• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

השקעות מדד לעומת השקעת ערך

• פותח הנושא פותח הנושא Deleted member 15942
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
D

Deleted member 15942

אני בטוח שכבר היו כבר דיונים כאלה בפורום, אבל אני לא הגבתי בהם או השתתפתי בהם. אני רוצה לעלות כמה מחשבות על הכתב. תנו לי פידבק, אבל בבקשה פידבק איכותי ולא שתי מילים בלי נימוק.

לאחרונה יצא לי לדבר עם מספר אנשים. בין היתר חברי הפורום, ומספר מצומצם של משקיעי ערך שאני מכיר באופן אישי. קראתי קצת בבלוג של שלומי ארדן ואסף נתן. כל אחד נתן לי פרספקטיבה שונה. המשותף לכל הדברים האלה, שכולם נותנים נימוקים טובים שקשה מאוד להתווכח איתם. הפילסופיה של השקעה פאסיבית אומרת "תקנה מדד רחב ככל האפשר ותחזיק בו לנצח". שזה מאוד הגיוני אני חייב לציין. זאת אסטרטגיה פשוטה שנותנת לך את האפשרות להשקיע ולצבור נכסים לאורך זמן. בלי להבין בשוק ההון. זה שם אותך על פי הסטטיסטיקה בטופ של המשקיעים לאורך כמה עשורים. עד פה הכל טוב ויפה. הנה כמה מגבלות השיטה:

המגבלה העיקרית היא שאתה למעשה לא בוחר את החברות שאתה מחזיק. אין לך אפשרות להקצות משאבים לפי ראות עיניך. מישהו מחליט עבורך מה המדד כולל, מה הקרטיונים שעל פי הן המדד מתעדף חברות (שווי שוק הוא העיקרי שבהם) ואין לך אפשרות לברור חברות ולהחליט אם חברה טובה לדעתך תכנס או תצא מהמדד. אתה משקיע בהכל. כל החברות בשוק, או לפחות שמייצגות את השוק.

עכשיו, הנקודה שאני רוצה לפתוח לדיון היא שברור לכולן שיש חברות טובות וחברות רעות. אם אני מסתכל על חברה כמו גוגל, אני רואה חברה איכותית עם מוניטין והיא מונופול בתחום שלה. חסמי הכניסה גבוהים ויש לה הרבה מאוד כסף לרשותה למקרים של צרות. היא יכולה לרכוש מתחרים, בערך כמו שפייסבוק רכשה את כל המתחרים שלה ולא נשאר לה מתחרים. ווארן באפט קורה לחברה כזאת חברה עם "חפיר" או moat.

מצד שני יש המון חברות, ללא חפיר. ללא משאבים ונזילות כספית. עם מוצר שאין לו היתרון משמעותי מול המתחרים. שקל לזייף אותו ביצור סיני גנארי. חברה כמו ניקי. שהמניה שלה מתפקדת גרוע כבר הרבה מאוד זמן בדיוק מהסיבות האלה.

אני יכול לתת המון דגומאות כאלה מהמדד. חברות נשק, כמעט תמיד בוודאות יהיה להם moat סביבן. בגלל העובדה שזה לא פשוט לקבל את כל האישורים הנדרשים להתחיל ליצר כלי מלחמה ועוד להתחרות בחברות שקיימות כבר עשורים. הבנקים ובתי ההשקעות המרכזיים כמו JPM או בלאקרוק. בגלל שזה מאוד קשה להקים בנק או בית השקעות מאפס. בארץ יש את וואן זירו, הם לא רווחיים בינתיים ולא נראה שיש צפי מתי הם יתחילו להיות רווחיים.

עכשיו לפני שתגידו לי "אם אתה קונה בנק והוא קורס כמו בסאבפריים אז נדפקת". קודם כל, לא כל כך הרבה בנקים קרסו בסאב פריים. חלק מהבנקים שעמדו בפני קריסה נקנו על ידי בנקים גדולים יותר או קיבלו bail out מהממשל האמריקאי, וזה היה הדבר הנכון לעשות בגלל שאם הבנקים היו קורסים, החברה האמריקאית היתה קורסת. בדיוק כמו שהחברה הרוסית קרסה לאחר הקריסה של הבנקים בשנות ה90'. ככה שלשוק תמיד יש פיתרונות. דבר שני, בתי השקעות הם גופים הרבה יותר יציבים מהבנקים. עד היום לא קרס בית השקעות אחד, ואם כן, אז לא משנה דרך איזה מדד אתה משקיע, אתה תהיה בבבעיה. דבר אחרון, אין שום מניעה ליצור תיק מפוזר שמכיל את כל הבנקים ובתי ההשקעות.

ככה שהשאלה שלי היא, מתוך כל מה שקראתי עד עכשיו. אני לא מוצא סיבה לא להרכיב מדד משלי, שמבוסס את קרטריונים משלי. כמו שהסולידית אמרה, גם הs&p 500 הוא השקעה אקטיבית. בדיוק כמו שs&p global או morgen stanley מרכיבים את ה500 או world. למה לתת להם לצוות של אנשים אחרים לבחור לי את ההשקעות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא מוצא סיבה לא להרכיב מדד משלי, שמבוסס את קרטריונים משלי.
כלומר חוץ ממחקר אקדמי נרחב בנושא שמראה שאין לך סיכוי גדול להצליח.

מישהו מחליט עבורך מה המדד כולל
לא. השוק מחליט עבורך. אין מישהו אחד ואפילו לא צוות או קבוצה שמחליט מה המדד כולל.
כל נסיון לצייר את ה-SP500 כאקטיבי, לא כל שכן מדד כלל-אמריקאי או כלל-עולמי טהור, הוא עיוות מטורף, ומוביל בהתאם למסקנה מאוד שגויה שכדאי לך לבחור בעצמך מניות.
בהצלחה.

האם המטרה שלך לבנות "מדד" משלך שיכה את מדד הייחוס לאורך זמן, לדוגמה המדד העולמי?

האם המטרה שלך לנצל הזדמנויות ולסחור?

יש הגיון כלשהו stock picking, כשיש מספר מצומצם של חברות שאתה ממש מבין לעומק את הביזנס שלהן, קורא את הדוחות השנתיים, עוקב אחרי השוק ומנתח מגמות, מזהה כשלים, לדוגמא אם המניה מתומחרת פחות מהשווי האמיתי של החברה או יותר.
האם תוכל להתמיד בניתוח הזה לאורך שנים? לזהות חברות מבטיחות שיכנסו לתיק, ולמכור חברות שנראות מבטיחות על הנייר אבל כדאי לצאת מפוזיציה?
הרבה מנסים, מעט מצליחים לאורך זמן להכות את המדדים המובילים, אם בכלל.

האם המטרה שלך לבנות "מדד" משלך שיכה את מדד הייחוס לאורך זמן, לדוגמה המדד העולמי?

האם המטרה שלך לנצל הזדמנויות ולסחור?

יש הגיון כלשהו stock picking, כשיש מספר מצומצם של חברות שאתה ממש מבין לעומק את הביזנס שלהן, קורא את הדוחות השנתיים, עוקב אחרי השוק ומנתח מגמות, מזהה כשלים, לדוגמא אם המניה מתומחרת פחות מהשווי האמיתי של החברה או יותר.
האם תוכל להתמיד בניתוח הזה לאורך שנים? לזהות חברות מבטיחות שיכנסו לתיק, ולמכור חברות שנראות מבטיחות על הנייר אבל כדאי לצאת מפוזיציה?
הרבה מנסים, מעט מצליחים לאורך זמן להכות את המדדים המובילים, אם בכלל.
תשובה מושלמת לדעתי.
מוסיפה ומדגישה שהשקעות פסיביות במדד רחב מתאימות בעיניי למי שמתכנן להשתמש בהן כסוג של קביים, לתקופות שההכנסות ממקורות אחרים (שכ"ע, פנסיה, שכ"ד) לא משרתות היטב את רמת ההוצאות הרצויה/נדרשת.
זה יכול לנבוע מיציאה לפנסיה אמיתית וקיצבה נמוכה מדי, מתקופות של בין עבודות, מהחלטה להפחית שעות עבודה לטובת הבית, מתקופת גישור בין פנסיה מוקדמת לפנסיה רישמית, מתקופות של מחלה/פציעה שלך או של בן משפחה...
לשם כך, רצוי לדעתי להכניס את עודפי המשכורת/עסק לאורך השנים (ולהקפיד שיהיו עודפים) למדד רחב דיו, ולמקד את תשומת הלב בעבודה היומיומית (ובשאר החיים היומיומיים) ולא בניתוח ומעקב של מניות בפינצטה.
וגם אם החלטת שניתוח ומעקב מעניינים אותך - כדאי להתייחס לזה כתחביב זול (5% מהכסף הפנוי?) ולא כהשקעה רצינית.
*תקף ל-97% מהאוכלוסיה, אם לא יותר :)

• אהבתי
Reactions: MMM
כי התשואה שלהם לרוב תהיה טובה משלך.
זה נגיד בדיוק מה שביקשתי לא לעשות כשכתבתי "תנו לי פידבק, אבל בבקשה פידבק איכותי ולא שתי מילים בלי נימוק.".
כלומר חוץ ממחקר אקדמי נרחב בנושא שמראה שאין לך סיכוי גדול להצליח.

לא. השוק מחליט עבורך. אין מישהו אחד ואפילו לא צוות או קבוצה שמחליט מה המדד כולל.
כל נסיון לצייר את ה-SP500 כאקטיבי, לא כל שכן מדד כלל-אמריקאי או כלל-עולמי טהור, הוא עיוות מטורף, ומוביל בהתאם למסקנה מאוד שגויה שכדאי לך לבחור בעצמך מניות.
בהצלחה.
אם אתה מתכוון למחקרים על קרנות בניהול אקטיבי. אני כבר כתבתי בפוסט אחר שאני לא בטוח שקרנות ניהול אקטיבי הם קבוצת מדגם טובה כשזה מגיע לבדוק ניהול אקטיבי פרטי. לקרנות ניהול אקטיביות יש מגבלות כמו הגודל שלהם. הרבה כסף מושקע בהם, וכל סטיה בחלוקת הנכסים תגורם לשינויים דרסטיים בשוק. בנוסף, אף מנהל קרן לא רוצה להפסיד את כל כספי המשקיעים שלו כשזה מגיע למליונים ומליארדים של כספי משקיעים. יש להם הרבה תמריצים לבצע השעקעות שמרניות בלבד. הרבה מאוד קרנות כאלה הם כבר מחזיקות פורטוליו שהוא במדד, לפחות באופן חלקי.

אני לא ראיתי הרבה מחקרים על משקיעים אקטיביים פרטיים, שבהם התרשמתי שקבוצת המדגם באמת הוגדרה היטב והיתה תואמת לפרופיל של משקיע ערך פרטי.

אם אתה מתכוון למחקרים על קרנות בניהול אקטיבי.
אני לא.

אני לא ראיתי הרבה מחקרים על משקיעים אקטיביים פרטיים, שבהם התרשמתי שקבוצת המדגם באמת הוגדרה היטב והיתה תואמת לפרופיל של משקיע ערך פרטי.
כמו שאמרתי לך אם השתכנעת שאתה יודע יותר טוב:

רוצה להביא אותם לפה?
כמו שאמרתי לך אם השתכנעת שאתה יודע יותר טוב:
אני לא מבין מה הפואנטה בלהיות "מודרטור" בפורום או להסתובב בפורום באופן כללי, אם כל מה שאתה עושה זה להגיב תגובות מתנשאות בנות שתי מילים. יש הרבה מה לדבר על הנושאים האלה. אם כל מה שאתם עושים כאן זה רק לדבר על הבדלים בין קרנות איריות לאמריקאיות (וגם את זה כבר לא כי "כבר היה נושא כזה תקרא בפורום") אני לא מבין מה המטרה של להיות כאן.

יש הרבה מה לדבר על הנושאים האלה.
לא ממש. לא משהו חדש לפחות שלא נידון פה בעשרות שרשורים.

רוצה להביא אותם לפה?
אתה רוצה שאגגל/אצ'פט עבורך?
הנה אחד

אני לא מבין מה הפואנטה בלהיות "מודרטור" בפורום או להסתובב בפורום באופן כללי,
מוזמן להתלונן עליי ל @הסולידית אם אתה לא אוהב את אופן פעולתי.
אגב, לא כל מה שאני כותב אני כותב בכובע מודרטור (רחוק מכך).
וכן, אחת מתפקידי המודרציה היא שהפורום לא יועמס בשרשורים דומים.

לא ממש. לא משהו חדש לפחות שלא נידון פה בעשרות שרשורים.

אתה רוצה שאגגל/אצ'פט עבורך?
הנה אחד
כן די בטוח שנתקלתי בו
מוזמן להתלונן עליי ל @הסולידית אם אתה לא אוהב את אופן פעולתי.
אגב, לא כל מה שאני כותב אני כותב בכובע מודרטור (רחוק מכך).
וכן, אחת מתפקידי המודרציה היא שהפורום לא יועמס בשרשורים דומים.
אף אחד לא יתלונן עליך. אני פשוט לא מבין את הרעיון של להיות מודרטור בפורום שכל תפקידו זה פשוט לגרום לאנשים להפסיק לדבר.

כמודרטור, אבל ניסיון נחמד
תקרא שוב את מה שכתבת - דיברת בכללי על הפורום.
חוץ מזה שזאת לא פעם ראשונה שאתה מתלונן על הפורום/על התשובות שאתה מקבל/על איך שהוא מתנהל וכו.
אם אתה כלכך לא מרוצה, אתה באמת לא חייב להיות פה.

תקרא שוב את מה שכתבת - דיברת בכללי על הפורום.
חוץ מזה שזאת לא פעם ראשונה שאתה מתלונן על הפורום/על התשובות שאתה מקבל/על איך שהוא מתנהל וכו.
אם אתה כלכך לא מרוצה, אתה באמת לא חייב להיות פה.
עד כמה שזכור לי בפעם הקודמת התעלמתי ממך לחלוטין, שים לב קסם אני אתעלם ממך גם הפעם

מבקש לחזור לנושא השרשור. מי שרוצה לדון האם צריך או לא צריך להקים שרשורים מקבילים על נושאים שנידונו ו/או האם מודרטורים מוצאים סיפוק בעבודתם, אפשר לפתוח ב"אוף טופיק"

נערך לאחרונה ב:
אתה חושב שתצליח להרכיב מדד יותר טוב לטווח ארוך?

״ככה שהשאלה שלי היא, מתוך כל מה שקראתי עד עכשיו. אני לא מוצא סיבה לא להרכיב מדד משלי, שמבוסס את קרטריונים משלי.״

הקריטריון שלי למשל הוא להכנס פעם בx זמן ופשוט לבצע קנייה של קרן שחכמים ובעלי משאבים גדולים ממני כבר הרכיבו וחשבו על הכל

ומידי פעם שמשעמם לי אני חוקר על 1-2 מניות ומשקיע עליהן % מסוים

ככה שהשאלה שלי היא, מתוך כל מה שקראתי עד עכשיו. אני לא מוצא סיבה לא להרכיב מדד משלי, שמבוסס את קרטריונים משלי. כמו שהסולידית אמרה, גם הs&p 500 הוא השקעה אקטיבית. בדיוק כמו שs&p global או morgen stanley מרכיבים את ה500 או world. למה לתת להם לצוות של אנשים אחרים לבחור לי את ההשקעות?
אתה יכול לעשות כן, אם יש לך זמן לחקור ולבחור לפחות 30 מניות) מתוך אלפי מניות פוטנציאליות ) תוכל ליצור לעצמך תיק מבוזר שישרת אותך נאמנה .
לי אין את היכולת הזו, ולכן אני משקיע במדד.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
R תיק השקעות עצמאי לטווח ארוך - מחקות מדד שוק ההון 3
A מישהו יודע איזה השקעות צמודות מדד יש היום? שוק ההון 10
מ אשמח לקבל דעה לגבי פיזור בתי השקעות על אותו מדד שוק ההון 16
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 0
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 12
N עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 44
S הודעה שיווקית מחברת השקעות אוף טופיק 10
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
M מחקר חדש על השקעות לטווח ארוך שוק ההון 7
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
J השקעות במסחר עצמאי עם משכנתא ברקע שוק ההון 54
עידו ג השקעה בבנק / בבית השקעות עבור ההורים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
B תיק השקעות וניתוק תושבות שוק ההון 3
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
N עמלת קניה ומכירה ניירות ערך ישראלים בבית השקעות שוק ההון 10
הסולידית הבהרה לעניין ייעוץ השקעות ואיסור אזכור ניירות ערך בפורום שער הקהילה 0
א השקעות במדינות בעלות אינפלציה גבוהה שוק ההון 5
I השקעות ערך\צמיחה כתוספת לתיק פאסיבי שוק ההון 21
E לקבל ייעוץ השקעות בבתי השקעות בלי מנהל השקעות שוק ההון 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
S פיזור השקעות שוק ההון 2
Y תיק השקעות בפסגות שוק ההון 4
תום חדד קיוזז מס משני בית השקעות שוק ההון 10
N הסכם הצטרפות לבית השקעות פסגות - חריג? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
tpr פיזור השקעות מחוץ לארה״ב שוק ההון 4
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
algo.il חלוקה נכונה של השקעות בשוק ההון במספר מוצרים פיננסיים שונים לתא משפחתי שוק ההון 10
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
E קרנות השקעות שוק ההון 8
S יועצי השקעות פרטיים בלתי תלויים ומחירים - מה דעתכם? שוק ההון 60
S 2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס שוק ההון 28
K ניהול השקעות לילדים (בעלי אזרחות אמריקאית) שוק ההון 17
N השקעות פאסיביות והמקרה של הnikkei היפני שוק ההון 9
י פרופיל השקעות ב-Roth IRA שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה