• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מבקשת עזרה בהתמודדות עם הירידות עקב הקורונה

• פותח הנושא פותח הנושא noa877
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    קורונה
את זה לא הבנתי?! מה רע במזון יבש כמו קטניות ודגנים? אפשר להחזיק מחסנים שלמים בבית ולהכין לפי הצורך.
שימורים זה שלב גבוה יותר בסולם המוכנות ליום הדין :>
על מנת לצרוך קטניות ודגנים צריך מים נקיים, גז/חשמל זורם. קופסת שימורים אתה יכול לפתוח וישר לאכול בלי לצאת מהבונקר

אנחנו לא מתרגשים במיוחד מהנפילות בבורסה אף על פי שהפסדנו כבר מעל מיליון שקל ( ביורו) ואני כבר עשיתי פרישה מוקדמת.
בנוסף דירה שקנינו להשקעה ( בלי משכנתא) לא מניבה יותר הכנסות מכיוון שכל ההזמנות ל Airbnb בוטלו לחודשים הקרובים.
בן הזוג ממשיך לעבוד מתוך בחירה ואנחנו לא צריכים למשוך כסף מהתיק בשנים הקרובות. אם בעיקבות המשבר בן הזוג יפוטר יהיו לו שנתיים דמי אבטלה, ככה זה בצרפת, ואנחנו נסתדר עם דמי האבטלה שלו לשנתיים, למדנו להיות גמישים עם ההוצאות שלנו, פיתחנו עמידות למשברים ולהסתפק במועט אם צריך.
מעבר לדמי אבטלה יש לנו גם קרן חירום.
ברוח הסולידית דאגנו לפזר נכסים ולא להשקיע רק במניות וקבענו לעצמנו חשיפה של מקסימום 50% מניות.
התכוננו לכל מיני תרחישים ולא נתנו לאופורייה של שוק ההון בשנים האחרונות לעוור אותנו. השאלה למה להשקיע באג"ח מדינות האיחוד האירופי עם תשואה שלילית כמעט קבועה ולא להשקיע הכל במניות שרק עולות עלתה מידי פעם, אבל שוב, ברוח הסולידית ניסינו לדמיין אם השוק נופל ב 50% ומייד נרגענו. החלטנו על פיתרון ביניים כדי לנטרל את התשואה השלילית של האגח האירופי. עם חלק מהסכום שאמור להיות מושקע באג"ח קנינו דירה נוספת להשקעה תוך ניצול הזדמנות לא חוזרת של קניית דירה חדשה במחיר מוזל במיוחד לבני המקום.
תיק ההשקעות שלנו נראה כך :
מעבר לדירת מגורים ללא משכנתא ההון הנזיל מחולק ל 50% מניות ו50% שמחולקים בין אג"ח, מזומן ונדל"ן. כשצריך לאזן אני מעדכן את ערך הנדל"ן לפי ערך השוק ומשתמש באגח ו/או בהכנסות כדי לאזן.

אנחנו פעלנו פועלים ונמשיך לפעול לפי התוכנית שהחלטנו עליה, ברור שכואב הלב ולא נעים לראות הון שנמחק אבל ממשיכים הלאה.

אין לנו שום חוב ושום משכנתא ויש גם ממה לקצץ ובנוסף יש לנו תוכניות מילוט נוספות למקרה של מחיקת תיק ההשקעות, זה אומר שהכנו את עצמנו לתרחיש יותר גרוע מהמפולת הנוכחית.
למשל אנחנו מחזיקים ברכב בפריז למרות שבקושי משתמשים בו , את הרכב אפשר למכור ואז תתפנה החניה הפרטית בבניין שאפשר להשכיר או למכור...
או למשל למכור את הדירות בפריז ולעבור לגור באיזור כפרי ועוד
או לשטוף כלים במסעדה עם משכורת מינימום ( כשמסעדות יפתחו אחרי הסגר :lol: ) ...

כשבונים תוכנית השקעה צריכים להילקח בחשבון תרחישים כגון מפולת בשווקים ועל כך הסולידית כתבה במספר פוסטים שונים.

יש לי הרושם שהרבה מהמגיבים לא טרחו לקרוא את כל הפוסטים בבלוג ו/או לא הפנימו את הרעיון הכללי. לדוגמא קביעת סיבולת סיכון, קרן חירום , בלי חובות , עמידות, צימצום הוצאות , תוכניות מילוט...

ולאילו הטוענים שהפעם זה אחרת בגלל שיש וירוס קטלני שמשבית את העולם אני מזמין אתכם לקרוא על " השפעת הספרדית " שקטלה בין 30 ל 50 מיליון אנשים ברחבי העולם בין 1918-1919 ונמשכה שנה ב 3 גלים קטלניים. בנוסף הוירוס צץ בשלהי מלחמת העולם הראשונה שגם היא היתה קטסטרופה מבחינה כלכלית ומספר ההרוגים. הוירוס התפשט בין החיילים שחזרו מהמלחמה והדביקו את השאר, והעולם התאושש מבחינה דמוגרפית, כלכלית ורפואית ! ובתקופה ההיא לא היתה עבודה מהבית , לא היתה רפואה מתקדמת , בלי בתי חולים מודרנים עם מכשירי הנשמה וכל מה שהעולם המודרני כיום יכול להציע.

אז לקחת נשימה ארוכה , לקרוא מחדש את כל הפוסטים בבלוג ועל השפעת הספרדית בשלהי מלחמת העולם הראשונה ולהפנים שהעולם יתאושש גם מבחינה בריאותית, דמוגרפית וכלכלית כפי שקרה בסוף מלחמת העולם הראשונה והשפעת הספרדית ושאר המשברים שהעולם עבר ב 100 השנים האחרונות.

נערך לאחרונה ב:
לא כתבת שיש בבעלותך מסעדה בתקופה הזו?
אכן, אבל מה אתה רוצה להגיד בזה?
ברור שהייתי מעדיף להמשיך לעבוד כרגיל, ובמיוחד שאנחנו עדיין במגמת עליה במכירות והשנה הקפיצה היתה גבוהה מהרגיל עד לפני שבוע. סגרנו, והכל מוקפא כך שאנחנו לא מרוויחים ולא מפסידים מהעסק (מה שאפשר הקפאנו ומה שאי אפשר השארנו במקררים שעוד עובדים ואנחנו משתמשים בזה כמאגר משנה לסטוקים שבבית, ומה שלא יכול לעמוד הרבה זמן חילקנו לעובדים ולנו ביום האחרון, אז כן, הפסדנו אוכל באיזה 200 דולר). אכן אין לנו הכנסה, מצד שני הממשלה מגדילה את קיצבת הילדים, ויש לנו 4 ילדים (טוב, אחד כבר בן 20 אז הוא לא נספר) וכנראה תיתן אבטלה גם לעצמאים, אז בסופו של דבר הרווחנו חופש גדול שלא היה לנו כבר הרבה זמן ואנחנו עם הילדים ונהנים מהמצב.

ברור שהייתי מעדיף להמשיך לעבוד כרגיל, ובמיוחד שאנחנו עדיין במגמת עליה במכירות והשנה הקפיצה היתה גבוהה מהרגיל עד לפני שבוע. סגרנו, והכל מוקפא כך שאנחנו לא מרוויחים ולא מפסידים מהעסק (מה שאפשר הקפאנו ומה שאי אפשר השארנו במקררים שעוד עובדים ואנחנו משתמשים בזה כמאגר משנה לסטוקים שבבית, ומה שלא יכול לעמוד הרבה זמן חילקנו לעובדים ולנו ביום האחרון, אז כן, הפסדנו אוכל באיזה 200 דולר). אכן אין לנו הכנסה, מצד שני הממשלה מגדילה את קיצבת הילדים, ויש לנו 4 ילדים (טוב, אחד כבר בן 20 אז הוא לא נספר) וכנראה תיתן אבטלה גם לעצמאים, אז בסופו של דבר הרווחנו חופש גדול שלא היה לנו כבר הרבה זמן ואנחנו עם הילדים ונהנים מהמצב.
לא נותנים לך לעשות משלוחים או לקחת מהמסעדה?

אני אישית מאוד שמח לקרוא אותך שוב בפורום, אבל אני חושב שאפשר לוותר על הטון האפוקליפטי. זה מובן לכולם שאנחנו בעיצומו של משבר כלכלי עמוק, שכולנו(רובנו) מפסידים בו ערימות של כסף וזה בלי לדבר על הסכנה הבריאותית. להגיד אמרתי לכם(באמת אמרת, עוקב אחרי ההודעות שלך ושל מנבאי שחורות אחרים ממזמן) לא מקדם אותנו לשום מקום
מאחל לך ולמשפחתך הרבה בריאות והצלחה בעסק ובהשקעות

לא נותנים לך לעשות משלוחים או לקחת מהמסעדה
נותנים, אבל הגענו למסקנה שזה פשוט לא משתלם..מסעדות ושירותי משלוחים מנסים ליצור רושם כאילו יש הרבה ביקוש לזה. למעשה יש בקושי ביקוש לזה (לפחות כאן), אנשים מפחדים להזמין וגם חוסכים כסף, שלא לדבר על כל האוכל שאגרו.
צריך גם לזכור שמזון מתקלקל ולכן לפעול ברבע הילוך אבל להחזיק את כל האספקה אומר שאתה כנראה מקבל הרבה אוכל לא טרי.

אני חושב שאפשר לוותר על הטון האפוקליפטי
אבל זה בדיוק לאן שהעולם הולך, לפחות בחודשים הקרובים. האם תימצא תרופה בקרוב? לא יודע, אולי. כרגע זה אפוקליפסה. אני יודע שהפורום מורכב מהרבה עובדי הייטק שחושבים שהכל בסדר כי הם עובדים מהבית וממשיכים לקבל משכורת, ולמה כולם לא יכולים לעבוד מהבית כמוהם? זה לא כזה נורא.
זה ההבדל בין להיות שכיר לעצמאי, אחד חי באשליה של ביטחון ואחד חי באשליה של חופש.
האמן לי שאף אחד כאן בפורום לא יהיה מודע בזמן שהנהלת נחברה שלו תשב על רשימות המפוטרים, ואז פתאום האפוקליפסה תורגש

סגרנו, והכל מוקפא כך שאנחנו לא מרוויחים ולא מפסידים מהעסק (מה שאפשר הקפאנו ומה שאי אפשר השארנו במקררים שעוד עובדים ואנחנו משתמשים בזה כמאגר משנה לסטוקים שבבית, ומה שלא יכול לעמוד הרבה זמן חילקנו לעובדים ולנו ביום האחרון, אז כן, הפסדנו אוכל באיזה 200 דולר).

מה לגבי דמי שכירות של המסעדות?

לא הבנתי מה הטעם להיות כל הזמן בשוק אם בתום תקופה ארוכה מאד שמרוויחים בכפיות מפסידים הכל בחזרה בדליים בזמן קצר

היי, ברוך שובך.
אני גם מאוד נהנה מלקרוא את ההודעות שלך ואת הפרספקטיבה שאתה נותן, מגוון דעות הוא חשוב בעיני.
אני לא יודע למה קיבלת באן זמני, אבל אני אשמח אם תוכל להתאים את עצמך לקווים האדומים של הפורום, שלטעמי סבירים לחלוטין, כדי שנוכל להמשיך ולהנות מנקודת המבט שאתה מביא.

לגבי התועלת שבהישארות בשוק - ובכן, דיבידנדים זה ממש אחלה והם מחולקים כל הזמן. אם אתה נשאר בחוץ אתה לא רואה אותם.

לגבי המשבר הנוכחי - כנראה שגם מי שהשקיע מחדש דיבידנים נמצא בהפסד, אבל בפרספקטיבה רחבה יותר - השוק נמצא רוב הזמן בשיא או קרוב אליו, כך היה מאז ומעולם ואין כל סיבה שזה ישתנה, בטח לא בגלל הקורונה.

עבור אנשים שאין להם מספיק כסף או יכולת או רצון להיות יזמים - הבורסה היא אפיק נהדר להשקעה (בכפוף לסיבולת סיכון).

לגבי סיסקו @unrealx - גם בארץ יש חברות חומרה ששייכות לסיסקו, אבל הפעילות היא אינה פעילות ייצור כמו במפעל אלא פעילות של תכנון צ'יפים, מה שיכול להיעשות ברובו גם מהבית ומה שחייבים בשבילו מעבדה - אפשר להסתפק בנוכחות של חלק קטן מהעובדים עם ציוד מגן ובשעות לא חופפות.
גם מפעלים בארץ התאימו את עצמם על מנת להמשיך ולייצר תוך צמצום בכח האדם (משמרות מדוללות ולא חופפות), הסיכון לפיטורים הוא לא מחסור ביכולת ייצור אלא בירידה בביקושים.

איך זה שונה מירידה בביקושים? זה לא ממש אותו דבר?
אני מפריד את הגורמים הללו, כי לכל אחד יש השפעה על השורה התחתונה כי הגורם שהכי חשוב לדעתי הוא "המלאי הקיים"
לא תעמוד בהזמנה קיימת (תחת ההגבלות), תפסיד את ההכנסה שכבר אצלך בכיס עם הוצאה שכבר הוצאת על מלאי
לא תיקח עבודה חדשה, כי אתה לא מספיק לייצר (תחת ההגבלות) או כי אין מלאי, תפסיד את ההכנסה ש"היית עלול" להכניס, בלי ההוצאה על מלאי
לא יתנו לך עבודה חדשה, תפסיד את ההכנסה ש"חשבת" שתכניס כתוצאה מרכישת המלאי
בנוסף, זה חשוב מאוד לשורה התחתונה אם המלאי "מתבלה" עקב זמן, כמו מזון עם תוקף
אם זה מלאי עם ביקוש קשיח במצב שיגרה, אפשר להחשיב אותו כגורם שיביא להכנסה מידיית בסוף המשבר
כדי לחזור לתפוקה תצטרך למלא גם את המלאי וגם את הכוח שמייצר מהמלאי מוצר סופי, לכן צריך וודאות
חוזה חתום הוא ודאי יחסית, חוזה לא חתום וודאי פחות

חוץ מזה, יש עסקים שצריכים את הסטירה הזאת כדי להבין שהעסק שלהם לא נחוץ, ואולי יעשו בשכל ו"יתמרנו" למשהו אחר
בכל מקרה, כל מקרה לגופו
בעסק יש כל כך הרבה חלקים נעים שזה בלתי אפשרי לדעת מה יהיה ומה יושפע או ישפיע על מה

מה לגבי דמי שכירות של המסעדות?
במסעדה שבמלואה שלנו בעל הבית מיוזמתו הקפיא את שכר הדירה. הזאת שאנחנו שותפים בה הקפאנו את הצ'קים חד צדדית.

? זה לא ממש אותו דבר?
זה בדיוק אותו דבר. הייצור כבר מתבצע במפעלים שונים ממרכזי הפיתוח, אבל ירידה ביקושים (חברות גם יכולות לבטל הזמנות קיימות) תיצור גם ירידה ועצירה בפיתוח, כי למה לפתח את הדור הבא כשבכלל לא מכרת מהדור הנוכחי, וגם מאיפה הכסף להמשיך לפתח.

ולגבי חברות פיתוח חומרה מכל סוג שהוא, יש שלב שמאפשר לעשות הכל על מחשב, ואז מגיעים לנקודה שצריכים את החומרה הפיזית, גם אלה שמפתחים תוכנה

שימורים זה שלב גבוה יותר בסולם המוכנות ליום הדין :
כן. ההנחה שלי הייתה שיהיו מים נקיים וגם אש לבישול.
עוד לא יום הדין....
ו-כן. קטניות אפשר להחזיק הרבה מאד זמן. הרבה מעבר לזמן שאפשר להחזיק בבית עירוני בלי תשתיות תומכות.

כולי תקווה שמעכשיו יותר אנשים יבינו שקרן חירום זה לא כסף מבוזבז אלה פוליסת ביטוח הכי זולה ודיי טובה.
לא כל כך זולה ובהיותי בחל"ת אני עדיין לא מצליח להבין את הגדולה שלה.

את זה לא הבנתי?! מה רע במזון יבש כמו קטניות ודגנים? אפשר להחזיק מחסנים שלמים בבית ולהכין לפי הצורך.
יש סיכוי שחרקים יכנסו לאריזות בייחוד בקיץ ויאכלו ויזהמו את התכולה, לא הייתי מאכסן קטניות לחודשים בבטחון מוחלט להתקיים מהן.

יש דברים שמבינים אותם עם הזמן ... או שמשלמים סחר לימוד.

ואם היית מפוטר ולא מוצא עבודה במשך שנה? גם אז אתה חושב שלא היית מצליח להבין?
ד"א- מאחל לך (ולכולם) לקבל את דמי האבטלה במועד ובאחוזים שנקבעו...אני מקווה מאוד שלא פתאום "תצוץ" בעיה בתשלום לאלו שבחל"ת/פוטרו..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ני יודע שהפורום מורכב מהרבה עובדי הייטק שחושבים שהכל בסדר כי הם עובדים מהבית וממשיכים לקבל משכורת, ולמה כולם לא יכולים לעבוד מהבית כמוהם?
חברים מסין מסרו לי שרבים מהם עבדו, לימדו ולמדו מהבית מעל חודש, בחוביי יש מצב שזה ממשיך,
ושם יש יותר ייצור והמון מסחר זעיר ומסעדנות. אז אכן הייצור הושבת וגם חלק מהמסחר (בניגוד לפה אין שם דמי אבטלה), אבל רבים מהענפים הצליחו לעבור לאון ליין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
שרון מבקשת המלצה למקום סולידי ונחמד לנופש באילת אוף טופיק 2
D מבקשת עצה - תיק השקעות סולידי שוק ההון 19
י מה צופן העתיד? מבקשת את עצתכם יומני מסע אישיים 38
מ עזרה בהבנת שער המרה בבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
Y עזרה בהבנת היקף מס על RSU (כולל ארקין-מוזס) מיסים 17
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ת עזרה בטופס 867 מיסים 13
א עזרה בלקיחת משכנתא צרכנות פיננסית 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10