אנחנו לא מתרגשים במיוחד מהנפילות בבורסה אף על פי שהפסדנו כבר מעל מיליון שקל ( ביורו) ואני כבר עשיתי פרישה מוקדמת.
בנוסף דירה שקנינו להשקעה ( בלי משכנתא) לא מניבה יותר הכנסות מכיוון שכל ההזמנות ל Airbnb בוטלו לחודשים הקרובים.
בן הזוג ממשיך לעבוד מתוך בחירה ואנחנו לא צריכים למשוך כסף מהתיק בשנים הקרובות. אם בעיקבות המשבר בן הזוג יפוטר יהיו לו שנתיים דמי אבטלה, ככה זה בצרפת, ואנחנו נסתדר עם דמי האבטלה שלו לשנתיים, למדנו להיות גמישים עם ההוצאות שלנו, פיתחנו עמידות למשברים ולהסתפק במועט אם צריך.
מעבר לדמי אבטלה יש לנו גם קרן חירום.
ברוח הסולידית דאגנו לפזר נכסים ולא להשקיע רק במניות וקבענו לעצמנו חשיפה של מקסימום 50% מניות.
התכוננו לכל מיני תרחישים ולא נתנו לאופורייה של שוק ההון בשנים האחרונות לעוור אותנו. השאלה למה להשקיע באג"ח מדינות האיחוד האירופי עם תשואה שלילית כמעט קבועה ולא להשקיע הכל במניות שרק עולות עלתה מידי פעם, אבל שוב, ברוח הסולידית ניסינו לדמיין אם השוק נופל ב 50% ומייד נרגענו. החלטנו על פיתרון ביניים כדי לנטרל את התשואה השלילית של האגח האירופי. עם חלק מהסכום שאמור להיות מושקע באג"ח קנינו דירה נוספת להשקעה תוך ניצול הזדמנות לא חוזרת של קניית דירה חדשה במחיר מוזל במיוחד לבני המקום.
תיק ההשקעות שלנו נראה כך :
מעבר לדירת מגורים ללא משכנתא ההון הנזיל מחולק ל 50% מניות ו50% שמחולקים בין אג"ח, מזומן ונדל"ן. כשצריך לאזן אני מעדכן את ערך הנדל"ן לפי ערך השוק ומשתמש באגח ו/או בהכנסות כדי לאזן.
אנחנו פעלנו פועלים ונמשיך לפעול לפי התוכנית שהחלטנו עליה, ברור שכואב הלב ולא נעים לראות הון שנמחק אבל ממשיכים הלאה.
אין לנו שום חוב ושום משכנתא ויש גם ממה לקצץ ובנוסף יש לנו תוכניות מילוט נוספות למקרה של מחיקת תיק ההשקעות, זה אומר שהכנו את עצמנו לתרחיש יותר גרוע מהמפולת הנוכחית.
למשל אנחנו מחזיקים ברכב בפריז למרות שבקושי משתמשים בו , את הרכב אפשר למכור ואז תתפנה החניה הפרטית בבניין שאפשר להשכיר או למכור...
או למשל למכור את הדירות בפריז ולעבור לגור באיזור כפרי ועוד
או לשטוף כלים במסעדה עם משכורת מינימום ( כשמסעדות יפתחו אחרי הסגר

) ...
כשבונים תוכנית השקעה צריכים להילקח בחשבון תרחישים כגון מפולת בשווקים ועל כך הסולידית כתבה במספר פוסטים שונים.
יש לי הרושם שהרבה מהמגיבים לא טרחו לקרוא את כל הפוסטים בבלוג ו/או לא הפנימו את הרעיון הכללי. לדוגמא קביעת סיבולת סיכון, קרן חירום , בלי חובות , עמידות, צימצום הוצאות , תוכניות מילוט...
ולאילו הטוענים שהפעם זה אחרת בגלל שיש וירוס קטלני שמשבית את העולם אני מזמין אתכם לקרוא על " השפעת הספרדית " שקטלה בין 30 ל 50 מיליון אנשים ברחבי העולם בין 1918-1919 ונמשכה שנה ב 3 גלים קטלניים. בנוסף הוירוס צץ בשלהי מלחמת העולם הראשונה שגם היא היתה קטסטרופה מבחינה כלכלית ומספר ההרוגים. הוירוס התפשט בין החיילים שחזרו מהמלחמה והדביקו את השאר, והעולם התאושש מבחינה דמוגרפית, כלכלית ורפואית ! ובתקופה ההיא לא היתה עבודה מהבית , לא היתה רפואה מתקדמת , בלי בתי חולים מודרנים עם מכשירי הנשמה וכל מה שהעולם המודרני כיום יכול להציע.
אז לקחת נשימה ארוכה , לקרוא מחדש את כל הפוסטים בבלוג ועל השפעת הספרדית בשלהי מלחמת העולם הראשונה ולהפנים שהעולם יתאושש גם מבחינה בריאותית, דמוגרפית וכלכלית כפי שקרה בסוף מלחמת העולם הראשונה והשפעת הספרדית ושאר המשברים שהעולם עבר ב 100 השנים האחרונות.