• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הרבה מניות או מדד

• פותח הנושא פותח הנושא שלומו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שלומו

משתמש רגיל
דירוג
82
אני חושב שיש עדיפות מסויימת מתיק שבנוי מהרבה מניות במקום קרן מחקה אחת או שתיים כי מבחינת מס אפשר לממש באופן יותר טוב וגם לא משלמים דמי ניהול. גם שמבחינה מתמטית לא צריך הרבה מאוד מניות (בסטטיסטיקה הרבה פעמים משתמשים בפחות מ100 אנשים בסקר רפואי) בשביל להיות קרוב לביצועים הממוצעים.

1. חסכת 0.07% דמי ניהול (לדוג')
2. כמה שילמת יותר על עמלות ק/מ?
3. מה היתרון המיסויי?
4. מה החישוב הסטטיסטי שמראה כמה אחרי כמה מניות הוספה של נוספות נהיה זניח בפיזור?
5. איך תבחר את המניות? איך תאזן? איך תקנה/תמכור כשתשנה את גודל התיק?

3. מה היתרון המיסויי?
לדעתי הוא התכוון לזה שאם הוא רוצה למשוך חלק מהתיק הוא יכול למכור מניות פחות מורווחות או כמה מורווחות וכמה מופסדות כדי לא לשלם מס על המשיכה החלקית
בעוד שאם הוא מחזיק נייר אחד הוא ישלם מס יחסית לרווח שלו

מבחינת דמי ניהול, אפשר לרכוש VOO או VTI בדמי ניהול 0.03% אז החיסכון די זניח. אני מניח שאתה מתכוון למניות אמריקאיות, אחרת יש בעיות עם הדיבידנדים (ניכוי מקסימלי במקור לזרים) וסיבוך נוסף של מגוון מטבעות ובורסות. בנוסף, יש אנשים שמעדיפים להשקיע בS&P בעזרת קרן סינטטית (שנסחרת בישראל) כדי לחסוך מס דיבידנד וליהנות ממיסוי ריאלי, ואתה מאבד את היתרונות האלה (דיון כאן).

מבחינת דחיית מס אכן יש יתרון להחזקה ישירה, אבל השאלה היא כמה הוא משמעותי עבורך. אם אתה משקיע קנה והחזק לטווח הארוך אז נשמע לי פחות משמעותי, אבל אתה יכול לנסות לעשות סימולציות כי אני לא ניסיתי.

באופן כללי דווקא לדעתי במקום לבצע דגימה אקראית מהאינדקס עדיף לנסות לקחת בחירה מייצגת בסגנון הדאו ג'ונס.
3. מה היתרון המיסויי?
כאשר אתה משקיע בקרן סל, הרווח שלך הוא הרווח הממוצע. לעומת זאת בהחזקה ישירה יש לך חלק שהרוויחו וחלק שהפסידו, אז אם אתה צריך לממש חלק מהתיק ברווח תוכל במקביל למכור ולקנות מחדש את המניות שהפסידו הכי הרבה כדי לקזז את הרווח ולדחות מס.

כל כך הרבה חסרונות על כל כך מעט יתרונות.

1. עמלות יותר יקרות. קניה של 50-מניות בתיק של 100 אלף ועמלת מינימום של 5 שח, תעלה 2.5% עמלה ממוצעת לנייר(לפני עמלות המרה לדולרים), לא לדבר על עמלות של קניות קטנות והשקעה מחדש של דיבידנדים.
2. איך אתה קונה בקצת כסף, נגיד 5000 שח ,מניות שעלו או ירדו? איך אתה מוכר חלק? מניות שעלו פחות? אבל אז התיק לא מאוזן ולא קשור למדד snp או קרוב אליו.
3. סיבוכיות...

בקיצור שטות גדולה ודיון מיותר.

אני חושב שיש עדיפות מסויימת מתיק שבנוי מהרבה מניות במקום קרן מחקה אחת או שתיים כי מבחינת מס אפשר לממש באופן יותר טוב וגם לא משלמים דמי ניהול. גם שמבחינה מתמטית לא צריך הרבה מאוד מניות (בסטטיסטיקה הרבה פעמים משתמשים בפחות מ100 אנשים בסקר רפואי) בשביל להיות קרוב לביצועים הממוצעים.
אפשר אבל זה הרבה כאב ראש לנהל ולאזן + הרבה עמלות קנייה ומכירה בגלל ריבוי אחזקות.
תוסיף לזה חובת אחזקה במניות אמריקאיות עם כל המשתמע, קבלת דיבידנדים כפויה וחוסר יכולת לקזז מזה הפסדים.
בסכומים גבוהים במיוחד אנשים וגופים באמת עושים את זה, כל הברוקרים הגדולים הזרים גם מוכנים לבנות ולנהל תיק כזה בשבילך תמורת עמלות.

למכור ולקנות מחדש את המניות שהפסידו הכי הרבה כדי לקזז את הרווח ולדחות מס.
רשות המסים יכולה להגדיר זאת כתכנון מס מלאכותי ואז לא יהיה מגן מס. כמובן שבסכומים לא משמעותיים הסיכוי שזה יקרה מאוד נמוך.

לדעתי הוא התכוון לזה שאם הוא רוצה למשוך חלק מהתיק הוא יכול למכור מניות פחות מורווחות או כמה מורווחות וכמה מופסדות כדי לא לשלם מס על המשיכה החלקית
בעוד שאם הוא מחזיק נייר אחד הוא ישלם מס יחסית לרווח שלו
ואז הרכב התיק משתנה (שלא כמו בקרן מחקה).

כמובן צריך לדאוג לעמלת מינימום נמוכה יותר מהעמלה של הפעולה.
לפי ההגיון שאני מציע לא צריך לאזן את התיק. למה צריך לאזן מדגם אקראי? בייחוד אם במשך הזמן קונים עוד מניות אקראיות אחרות (כלומר מוסיפים תנאי לאקראיות שלא לקנות מניה שכבר יש בתיק). זכור לי מחקרים שמראים שמדגם אקראי שנבחר באיזה נקודת זמן כלשהי נתן ביצועים יותר טובים מתיק מנוהל ממוצע. בדומה קצת למחקה של מדד גדול.

ובהנחה (שנראה לי שלרוב נכונה) עמלת קנייה ומכירה של מנייה דומה לעמלה בקניית מדד. הכוונה היא לתיק שמשתמשים בחלקו במהלך הזמן. ככה שיש הגיון למכור חלק מהמניות שאין עליהם רווח גדול, ובחלק מהזמן אפילו יש הגיון בלקבל דיבידנדים. זה קורה לא מעט במהלך החיים שצריך לממש השקעות, נגיד בקניית רכב או דירה או חופשה ארוכה. במקום להשקיע חלק בנכסים בטוחים כמו אג"ח קצר אפשר לקנות רק והרבה מניות ולממש חלק קטן כשצריך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ראש עיריית דמשק דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל שוק ההון 15
ה הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת) יומני מסע אישיים 10
מ נכנס לעולם עם הרבה שאלות שוק ההון 9
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 271
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
ח השקעה במדד שירד הכי הרבה מהשיא שוק ההון 7
Tsachi01 הפורום הכלכלי העולמי (WEF) - מה התכלית שלו ולמה כל כך הרבה שנאה ציבורית כלפיו ברשת? אוף טופיק 0
H מס רכישה - הרבה שלישי דירות? נדל"ן 24
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
T האם כדאי לסגור מסלול צמוד במשכנתא בהנתן הרבה rsu שוק ההון 15
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
aminadav מישהו מצליח להבין למה נדל"ן בנייה ומניב יורדים כל כך הרבה בחודשים האחרונים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ב השוואה בין שני אגחים - האם אחד לא הרבה יותר טוב מהשני? שוק ההון 29
E הרבה פעמים צד שלישי מבקש ממני צילומים מהאירוע. מה לעשות? אוף טופיק 16
O למכור "הרבה" בזול או "מעט" ביוקר? התפתחות אישית 28
אקה הרבה כסף וקצת ידע, מה לעשות? שוק ההון 21
Liron2035 אחרי הרבה זמן, בודק שוב את המים: חלופה לIWDA בקה"ש IRA שוק ההון 50
Danielovich Dragon Protfoloio - איזה תיק עושה הכי הרבה תשואה ב100 שנה האחרונות? שוק ההון 12
unrealx למה הבנקים יורדים הרבה יותר משאר השוק? שוק ההון 56
A חוסך הרבה כסף אך הוא פשוט יושב בבנק... שוק ההון 6
ת מחפש מקלדת חדשה, למי שמקליט הרבה (משפטנים, מתכנתים) - המלצה? אוף טופיק 6
M איך זה שעדיין יש כ"כ הרבה היצע בשווי 3-5 מיליון בשוק? נדל"ן 116
amit ביטוחים ,לאחד שלא מבין הרבה צרכנות פיננסית 0
Yuvalbuz3 תואר או עסק שמכניס הרבה ? התפתחות אישית 68
י תכנון מס כאשר בן זוג אחד מרוויח הרבה והבן זוג השני מעט שוק ההון 2
N בן 22 עם הרבה שאלות על מס, תכנון תיק פאסיבי וכו' שוק ההון 17
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
amidar האם לעובד מדינה ותיק לא יכול להיות הרבה כסף? (באופן חוקי...) אוף טופיק 114
ע למה התשואה בETF אג"ח ארה"ב הרבה יותר נמוכה מהאג"ח עצמם שוק ההון 12
M שנה מצויינת ברווחים בדולרים, הרבה פחות ברווחים בשקלים שוק ההון 48
A בחירת ספק סלולארי בדגש על גלישה למי שנמצא הרבה בחו"ל צרכנות פיננסית 32
P איך זה שיש בפורום הרבה אזרחי ארה"ב? אוף טופיק 2
ע הרבה מאחורינו - מה הלאה? שוק ההון 26
Edward למה כל כך הרבה חשמל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 44
מ אפיק השקעה סולידי שלא דורש הרבה כסף שוק ההון 36
R הסיכון בפרישה מוקדמת: סיכון בויתור על הרבה כסף פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 26
DiverGirl מה כדאי לעשות עם הרבה זבל אורגני ביתי? אוף טופיק 9
עמוס יש אנשים שלא מבינים איך כל כך הרבה נוסעים לחול אוף טופיק 1
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2
ש מהו מסלול מניות סחיר בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א תיק מניות דיבידנד ישראליות שוק ההון 29
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
ת האם SP500 נחשב למדד מניות "עולמי ורחב"? שוק ההון 69
Kfir_b קובץ שכבות ונתוני מניות במעבר ל-IBKR שוק ההון 3
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה