• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם

• פותח הנושא פותח הנושא Flyingtiger145
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Flyingtiger145

משתמש רשום
דירוג
4
שלום לכולם, אשמח לשתף אותכם במחשבות שלי ולהתייעץ לגבי העתיד המקצועי שלי.

אתן קצת רקע, אני בן 32, מהצפון, עם תואר ראשון בהנדסה כימית. אני עובד בתחום שלמדתי, בעבודה שנחשבת "טובה", בתור טכנולוג (מהנדס תהליך), בחברה שנחשבת "איכותית" (אסביר בהמשך למה הגרשיים), ומשתכר בסדר (תלוי למי, בכל מקרה, מספרים בהמשך).

מבחוץ, הכל נראה יפה, אני קם בבוקר, בה לעבודה, מפעיל מזגן, מתיישב על הכיסא המסתובב שלי, פותח את הלפטופ, ומתחיל, כותב דוחות, כותב סיכומים, מנתח נתונים, כותב מיילים, עושה קצת טלפונים לפה ולשם, קורא מיילים. הולך לאכול ארוחת צהריים, חוזר, כותב דוחות, כותב סיכומים, מנתח נתונים, כותב מיילים, עושה עוד קצת טלפונים לפה ולשם, קורא עוד קצת מיילים. הולך הביתה. אבל, בנוסף לכך, בגלל שזה מפעל ייצור 24/7, אני צריך להיות זמין 24/7, שזה אומר טלפונים אחרי שעות העבודה בערב, בלילה, לפנות בוקר, לפעמים צריך לפתוח מחשב ב-9 בערב ולשבת עליו 20-30 דקות, לפעמים צריך לבוא לפנות בוקר לעבודה. החברה נחשבת "איכותית וטובה", אבל תכלס, בפועל, העבודה היא בסביבת לחץ גבוהה מאוד ואני שונא את זה (לפעמים מעגלים פינות עקב סגנון העבודה), ותמיד למנהלים יש ביקורת שעובדים לאט ולא מספיקים וצריך לעבוד מהר יותר, ולפעמים אני מחליק הערות שהן גובלות בחוצפה וזלזול, אבל, זה הולך להיפסק, כי נמאס לי מהעבודה הזאת ומסגנון העבודה הזה, אבל לא ניכנס לעבודה הספציפית שלי כרגע כי זה לא הנושא המרכזי.
מידי פעם, אני צריך לקום מהכיסא ולעשות דברים שהם לא מול המסך מחשב, כמו להתלוות לתהליכי ייצור או לבצע הסמכה שלהם, אבל גם במקרה הזה, מדובר בלעמוד ולהגיד לאנשים מה לעשות ואיך לעשות, בלי לעשות שום דבר בעצמי בפועל ב"ידיים". הימים האלה שאני צריך לצאת מהמשרד שלי ולעשות משהו פיזי (לא באמת פיזי אמיתי, אבל פיזי בהשוואה ללשבת מול המסך מחשב), אלה הימים שאני מרגיש סוף סוף קצת "חי", ואני חוזר הביתה בהרגשה שנשמתי קצת לרווחה באותו יום.

אז מה אני רוצה בעצם? יש לי את ה-"dream job" מנקודת מבט של החברה המערבית. אני לא צריך לעשות שום דבר פיזי, אני צריך לשבת על כיסא, במשרד עם אור פלורסנט חביב, בשקט, בשלווה, במקום נקי וממוזג, ולהקליד על מקלדת, או לקרוא מהמסך מחשב, ולהקליד עוד על מקלדת, ולקרוא עוד מהמסך מחשב. ככה, פשוט, 9 שעות ביום, לפעמים 10.
אם אני מספר להורים שלי מה אני עושה בעבודה, הם אומרים לי "ואו, איזו עבודה טובה, איזה תנאים, זכיתה!".
זכיתי? להרגיש כמו נבג נחשב שזכיתי? לחזור מהעבודה עם כאב עיניים וברכיים (מעודף קריאה ועודף ישיבה) נחשב שזכיתי? לעלות בכוונה עוד 2 קומות ברגל כדי לשתות מים בכדי "לזכות" בעוד כמה דקות של תזוזה נחשב שזכיתי? אם זה נחשב זכיה, אז אני מאוכזב מהזכיה הזאת.
במשך כל חיי אמרו לי שאני צריך לשאוף "לעבוד עם הראש ולא עם הידיים", וגידלו אותי עם תפיסת עולם שהכווינה אותי לשם. אמרו לי:
"לעבוד עם הראש זאת עבודה מכובדת", "לעבוד עם הידיים זה לאנשים ברמה נמוכה שלא יכולים לעבוד עם הראש", וכשהייתי מעלה מחשבות לגבי לעבוד עם הידיים, הייתי נתקל בפרצופים של גועל, שוק, ואכזבה מההורים שלי. למרות שאת האמת, תמיד אהבתי לעבוד עם הידיים וגם היום אני אוהב את זה (לתקן נזילות, לקדוח, לדפוק בפטיש, ובכללי להתעסק עם עצמים מוחשיים).

אז סיימתי צבא, והלכתי ללמוד הנדסה כימית. אמרו לי שזה מקצוע נדרש, ואיכותי, ומשהו משהו, ממש "כבוד גדול". אמרו לי "תלמד תואר, זה יסדר לך את העתיד". אז הלכתי, למדתי 4 שנים, סיימתי, בשנת 2020. והנה עברו להן 6 שנים. עבדתי במגוון עבודות, במעבדה בתור כימאי ובתהליך הייצור בתור טכנולוג. במעבדה נהנתי, כי עבדתי עם הידיים, אבל השכר שם נמוך (9-11 ברוטו), אז מצאתי עבודה בתור טכנולוג, בשביל להרוויח יותר, אבל גם פה הבנתי שהשכר לא גבוה כמו שציפיתי ולא כמו הסיפורים שסיפרו לי כשהלכתי ללמוד, ורוב העבודות שיש (ויש מעט מהן בצפון) נעות סביב 14-15 ברוטו.
אז חשבתי, וחשבתי, וחשבתי, והגעתי למסקנה שאני רוצה לעשות שינוי כיוון. למה?
1. נמאס לי לשבת כל היום מול המסך מחשב.
2. אין עתיד בהנדסה כימית בצפון (לא מבחינת מציאת עבודה ולא מבחינת שכר).

אסביר קצת בפירוט, בהתאם לסעיפים:
1. לא אכפת לי מה חושבים, אני לא בנוי לשבת כל היום מול המסך מחשב (ורוב העבודות לטכנולוג בתחום הכימיה הן כאלה מה"סקר שוק" שלי), לא אכפת לי כמה העבודה הזאת נראת "טוב" מבחוץ. זה לא בשבילי. יש כאלה שזה מתאים להם, ויש כאלה שלא. אני אוהב להשוות את זה לגזעים שונים של כלבים, כמו שלדוגמא יש את הבולדוג שהוא עם רמת אנרגיה נמוכה ואם הוא נח כל היום במזגן הוא מבסוט, אבל תנו תנאים כאלה לכלב עם רמת אנרגיה גבוהה כמו בורדר קולי והוא ישתגע. ולמי שבסביבה שלי חושב שאני "ארד ברמה שלי" בגלל שאתחיל לעבוד בעבודת כפיים, אז מה שיש לי להגיד לו זה, I dont give a single f**k.
2. לא רק שיש קצת מאוד משרות בהנדסה כימית בצפון ותקרת השכר לפי ההבנה שלי היא באזור ה-18 (אלא אם כן נשארים באותה חברה 20 שנה ועולים לאט לאט בשכר). ניחה, יכולתי גם להמשיך לעבוד ב-14 ברוטו כל החיים אם הייתי רואה עתיד בתחום הזה והייתי מקבל סיפוק כלשהוא מהעבודה (המחשבה של לקבל סיפוק מהעבודה הייתה מחשבה גסה בשבילי עד לפני כמה חודשים). הבעיה האמיתית היא שאני לא רואה פרספקטיבה למקצוע הזה, כי יש עודף בוגרים שמסיימים את התואר וקצת מידי משרות, במיוחד בצפון. ויש עוד פקטור שידרדר עוד את המצב ואת יחס המתמודדים פר משרה בצפון, שזה סגירת בז"ן בחיפה. אולי זה לא יקרה עוד שנה או שנתיים, אבל זה יקרה בשנים הקרובות, וכשזה יקרה, יפלטו עשרות או לא מאות אנשים בתחום הנדסה כימית, וזה יגרום להצפה גדולה יותר של מתמודדים על משרות בתחום זה, מה שיגרום לדרדור תנאים נוסף וקושי גדול יותר במציאת עבודה (או החלפת עבודה).

אז החלטתי, שאני רוצה לעשות שינוי כיוון לעבודה טכנית שכוללת גם עבודה עם הידיים. אין לי בעיה לעבוד עם הראש, ואני אוהב לחשוב ולקרוא ולהתעמק, אבל לא כשזה הדבר היחידי שאני עושה כל יום כל היום.
גילית פרט מעניין, בעבודות טכניות, "צווארון כחול", "עבודות כפיים", יש מחסור בעובדים בישראל. וזה עוד יותר גורם לי לרצות לנוע לכיוון הזה. הבנתי שפקטור מרכזי בשכר של עבודה הוא היצע עובדים מול ביקוש לעובדים. ככל שיש פחות מתמודדים על משרה, התנאים משתפרים, וההפך. אין קשר ישיר בין השקעה לשכר, ככה יוצא מצב היום שמנופאי מרוויח יותר מדוקטור בביולוגיה.

אז הנה אנחנו מגיעים לפסקה הסופית שבה אני אשמח להתייעץ איתכם מה הכיוון שכדאי לי ללכת אליו. הפרמטרים החשובים מבחינתי בסדר יורד (הראשון הכי חשוב) הם כדלקמן:
1. עבודה טכנית שעובדים גם עם הידיים. חשוב להדגיש שאין לי בעיה בעבודה בחום, קור, פיזית, לכלוך. אני דווקא כן רוצה עבודה "מחוספסת" עם תנאי שטח. יכול להיות שתגידו שזה משהו שעוד לא חוויתי לגמרי (וזה נכון, מעולם לא עבדתי בחיים בעבודת שטח פרופר 100%), ויכול להיות שבעתיד בעוד 10 שנים ימאס לי מזה, אבל כרגע, יש בי רצון כזה, לעבודה כזאת.
2. ביקוש גבוה לעובדים, ומחסור בעובדים (כך שיש מעט מתמודדים פר משרה).
3. שכר גבוה ככל הניתן.
4. אופציה להפוך לעצמאי.
5. שקט אחרי שעות העבודה ושאף אחד לא ידבר איתי אחרי שעות העבודה (אני יודע שכעצמאי זה לא בהכרח ישים, ואני מוכן לספוג את זה. אבל אם אני עובד כשכיר, אז לפחות שלא אצטרך להיות זמין אחרי שעות העבודה).

הכיוונים שאני חשבתי עליהם הם חשמלאי, מכונאי, רתך, טכנאי מיזוג אוויר, אינסטלטור, נגר.
אשמח לדעת מה דעתכם לגבי הכיוון שכדאי לי ללכת אליו בהתאם לפרמטרים שכתבתי, ואולי יש כיוונים נוספים שלא חשבתי עליהם שיכולים להתאים לי.

תודה רבה לכל מי שקרא ונותן את חוות דעתו.

נערך לאחרונה ב:
נשמע שמשעמם לך בעבודה ואתה רוצה לעשות משהו פרודוקטיבי, אתה רוצה לעבוד עם הידיים בשביל להרגיש שאתה עושה משהו ממשי ובאמת יוצר, ולא רק אקסלים. נשמע גם שאתה לא מת על האנשים בעבודה שלך. אתה יכול לחפש עבודה אחרת, אם אתה מרגיש שאתה בורדר קולי, תצטרף לקבוצת ריצה... תקנה סט כלים ותבנה רהיטים בבית, אל תזרוק את הניסיון וההשכלה שלך לפח.

"שוב להדגיש שאין לי בעיה בעבודה בחום, קור, פיזית, לכלוך. אני דווקא כן רוצה עבודה "מחוספסת" עם תנאי שטח. יכול להיות שתגידו שזה משהו שעוד לא חוויתי לגמרי (וזה נכון,
מעולם לא עבדתי בחיים בעבודת שטח פרופר 100%), ויכול להיות שבעתיד בעוד 10 שנים ימאס לי מזה, אבל כרגע, יש בי רצון כזה, לעבודה כזאת."

היום להיות חשמלאי או רתך נשמע לך סבבה, תדמיין את עצמך מושך כבלים בגיל 55 עם גב דפוק וברכיים שחוקות.

2. ביקוש גבוה לעובדים, ומחסור בעובדים (כך שיש מעט מתמודדים פר משרה).
3. שכר גבוה ככל הניתן.

אולי זה נכון ברמת העיקרון, עדיין לא ראיתי את זה בשטח. יש סיבה שאנשים לא רוצים להיות בעבודות האלה, ואני לא רואה מעסיקים משלמים שכר הייטק לחשמלאים שכירים.

4. אופציה להפוך לעצמאי.
להיות עצמאי דורש מיינדסט אחר לגמרי, הפוקוס שלך הוא על להשיג לקוחות, לאו דווקא להיות הכי טוב שיש.
5. שקט אחרי שעות העבודה ושאף אחד לא ידבר איתי אחרי שעות העבודה (אני יודע שכעצמאי זה לא בהכרח ישים, ואני מוכן לספוג את זה. אבל אם אני עובד כשכיר, אז לפחות שלא אצטרך להיות זמין אחרי שעות העבודה).

זה לא תלוי בשכיר או עצמאי, זה תלוי אם אתה בתפקיד שבו דברים יכולים להישבר גם אחרי שעות העבודה.

גם אני בגיל 30 עברתי משבר דומה, אני ממליץ לך לא לזרוק את התואר והניסיון שלך תמורת עבודת כפיים. בטווח הארוך זה לא ישחק לטובתך

בתעשייה הביטחונית יש תפקידים שגם מהנדסים ומדענים משתמשים בהם בידיים. יש גם סטארטאפים חלקם צפונית לחדרה. ויש גם את הטכניון (ועוד קצת מוסדות אחרים בצפון) שבו יש הרבה מחקר והדרכה שמצריכים עבודה עם הידיים.

אין לי הרבה מה לתרום לשיחה בתור מהנדס תוכנה שגם יושב כל היום מול המחשב אבל לא ממש רואה או רוצה אלטרנטיבה אחרת בשלב הזה, מה שכן:

אתה מדבר על שכר נמוך ספציפית בצפון - האם זה לא מתקזז עם יוקר מחיה יחסית נמוך יותר מאשר במרכז?

ומבחינת הזדמנויות, מה לגבי לנסות את מזלך ב״רילוקיישן״ למרכז?

בכל אופן המשרה הקודמת שלי גם הייתה עם on call (אבל לא כל הזמן), ומבין לגמרי כמה זה שוחק אותך. יכולים וגם קרה שמעירים אותך באמצע הלילה ובאמת שזה מאוס. למזלי הרב המשרה הנוכחית ללא הסבל הזה

מקווה שתמצא את התשובה שלך

לא כתבת אם אתה נשוי/מעוניין להיות נשוי. בחירת הקריירה יכולה להשפיע על איך שאתה נראה בעיני הצד השני. בנוסף, דברים שהיום נראים לך כחסרונות יכולים להפוך ליתרון כשיש ילדים.

לגבי יציאה לשטח, יש גם צד ביניים של עבודות שטח שיש בהן יותר "אקשן" אבל אתה בוחר כמה להתלכלך, למשל בתחום הבניה. זה גם תחום שבו יש הרבה אופציות לעבוד כעצמאי. ייתכן שעם התואר שלך אתה יכול להוציא במסלול יותר נוח תעודת הנדסאי (בניין, חשמל, אינסטלציה), אלה לימודי ערב שאפשר ללמוד במקביל לעבודה הנוכחית. למשל הנדסאי בניין עם ראש גדול, ניסיון, והסמכה בפיקוח יכול כעצמאי להגיע למשכורות הייטקיות, ומדובר בעבודת שטח.

כותב בתור בעל חברה שבה גם עובדים עם הידיים
ראשית נשמע שהניתוח שלך נכון לגבי הביקוש ושוק העבודה
כל המקצועות שמנית תרוויח בהם הרבה יותר ממה שאתה מרוויח היום
ואם אתה בחור עם ראש תוכל למצוא לך נישה מקצועית שתשלב את הרקע האקדמי שלך
לדוגמא רתך של דברים מיוחדים
תוכל ללכת להיות מהנדס ריתוך/מפקח ריתוך/רתך צנרת/ריתוך תעופתי בכל המקומות האלו הרקע הכימי שלך יעזור
אם אתה בצפון תבדוק ברפא"ל לדוגמא מה הביקוש
בנוסף יש פרויקטים ביטחוניים שחייבים יהודים בוגרי צבא לעבודה מה שמאפשר לגבות יותר עקב פחות היצע
אם תלך להיות שרברב כעצמאי אותו דבר נצל את ההבנה הכימית שלך לפתור בעיות בטיהור שפכים ולא רק להחליף ברז נוזל
בקיצור לדעתי הלא אובייקטיבית אך עם סיבה לך על זה.
תהנה מהעבודה ותרוויח הרבה כסף וסיפוק

ניתחת ממש יפה את מה שאתה מרגיש.
אני חושב שאתה לא מספיק מודע ש"הדשא של השני תמיד יותר ירוק", לדעתי בגלל שהדרכה והפיזי הם השובר שגרה שלך אז זה מרענן, כדי להיות בטוח שזה מה שאתה רוצה לעשות בוקר, צהריים וערב עד היציאה לפנסיה שלך הייתי בודק יותר.
אני הכי בעד להגשים את החלום שלך ו"לזרוק לפח" את ההשקעה של השנים, אבל קודם תוודא שזה החלום שלך, תנסה לעשות עבודה פיזית בערבים מהסוג שתרצה לעבוד, לדעתי תישחק.
לעניין זה שיהיה הצפה בתחום שלך אז פשוט תמצא את הנישה שאתה טוב בה, אולי תשלב עם הדרכה, תתמחה בנישה מסוימת, תחשוב מחוץ לקופסה.
אני במקומך הייתי מנסה להישאר במה שאני יודע וטוב אבל מוצא דרך לשלב את זה, אולי הוראה בתחום, נשמע שאתה אדם עם כושר ביטוי.

נערך לאחרונה ב:
ניתוח ממש מדהים רבים חושבים כמותך {עובדים לא במה שמתאים להם}
דבר ראשון אני חושב שבן אדם צריך לעבוד במה שמספק אותו גם אם מרוויח פחות=וורן באפט הגדיר זאת כך תעבוד במה שהיית עושה גם בחינם {בסוף המטרה היא היא להיות מרוצה ומאושר שחי ולא סוס או מכונה שמייצרת כסף!!}
אני כן חושב שלא כדאי לך לעזוב לגמרי אלא לנסות לחפש במקביל במה שציינת {יש מחסור אמיתי} ואם תהנה תעזוב במקום העכשווי
אל תפחד מעצם המושג לעזוב עבודה רק תעשה בשלבים=בסוף אם תתאים ויהא לך מה להציע תוכל להתקבל בעבודה תמיד
אשמח אם תשתף בעתיד מה בסוף בחרת ואיך הולך
הרבה הצלחה

אני גדלתי בתקופה ובסביבה חברתית שבה עובדי הכפיים היו נערצים ויושבי המשרדים זכו לבוז, בדיוק ההיפך מהמסרים שאתה קיבלת - ושניהם שגויים לדעתי.
אהבתי את ההשוואה להבדלים בין סוגי כלבים, אני עד גיל 33 עבדתי רק בעבודות פיזיות כי זה התאים לאנרגיה שלי. ואז נכנסתי לעבודה משרדית, וכדי לא להשתגע הייתי נפגשת עם חברות פעם בשבוע באולם ספורט לכדורעף וכדורסל. בסוף התרגלתי, עדיין הוצאתי אנרגיה עם הילדים הקטנים ובטיולי שבת אבל כבר יכולתי לשבת יום עבודה שלם.
עבודה טכנית שעובדים גם עם הידיים
לעבודה הכוללת חשיבה ותיכנון, גגל על חשמלאי מערכות בקרה או מהנדס בניין/מהנדס ביצוע. אלה עבודות שדורשות חשיבה אבל גם הרבה תזוזה בשטח.
שכר גבוה ככל הניתן.
מעורפל מדי. האם נועד כדי לחיות ברמת חיים גבוהה מאד? כדי לחסוך הרבה מאד? יש תכניות למשפחה? גם זה חלק מהחישוב.
שקט אחרי שעות העבודה ושאף אחד לא ידבר איתי אחרי שעות העבודה
אולי מה שקשור לבניה, כי בכל זאת רוב הפרוייקטים לא ממשיכים בחשכה. או פשוט לחפש עבודה במקצוע הקיים שלא דורשת את זה.
ואולי עדיף לא להציב גבול כל-כך חד משמעי אם רוצים להתפתח מבחינת שכר, בטח אם אין עדיין ילדים בתמונה.

וברוך הבא לפורום!

אם יש לך מוטיבציה גבוהה לעבודת שטח וגם יש לך הבנה הנדסית אתה יכול ללכת לכיוון של מפקח בניה.
אם יש לך מוטיבציה לעבוד עם אנשים אתה יכול ללכת לכיוון עצמאי. אני מכיר מהנדס תוכנה שהפך להיות קבלן שיפוצים וטוען שהוא מרוויח עכשיו הרבה יותר כסף

אם אתה רוצה להשאר בעולמות הכימיה אז גם בעולמות משאבי הטבע (מים גז ומינרלים) וגם ניטור זיהום (מים חקלאות אוויר קרקע) יש עבודת שטח בידיים.

לא כתבת אם אתה נשוי/מעוניין להיות נשוי. בחירת הקריירה יכולה להשפיע על איך שאתה נראה בעיני הצד השני. בנוסף, דברים שהיום נראים לך כחסרונות יכולים להפוך ליתרון כשיש ילדים.

לגבי יציאה לשטח, יש גם צד ביניים של עבודות שטח שיש בהן יותר "אקשן" אבל אתה בוחר כמה להתלכלך, למשל בתחום הבניה. זה גם תחום שבו יש הרבה אופציות לעבוד כעצמאי. ייתכן שעם התואר שלך אתה יכול להוציא במסלול יותר נוח תעודת הנדסאי (בניין, חשמל, אינסטלציה), אלה לימודי ערב שאפשר ללמוד במקביל לעבודה הנוכחית. למשל הנדסאי בניין עם ראש גדול, ניסיון, והסמכה בפיקוח יכול כעצמאי להגיע למשכורות הייטקיות, ומדובר בעבודת שטח.
נשוי +1.

תודה על ההמלצה.

טיהור קרקעות מזוהמות זה כנראה אחד הנושאים הגדולים והמשמעותיים בעשור הקרוב בישראל. למשל, טיהור הקרקעות במתחם תעש ברמת השרון.

יהיו פרויקטי ענק והרבה עבודת שטח - שווה בדיקה?

ממליץ ( מתוך התהליך שאני עברתי בעצמי) להתחיל מקריאת ספרו של ג'ים רוהן "עונות החיים" . עם כל הכבוד לעצות כאן רק אתה יכול למצוא מסלול בחיים שיספק אותך. שום עצה בסגנון תעשה ככה או תעשה אחרת לא תעזור לך. אבל בשביל זה צריך דעת מה לחפש

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה עם עבודה בסיעוד? זה פיזי יחסית והרקע שלך בכימייה יהפוך את ההסבה לקלה יחסית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ה צומת דרכים התפתחות אישית 5
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
Emilia שוב צומת דרכים, האם ללכת לפתוחה או לא? יומני מסע אישיים 3
G צומת דרכים- מהלכה למעשה. נדל"ן 13
F בן 23 צומת דרכים התפתחות אישית 9
H צומת דרכים - נדל"ן או תיק השקעות? שוק ההון 10
Emilia צומת דרכים - בודקת תוכנה עם ניסיון יומני מסע אישיים 69
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
S צומת דרכים עם תיק ההשקעות - אשמח לעזרה שוק ההון 0
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
E להמשיך בלימודים? צומת דרכים - תכנות התפתחות אישית 13
R צומת דרכים טכני או ניהולי התפתחות אישית 6
N צומת דרכים - המשך שכירות אל מול רכישת דירה למגורים ללא משכנתא יומני מסע אישיים 8
ה צומת דרכים בהיי טק התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 -שאלות אחרי עשיית שיעורי בית התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 התפתחות אישית 23
K קריירה בהייטק - צומת דרכים התפתחות אישית 17
O בן 28 , צומת דרכים בחיי(מקצוע לחיים) התפתחות אישית 7
B צומת דרכים מפתיעה באמצע המסע יומני מסע אישיים 21
ז צומת דרכים, ללמוד או לא.? התפתחות אישית 31
S צומת דרכים בקריירה התפתחות אישית 4
א חיי לאן ? צומת דרכים התפתחות אישית 15
Y צומת דרכים - דירה, שכירות, ילד- אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 45
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
A צומת רבע החיים - שאיפות, הקרבות ואיזונים יומני מסע אישיים 38
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
The Objectivist דרכים להשקיע בהצלחתו או כישלונו של סטארטאפ (חברה פרטית) שוק ההון 6
חובב_פנסיה2022 דרכים אפקטיביות למכירת דירה ללא מתווך נדל"ן 36
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
S תביעה עצמאית של הביטוח בעקבות תאונת דרכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
א דרכים להרוויח יותר כסף מעבודה כשכיר יזמות והגדלת הכנסות 17
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
B תאונת דרכים ועבודה - את מי לתבוע קודם אוף טופיק 0
ה דרכים לשיפור ריבית משכנתא נדל"ן 10
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 30
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
L דרכים לפתיחת חשבון בנק אוניליין בחול לתושב ישאלי עם אזרחות כפולה צרכנות פיננסית 14
F דרכים למנף מגן מס מיסים 7
S סדר פעולות מומלץ אחרי תאונת דרכים אוף טופיק 12
סנופקין זוג הייטקיסטים אל הוריים בצומת דרכים יומני מסע אישיים 18
Tsachi01 אלו דרכים הכי בטוחות למניעת עקיצה בהעברה בנקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 20
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
פ 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
D יש דרכים למנף קרן השתלמות כשכיר? פוסטים מאיכות נמוכה 6
D דרכים להזין את תיק ההשקעות שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה