול לעשות בוננזה על חוזי שקל-דולר.
למה לא להרוויח פעמיים

הבטחון שלי בדעה שלי הוא לא ברמה של 100% הוא ברמה של 70% , לקנות חוזי שקל דולר עם המינוף שלהם זה התאבדות לטעמי.
אני עושה הטיות קטנות פה ושם, יותר ברמה של : להשקיע יותר בישראל או ארהב או יותר /פחות חשיפת מט"ח
על פניו נראה לי הגיוני שאם טראמפ בא ואומר שהוא הולך לסיים את המלחמה , אז השקל יתחזק
ועכשיו המהלך של השלום מוצה, לא יורים עליינו יותר, החטופים החיים בבית.
לכן אפשר לעבור הלאה לעלות את כוחו של הדולר, נראה לי הגיוני, שלא יתנו יותר לדפוק את היצוא, שזה בסוף דבר כמעט הכי מהותי בכלכלה.

אז קודם כל, לא כולם מסכימים, חלק מחבריים מאמינים שהלך עליינו, החרדים מתרבים, ביבי יבחר שוב, איראן תיצור גרעין ותזרוק עלינו וכ"ד, מכיר אישית חברים שהמירו שקלים לדולרים,ואף העבירו כסף לבנקים בחו"ל מה שדרש מהם המון מאמץ.

נקודה נוספת, בתי השקעות/חברות ביטוח שאולי כן יותר תומכים בדעתי, השליטה שלהם בכסף מוגבלת, הם מחוייבים לחשיפה דולרית מסויימת כלפי הלקוחות.
אבנר סטפק, הבעלים של מיטב, בית ההשקעות הכי גדול בישראל אומר לא מעט אמירות מהסוג הזה.
לא זוכר לצערי ציטוטים מדוייקים

אז מענין איך השקל התחזק
או שהדולר נחלש. לפי מה ששמעתי טראמפ רב עכשיו עם הנגיד והפד, ואנשים מתחילים לפקפק במטבע האמריקאי (דבר שגם יכול להסביר את ההתחזקות המטורפת של הזהב).

או שהדולר נחלש. לפי מה ששמעתי טראמפ רב עכשיו עם הנגיד והפד, ואנשים מתחילים לפקפק במטבע האמריקאי (דבר שגם יכול להסביר את ההתחזקות המטורפת של הזהב).
והאירו? גם נחלש,
ומול כל שאר סל המטבעות? גם הם נחלשו

או ש... השקל התחזק

אז קודם כל, לא כולם מסכימים, חלק מחבריים מאמינים שהלך עליינו, החרדים מתרבים, ביבי יבחר שוב, איראן תיצור גרעין ותזרוק עלינו וכ"ד, מכיר אישית חברים שהמירו שקלים לדולרים,ואף העבירו כסף לבנקים בחו"ל מה שדרש מהם המון מאמץ.
יפה, לזה כיוונתי, כנראה שהדולר הנוכחי משקף איזה איזון בין התזה הפסימית והאופטימית. לכן לדבר על איזו עלייה "ברורה" שלו זה נשמע לי מפוקפק. כמובן, בסוף יסתבר שאחד מהצדדים של ההימור צדק, אני רק לא יודע מי.

יפה, לזה כיוונתי, כנראה שהדולר הנוכחי משקף איזה איזון בין התזה הפסימית והאופטימית. לכן לדבר על איזו עלייה "ברורה" שלו זה נשמע לי מפוקפק. כמובן, בסוף יסתבר שאחד מהצדדים של ההימור צדק, אני רק לא יודע מי.
אני לא טוען שאני ב100% צודק.
אגב לפני הרבה מאוד שנים הייתי כותב בכל פוסט שלי "לדעתי" אבל זה סתם מעצבן שאני מסייג את עצמי, ואני מניח שהקורא מבין שכל האינטרנט הוא "לדעתי"

בהקשר של הדולר/שקל .. כל עוד לא יקרה אסון אני אופתע אם השקל לא יחלש בגלל כל הסיבות שציינתי.
יחד עם זאת, המשפט "כל עוד לא יקרה אסון" זה לא משפט טריוויאלי, בטח לא בישראל, ולכן אני לא ALL IN על חוזי דולר

כן

"החלטה חכמה"
תלוי מתי תוציא את הכסף.
כי אם תבוא למשוך כשהדולר יהיה שווה 3.8, ואתה גדרת סביב 3.6.
אז יצאת מופסד פעמיים.
1. עלויות גידור.
2. היית יכול לקבל 0.2 שקל יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
בן מלך בכמה עלו מחירי הדיור נדל"ן 8
י בכמה אחוזים יעלה שווי דירה בפינוי בינוי נדל"ן 19
A האם מישהו מכיר מקור מידע שיראה לי בכמה עלו ממדי המניות של אירופה (stoxx600) , ארה"ב (S&P500) ומדד המניות העולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
H בכמה אתם קונים קילו פירות וירקות צרכנות פיננסית 10
ח עבודה בכמה מקומות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J זוג צעיר לפני רכישת דירה, עזרה בכמה החלטות פיננסיות בבקשה נדל"ן 16
T בכמה שמאי בנק מעריך מתחת למחיר השוק? נדל"ן 3
N בכמה הייתם מעריכים את החסכון הכספי של אי-הבאת ילדים? אוף טופיק 326
פ האם אפשר לחשב בכמה הממשלה תעלה מיסים אחרי הבחירות? מיסים 22
ג בכמה אחוזים ירד התיק שלכם מה19 לחודש שוק ההון 9
D איך מבררים (בדיעבד) בכמה נרכש נכס בכונס נכסים? נדל"ן 2
unrealx בכמה ההוצאות החודשיות בממוצע גודלות כאשר עוברים מההורים לדירה בשכירות? צרכנות פיננסית 18
S שאלה לגבי ערכים שונים של סנופי בכמה מקורות שונים שוק ההון 6
ג שימוש בקוברסי או איך להעביר דולרים בשקלים בכמה שפחות נזק? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
A עזרה בכמה שאלות טיפשיות שוק ההון 7
Dr Spock האם ירידת הדולר שקולה לירידת מניות שנסחרות בדולר ? שוק ההון 28
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ש ירידת ערך הדולר שוק ההון 65
T גוגל שיטס מגמגם עם שער הדולר שוק ההון 23
J שער הדולר - לאן פניו? שוק ההון 60
S התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר שוק ההון 59
כ שער הדולר - תקיפה באירן שוק ההון 8
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
מ שער הדולר שוק ההון 1
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S האם מסלול "הפניקס פנסיה מקיפה עוקב מדד S&P 500" מושפע משער הדולר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
מ שער הדולר וdca שוק ההון 5
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
I גידור שער הדולר בנסדא"ק שוק ההון 2
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
ז שער הדולר לטווח ארוך שוק ההון 1
ע ערך הדולר בעוד כמה שנים פוסטים מאיכות נמוכה 8
F טווח שער הדולר-שקל ומדדים שבנק ישראל בוחן ? שוק ההון 4
D איך אני יכול להמר על השקל מול הדולר? שוק ההון 23
Plato נתונים היסטוריים שער הדולר/שקל שוק ההון 1
R קביעת שער הדולר בקרנות חו"ל שוק ההון 5
I שער הדולר לאן? פוסטים מאיכות נמוכה 268
R מדד תל בונד-דולר והתחזקות הדולר שוק ההון 0
D התחזקות הדולר למול היחלשות השקל שוק ההון 12
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16