• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד

• פותח הנושא פותח הנושא duni
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

duni

משתמש רשום
דירוג
3
היי חברים,
אני עוקב מזה זמן אחר פוסטים מהפורום וכמו כן מאמרים שונים ברחבי האינטרנט.
הפרופיל שלי כמשקיע - ישראלי שגר בישראל, מעדיף קרנות צוברות ויעילות מיסוי פנימי ככל הניתן, לטווח ארוך.
בשלב זה אני מושקע בשוק האמריקאי בלבד בקרנות איריות שקליות של Invesco בתמהיל של 70% S&P ו-30% NASDAQ 100.
אני שוקל להכניס פיזור לתיק שלי - ראיתי בהרבה פוסטים שילוב של VTI ושל VXUS ככזה שמכסה הן את ארה"ב והן את המדינות שמחוץ לארה"ב.
כשחקרתי קצת ראיתי שהמדד ש- VXUS מחקה הוא FTSE Global All Cap ex US.
לצד זה שאני זוכר שאין תשואות העבר מעידות על העתיד, וכמו כן מכיר בכך שהיו שנים רבות שדווקא השוק העולמי שלט - כמשקיע אני מאמין בשוק האמריקאי.
למרות זאת, ייתכן והמהלך הנכון כדי להשיג פיזור היא לשלב קרנות שהן לא של ארה"ב - מה שעלול להקטין את התשואה הפוטנציאלית, ואולי לחפות על שנים פחות טובות יותר צפויות בשוק האמריקאי, אין לדעת.
בהנתן שאני שוקל לפזר את התיק - הבנתי שיש לי אפשרות להשקיע במדד עולמי אחד - כמו מדד MSCI או ACWI או FTSE - כתלות אם אני רוצה להשקיע במדינות מפותחות בלבד או מפותחות ומתפתחות.
אני סבור שאם כבר אני מפזר - כדאי להשקיע גם במתפתחות כי אני רואה פוטנציאל במדינות כמו סין וטיוואן מבחינת ערך שהן מביאות.
משום מה אני לא רואה שמהלך של שילוב קרן אירית שקלית כמו שציינתי לעיל יחד עם VXUS הוא נפוץ - למה?
לא ראיתי קרן אירית מקבילה.
עוד אפשרות היא להשקיע בקרן מחקה מדד עולמי בנוסף לקרן מחקה S&P - אבל אז תהיה חפיפה בין הקרנות (למשל, הקרן שמחקה FTSE ALL WORLD של Invesco).
עוד אפשרות היא להשקיע במדד שווקים מתעוררים + מדד אירופאי (מה שנקרא "השילוש הקדוש") - אבל אז מרגיש כאילו אני מפספס חלק מהשוק, וכמו כן התחזוקה יותר מאתגרת.
אם כך נסכם את השאלות:
1. האם לגיטימי וכדאי לשלב Invesco S&P אירית שקלית עם VXUS אמריקאית? אם לא - למה? והאם יש חלופה בהנתן זה שאני רוצה להשיג פיזור עם קרן אחת שהיא מכסה את ארה"ב וקרן אחת שהיא מכסה את השאר?
2. האם לגיטימי לשלב Invesco S&P אירית שקלית עם קרן מחקה מדד כמו FTSE ALL WORLD או שהחפיפה בעצם לא אפקטיבית?

המון תודה,
עידן

מקריאת הפוסט נשמע שקראת יותר מדי בחיים בנושא... אתה מפגין ידע אבל הוא מרגיש לי קצת שטחי כי סליחה על ההערה (לא במטרה להעליב!) - יש פה המון משפטים מיותרים מאוד שמעלים לי הרגשה של "מה ההבחור רוצה לומר?"...
אני מרגיש שאני קורא ציטוטים מפוסטים של רונן מרגוליס (מכיר אותו ואת הבלוג המצויין שלו?).
מרוב שאלות ותהיות אני מזהה בך שיתוק קל או בינוני וחוסר מסוגלות להתפקס על מה שבאמת חשוב.
אני צודק?
אגב, שללו לי את רישיון הפסיכולוגיה לאיבחון אנשים בגיל 12.
אבל את קורס המניעה המונעת עברתי בהצלחה מיד לאחר סיום האש לילה בבט"ר חו"רון עם רוחמה יימח שמה שגנבה לי את האייפות.

משום מה אני לא רואה שמהלך של שילוב קרן אירית שקלית כמו שציינתי לעיל יחד עם VXUS הוא נפוץ - למה?
לא מבין...
אירית שקלית (Invesco או iShares) - נסחרת בארץ. בשקלים.
VXUS - כן נסחר בארץ (עריכה: VXUS לא נסחרת בארץ), אבל לא נסחר בשקלים, רק בדולרים. משתלם יותר לסחור בו בברוקר זר ולא בברוקר ישראלי (מבחינת אופטימיזציה) וזה מה שהרוב עושים לדעתי.
אם אתה מתכוון ל- VXUS שהיא בעצם FTSE, אז יש כאלו שקונים את המדד העולמי FTSE של Invesco, תוך כדי שהם מחזיקים בערב רב של S&P500 בכל מיני גוונים וצורות.
זה עונה לך על השאלות?

2. האם לגיטימי לשלב Invesco S&P אירית שקלית עם קרן מחקה מדד כמו FTSE ALL WORLD או שהחפיפה בעצם לא אפקטיבית?
לגטימי... החפיפה אפקטיבית בחלקה (איפה שאין חפיה) וגם לא אפקטיבית בחלקה (איפה שיש חפיפה).
יש Invesco S&P500 (מחזיק) ויש Invesco FTSE עולמי (מחזיק).
מכיר את מייק המשקיע המתחיל?
אגב, עם כל הכבוד לאפקטיביות של חדשנות אפקטיבית - לפעמים האפקטיביות מעורכת יתר על המידה, אף אחד עוד לא מת מקצת חוסר יעילות (אולי רק מצונתרים טריים בבית חולים אילשע ומשרוולים וותיקים בבית החולים הווטרינרי בבית דגן).

עידן, היי :)
תנסה לשאול בצורה תמציתית יותר את מה שבאמת רצית לשאול... לזקק את המוץ מן התבן.
ננסה לענות.

נערך לאחרונה ב:
כמו מדד MSCI או ACWI או FTSE
אתה מתבלבל בין חברות מדדים (MSCI, FTSE) לבין שמות של המדדים של אותן חברות
לא הבנתי מה היתרון של שילוב כזה. מה בדיוק הוא נותן?
אם כבר יש בו המון חסרונות. למה דוקא את המניות שמחוץ לארה"ב אתה רוצה לקנות בארה"ב (ולשלם עליהם הרבה מס דיבידנד)?
ואיזה קרן אירית בדיוק אתה רוצה לקנות? מחקה ארה"ב? זה שוב מאוד לא יעיל מבחינת דיבידנד.
ואם אתה קונה אירית עולמית, למה הכפילות של כל מה שהוא לא ארה"ב?
עוד אפשרות היא להשקיע בקרן מחקה מדד עולמי בנוסף לקרן מחקה S&P
ושוב, מה זה נותן?
אתה מעוניין בחשיפה כפולה לארה"ב?
עוד אפשרות היא להשקיע במדד שווקים מתעוררים + מדד אירופאי (מה שנקרא "השילוש הקדוש") - אבל אז מרגיש כאילו אני מפספס חלק מהשוק, וכמו כן התחזוקה יותר מאתגרת.
נכון.
אבל אתה מפספס את האפשרות הכי פשוטה וברורה - לקנות קרן עולמית אחת וזהו.
לא הבנתי מה רע בזה.
VXUS - כן נסחר בארץ, אבל לא נסחר בשקלים, רק בדולרים
תיקון קטן - לא נסחרת בארץ.

יש מצב רונן... הייתי בטוח שמדברים על זאתי.
לא על זה הוא כתב?
בהסתכלות חוזרת על השאלה שלו (FTSE Global All Cap ex US) - טעיתי. הוא כתב על החברה ולא על המדד.
וואי, הקוגניציה שלי בשעות הערב כבר לא מה שהייתה...

צודק. טעות שלי VXUS לא נסחרת בארץ (לא יודע למה הייתי בטוח שכן בלאט).

לא על זה הוא כתב?
אני לא יודע על מה הוא כתב ולמה הוא התכוון. בגלל זה שאלתי אותו.
FTSE ו MSCI אלו 2 חברות מדדים. לכל אחת מהן יש כמה וכמה מדדים שונים.
יכול להיות שהוא התכוון למדד מסויים של כל אחת מהן, אבל אם כן אין לי מושג לאיזה מהם.

אני לא יודע על מה הוא כתב ולמה הוא התכוון. בגלל זה שאלתי אותו.
FTSE ו MSCI אלו 2 חברות מדדים. לכל אחת מהן יש כמה וכמה מדדים שונים.
יכול להיות שהוא התכוון למדד מסויים של כל אחת מהן, אבל אם כן אין לי מושג לאיזה מהם.
או קיי... אז לא יצאתי אהבל לחינם... אני ממש הבנתי אותו כאילו הוא שואל על המדד עצמו (הראשי? זה שמוכר? וולאה לא יודע) ולא על החברות עצמן.
אולי הבנת ראש הנקרה שלי לא כזאת לוקה בחסר כמו שחשבתי!.

אני ממש הבנתי אותו כאילו הוא שואל על המדד עצמו (הראשי? זה שמוכר? וולאה לא יודע) ולא על החברות עצמן.
אני מנחש שזאת גם הייתה הכוונה שלו. כלומר הוא התכוון לשאול על מדד מסויים, אני רק לא יודע לאיזה מדד הוא התכוון.
בגלל זה שאלתי *אותו* לאיזה מדד הוא התכוון וניסיתי להסביר *לו* שאלו שמות של חברות מדדים עם המון מדדים שונים ולא שם של מדד.

בקיצור, בוא נחכה לתשובה שלו ונראה לאיזה מדד בדיוק הוא התכוון.

מקריאת הפוסט נשמע שקראת יותר מדי בחיים בנושא... אתה מפגין ידע אבל הוא מרגיש לי קצת שטחי כי סליחה על ההערה (לא במטרה להעליב!) - יש פה המון משפטים מיותרים מאוד שמעלים לי הרגשה של "מה ההבחור רוצה לומר?"...
אני מרגיש שאני קורא ציטוטים מפוסטים של רונן מרגוליס (מכיר אותו ואת הבלוג המצויין שלו?).
מרוב שאלות ותהיות אני מזהה בך שיתוק קל או בינוני וחוסר מסוגלות להתפקס על מה שבאמת חשוב.
אני צודק?
אגב, שללו לי את רישיון הפסיכולוגיה לאיבחון אנשים בגיל 12.
אבל את קורס המניעה המונעת עברתי בהצלחה מיד לאחר סיום האש לילה בבט"ר חו"רון עם רוחמה יימח שמה שגנבה לי את האייפות.
אני חייב להגיד שגרמת לי לגחך (באופן חיובי לגמרי)

ם אתה מתכוון ל- VXUS שהיא בעצם FTSE, אז יש כאלו שקונים את המדד העולמי FTSE של Invesco, תוך כדי שהם מחזיקים בערב רב של S&P500 בכל מיני גוונים וצורות.
זה עונה לך על השאלות?
אני מדבר על VXUS שמתבססת על FTSE EX US - ז"א קרן מחקה מדד שהוא עולמי, לא כולל ארה"ב
למה? כי אני רוצה לקבל את ההשקעה הקלאסית של ארה"ב ולא ארה"ב, נניח בתמהיל של 60-40 - כאשר ב60 אחוז שלי אני ב S&P וב NASDAQ , וב40 הנותרים במדד עולמי שאין לו חפיפה לארה"ב.

עידן, היי :)
תנסה לשאול בצורה תמציתית יותר את מה שבאמת רצית לשאול... לזקק את המוץ מן התבן.
ננסה לענות.
תודה - מקבל.

יכול להיות שלא הייתי מספיק מדויק אבל אני דווקא מכיר את ההבדל - הכוונה שלי היתה קרנות מחקות מדדים כלל עולמיים, בין אם מדובר במדדים שמושקעים במדינות מתפתחות ובמדינות מפותחות ובין אם מדובר רק במדינות מפותחות. Msci World למשל מדד של מדינות מפותחות בלבד, ו Msci Acwi של מדינות מפותחות ומתפתחות. FTSE All World הוא גם מפותחות וגם מתפתחות. כל השלושה האלה כוללים גם את ארה"ב.
הסיבה שרציתי ללכת על VXUS היא שאני רוצה להשקיע בתמהיל מסוים, נניח 60 אחוז, כאמור - בשוק ארה"ב - ואת השאר להשקיע בשוק העולמי.
זה נכון שאני יכול לעשות את זה גם בקרן עולמית אחת, אבל בכל זאת רציתי להמשיך ולהשקיע בקרן ה S&P שאני משקיע בה בשלב זה.
אני שוב מבהיר - מובן לי ש VXUS היא קרן - של ונגארד - והיא מחקה מדד של FTSE Global All Cap ex US - עולמי אבל לא כולל ארה"ב.

אם כבר יש בו המון חסרונות. למה דוקא את המניות שמחוץ לארה"ב אתה רוצה לקנות בארה"ב (ולשלם עליהם הרבה מס דיבידנד)?
ואיזה קרן אירית בדיוק אתה רוצה לקנות? מחקה ארה"ב? זה שוב מאוד לא יעיל מבחינת דיבידנד.
לא לגמרי הבנתי מדוע הרציונל שלי לא היה ברור.
המטרה היתה להמשיך להשקיע בקרן מחקה S&P אירית שקלית בגלל יתרונות המיסוי (זה כבר קורה) ובנוסף לצרף שוק עולמי - בצורה כזו שאין חפיפה עם S&P.
האם אין בזה הגיון?
אז לשאלתך הראשונה - היתרון מבחינתי זה פיזור השקעה בצורה כזו שאין חפיפה (כמובן שכמו שאמרת אפשר גם מדד עולמי בלבד לצורך מטרה זו).
ולשאלתך השנייה/שלישית - אני כבר משקיע בקרן אירית שקלית של S&P כאמור - ומעוניין בהשקעה משלימה ולא חופפת - הייתי רוצה יעילות מבחינת דיבידנד - ולכן מראש שאלתי - האם יש דרך להשיג חשיפה כזו בצורה של 2 קרנות - האחת שאני כבר משקיע בה שהיא מחקה שוק אמריקאי, והשנייה משלימה (כלומר כלל עולמית ולא של ארה"ב ומחקה שווקים בינלאומיים לא כולל ארה"ב).
זה בדיוק ההגיון של ההשקעה המאוד נפוצה של VTI & VXUS או VT רק שאני כבר משקיע ורוצה להשקיע בInvesco S&P ולשלב עם זה את השווקים המשלימים.
מקווה שעכשיו הייתי ברור ולא חפרתי מדי.

ותודה על האינפוטים - מכל מלמדי השכלתי.

ושוב, מה זה נותן?
אתה מעוניין בחשיפה כפולה לארה"ב?

נכון.
אבל אתה מפספס את האפשרות הכי פשוטה וברורה - לקנות קרן עולמית אחת וזהו.
לא הבנתי מה רע בזה.

חושב שמה שפספסת היא האמירה שהוא כבר מושקע
בסנופי ונאסדק. מניח שהוא לא רוצה למכור בגלל רווחים, ולכן מחפש מה לקנות עתידית כדי לפזר את התיק שלו גם מחוץ לארהב. (אם אין רווח, מסכים, שימכור ויקנה קרן עולמית אחת)

הוא רוצה איזון גאוגראפי, אז תכלס מה שחסר לו זה VXUS בשביל לאזן את התיק.
הוא מתלבט בין:
* לפתוח תיק חדש, בבורסא האמריקאית, כדי לקנות VXUS בגלל שהוא לא נסחר בארץ
* לקנות עולמי דרך נייר אירי בבורסא הישראלית
* לקנות מדד שווקים מתעוררים + מדד אירופאי בבורסא הישראלית כ"תחליף" VXUS

לכל אופציה יש את החסרונות שלה (עמלות, חפיפה, כיסוי בהתאמה) אבל בתכלס ההבדל קטן, תבחר ותמשיך הלאה.

חושב שמה שפספסת היא האמירה שהוא כבר מושקע
בסנופי ונאסדק. מניח שהוא לא רוצה למכור בגלל רווחים, ולכן מחפש מה לקנות עתידית כדי לפזר את התיק שלו גם מחוץ לארהב. (אם אין רווח, מסכים, שימכור ויקנה קרן עולמית אחת)

הוא רוצה איזון גאוגראפי, אז תכלס מה שחסר לו זה VXUS בשביל לאזן את התיק.
הוא מתלבט בין:
* לפתוח תיק חדש, בבורסא האמריקאית, כדי לקנות VXUS בגלל שהוא לא נסחר בארץ
* לקנות עולמי דרך נייר אירי בבורסא הישראלית
* לקנות מדד שווקים מתעוררים + מדד אירופאי בבורסא הישראלית כ"תחליף" VXUS

לכל אופציה יש את החסרונות שלה (עמלות, חפיפה, כיסוי בהתאמה) אבל בתכלס ההבדל קטן, תבחר ותמשיך הלאה.
נכון - תודה.
רק אציין - אני גם יכול לקנות VXUS דרך אקסלנס טרייד למיטב הבנתי - כן מצאתי אותו שם.
רק תהיתי מדוע לא מדברים עליו יותר בשילוב עם קרנות איריות ורק בשילוב עם VTI.
נשמע לי קונספט מאוד הגיוני לשלב השקעה של קרן ארה"ב, קרן לא ארה"ב.

מהסיבה הפשוטה שבדכ יש לך עלויות בסיס לכל כלי השקעה תיק עם גישה לבורסה ישראלית/אמריקאית ולכן אם יש לך שני תיקים תשלם יותר עמלות. בסכומים גדולים זה נהייה פחות רלוונטי (גם העלות מצטמצמת וגם היחס קטן).

הכוונה שלי היתה קרנות מחקות מדדים כלל עולמיים, בין אם מדובר במדדים שמושקעים במדינות מתפתחות ובמדינות מפותחות ובין אם מדובר רק במדינות מפותחות. Msci World למשל מדד של מדינות מפותחות בלבד, ו Msci Acwi של מדינות מפותחות ומתפתחות. FTSE All World הוא גם מפותחות וגם מתפתחות. כל השלושה האלה כוללים גם את ארה"ב.
אגב, שכחת פה את MSCI ACWI IMI ו FTSE Global All Cap Index ששניהם לא רק שכוללים גם מפותחות וגם מתפתחות (וגם את ארה"ב), הם גם כוללים חברות קטנות בינוניות וגדולות, לעומת רק בינוניות וגדולות במדדים שהזכרת.
הסיבה שרציתי ללכת על VXUS היא שאני רוצה להשקיע בתמהיל מסוים, נניח 60 אחוז, כאמור - בשוק ארה"ב - ואת השאר להשקיע בשוק העולמי.
אפשר לשאול למה?
יש משהו שאתה חושב שאתה יודע ו"השוק" לא יודע?
למה לא ללכת פשוט על קרן עולמית שמפזרת לפי שווי שוק?
המטרה היתה להמשיך להשקיע בקרן מחקה S&P אירית שקלית בגלל יתרונות המיסוי (זה כבר קורה) ובנוסף לצרף שוק עולמי - בצורה כזו שאין חפיפה עם S&P.
האם אין בזה הגיון?
אוקי, פספסתי את זה. סליחה.
אז הבעיה שכרגע יש לך כבר קרן סנופי, ואתה מעוניין לעבור לחשיפה עולמית בלי לייצר ארוע מס. עכשיו הבנתי :-)

אני לא מכיר קרן דמויית XUS אירית. אני זוכר שחיפשתי בזמנו (לפני הרבה זמן) ולא הייתה, אבל אולי בינתיים כבר יש כזאת.

השאלה כמה כסף יש לך בקרן הסנופי הנוכחית יחסית לסכום הכסף שאתה רוצה להוסיף בזמן הקרוב.
אם זה סכום זניח אז הייתי פשוט מתעלם ממה שיש בסנופי בחישוב הפיזור, משאיר אותו שם וקונה פשוט קרן עולמית.
אם זה סכום לא זניח ולא גדול, אפשר לקנות VXUS (או בתקווה משהו מקביל אירי שתמצא) כדי לאזן. ואחרי שאתה מאזן ביניהם לקנות אירית עולמית.

עוד דבר שאפשר לבדוק זה כמה רווחים יש לך בקרן האירית. אם אין שם הרבה רווחים יכול להיות שכן משתלם למכור אותה ולקנות עולמית במקום. צריך לעשות חישוב כמה זה יעלה לך יחסית לאלטרנטיבות.

לצערי אין לי פתרון טוב בשבילך...

רק תהיתי מדוע לא מדברים עליו יותר בשילוב עם קרנות איריות ורק בשילוב עם VTI.
נשמע לי קונספט מאוד הגיוני לשלב השקעה של קרן ארה"ב, קרן לא ארה"ב.
נורא פשוט - אין לרוב הגיון בלבנות תיק שיש בו שילוב של קרנות איריות ואמריקאיות.
מי שרוצה קרנות אמריקאיות יחזיק קרנות אמריקאיות ומי שרוצה קרנות איריות יחזיק קרנות איריות.

המקרה היחיד שבו שילוב בין אמריקאית לאירית (בבניית תיק מ0) עושה הגיון, זה דוקא במקרה ההפוך - להחזיק את מה שמחוץ לארה"ב בקרן אירית ואילו את מה שבארה"ב להחזיק בקרן אמריקאית.
הסיבה היא פשוט איך שמיסוי דיבידנד עובד - על כל נייר אמריקאי אתה משלם 25% לדוד סם. זה אומר שבקרן אמריקאית אתה משלם בכל מקרה 25% לדוד סם, גם אם הקרן מכילה ניירות מחוץ לארה"ב וגם אם הקרן שילמה כבר מס דיבידנד על הדיבידנדים הללו למדינת המקור.
כלומר להחזיק VXUS אומר תשלום דיבידנד כפול.
לעומת זאת בקרן אירית צוברת, אין תשלום מס על הדיבידנד שהקרן מחלקת (כי היא לא מחלקת) ויש רק את המס שהקרן משלמת לניירות המחלקים (שבמקרה של VXUS אתה בכל מקרה משלם).

נורא פשוט - אין לרוב הגיון בלבנות תיק שיש בו שילוב של קרנות איריות ואמריקאיות.
מי שרוצה קרנות אמריקאיות יחזיק קרנות אמריקאיות ומי שרוצה קרנות איריות יחזיק קרנות איריות.

המקרה היחיד שבו שילוב בין אמריקאית לאירית (בבניית תיק מ0) עושה הגיון, זה דוקא במקרה ההפוך - להחזיק את מה שמחוץ לארה"ב בקרן אירית ואילו את מה שבארה"ב להחזיק בקרן אמריקאית.
הסיבה היא פשוט איך שמיסוי דיבידנד עובד - על כל נייר אמריקאי אתה משלם 25% לדוד סם. זה אומר שבקרן אמריקאית אתה משלם בכל מקרה 25% לדוד סם, גם אם הקרן מכילה ניירות מחוץ לארה"ב וגם אם הקרן שילמה כבר מס דיבידנד על הדיבידנדים הללו למדינת המקור.
כלומר להחזיק VXUS אומר תשלום דיבידנד כפול.
לעומת זאת בקרן אירית צוברת, אין תשלום מס על הדיבידנד שהקרן מחלקת (כי היא לא מחלקת) ויש רק את המס שהקרן משלמת לניירות המחלקים (שבמקרה של VXUS אתה בכל מקרה משלם).
הסבר מעולה

אגב, שכחת פה את MSCI ACWI IMI ו FTSE Global All Cap Index ששניהם לא רק שכוללים גם מפותחות וגם מתפתחות (וגם את ארה"ב), הם גם כוללים חברות קטנות בינוניות וגדולות, לעומת רק בינוניות וגדולות במדדים שהזכרת.

אפשר לשאול למה?
יש משהו שאתה חושב שאתה יודע ו"השוק" לא יודע?
למה לא ללכת פשוט על קרן עולמית שמפזרת לפי שווי שוק?

אוקי, פספסתי את זה. סליחה.
אז הבעיה שכרגע יש לך כבר קרן סנופי, ואתה מעוניין לעבור לחשיפה עולמית בלי לייצר ארוע מס. עכשיו הבנתי :-)

אני לא מכיר קרן דמויית XUS אירית. אני זוכר שחיפשתי בזמנו (לפני הרבה זמן) ולא הייתה, אבל אולי בינתיים כבר יש כזאת.

השאלה כמה כסף יש לך בקרן הסנופי הנוכחית יחסית לסכום הכסף שאתה רוצה להוסיף בזמן הקרוב.
אם זה סכום זניח אז הייתי פשוט מתעלם ממה שיש בסנופי בחישוב הפיזור, משאיר אותו שם וקונה פשוט קרן עולמית.
אם זה סכום לא זניח ולא גדול, אפשר לקנות VXUS (או בתקווה משהו מקביל אירי שתמצא) כדי לאזן. ואחרי שאתה מאזן ביניהם לקנות אירית עולמית.

עוד דבר שאפשר לבדוק זה כמה רווחים יש לך בקרן האירית. אם אין שם הרבה רווחים יכול להיות שכן משתלם למכור אותה ולקנות עולמית במקום. צריך לעשות חישוב כמה זה יעלה לך יחסית לאלטרנטיבות.

לצערי אין לי פתרון טוב בשבילך...
נשאלת שאלה בסיסית שכנראה מעבר על האחזקות של אותן קרנות עולמיות אולי יכולה לענות, והיא - האם אותם 60-70 אחוז שמושקעים בארה"ב זה כמו להשקיע בS&P? ניסיתי להבין את זה אבל בדכ מצאתי יותר השוואת תשואות בין לבין ולא השוואת אחזקות.

האם אותם 60-70 אחוז שמושקעים בארה"ב זה כמו להשקיע בS&P?
לא.
הסנופי זה רק 500 חברות, לעומת משהו כמו VTI שמחזיק כ3,600 חברות שונות.
כלומר יש לך (בערך) את ה500 חברות הכי גדולות בארה"ב. אין לך חברות בינוניות וקטנות.
מצד שני, ה500 חברות בסנופי מהוות חלק מאוד גדול מהכלכלה האמריקאית, ככה שביקרוב זה מספיק דומה.

נשאלת שאלה בסיסית שכנראה מעבר על האחזקות של אותן קרנות עולמיות אולי יכולה לענות, והיא - האם אותם 60-70 אחוז שמושקעים בארה"ב זה כמו להשקיע בS&P? ניסיתי להבין את זה אבל בדכ מצאתי יותר השוואת תשואות בין לבין ולא השוואת אחזקות.
לא בדיוק. כן, אבל עם הבדלים.
המדד שרונן ציין כולל בתוכו מניות קטנות, בינוניות וגדולות. ביחס לערכן בשוק.

S&P = מדד המרכז את 500 החברות הגדולות בארה"ב (ישנם "תנאי קבלה", אך באופן עקרוני מדובר ב500 הגדולות).

למשל בתקופה הראשונה שטסלה "טסה לירח", לא הייתה במדד עקב כך שלא עמדה בתנאי הסף להצטרפות (כמדומני שבמקרה שלה - החברה הייתה לא ריווחית ונדרש להיות ריווחי לx רבעונים ברצף).

כך שיכול להיות שתהיה מנייה גדולה/בינונית שנכללת במדד עולמי אך לא במדד s&p.

לא.
הסנופי זה רק 500 חברות, לעומת משהו כמו VTI שמחזיק כ3,600 חברות שונות.
כלומר יש לך (בערך) את ה500 חברות הכי גדולות בארה"ב. אין לך חברות בינוניות וקטנות.
מצד שני, ה500 חברות בסנופי מהוות חלק מאוד גדול מהכלכלה האמריקאית, ככה שביקרוב זה מספיק דומה.
התכוונתי ל60 70 של קרן כמו VT (עולמי) ולא ל VTI (ארהב בלבד) אבל אני מניח שהעיקרון די דומה (זא שבמדדים העולמיים, החלק של ארהב יותר מפוזר מאשר בs&p)

לא בדיוק. כן, אבל עם הבדלים.
המדד שרונן ציין כולל בתוכו מניות קטנות, בינוניות וגדולות. ביחס לערכן בשוק.

S&P = מדד המרכז את 500 החברות הגדולות בארה"ב (ישנם "תנאי קבלה", אך באופן עקרוני מדובר ב500 הגדולות).

למשל בתקופה הראשונה שטסלה "טסה לירח", לא הייתה במדד עקב כך שלא עמדה בתנאי הסף להצטרפות (כמדומני שבמקרה שלה - החברה הייתה לא ריווחית ונדרש להיות ריווחי לx רבעונים ברצף).

כך שיכול להיות שתהיה מנייה גדולה/בינונית שנכללת במדד עולמי אך לא במדד s&p.
נכון (גם - הסבר טוב שאפו)
ולכן אני תוהה האם בכל זאת יש ערך מוסף להחזקת קרן עולמית וגם s&p על אף החפיפה

התכוונתי ל60 70 של קרן כמו VT (עולמי) ולא ל VTI (ארהב בלבד)
ה60-70 של VT הוא VTI (לא במדוייק, אבל מאוד מאוד קרוב לזה).
זא שבמדדים העולמיים, החלק של ארהב יותר מפוזר מאשר בs&p)
תלוי כמובן איזה מדד עולמי. יש כאלה מפוזרים יותר (עם חברות קטנות) וכאלה שפחות (בלי קטנות).
אבל כן, בכל הגדולים והמוכרים החלק של ארה"ב יותר מפוזר מאשר הסנופי.

השאלה עד כמה זה משפיע. האם שווה להתאמץ ולהשלים את שאר שוק ארה"ב (יש אגב קרן אמריקאית שעושה את זה)? לא בטוח.
ולכן אני תוהה האם בכל זאת יש ערך מוסף להחזקת קרן עולמית וגם s&p על אף החפיפה
השאלה היא מה המטרה שלך, מה המצב הנוכחי שלך ומה העלויות לשנות אותו.
אם אתה בונה תיק מ0 ואתה רוצה פיזור עולמי אז הייתי אומר שאין שום ערך להחזיק גם וגם.
אם השאלה שלך היא בהינתן המצב כרגע, אז בכל מקרה (גם אם אתה מאזן את אחזקות הסנופי שלך עם קרן של מחוץ לארה"ב וקרן לחברות בינוניות וקטנות בארה"ב) תחזיק בסוף גם את זה וגם קרן עולמית. אין טעם להמשיך לקנות סנופי + את האיזון לסנופי בכסף חדש, עדיף לך לקנות קרן עולמית אחרי שאתה מאזן.

בקיצור יש לך 3 אפשרויות:
א. למכור את מה שיש לך ולבנות תיק מ0
ב. לאזן את האחזקות שלך
ג. להתעלם מהאחזקות שלך.

כמו שאמרתי קודם, בשביל לדעת מה עדיף צריך לדעת:
א. מה העלות שלך למכור (כלומר כמה מס תצטרך לשלם)
ב. כמה כסף יש לך עכשיו מושקע יחסית לכסף שאתה מתכוון להכניס בטווח הזמן הקרוב.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 0
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 19
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 18
א שאלה לגבי blackrock שוק ההון 24
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
edangz שאלה לגבי ההעברה הבנקאית בIB שוק ההון 7
D שאלה לגבי הכנסה מדיבידנדים שוק ההון 79
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M שאלה תיאורטית לגבי סחר חליפין מיסים 3
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
I שאלה לגבי מיסוי על רבע מדירה מיסים 3
חצי פנסיון שאלה לגבי הזנת רווחים מהבורסה בטופס 135 מיסים 5
N שאלה לגבי קרנות סל - השקעה ראשונה שוק ההון 2
D שאלה לגבי טופס 101 אוף טופיק 3
Shekel Hadash שאלה לגבי מיסוי מיסים 8
R שאלה לגבי משיכת כספים מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה