• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כמה כסף צריך כדי לפרוש?

• פותח הנושא פותח הנושא katon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תודה. לא כל כך הבנתי. אתה יכול לכתוב דוגמא עם מספרים?
זה מסובך מדי בשביל דוגמה עם מספרים בפוסט בודד.
אבל אני יכול להפנות אותך לזה:

ברמה התאורטית, האם ראוי לחשב ירושות עתידיות בחישוב ההון הדרוש לפרישה. אפשר כמובן הנחות מאוד נוקשות, כמו שהירושה תתקבל שתהיה בן 70, ושהיא תהיה רק 50% מההון היחסי שיחולק בין האחרים. להרבה אנשים מדובר בעוד כמה מאות אלפים ואפילו מליונים שיכולים להקדים פרישה בכמה שנים.

ברמה התאורטית, האם ראוי לחשב ירושות עתידיות בחישוב ההון הדרוש לפרישה. אפשר כמובן הנחות מאוד נוקשות, כמו שהירושה תתקבל שתהיה בן 70, ושהיא תהיה רק 50% מההון היחסי שיחולק בין האחרים. להרבה אנשים מדובר בעוד כמה מאות אלפים ואפילו מליונים שיכולים להקדים פרישה בכמה שנים.
לא נראה לי שזה בריא נפשית ומקל על החיים לבנות על כסף שיגיע רק אחרי מוות של קרובי משפחה במועד לא ידוע בעתיד.
כמובן שהכל בערבון מוגבל - אם לסבתא בת 100 יש אחוזה בסביון לא צריך להתכחש למציאות...

כן, אבל ככל שהאירוע יותר רחוק והמשפחה יותר מורכבת, הייתי נותן מקדם נמוך יותר לסכום הזה.
יש הבדל גדול בן אדם בן 60 שיש לו אח אחד והורה אחד בן 90 שמקבל פנסיה תקציבית וגר בדיור מוגן לבין אדם בן 30 עם הורים גרושים בני 55 שנישאו שנית והולידו ילדים במשפחה החדשה, שהם עצמאים בתחומים עתירי סיכון.
עריכה: שאלת רק על הפן הכלכלי. @HHH צודק לגמרי לגבי הפן הפסיכולוגי.

לדעתי בשום פנים ואופן לא.
זה אולי נמצא שם ברקע כמקדם ביטחון, אבל בשום פנים ואופן לא הייתי פועלת לפי זה (לא מפסיקה לעבוד/מקדימה פרישה/מגדילה משמעותית סיכון שבלי הכסף הזה לא הייתי עושה וכו׳).

אגב, דווקא בגלל שכך אני חושבת, אז גם מהצד השני (של ההורה הנותן) אם יש ירושה גדולה, חשוב לי לעזור (לפחות חלקית) ביד חמה.
רוצה לראות את ילדי (ונכדי העתידיים אם יהיו) נהנים מרווחה כלכלית גם בחיי.
כמובן בגבול הטעם הטוב ובתקווה שזה לא יהרוס להם את המוטיבציה האישית שלהם.

זה אולי נמצא שם ברקע כמקדם ביטחון, אבל בשום פנים ואופן לא הייתי פועלת לפי זה (לא מפסיקה לעבוד/מקדימה פרישה/מגדילה משמעותית סיכון שבלי הכסף הזה לא הייתי עושה וכו׳).
למה לא ?

נניח שלהורים יש בית בשווי 10 מיליון הם מעל 90 ונקיים חובות, שיזכו לחיים ארוכים, את בת יחידה בגיל 55 עם חסכונות של 7 מיליון והוצאות של 20,000 בחודש. לפי כלל ה 3% לכאורה את צריכה 8 מיליון כדי לחיות את חייך בהנאה מרובה באושר ואושר ללא תלות בעבודה.

עדיין תגידי לעצמך, אני אמשוך עוד 5 שנים עד שאצבור עוד מיליון ואז אחיה ללא תלות במקום עבודה ?

האם התשובה תשתנה אם נניח שההורים, שיזכו לשנים ארוכות, הם בני 99 ? בני 100 ולא בדיוק בריאים חס וחלילה ?

נערך לאחרונה ב:
למה לא ?

נניח שלהורים יש בית בשווי 10 מיליון הם מעל 90 ונקיים חובות, שיזכו לחיים ארוכים, את בת יחידה בגיל 55 עם חסכונות של 7 מיליון והוצאות של 20,000 בחודש. לפי כלל ה 3% לכאורה את צריכה 8 מיליון כדי לחיות את חייך בהנאה מרובה באושר ואושר ללא תלות בעבודה.

עדיין תגידי לעצמך, אני אמשוך עוד 5 שנים עד שאצבור עוד מיליון ואז אחיה ללא תלות במקום עבודה ?

האם התשובה תשתנה אם נניח שההורים, שיזכו לשנים ארוכות, הם בני 99 ? בני 100 ולא בדיוק בריאים חס וחלילה ?
לדעתי עצם הציפייה והמחשבה פסולה ויכולה ליצור אכזבות גדולות.
סבא שלי, שהיה גרוש ונפטר כשהייתי בכיתה א' בעקבות מחלת הסרטן, הוריש לאבא שלי רק חובות של הימורים לא חוקיים.
במשך שנים אבא שלי טיפל בו וגם סעד אותו בשנתיים האחרונות לחייו.
את הדירה שלו, אגב, ירש לבחורה צעירה, נוכלת סדרתית ש"קופצת" מחולה אחד לאחר במחלקה האונקולוגית. להגיד לך שהוא לחלוטין היה מודע למעשיו? לא יכול להגיד דבר כזה.

לא חושב שנכון וראוי במצב של מפח נפש עקב פטירת ההורים להגדיל את הסיכון למפח נפש עקב ירושה שלא קיבלת.
מה שתקבל זה בונוס ולא מעבר. לא משהו שאפשר לבנות עליו, לדעתי.

בוודאי שאמשיך לעבוד עוד חמש שנים.
ובמקביל אמשיך לאחל להורי לחיות עד 120 פלוס פלוס פלוס.

מעדיפה את זה פי מליון מאשר שיהיה לי אפילו קמצוץ של מחשבה על כך שאני תלויה במוות של הורי לרווחתי הכלכלית.
חוץ מזה, אם חס וחלילה הם יצטרכו טיפולים יקרים שיצריכו את מכירת הבית נראה למישהו הגיוני שאיזה שהו חלק במחשבה ילך למקום שאולי זה ״לא כדאי״ לי כי אני תלויה בכסף הזה?…

לא.
ואם זה יקרה כל כך מהר אז ממילא לא תצטרך לעבוד חמש שנים…

לדעתי עצם הציפייה והמחשבה פסולה ויכולה ליצור אכזבות גדולות.
אבל אין פה שום דבר ייחודי לגבי ירושה. גם שוק ההון יכול ליצור אכזבות גדולות באותה מידה.
הציפיה שתוכל למשוך 4% בשנה בלי שיגמר לך הכסף, שלא יהיה משבר כלכלי עמוק בדיוק בשנה שתחליט לפרוש בה, שלא יפטרו אותך מהעבודה, שהאינפלציה לא תשתולל. שום דבר מזה לא מובטח ויכול להוביל למפח נפש גדול.
לפחות על ההתנהלות הפיננסית של ההורים שלך יש לך מידה חלקית כלשהי של שליטה, בניגוד לאינפלציה ולתנודות של סנופי שעליהם אתה לא שולט בכלל.

ובמקביל אמשיך לאחל להורי לחיות עד 120 פלוס פלוס פלוס.

מעדיפה את זה פי מליון מאשר שיהיה לי אפילו קמצוץ של מחשבה על כך שאני תלויה במוות של הורי לרווחתי הכלכלית
משמח אותי לשמוע שזכית בהורים כאלו שאת אוהבת כל כך. אבל לדעתי צריך לבחון כל מקרה לגופו.

אבל אין פה שום דבר ייחודי לגבי ירושה. גם שוק ההון יכול ליצור אכזבות גדולות באותה מידה.
הציפיה שתוכל למשוך 4% בשנה בלי שיגמר לך הכסף, שלא יהיה משבר כלכלי עמוק בדיוק בשנה שתחליט לפרוש בה, שלא יפטרו אותך מהעבודה, שהאינפלציה לא תשתולל. שום דבר מזה לא מובטח ויכול להוביל למפח נפש גדול.
לפחות על ההתנהלות הפיננסית של ההורים שלך יש לך מידה חלקית כלשהי של שליטה, בניגוד לאינפלציה ולתנודות של סנופי שעליהם אתה לא שולט בכלל.
לדעתי השליטה באחוז המשיכה, כמות המשיכה, מועדי המשיכה, וכמו כן האפשרות לחזור לעבוד ולהרוויח כסף במידת הצורך - מקנה הרבה יותר שליטה מאשר החלטה של אדם אחר, במיוחד שאנשים נהיים פחות בריאים וההחלטות שלהם עלולות להיות שנויות במחלוקת.

אני גם לא מסכים. אנשים פה מתייחסים לחוק 3 או 4 אחוז אבל זה לא כל הסיפור. יש לחלקנו הגדול ילדים שחלקם יצטרך לא מעט עזרה בהמשך חייהם. נניח שאני יכול לפרוש לפי חוק 3% אבל מה עם לעזור לילדים ללמוד, להתחתן, לקנות דירה? אם יש ירושה צפויה מתישהו באופק (בתקווה שבגיל 120) אז הרבה יותר קל עם ההבנה שבשלב מסוים ייכנס כסף שיוכל להיות מופנה לעזרתם. היה לי הרבה יותר קשה לחשוב על פרישה בלי הידיעה שבעתיד כנראה ייכנסו סכומים שיאפשרו לי לתמוך בילדים.

לדעתי השליטה באחוז המשיכה, כמות המשיכה, מועדי המשיכה, וכמו כן האפשרות לחזור לעבוד ולהרוויח כסף במידת הצורך - מקנה הרבה יותר שליטה מאשר החלטה של אדם אחר, במיוחד שאנשים נהיים פחות בריאים וההחלטות שלהם עלולות להיות שנויות במחלוקת.
אם אתה יכול לחזור לעבוד (הנחה לא סבירה לדעתי) אז אתה יכול לעשות את זה גם במקרה שההורים שלך לא יתנו לך את הירושה שציפית לה.

אני גם לא מסכים. אנשים פה מתייחסים לחוק 3 או 4 אחוז אבל זה לא כל הסיפור. יש לחלקנו הגדול ילדים שחלקם יצטרך לא מעט עזרה בהמשך חייהם. נניח שאני יכול לפרוש לפי חוק 3% אבל מה עם לעזור לילדים ללמוד, להתחתן, לקנות דירה? אם יש ירושה צפויה מתישהו באופק (בתקווה שבגיל 120) אז הרבה יותר קל עם ההבנה שבשלב מסוים ייכנס כסף שיוכל להיות מופנה לעזרתם. היה לי הרבה יותר קשה לחשוב על פרישה בלי הידיעה שבעתיד כנראה ייכנסו סכומים שיאפשרו לי לתמוך בילדים.
צודק. ואני מניח שיש פה גם קורלציה מסויימת.
הורים טובים יהיו גם סבים וסבתות טובים, ויעזרו בטיפול בילדים בעודם בחיים כדי לחסוך כסף על צהרונים וקייטנות ומורים פרטיים וכו'.

הורים אנטיפתים - נקווה שהם שימותו מהר.

נניח שאני יכול לפרוש לפי חוק 3% אבל מה עם לעזור לילדים ללמוד, להתחתן, לקנות דירה? אם יש ירושה צפויה מתישהו באופק (בתקווה שבגיל 120) אז הרבה יותר קל עם ההבנה שבשלב מסוים ייכנס כסף שיוכל להיות מופנה לעזרתם. היה לי הרבה יותר קשה לחשוב על פרישה בלי הידיעה שבעתיד כנראה ייכנסו סכומים שיאפשרו לי לתמוך בילדים.
אז אל תפרוש…
תכנן את הפרישה שלך כך שתוכל גם לתת לילדים שלך את מה שאתה רוצה לתת להם בבסיס (נניח לימודים, איזה הון עצמי מינימלי לדירה).
למה לעשות פעולות (בלתי הפיכות אולי) שיגרמו לכך שחס וחלילה צרכים, שלך חשוב שהילדים *שלך* יקבלו, יהיו תלויים בכך שהסבים שלהם ימותו.
זה כל כך לא נכון (פסיכולוגית) בעיניי…

הירושה בסוף תגיע (כנראה). וזה בסדר להינות ממנה כשהיא מגיעה. אז אם זה אקסטרא אקסטרא, סוג של מקדם ביטחון אם העולם יתהפך עלייך, עוד ניחא. אבל לעשות פעולות אקטיביות (כמו להפסיק לעבוד) ולסמוך ולתכנן על הירושה שתמלא צרכים שחשובים לך שיתמלאו, שיש מצב שיגיעו הרבה לפני שההורים הולכים לעולמם בשיבה טובה (וברור לך שאין לך את הכסף הזה גם אם כלל ה-4% דופק כמו שעון)… זה ביג NO NO מבחינתי, ומאוד לא בריא לקשר עם ההורים.
אבל כל אחד ודעתו.

הורים טובים יהיו גם סבים וסבתות טובים, ויעזרו בטיפול בילדים בעודם בחיים כדי לחסוך כסף על צהרונים וקייטנות ומורים פרטיים וכו'.
נכון. גם לדעתי.

הורים אנטיפתים - נקווה שהם שימותו מהר.
ואז יש מצב שזה בכלל לא יעזור כי הם הורישו את הכסף לחתול :>

משמח אותי לשמוע שזכית בהורים כאלו שאת אוהבת כל כך
+1
תודה. גם אותי.

נכון. גם לדעתי
המשפט שהגבת לו ממש מקומם בעיני. אני מניח שמי שכתב אותו אינו הורה.
להורים יש מחוייבות לילדים. לסבים וסבתות מותר שיהיה סדר עדיפויות אחר מאשר לשמש כבייביביטר. זה לא פסול בשום מובן.
ואם הם בוחרים כן לעשות את זה, היחס לכך בעיקר כאל "חסכון כספי" פסול בעיני.
סליחה על הסטיה, אבל המשפט הזה ממש מרגיז והוא משקף לצערי תפיסה שקיימת אצל רבים בישראל.

נערך לאחרונה ב:
המשפט שהגבת לו ממש מקומם בעיני. אני מניח שמי שכתב אותו אינו הורה.
להורים יש מחוייבות לילדים. לסבים וסבתות מותר שיהיה סדר עדיפויות אחר מאשר לשמש כבייביביטר. זה לא פסול בשום מובן.
ואם הם בוחרים כן לעשות את זה, היחס לכך בעיקר כאל "חסכון כספי" פסול בעיני.
סליחה על הסטיה, אבל המשפט הזה ממש מרגיז והוא משקף לצערי תפיסה שקיימת אצל רבים בישראל.
אני לא מבין את כל ההתנצחויות המוסרניות האלו.
עד לפני דקה לא היה עוררין על כך שאדם המעוניין להגיע לעצמאות כלכלית צריך להשתמש בכל העומד לרשותו בכדי למקסם את הונו האישי. מילא התגובות לפניך שמנסות לטעון שזה יגרום יותר נזק מתועלת עבור החוסך, איתן יש על מה לדון. אבל כאן אתה מכניס מושג חדש של "חיסכון פסול", ובזאת איבדת אותי.

אני לא מבין את כל ההתנצחויות המוסרניות האלו.
עד לפני דקה לא היה עוררין על כך שאדם המעוניין להגיע לעצמאות כלכלית צריך להשתמש בכל העומד לרשותו בכדי למקסם את הונו האישי. מילא התגובות לפניך שמנסות לטעון שזה יגרום יותר נזק מתועלת עבור החוסך, איתן יש על מה לדון. אבל כאן אתה מכניס מושג חדש של "חיסכון פסול", ובזאת איבדת אותי.
החיסכון אינו פסול.
הציפייה שהיא למעשה דרישה מההורים המזדקנים לסיוע מהסוג שנח לילדים, כי אחרת הם לא מספיק טובים, פסולה בעיני.
הראייה של הקשר החשוב בין סבא וסבתא לנכדים ככזה שמטרתו להגדיל את חסכונות ההורים, פסולה לא פחות.

נערך לאחרונה ב:
החיסכון אינו פסול.
הציפייה שהיא למעשה דרישה מההורים המזדקנים לסיוע מהסוג שנח לילדים, כי אחרת הם לא מספיק טובים, פסולה בעיני.
הראייה של הקשר החשוב בין סבא וסבתא לנכדים ככזה שמטרתו להגדיל את חסכונות ההורים, פסול לא פחות.
פסול, פסול, אבל שווה הרבה כסף.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נכון. הרעיון של יחסים משפחתיים ובכלל יחסי קרבה בין אנשים לא תמיד מתיישב עם עקרונות הקפיטליזם.
צודק.
זו טענה חסרת כל קשר לדיון הנוכחי, אבל היא נכונה כשלעצמה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
נ כמה כסף צריך חוסך לפנסיה בהתאם לגילו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
E איך מתמחרים כמה כסף אני צריך לגבות מהלקוח עבור דלק? אוף טופיק 10
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65
Y חדר כושר צריך להחזיר לי כסף בשל ביטול מנוי אבל דורש פרטי חשבון בנק צרכנות פיננסית 4
R כמה כסף צריך בשביל הכנסה פסיבית של 8000 שקל בחודש פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
M החזקתי במשך שנים מניה בשווי יותר מ 10% ב IRA - מה יקרה כשארצה למשוך כסף מהתיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 23
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
ori_ להפקיד סכום כסף גדול - ולקבל קצבה חודשית שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה